Logo Contigo Contact
     
vorige pagina


NieuweContactenLesbisch/BiseksueelErvaringen lesbisch/biseksueelNieuwsbriefGratisLinks lesbisch/biseksueelGeschiedenis
Zeker weten dat je de meest actuele versie van deze pagina te zien krijgt?
Gebruik F5 op je toetsenbord (='vernieuwen van de pagina').Nieuwe contacten voor lesbische en biseksuele vrouwen

Op deze pagina zie je de contactadvertenties van Contigo Contact.
Wil je reageren op een (of meerdere) van de advertenties, klik op de button 'Reageer' en onthoud het nummer.
Er verschijnt een formulier waarop je je gegevens en je reactie kunt achterlaten.
Nadat Contigo Contact je reactie ontvangen heeft, wordt deze doorgestuurd aan de adverterende dame en ontvang je zelf een bevestiging van doorsturen. Dit kan al na enkele uren zijn maar kan ook een paar dagen op zich laten wachten, afhankelijk van de drukte op dat moment. De adverterende dame is daarna vrij om zelf contact met je op te nemen. Alleen de eerste reactie loopt via Contigo.

Let op! Deze site is alleen bedoeld voor v/v-contacten (lesbisch/biseksueel), zonder de aanwezigheid van mannen. De site is niet bedoeld voor heterostellen op zoek naar lesbische en/of biseksuele vrouwen en niet voor mannen op zoek naar vrouwelijke spanning! Reacties van mannen en worden niet doorgestuurd.

Een tip aan de biseksuele GEBONDEN vrouwen (dat wil zeggen: mét partner): reageer s.v.p. op advertenties van andere biseksuele (gebonden) vrouwen; mocht je per se op de advertentie van een lesbische vrouw willen reageren, vermeld er dan direct bij dat je al een vaste relatie hebt! De andere partij heeft er recht op te weten dat er geen kans op een (exclusieve) relatie bestaat.

Voor vragen mail naar: info@contigocontact.nl
CCnummer
CC 5980

Plaatsingsdatum 12 augustus 2019

Soort contact vriendschap en meer

Leeftijd 53

Omgeving Zeeland

Zeeuws maatje gezocht
Drie jaar geleden naar het Zeeuwse vertrokken waar ik enorm geniet van mijn huisje en mijn grote tuin. Heb mijn leven op orde, werk met veel plezier en ben graag op mijzelf. Maar toen ik vandaag in de tuin stond te werken realiseerde ik me hoe leuk het zou zijn deze passie weer eens met iemand te delen. Of om hier in het Zeeuwse een maatje te vinden om letterlijk en figuurlijk de bloemetjes mee buiten te zetten. Ik houd ook van kunst. Geniet van mijn ateliertje in de tuin, maar mag ook graag naar een museum of bioscoop gaan. Heb al eens gekeken wat er in Zeeland te doen is onder de regenboogvlag maar kom weinig tegen. Waar zitten al die leuke vrouwen hier in Zeeland?
Ben zelf bijna vijf jaar single en voel dat ik langzaam maar zeker mijn deur weer op een kier wil zetten voor als die ene leuke langs komt lopen. Nu is het hier in mijn straat lekker rustig dus die kans is wel heel klein.
Deze zin kwam ik laatst tegen en sprak me erg aan: Iedereen heeft twee levens. Het tweede begint wanneer je beseft dat je maar één leven hebt!
Mijn tweede is begonnen!
Zin om bij me binnen te lopen? Ben je ook op zoek naar een maatje en wie weet een beetje meer? Dan hoor ik heel graag van je!
Reageer (onthoud het CCnummer!)


CCnummer
CC 5979

Plaatsingsdatum 8 augustus 2019

Soort contact vriendschap en meer

Leeftijd 59

Omgeving Provincie Utrecht of Gelderland (maar flexibel)

Vriendschap en intimiteit
Als bisexuele vrouw in een relatie met een man mis ik de intimiteit met een vrouw. Ik ervaar dat het lastig is een fijne vriendin te vinden. Daarom maar eens langs deze weg proberen.
Ben jij ook bi en wil je graag een (los-vaste) relatie met een vrouw? Misschien kunnen wij elkaar hier vinden.
Wat ik zoek: niet-rokende vrouwelijke vrouw, ongeveer 50-68 jaar, eerlijk, met gevoel voor humor, die haar leven op rolletjes heeft, onafhankelijk, maar empathisch. Wel of niet in een andere relatie niet van belang, maar openheid naar alle partijen wel! Uiterlijk is voor mij minder van belang dan karakter.
Ik hou van lachen, kletsen, rustig wandelen in de natuur, bankhangen, filmpje kijken, stedentripjes, de tijd nemen om elkaar te strelen en een fijn gevoel geven, af en toe gek doen, diepzinnige gesprekken, en wat spanning op zijn tijd. Ik ben HBO opgeleid, eet vegetarisch, ben geinteresseerd in verschillende religies en levensstromingen (maar ben niet gelovig in christelijke zin). Ik ben eerlijk, open voor andere manieren van leven of kijken naar dingen, betrouwbaar, empathisch.
Ik ben mollig, 1.70 m lang, en heb kort grijs haar.
Hobbies: fotograferen, sauna, legpuzzels, tweedehands winkels en rommelmarkten, lezen, gezelschapsspellen, nieuwe dingen leren.
Als jij wilt ontdekken of wij een klik hebben dan hoor ik graag van je. Ik zal alle reacties beantwoorden!
Hopelijk tot gauw.
Reageer (onthoud het CCnummer!)


CCnummer
CC 5978

Plaatsingsdatum 5 augustus 2019

Soort contact activiteit

Leeftijd 59

Omgeving
Noord-Nederland

Zeilen in Griekenland
Wie van jullie hebben er zin in om in de 2e of 3e week van oktober mee te gaan zeilen in Griekenland. Ik hoop een groepje van 4 á 6 vrouwen bij elkaar te krijgen en dan samen een zeilboot te huren bij Lefkas of Corfu. We kunnen Bare Boat gaan of in Flottielje, dat bepalen we samen.
Als je kunt zeilen is dat handig, maar niet noodzakelijk. Wel moet je kunnen zwemmen en je moet niet bang zijn, of misselijk worden, als het wat schommelt, of als we scheef gaan.
We delen de kosten van de boothuur. Met de vliegreis en de kosten van eten en drinken er nog bij kost zo'n zeilweekje ongeveer rond de € 1.000 á € 1.200 weet ik uit ervaring.
Als het je wat lijkt reageer dan s.v.p. Als er genoeg reacties zijn dan nodig ik jullie uit om bij elkaar te komen. Dan kunnen we kijken of het klikt en kunnen we verdere details uitwerken.
Reageer (onthoud het CCnummer!)


CCnummer
CC 5977

Plaatsingsdatum 2 augustus 2019

Soort contact vriendschap en meer

Leeftijd 64

Omgeving
Brabant

Samen genieten
Aardige, intelligente, redelijk slanke en onafhankelijke, vrouwelijke vrouw. Rookt, drinkt graag een wijntje en houdt van lekker eten. Levensgenieter, financieel onafhankelijk, belangstelling voor moderne kunst, architectuur, theater etc. Lieve familie, fijne vriendschappen. Niet spiritueel, met beide benen op de grond, brede (ook politieke) belangstelling. Altijd in voor een goed en pittig gesprek. HBO/WO niveau. De nodige levenservaring, maar zonder rancune terugkijkend en zonder problemen. Mijn huidige levensmotto 'niemand is perfect', ik ook niet!
Op zoek naar een maatje (of misschien meer) om samen te genieten van een stedenbezoek, vakantie in Italië, een niet al te fanatieke wandeling met daarna een terrasje... Te genieten van alles wat zich zo aandient en wat het genieten waard is. En dat laatste kan veel zijn.
Herken je je hierin, dan hoor ik graag van je.
Reageer (onthoud het CCnummer!)


CCnummer
CC 5976

Plaatsingsdatum 1 augustus 2019

Soort contact vriendschap evt. relatie

Leeftijd 72

Omgeving Roosendaal

Vriendschap evt. relatie
Hallo lieve dames, 20 jaar ben ik getrouwd geweest met een lieve, spirituele vrouw. Helaas is zij overleden aan slokdarmkanker. Wij, mijn lieve Rottweiler Shiva van bijna 8 jaar en ik, zouden het leuk en gezellig vinden om jou te mogen ontmoeten als vriendin of evt. voor een relatie.
Een beetje over mijzelf. Spiritueel. Mijn religie: Boeddhisme. Heb je een andere religie, dan ben je ook van harte welkom. Ik schilder en heb daar ook les in gegeven. Lees graag maar een spelprogramma of een Engelse serie op de tv en dan lekker lang uit vind ik ook gezellig. Ik hou van de natuur en ga elke morgen met Shiva er op uit. Een goede rommelmarkt vind ik ook leuk. Ben half veganist en hou van lekker eten. Belangrijk: gezellige humor, goed gesprek op zijn tijd en naar elkaar luisteren zodat wij van elkaar kunnen leren en samen verder kunnen groeien. Ik ben 72 en erg actief. Heb je een beetje dezelfde gedachten als ik en woon je in de omgeving van Roosendaal, reageer en wij maken samen een afspraak. Welke leeftijd past bij mij volgens mijn vrienden, van 60 tot 70 jaar.
Lieve groet van mij en een poot van Shiva.

Voor een reactie schrijf naar: sunnydayshiva@kpnmail.nl
CCnummer
CC 5970

Plaatsingsdatum 26 juli 2019

Soort contact mooie liefdesrelatie (lat)

Leeftijd 48 - 60

Omgeving in een cirkel van 50 km rondom gemeente Waterland

Delen & Groeien in de liefde
Ik had behoefte aan een nieuwe wending in mijn leven en vandaar dat ik actie ondernam. Onlangs kwam er een heerlijk nieuw (huur)huisje op mijn pad en een prachtige natuurrijke omgeving.

Ook in de liefde wil ik graag delen met een blije levensgezel (ben nu 7 jaar single). Ik vind het alleen zijn heel fijn en heb dat ook nodig om boeken te schrijven, muziek te maken en maatschappelijke initiatieven te bedenken/organiseren en te reflecteren en bezinnen. Daarnaast vind ik het zalig om qualitytime met de geliefde door te brengen en elkaar echte aandacht te geven als we regelmatig samenzijn. In deze levensfase gaat het voor mij om aanvulling omdat we al veel eigen leven hebben gebouwd en uiteraard ook zo onze eigen(n)aardigheden hebben.

Hoewel ik behoorlijk bekend ben met het roze uitgaanscircuit, voel ik mij daar niet meer thuis. Het is een te kleine vijver met een watertemperatuur die mij niet verwarmt en inspireert :)

Ik hou van diepgang en wezenlijk contact en vooral van een open en optimistische sfeer. Ik ben dan ook graag bij de zee, of op/in/aan water en fiets graag door de natuur of in een mooie stad, neem dan graag een picknickmand mee. Ik ontdek graag onbekende omgevingen en nieuwe locaties. Ook ga ik graag naar lezingen of seminars om mijzelf uit te dagen en bij te leren. Ik vind blijvend groeien en ontwikkelen erg belangrijk en enorm leuk. Ik besteed steeds meer aandacht aan spirituele ontwikkeling en leef tegenwoordig vooral van binnen naar buiten. Het prestatie- en egogerichte trekt niet meer. In mijn werk als counselor en trainer onderzoek ik de innerlijke wereld van de vastgelopen mens en begeleid deze om dat te doorbreken. Dat doe ik parttime want ik vind tijd voor creativiteit en delen met geliefde en vrienden net zo belangrijk. Mijn prioriteiten liggen dus bij innerlijke rijkdom en wijsheid vergroten. Ik ben niet zweverig maar wel een doortastend en realistisch mens.

Ik streef tegenwoordig eenvoud en harmonie na en dat betekent dat ik weinig toeters en bellen nodig heb om schoonheid te zien en geluk te ervaren. Ook in onze interactie vind ik onze gesprekken (en stiltes), onze dynamiek en onze emotionele verbondenheid en intimiteit van groot belang. Dus een vrouw die zichzelf makkelijk laat zien en haar gevoelens graag deelt past goed.

Een match in karakter en levensstijl zal dus doorslaggevend zijn of wij elkaar vinden. Want leuke dingen doen kan met vrijwel iedereen. Maar in de Liefde gaat het om veel meer. Verschillen tussen ons kunnen in aanvang interessant zijn maar té verschillend kan elkaar begrijpen en aanvoelen uiteindelijk bemoeilijken.

Vrienden die mij goed kennen, en ik deel hun beleving, ervaren mij als pittig, uitgesproken, warm en lief, kieskeurig, enthousiast, betrokken, intelligent, integer en loyaal. Ongeduldig, snel verveeld als ik iets doorheb/kan en een hang naar groei wordt soms als minder ervaren :). Ik ben extravert en een sterke persoonlijkheid en een vrouw die dat ook is matcht beter. Hoewel inhoud en innerlijk erg belangrijk zijn, moet er natuurlijk ook een fysieke chemie zijn.

Uiterlijk word ik als aantrekkelijk en erg vrouwelijk gezien en ik hou ook van een vrouw die erg vrouwelijk is, met liefst lang(er) haar. Een vrouw die aandacht aan haar uiterlijk besteedt en trots is op haar vrouwelijkheid en vrouwelijke vormen en niet jongensachtig en stoer is.

Een vrouw die mijn eigenschappen en kenmerken waardeert en er zichzelf veelal in herkent en duidelijke raakvlakken tussen ons ziet, hoop ik te ontmoeten voor een date. Van daaruit kunnen we ervaren wat er ontstaat tussen ons. Het is mijn wens om een langdurige (lat) liefdesrelatie op te bouwen.

Ik wens je een prachtige zomer toe en hoop je aan het water te ontmoeten. Dus blije levensgezel, schrijf mij en wie weet drinken wij binnenkort een heerlijk glas samen en leren elkaar beter kennen.

Je kunt mij rechtstreeks via eenblijelevensgezel@gmail.com bereiken :)

Ik verheug me op jouw bericht!

CCnummer CC 5973

Plaatsingsdatum 12 juli 2019

Soort contact liefdevolle relatie (lat)

Leeftijd 71

Omgeving maximaal een uur van Leiden

Stralend kijk ik in je ogen
Het leven is delen en samen groeien in liefde.

Spontaan heb ik zin om een bericht hier te plaatsen.
Met een verlangen om jou te ontmoeten.

Al langere tijd ben ik single het zal ongeveer 9 jaar zijn.
Als ik terugkijk is het een goede tijd geweest om mezelf beter te leren kennen.
Het vraagt moed en kracht om mezelf kwetsbaar op te stellen en om zo naar binnen te kijken.
Een mooi pad van acceptatie en diepgang.
Graag ben ik enige tijd alleen om hier dagelijks aandacht aan te geven.
Geniet ervan om in mijn appartement te zijn aan de rand van Leiden.
Na een lang werkzaam leven is er rust gekomen om een nieuw pad in te gaan.

Ik heb fijne vriendinnen, vrienden, kinderen en kleinkinderen die net als ik een eigen leven hebben.
Als groot cadeau is ruim een week geleden mijn achterkleinzoon geboren.

Toch mis ik een vrouw waarmee ik gevoelens, gedachten en aanraking zou willen delen.
Samen genieten van de jaargetijden in de natuur om ons heen.
Luisteren naar elkaar en uitspreken wat ons bezighoudt.
Samen het fijn kunnen hebben en kunnen schaterlachen.

In het bos of langs de zee wandelen en daarna op een terras zitten vind ik heerlijk.
Kan genieten van kleine dingen zoals lezen met een cappuccino in de bieb.
Elke week kijk ik uit naar Biodanza en vind het fijn om met elkaar te dansen en contact te maken.
Hou van gezond eten, vegetarisch met af en toe wat vis en kan ook uitkijken naar iets lekkers onderweg.

Naast mijn pensioen heb ik een doorstart gemaakt met mijn praktijk.
Hierdoor heb ik wat tijd voor mezelf nodig en kan dit zelf indelen.
Een keer in de week geef ik met veel plezier beweging aan ouderen in de leeftijd van 86 tot 97 jaar, zij kunnen niet meer zelfstandig naar het winkelcentrum; na de beweging drinken we gezellig koffie en natuurlijk met wat lekkers erbij.

Ik sta nog volop in het leven en na horen zeggen zie ik er veel jonger uit.
Hou van positiviteit en lachen.

Langs deze weg zou ik graag een liefdevolle vrouw ontmoeten.
Wezenlijk contact vanuit liefdevolle ontmoeting met elkaar.
Werkelijke aandacht en ruimte voor elkaar nemen.

Graag wens ik je een heerlijke zomer toe.
Als je hier herkenning in leest, zou ik het heel fijn vinden als je reageert en wie weet kunnen we binnenkort samen iets drinken.

Maximaal een uur reistijd met de auto of openbaar vervoer zou ik prettig vinden.

Harte groet,
Will
Reageer (onthoud het CCnummer!)


CCnummer
CC 5972

Plaatsingsdatum 11 juli 2019

Soort contact activiteit

Leeftijd 50 - 60

Omgeving Haarlem

Filmmaatje?
Filmmaatje? Museummaatje?

Welke Haarlemse of daar heel dichtbij wonende roze vrouw wil maatje worden, gewoon om met elkaar naar de film te gaan of tentoonstelling... Een stadsbezoek sla ik ook niet af. Ik vind het prettig om erna met een drankje de boel te evalueren. Dus je hebt een beetje kunsthistorisch gevoel, enige inhoud om een kunstwerk te bewonderen (of verschrikkelijk te vinden) en een babbel om het te delen? Heel fijn... laten we het dan eens samen doen.
Ik pretendeer niet heel veel te weten van kunst en historie, maar ik vind het wel heerlijk het te bekijken en te beleven. Je bent vast anders dan ik en dat lijkt me de juiste mix om te delen.
Een film kan ook wellicht door de week op een namiddag, of avond. En het brede scala van Amsterdam: daar maak ik ook graag gebruik van.
Voor een museum moeten we vast naar een weekend. Ik werk namelijk nog met plezier.

Klikt het? We vinden het uit met een drankje.
Met roze groet en tot ziens in Haarlem!
Reageer (onthoud het CCnummer!)


CCnummer
CC 5971

Plaatsingsdatum 10 juli 2019

Soort contact vriendschap en meer

Leeftijd 73

Omgeving Zuid-Oost Brabant

Vriendinnenkring uitbreiden
Ik ben een vrouw van 73 jaar, jeugdig zowel van binnen als van buiten. Graag zou ik een lieve leuke vrouw ontmoeten om samen te genieten. Dit kan in vriendschap en ook in liefde zijn.

Ik sta volop in het leven, ben zelfstandig en heb vele hobby’s waaronder schaken, motorrijden, klussen in huis en zingen. Ben muzikaal en speel meerdere instrumenten.
Verder houd ik erg van koken. Goede en gezonde voeding vind ik belangrijk. Ben in mijn element als ik buiten kan zijn, lekker genieten van het zonnetje en van de natuur.
Vind het heerlijk om te knuffelen, ben een echt gevoelsmens.
Ik houd van een goed gesprek, kan goed luisteren en sta graag klaar voor de mensen die dichtbij me staan. Vrienden omschrijven mij als; warm, open, intelligent, sensitief en verzorgd.
Ik heb veel levenservaring en ben op zoek naar iemand die dat ook heeft en enige diepgang kan waarderen.
Humor vind ik zeer belangrijk. Leeftijd, uiterlijk, afkomst is voor mij minder van belang, het gaat mij om de power of the heart.
Reageer (onthoud het CCnummer!)


CCnummer
CC 5970

Plaatsingsdatum 26 juni 2019

Soort contact mooie liefdesrelatie (lat)

Leeftijd 48 - 60

Omgeving in een cirkel van 50 km rondom gemeente Waterland

Delen & Groeien in de liefde
Ik had behoefte aan een nieuwe wending in mijn leven en vandaar dat ik actie ondernam. Onlangs kwam er een heerlijk nieuw (huur)huisje op mijn pad en een prachtige natuurrijke omgeving.

Ook in de liefde wil ik graag delen met een blije levensgezel (ben nu 7 jaar single). Ik vind het alleen zijn heel fijn en heb dat ook nodig om boeken te schrijven, muziek te maken en maatschappelijke initiatieven te bedenken/organiseren en te reflecteren en bezinnen. Daarnaast vind ik het zalig om qualitytime met de geliefde door te brengen en elkaar echte aandacht te geven als we regelmatig samenzijn. In deze levensfase gaat het voor mij om aanvulling omdat we al veel eigen leven hebben gebouwd en uiteraard ook zo onze eigen(n)aardigheden hebben.

Hoewel ik behoorlijk bekend ben met het roze uitgaanscircuit, voel ik mij daar niet meer thuis. Het is een te kleine vijver met een watertemperatuur die mij niet verwarmt en inspireert :)

Ik hou van diepgang en wezenlijk contact en vooral van een open en optimistische sfeer. Ik ben dan ook graag bij de zee, of op/in/aan water en fiets graag door de natuur of in een mooie stad, neem dan graag een picknickmand mee. Ik ontdek graag onbekende omgevingen en nieuwe locaties. Ook ga ik graag naar lezingen of seminars om mijzelf uit te dagen en bij te leren. Ik vind blijvend groeien en ontwikkelen erg belangrijk en enorm leuk. Ik besteed steeds meer aandacht aan spirituele ontwikkeling en leef tegenwoordig vooral van binnen naar buiten. Het prestatie- en egogerichte trekt niet meer. In mijn werk als counselor en trainer onderzoek ik de innerlijke wereld van de vastgelopen mens en begeleid deze om dat te doorbreken. Dat doe ik parttime want ik vind tijd voor creativiteit en delen met geliefde en vrienden net zo belangrijk. Mijn prioriteiten liggen dus bij innerlijke rijkdom en wijsheid vergroten. Ik ben niet zweverig maar wel een doortastend en realistisch mens.

Ik streef tegenwoordig eenvoud en harmonie na en dat betekent dat ik weinig toeters en bellen nodig heb om schoonheid te zien en geluk te ervaren. Ook in onze interactie vind ik onze gesprekken (en stiltes), onze dynamiek en onze emotionele verbondenheid en intimiteit van groot belang. Dus een vrouw die zichzelf makkelijk laat zien en haar gevoelens graag deelt past goed.

Een match in karakter en levensstijl zal dus doorslaggevend zijn of wij elkaar vinden. Want leuke dingen doen kan met vrijwel iedereen. Maar in de Liefde gaat het om veel meer. Verschillen tussen ons kunnen in aanvang interessant zijn maar té verschillend kan elkaar begrijpen en aanvoelen uiteindelijk bemoeilijken.

Vrienden die mij goed kennen, en ik deel hun beleving, ervaren mij als pittig, uitgesproken, warm en lief, kieskeurig, enthousiast, betrokken, intelligent, integer en loyaal. Ongeduldig, snel verveeld als ik iets doorheb/kan en een hang naar groei wordt soms als minder ervaren :). Ik ben extravert en een sterke persoonlijkheid en een vrouw die dat ook is matcht beter. Hoewel inhoud en innerlijk erg belangrijk zijn, moet er natuurlijk ook een fysieke chemie zijn.

Uiterlijk word ik als aantrekkelijk en erg vrouwelijk gezien en ik hou ook van een vrouw die erg vrouwelijk is, met liefst lang(er) haar. Een vrouw die aandacht aan haar uiterlijk besteedt en trots is op haar vrouwelijkheid en vrouwelijke vormen en niet jongensachtig en stoer is.

Een vrouw die mijn eigenschappen en kenmerken waardeert en er zichzelf veelal in herkent en duidelijke raakvlakken tussen ons ziet, hoop ik te ontmoeten voor een date. Van daaruit kunnen we ervaren wat er ontstaat tussen ons. Het is mijn wens om een langdurige (lat) liefdesrelatie op te bouwen.

Ik wens je een prachtige zomer toe en hoop je aan het water te ontmoeten. Dus blije levensgezel, schrijf mij en wie weet drinken wij binnenkort een heerlijk glas samen en leren elkaar beter kennen.

Je kunt mij rechtstreeks via eenblijelevensgezel@gmail.com bereiken :)

Ik verheug me op jouw bericht!
Reageer (onthoud het CCnummer!)


CCnummer CC 5967

Plaatsingsdatum 19 juni 2019

Soort contact levensmaatje

Leeftijd 62

Omgeving Zuid-Oost Brabant

Een gezellige zomer...
Wie heeft er zin om elkaar komende zomer te leren kennen tijdens wat dagtripjes? Daarna kunnen we kijken of we in een liefdesrelatie of in vriendschap verder willen gaan.
Ik heb (klein)kinderen, dus het is belangrijk dat je daar positief tegenover staat.
Ben je tussen de 59 - 67 jaar, rookvrij en woon je in de omgeving laat dan wat van je horen. Ik hoop op jouw reactie.

Reageer (onthoud het CCnummer!)
Home