Logo Contigo Contact


?vorige pagina


NieuweContactenLesbisch/BiseksueelErvaringen lesbisch/biseksueelNieuwsbriefGratisLinks lesbisch/biseksueelGeschiedenis
Tips van Contigo Contact

Tips voor veilig online daten/mailen
Wees voorzichtig met persoonlijke informatie. Geef niet zomaar je telefoonnummer, achternaam of adres. Hou er rekening mee dat als je je achternaam en woonplaats vermeldt, je adres (en telefoonnummer) eenvoudig te achterhalen is/zijn via internet. Vermeld aanvankelijk alleen je voornaam. Neem bij voorkeur een hotmailadres, speciaal voor het mailen/daten.
Vergeet niet om nummerherkenning te blokkeren (*31*) als je met een onbekende belt.


Tips om te reageren op een online advertentie
Reageer alleen op een advertentie als deze je echt aanspreekt. Vertel welke delen uit de advertentie je aanspreken en waarom. Laat in je reactie merken dat je de tekst goed gelezen hebt. Stuur niet eenzelfde - algemeen - antwoord naar verschillende advertenties. In de meeste gevallen is dit geen goed idee want het sluit persoonlijk contact meteen al uit.
Reageer niet op een advertentie omdat je hem zelf geschreven had kunnen hebben; je bent immers niet op zoek naar jezelf.
Reageer omdat een advertentietekst je prikkelt, uitnodigt, een warm gevoel geeft, een klik oproept etc.
Hou er rekening mee dat de ander niet zo enthousiast hoeft te zijn over jouw reactie als jij over haar advertentie. Jouw enthousiasme betekent niet automatisch dat er van beide kanten een intentie tot contact is. Daar zul jij jouw bijdrage aan 'moeten' leveren. En daarmee is jouw eerste bericht belangrijk. Spreek iemand persoonlijk aan en laat ook iets van jezelf zien. Probeer zo correct mogelijk Nederlands te schrijven. Veel afwijzingen vinden plaats vanwege slecht taalgebruik. Weet je van jezelf dat je geen ster bent in de Nederlandse taal, calculeer dan in dat dit een reden voor afwijzing kan zijn bij online daten. Je kiest voor een medium waarbij geschreven taal vaak de doorslag geeft. Wat je zou kunnen doen, is in je reactie vermelden dat je van jezelf weet minder goed te zijn in geschreven taal en dat je daarom de voorkeur geeft aan telefonisch contact of een persoonlijke afspraak.


Lees ook
tien gouden regels voor een onweerstaanbare liefdesbrief op:
http://www.projectx2002.org/main.php?main=nederlands&pagina=liefdesbrief


CC Bekijken

Tips voor een goede online advertentie
Een goede advertentietekst is positief opgesteld maar geeft wel eerlijk weer wie je bent. Als je je anders voorstelt dan je in werkelijkheid bent, is er niet alleen later een teleurstelling te verwachten, maar komen ook de verkeerde mensen op je af. Bedenk je dat niemand volmaakt is.
Noem een aantal persoonlijke eigenschappen en laat zien wat je ermee doet. Alleen schrijven dat je spontaan of sociaal bent, zegt niet veel. Licht het toe als het iets toevoegt aan wie je bent. Laat het anders weg. Ben je door ziekte en/of handicap niet in staat de beste gids van het nachtleven te zijn in een stad naar keuze, maar kun je bijvoorbeeld wel heerlijk Aziatisch koken, vertel dit dan!
Ook voor hobby's geldt dit. Noem hobby's die jou onderscheiden van anderen. Alleen vermelden dat je houdt van wandelen, theaterbezoek en op de bank zitten met een wijntje onderscheidt jou niet van anderen. Noem hobby's en bezigheden die jou jou maken. Onderzoek bij jezelf wat specifiek voor jou geldt, wat jou bijzonder maakt. Een ander reageert juist op iets kleins dat haar aanspreekt en dat bij anderen niet te vinden is. Hou je bijvoorbeeld van pannenkoeken bakken, vogels observeren, boomhutten bouwen, vermeld dit dan. Je krijgt gegarandeerd reacties die juist inhaken op deze bezigheid.
Een profiel van jezelf hoeft geen boek te zijn. Het dient slechts de belangstelling van de juiste persoon op te wekken. Duidelijkheid vergroot het aantal reacties.
Ook hier geldt: schrijf zo correct mogelijk Nederlands of geef in het vervolgcontact aan dat schriftelijk taalgebruik niet je sterkste eigenschap is (de advertentietekst wordt door Contigo Contact op typefouten en grammaticale fouten nagekeken en aangepast).
Vermijd uitspraken als 'ik zoek iemand waarmee het klikt'. Iedereen wil een persoon waarmee 'het klikt', dus dit vermelden heeft geen toegevoegde waarde.


CC AAnvragen

Wel of niet foto's uitwisselen?
Kies bewust of je foto's wilt uitwisselen voordat je elkaar gaat ontmoeten. Doe dat niet als je anoniem wilt blijven of niet op uiterlijk beoordeeld wilt worden. Maar vind je uiterlijk er gewoon bijhoren, dan is het aardig om foto's uit te wisselen.
Als de ander vraagt om naaktfoto's, stop dan direct met het contact. De kans is heel erg groot dat je met een man van doen hebt of dat de foto's ergens anders voor gebruikt worden. De kans dat de reactie serieus is, is in ieder geval zeer klein.


Wat als je geen reactie terug ontvangt?
Hou er rekening mee dat de adverterende dame niet reageert op jouw eerste reactie. Ook al vraagt Contigo Contact de adverterende dames altijd een reactie te sturen, het komt toch voor dat niet iedereen een bericht terug krijgt. Wat te doen in dat geval? Reageer nogmaals op de advertentie en geef aan teleurgesteld te zijn nog geen bericht te hebben ontvangen. Geef aan dat je graag alsnog van deze persoon hoort zodat je weet waar je aan toe bent. Ook als de reactie een afwijzing inhoudt, sta je er voor open. Hou er rekening mee dat er wellicht veel vrouwen op haar advertentie zijn afgekomen en dat ze eenvoudigweg nog niet toe gekomen is aan jouw reactie. Een aantal van 40 mailtjes binnen een maand naar aanleiding van een advertentie is geen uitzondering. Alle dames een (persoonlijk) bericht sturen, kost veel tijd en energie.


Tips voor een telefoongesprek
Vergeet niet om nummerherkenning te blokkeren (*31*) als je een onbekende belt.
Over een email kun je goed nadenken terwijl een telefoongesprek veel spontaner is. Beoordeel iemand niet meteen op haar eerste telefoongesprek, iedereen is wel eens nerveus en verlegen.


Tips voor een (blind) date
Vertel altijd iemand waar je naar toe gaat, met wie je afgesproken hebt en wanneer je ongeveer thuis zult zijn. Schrijf de gegevens van je date op een papiertje. Spreek af in een openbare gelegenheid waar veel mensen zijn. Nodig niet zomaar iemand bij je thuis uit of ga niet met iemand mee naar huis, zolang je de betreffende persoon nog niet zo goed kent.
Neem je mobiele telefoon mee en zorg dat je batterij genoeg opgeladen is en dat je genoeg beltegoed hebt.
Laat iemand je op een bepaalde tijd bellen om te checken of alles in orde is. Mocht je van je date af willen, dan heb je tegelijkertijd een goed alibi om weg te gaan.

Meer tips over een eerste afspraakje lees je op:
http://www.hoedoe.nl/familie-relaties/relaties/hoe-gedraag-ik-me-op-een-eerste-afspraakje

Luister naar de lichaamstaal van je date. Meer informatie daarover vind je op:
www.lichaamstaal.com/lichaamstaal.html?luister.html


Lees over ervaringen van anderen
Contigo Contact heeft evaringen van vrouwen met daten bij Contigo Contact verzameld.
Klik hier om liefdes- en anderssoortige ervaringen te lezen.Waarom online daten soms niet werkt
Onderzoeker Michael Norton van Harvard Business School heeft onderzocht waarom online daten soms niet werkt. Dit leidde tot opvallende conclusies.
Zodra online daters een persoon beter leren kennen, begint vaak de teleurstelling. Het oorspronkelijke beeld over de ander was positief, maar in werkelijkheid blijkt die persoon toch minder perfect dan gedacht. De onderzoekers denken dat te hoge verwachtingen de basis zijn van tegenvallende resultaten bij internetdaten. Wanneer er dan ??n zwak punt is ontdekt, loopt de hele date stuk. Vreemd genoeg heeft een online date meer kans van slagen als je nog weinig weet van de ander! Vooral vrouwen zijn erg teleurgesteld als het droombeeld dat ze hebben gevormd in elkaar stort, zegt Michael Norton. Vrouwen hechten meer waarde aan online dating en de bijbehorende teleurstelling omdat ze een 'soulmate' zoeken, terwijl mannen met name een korte-termijn relatie zoeken. Profielen op internetsites laten vaak veel aan de fantasie over. Een profiel bevat altijd iemands beste foto's en geeft een gekleurd beeld van iemands karakter. Deze onduidelijkheid is vaak de brandstof voor hoge verwachtingen. "Doordat mensen zo graag iemand willen vinden, lezen ze wat ze willen lezen in een profiel. Ze zien de ander al gauw als de perfecte match of iemand waarmee ze veel gemeen hebben. Wanneer ze dan eindelijk deze persoon ontmoeten, blijkt al gauw dat hij of zij een 'normaal' persoon is net als ieder ander. En dat leidt weer tot teleurstellingen." Ook kleine leugentjes in datingprofielen dragen niet bij aan realistische verwachtingen. "Mensen verwachten ook veel, omdat iedereen zijn profiel positiever maakt dan de werkelijkheid," zegt Norton. Eerder onderzoek liet al zien dat 50% van de mensen liegt over hun gewicht op datingsites. Eric Klaassen: "Dit onderzoek is een duidelijk signaal naar de makers van datingsites. Minder mensen zullen van een koude kermis thuiskomen, als onzekerheid en onduidelijkheid al worden weggenomen v??r de afspraak. Dit begint bij goede voorlichting en streng modereren op de datingsite. Ook online daters z?lf kunnen teleurstellingen voorkomen. Door realistische verwachtingen te hebben over een vervolgafspraak, vergroot je je kansen op het vinden van een partner."


Nog meer informatie over dating elders op het web

www.e-matching.nl/liefdescursus

Online liefdescursus van E-Matching; in 21 delen weet je alles over romantiek ontstaan via e-mail

www.datinghulp.nl

Alles over dating en het laatste datingnieuws.

www.datingwebsites.nl
Op DatingWebsites.nl staan reviews en ervaringen over alle datingsites in Nederland. Ook Contigo Contact heeft een eigen plaats op deze site.
Wil je (anoniem) over je ervaring met Contigo Contact schrijven, klik dan hier.

www.allesoverdating.nl
Alles Over Dating behalve het daten zelf.

www.fakerslijst.nl
Vertrouw je iemand niet volledig, check hier of de persoon/het e-mailadres bekend is als 'faker' (d.i. iemand die zich anders voordoet dan wie zij in werkelijkheid is).

www.datinginsider.nl
Datinginsider
??? Home