Logo Contigo Contactvorige pagina


Achtergrond Stichting Contigo Contact
Contigo Contact is in mei 1999 van start gegaan als een contact- en activiteitenbemiddelingsbureau speciaal voor lesbische en biseksuele vrouwen in Nederland en BelgiŽ. Op grond van een uitvoerig marktonderzoek was gebleken dat er veel behoefte was aan contact bij vrouwen die niet graag uitgingen in het reguliere lesbo-circuit en zodoende weinig nieuwe contacten met gelijkgestemden opdeden.

Na een jaar bleek de behoefte in woorden groter dan die in daden en dus is Contigo Contact in mei 2000 gestopt met het bemiddelen in contacten en kleinschalige activiteiten.

De website van Contigo Contact was inmiddels wel een groot succes. Deze werd op persoonlijke titel verder uitgebouwd, o.a. door contactadvertenties te plaatsen.

In mei 2003 is besloten een stichtingsvorm op te zetten voor Contigo Contact om zo een duidelijk beeld te kunnen verschaffen over wat Contigo is en wat het vooral niet is. Zo is Contigo geen commercieel bedrijf, er wordt geen winst gemaakt; het wordt vrijwillig gerund door 1 actief bestuurslid (Maya Althuizen) en twee slapende leden. De inkomsten die de advertentieaanvragen opleveren, worden kostendekkend gebruikt.


Op 8 maart 2022 is besloten te stoppen met het aanbieden van contactadvertenties.


Contigo Contact Banner


Over de naam 'Contigo Contact'
'Contigo' is Spaans en betekent '(samen) met jou'.
Contigo Contact betekent dus 'contact (samen) met jou'.

Stichting Contigo Contact is ingeschreven bij de KvK onder nummer 09134001
Home