logo.gif (2317 bytes)

Weblog Februari 2004

26 Februari 2004Vrouwenavonden in Café Sappho
Café Sappho, het nieuwe vrouwen- en kunstcafe in amsterdam laat weten dat ze elke vrijdag en zondagavond een vrouwenavond heeft! Daarnaast biedt ze verenigingen voor homo's en lesbiennes 10% korting op de totale rekening bij borrels of feestjes! Tot gauw in Sappho!
www.sappho.nl

Vijzelstraat 103 Amsterdam, 020-4231509
Barbara Kavovit ontwerpt gereedschap voor vrouwen
Barbara Kavovit heeft een complete gereedschapslijn voor vrouwen ontwikkeld. De producten liggen in 6.000 winkels in de VS. Het is de bedoeling dat de spullen volgend jaar naar Europa komen. Kavovit begon met een gereedschapskist voor vrouwen in april 2003. Zij was niet nieuw in de wereld van bouwen en klussen, want zo`n tien jaar lang gaf zij leiding aan een bouwbedrijf. Kavovit ontdekte dat veel vrouwen bang zijn een stuk gereedschap te gebruiken en besloot daar iets aan te doen. Dat resulteerde
in de gereedschapskist `30 piece Do-it-yourself Toolkit`, verkrijgbaar voor zo`n 50 dollar. De kist is opvallend blauw met wit, klein, lichtgewicht en stylish. De gereedschappen zijn lichter van gewicht en hebben een fraaie belijning. Tevens bevat de tool kit een How to-boekje waarbij in gemakkelijke bewoordingen wordt uitgelegd hoe klusjes gedaan kunnen worden.Inmiddels heeft Kavovit een roadside safety kit op de markt gebracht. Het blauwgrijs tasje bevat spullen voor autopech, zoals zaklamp, startkabel, ijskrabber en werkhandschoen. De prijs van het tasje komt op 50 euro. Het bedrijf van Kavovit boekte in 2003 een omzet van 4 miljoen dollar (Bron: Algemeen Dagblad).
Madonna, Warner Bros. Records en Estée Lauder
Madonna, Warner Bros. Records en Estée Lauder hebben een creatief partnership gesloten voor de coproductie van een videoclip voor Love Profusion, de vierde single uit Madonnas cd American Life. Het gezamelijk project ontstond uit het feit dat Estée Lauder exclusief een fragment van "Love Profusion" wilde gebruiken voor een bioscoopcommercial voor haar nieuwe parfum, beyond paradise. Zowel het reclamefilmpje van Estée Lauder als de muziekclip van Madonna werden geregisseerd door filmregisseur Luc Bresson (Bron: 6Minutes).Adoptie door holebi-koppels mogelijk vanaf 2005
De Vlaamse ministers Patricia Ceysens en Adelheid Byttebier hebben een nieuw adoptiedecreet klaar. Volgens het decreet, dat vanaf 1 januari 2005 van kracht wordt, kunnen ook holebi-koppels kinderen adopteren (Bron: 6Minutes Gay News).


Blooper over zogenaamd homogen
"De UCLA-studie naar seksuele identiteit vormt geen bewijs voor bestaan van een homogen". Dat zeiden Vice-president A. Dean Bird en Warren Throckmorton van de NARTH (National Association for Research and Therapy of Homosexuality, USA) eind oktober naar aanleiding van de publicatie van een studie, die dit najaar gepubliceerd door Dr. Eric Vilain van de UCLA (University of California) School of Medicine.
De studie werd op 20 oktober gepubliceerd in het blad Molecular Brain Research. Vilain had muizen bestudeerd en trok de conclusie dat genen een doorslaggevende rol spelen bij de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke hersens. Het persbericht kopte met: "Sexual Identity Hard-Wired by Genetics" en het persbureau Reuters en veel andere media pikten dat op alsof de studie een homogen had aangetoond. Ook in Nederland kwam de Gay Krant op 8 november op basis van dit persbericht met een kort artikel waarin beweerd werd dat de studie aantoonde dat homoseksualiteit geen vrije keuze was. Wellicht sprak het de Gay Krant zeer aan dat Vilain in een interview zei dat "als homoseksualiteit genetisch is bepaald, het homohuwelijk een politieke noodzaak is."
Vilains studie gaat echter helemaal niet over seksuele oriëntatie. Met de term "sexual identity" verwijzen Vilain en zijn collega's uitsluitend naar gender. Daar was al veel over bekend en de studie bevestigt dan ook alleen maar wat wetenschappelijk bekend was. Dr. Throckmorton analyseerde de studie van Vilain en schreef een scherp commentaar over studies die beweren een homogen te vinden, onder de titel "Of Mice and Gay Man". In dit artikel stelt hij dat de genetische verschillen tussen vrouwen en mannen relatief duidelijk zijn, maar dat "subjectieve seksuele identiteit" een vorm is van zelfbeleving. De homo-identiteit is zo'n vorm van subjectieve seksuele identiteit en kan daarom volgens hem niet bepaald zijn door genetische factoren. Hij eindigt zijn cynische artikel met "Dus komen homomannen niet van Mars en lesbische vrouwen niet van Venus, maar alleen uit verschillende chatrooms." (Bron: Tolerantescholen.nl).
Vrouwen van 40 meest fervente gamers
Nee, het zijn niet de vijftienjarige jongens, en ook niet de tweeëntwintigjarige mannen. Het zijn wel degelijk de veertigjarige vrouwen die volgens een studie van de Amerikaanse internetprovider America Online de meest fervente online gamers zijn. In die leeftijdscategorie spenderen vrouwen bijvoorbeeld 50 procent meer tijd aan online spellen dan hun mannelijke leeftijdsgenoten en spelen ze dagelijks meer online dan de jongere en mannelijke bevolkingsgroepen. Favoriete spellen van de veertigers zouden vooral puzzel- en woordspelletjes zijn, die ze volgens de studie vooral tussen middernacht en 5 uur 's ochtends zouden spelen (Bron: 6Minutes).

24 Februari 2004Mel B. goes lesbian
Mel B. is zoenend en knuffelend met Christine Crokos aangetroffen in een park in Los Angeles. Ook streelden ze elkaars borsten... (Bron: Expreszo).Vrouwelijke 50-plussers veroveren internet
Steeds meer oudere vrouwen raken vertrouwd met de computer en internet. Dit signaleert SeniorWeb, op basis van haar ledenbestand en onderzoek van Interview-NSS. Het aantal vrouwelijke leden is het afgelopen jaar gestegen en in de leercentra zijn meer vrouwelijke dan mannelijke cursisten. SeniorWeb verwelkomt haar 25.000ste lid, een vrouw van 63. Ook landelijk is de trend van een toenemend aantal vrouwelijke internetgebruikers zichtbaar. In een jaar tijd is het internetgebruik onder vrouwelijke 50-plussers gestegen met zestien procent. Momenteel is zesendertig procent van deze groep online. Vorig jaar was hun aandeel nog eenendertig procent. Onder mannelijke 50-plussers die internet gebruiken is een toename van twee procent zichtbaar. Niet alleen zijn meer vrouwen internet gaan gebruiken, ook de gemiddelde online tijdsbesteding onder vrouwen is sterk gestegen. Met vierenvijftig procent tot 285 minuten online per week (bron: Internet Barometer van Interview-NSS).Koning Cambodja pleit voor homohuwelijk
Beelden van homohuwelijken die in de Verenigde Staten zijn voltrokken, hebben indruk
gemaakt op de Cambodjaanse koning Norodom Sihanouk. Vrijdag verklaarde de koning dat het
paren van hetzelfde geslacht in Cambodja mogelijk moet worden gemaakt te trouwen. Omdat Cambodja er in 1993 voor heeft gekozen een liberale democratie te zijn, denk ik dat het een huwelijk tussen een man en een man of een vrouw en een vrouw moet toestaan, schreef de koning in het Frans op zijn website. Hij zei tot zijn overtuiging te zijn gekomen na het zien van televisiebeelden uit San Francisco, waar afgelopen week meer dan 2800 homohuwelijken zijn voltrokken, hoewel de wet van Californië
alleen een huwelijk tussen een man en een vrouw toestaat. De koning, die momenteel voor medisch onderzoek in China is, zei dat ook travestieten geaccepteerd en goed behandeld moeten worden in onze nationale gemeenschap. (Bron: Reformatorisch Dagblad)

21 Februari 2004Gina Gershon speaks
Bound gezien? Ook zo onder de indruk van Gina Gershon? Download hier een fragment waarin Gina Gershon haar zwoele stem laat horen...

Weblog Ben Bisschop
benbischop.web-log.nl
Surf een langs, er staan veel interessante foto's op deze site...
Liefde via internet
"70 procent van de koppels die elkaar via het internet leren kennen, zijn na twee jaar nog samen", zegt de Israëlische hoogleraar psychologie Aaron Ben Ze'ev, auteur van het boek 'Love Online' in Het Laatste Nieuws (Bron: Internetjournalistiek.be).
Zie ook de lovestories van Contigo Contact... klik hier.

17 Februari 2004Wist u dat...
Julie Burchill, de best betaalde columnist van Groot-Britannië een hevig lesbisch liefdesavontuur heeft gehad, waar ze geen seconde spijt van heeft...
Meer over Julie Burchill: www.julieburchill.org.uk

16 Februari 2004Jennifer lesbisch?
'Friends'-ster Jennifer Aniston heeft bekend dat als ze lesbisch was, ze graag met haar collega Courtney Cox zou willen trouwen... In een interview met de Amerikaanse Vogue gaat de actrice helemaal los over haar hechte relatie met Courtney. "Ik weet nog dat ik Courtney voor het eerst ontmoette en ik was totaal uit het veld geslagen. Hoe is het mogelijk dat iemand er zo mooi uit kan zien? Maar het gaat veel verder. Haar geest is inspirerend. Als je bij haar in de buurt bent dan wil je gewoon een goed persoon zijn. Je wilt dan echt leven! Zij leeft volop en ze is wie ze is en..." (Bron: Veronica).Jezelf in the picture!
Wie weet schuilt er een amazone in jou!
Wie ben je, wat wil je laten zien?
Fotografie is een middel om jezelf opnieuw te ontdekken, jezelf te ontplooien.
Ik bied een cursus aan waarbij je een nieuwe kijk op jezelf krijgt. Je maakt tijdens de cursus zelfportretten, maar dat hoeft niet persé een foto van je gezicht te zijn, het kan ook een zelfbeeld zijn, ontstaan vanuit een symbolische benadering. Een foto als een verbeelding van je innerlijke landschap.
Aan bod komt een stukje techniek, maar dit gaat stapsgewijs en open staan voor experimenten en inhoudelijke informatie is belangrijker. Mythologie, portretkunst, surrealisme, psychologie, voorbeelden van met name vrouwelijke fotografen komen aan de orde. Omdat ik een lesbische vrouw ben is de aandacht voor dit aspect in het creatieve proces natuurlijk evident.
Ben je nieuwsgierig geworden, mail dan voor meer info naar
Misschien dat je aan het einde van de cursus kunt zeggen:
kijk, dit ben ik ook, veel meer dan dat je op het eerste gezicht kunt zien!!

De homowereld verkleurt
In het uitgaansleven is te zien hoe snel de homowereld 'verkleurt'. Surinaamse, Antilliaanse en Marokkaanse jongeren treffen elkaar daar. Maar thuis vertellen dat je homo bent, dat is wat anders. Allochtonen komen liever stilletjes uit de kast. Nog lang niet iedereen durft eropuit. Ideale verzamelplaats voor allochtone homo's die erg bang zijn is internet. Steeds meer allochtone jongens komen uit de kast, maar voor meisjes ligt het heel wat moeilijker, zegt Fatima Faïd van de hulplijn in Den Haag . ,,Dat is heftig. Ook omdat in sommige culturen de seksualiteit van vrouwen überhaupt onbespreekbaar is'' (Bron: Trouw, in: IIAV).

13 Februari 2004Orgasme zit vooral tussen de oren
Er is een nieuwe gids op de markt die vrouwen tot onbekende hoogtes moet brengen. De Amerikaanse Kate Taylor goochelt er met technische kennis die het orgasme moet verbeteren.
Kate Taylor, Het orgasme boekje. Alles wat een vrouw nodig heeft om een fantastische tijd te beleven, Standaard Uitgeverij, 144 blz., 12,99 euro.VN erkent holebi-partners
Homoseksuele en lesbische werknemers van de Verenigde Naties en hun partner zullen in de toekomst aanspraak kunnen maken op verschillende voordelen, onder meer op het gebied van gezondheidsvoorzieningen. De enige voorwaarde is dat het land van afkomst het homohuwelijk of de partnerschapsregeling moet erkennen of soortgelijke voordelen aan holebi-koppels toekennen.
Dat heeft secretaris-generaal Kofi Annan vorige donderdag bekendgemaakt. Ook samenwonenden zullen bij de VN rechten krijgen volgens de wetten van het land van herkomst. Concreet houdt dit in dat bijvoorbeeld Nederlandse of Belgische homo's die werkzaam zijn voor de VN en in hun eigen land getrouwd zijn, voortaan ook door de VN erkend zullen worden als zijnde getrouwd. Ook holebi-stellen die een geregistreerd partnerschap hebben of contractueel samenwonen zullen volgens die status geaccepteerd worden. Voorheen werden deze statussen niet door de VN erkend. Annan: "Dit besluit zal verzekeren dat er respect blijft voor de sociale, religieuze en culturele diversiteit van de lidstaten en hun nationaliteiten." Mocht een medewerker twee nationaliteiten hebben dat zal de nationaliteit gekozen worden die vanuit het perspectief van de VN het meest relevant is.   Een woordvoerster verduidelijkte dat het besluit eigenlijk voor de hand liggend is. "Het past precies in het standpunt van de VN dat zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levens van mensen, behandeld worden aan de hand van de wetten van het thuisland van die personen". Ze voegde daaraan toe dat dit besluit ook past bij de trend die in een aantal lidstaten zichtbaar is. Daarmee doelde ze op det steeds meer toestaan van huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht, geregistreerde partnerschappen endergelijke.  VN-medewerkers uit de Verenigde Staten, waar iedere staat eigen wetten kan hebben op dit gebied, zullen beoordeeld worden aan de hand van de beslissing van de federale regering. De besluiten die president Bush daar gaat nemen zullen dan dus van toepassing zijn.  GLOBE, de vereniging die homoseksuele, lesbische en biseksuele VN-personeelsleden vertegenwoordigt, is opgetogen door de aankondiging van Kofi Anna (Bron: GayBelgium.be).


10 Februari 2004

   

Melissa Etheridge: Nieuwe CD
Titel: Lucky
En lucky she is. En happy. Met haar nieuwe (veel jongere) liefde. Zoals Skin haar gevoelens van verlies weergaf, laat ze nu haar vrolijkheid merken op deze nieuwe cd. Maar ook angst en twijfel. Want anders is het niet echt Melissa...
Janis Ian: Nieuwe CD
Titel: Billie's Bones
Het titelnummer gaat over haar held Holiday.

Ook op de cd: duet met Dolly Parton. Romance?
Nee, Janis Ian is inmiddels gelukkig gehuwd met Patricia...

5 Februari 2004Veel animo voor Vagina Monologen in gebarentaal
De internationaal vermaarde voorstelling 'Vagina Monologen' is in Nederland ook met handgebaren te zien. Handtheater heeft de productie, dat gaat over vrouwen die vertellen over seksualiteit en erotiek, in gebarentaal omgezet. De try-outs trekken volle zalen. Op 13 februari is de première in de Brakke Grond in Amsterdam. De voorstelling in Nederlandse gebarentaal heet Vagina Verhalen en wordt gespeeld door zestien actrices, van wie de helft doof is en de andere helft wel kan horen. Die laatsten worden stemactrices genoemd en vertalen het stuk voor horende toeschouwers, die in het publiek in de meerderheid zijn. De Amerikaanse schrijfster Eve Ensler heeft de Vagina Monologen geschreven. Een deel ervan zit ook in de Vagina Verhalen, maar in deze productie zijn ook nieuwe verhalen van dove vrouwen opgenomen. Voor deze voorstelling moesten nieuwe handgebaren worden bedacht, maar volgens een producente kunnen de doven in het publiek het stuk goed volgen. In het stuk spelen naast tekst en gebaar ook beweging en zang een belangrijke rol. Een lust voor het oog, voor zowel het horende als het dove publiek, aldus het Handtheater. De voorstelling is zo populair, dat nog voor de première is besloten ook volgend theaterseizoen met de voorstelling door te gaan.

Flora Tristan lesbisch?
Heeft Flora Tristan in werkelijkheid een lesbische relatie gehad? In het nieuwe boek van Mario Vargas Llosa in ieder geval wel... Het boek heet Het paradijs om de hoek en behandelt de levens van Flora Tristan (radicale Franse socialiste en feministe) en Paul Gauguin (Uitgeverij Meulenhoff, 467 pag., 24,50 euro).Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland
De Wetenschapswinkel Letteren Utrecht heeft het jaarlijkse onderzoeksbudget voor Niet-Routinematig Onderzoek (NRO) van 2003 toegekend aan de historica Els Kloek en haar Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland (DVN). Dit project is op 1 september 2003 onder de vleugels van het OGC van start gegaan. Ook het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (ING) in Den Haag is bij het project betrokken. Het DVN beoogt een biografisch overzicht te geven van vrouwen die vóór 1850 een rol hebben gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Er is inmiddels een databank aangelegd die de basale gegevens bevat van ca. 1250 vrouwen. Uiteindelijk zullen rond de duizend korte biografieën van vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis op deze site worden gepubliceerd. Het gaat om vrouwen die ooit een belangrijke rol hebben gespeeld of naam hebben gemaakt, maar tegenwoordig vrijwel allemaal zo goed als vergeten zijn. Het scala van prestaties en reputaties is bijzonder breed. Het varieert van Oranjevrouwen tot misdadigsters, van dichtende abdissen tot strijdbare zakenvrouwen, van gelovige kluizenaarsters tot beruchte prostituees, van reizende avonturiersters tot vrome klopzusters.

2vrouwen

Kustaw Bessems: Allochtone homo's: wel doen niet zeggen
De homowereld 'verkleurt' snel. Surinaamse, Antilliaanse en Marokkaanse jongeren treffen elkaar in de uitgaanswereld. Maar thuis vertellen dat je homo bent, dat is wat anders. Allochtonen komen liever stilletjes uit de kast (Bron: Trouw)Maximumstraffen voor discriminatie omhoog
De wettelijke verhoging van de strafmaat voor structurele vormen van discriminatie gaat in op 1 februari 2004. Voor het stelselmatig opzettelijk beledigen van mensen wegens ras, godsdienst, levensovertuiging of seksuele gerichtheid en het stelselmatig aanzetten tot discriminatie wordt de maximumstraf verdubbeld tot twee jaar. Voor het stelselmatig verspreiden van discriminerend materiaal en het stelselmatig in de uitoefening van ambt, beroep of bedrijf discrimineren wordt de maximumstraf een jaar. De huidige discriminatiebepalingen van het Wetboek van Strafrecht bestaan sinds 1971.

2 Februari 2004Adoptie voor mee-moeders
Intrafamiliale adoptie moet worden uitgebreid tot holebi-paren zodat de ene partner de kinderen van de andere kan adopteren. Mee-moeders krijgen zo een juridische band met de kinderen voor wie ze zorgdragen. De mogelijkheid moet beperkt blijven tot kinderen die slechts een ouder hebben, bijvoorbeeld omdat ze verwekt zijn met donorsperma. Tot die consensus kwam een werkvergadering van de Staten-Generaal van het Gezin. Minder eensgezindheid was er over stiefgezinnen. Sommigen vinden dat een stiefouder ook een officiële band met z'n stiefkinderen moet krijgen, indien de tweede ouder overleden is of al lang verdwenen uit het leven van het kind (Bron: GayBelgium).
Quote presenteert lijst 40 mooie en meedogenloze zakenvrouwen
Quote heeft veertig `mooie en meedogenloze` zakenvrouwen op een rijtje gezet. De vrouwen lijken allemaal zelfverzekerd, maar laten weten toch wel eens `over zich heen te laten lopen` en `minder solidair te zijn aan elkaar`. Daarnaast kunnen zij zich over het algemeen wel goed inleven in de klanten, hebben een goed voorgevoel en kunnen een bedrijf beter consolideren. Zij zijn onder meer werkzaam als: directeur Firma Search & Selection, commercial planner Martinair, muziekproducent, partner bij kledingimporteur Blosh, advocaat bij Solv, sales director multimedia SBS, directeur Unique, managing director The Box, visagist, directeur Homburg Cosmetics, architect, ondernemer, partner bij Down Under, oprichter Madelene Eventmarketing of marketingmanager Suit Supply. Sommige `business babes`laten weten hun uiterlijk zeker te gebruiken bij het zakendoen. Acht van de dames zijn vrijgezel, de rest heeft partner, woont samen of is gehuwd. Slecht een paar carrieretijgers hebben een of meer kinderen. De meeste vrouwen hebben een opleiding op hoog niveau, zoals een studie rechten, technische bouwkunde, klassieke talen, diverse hbo-opleidingen, mba, heao, civiele techniek, kunstacademie of Schoevers (Bron : Quote).Benelux Homocompetitie Volleybal
Vijf keer per jaar ontmoeten homovolleybalteams uit de Benelux elkaar in de sporthal in Utrecht. Roze Blok Volleybal neemt met 3 teams deel aan deze competitie. Kunnen Roze Blok 1 & 2 hun positie in de A-poule behouden?
Meer informatie is te vinden op www.homocompetitie.nl


 
     

Christina's bedgeheimpjes
Christina Aguillera geeft toe dat ze vrouwen verkiest boven mannen en dat ze veel zin had om La Spears te kussen op de MTV awards. In een interview zei ze dat ze geiler wordt van naar vrouwen te kijken dan naar mannen. "Sorry maar ik hou van experimenteren. En als dat dan ook nog meisjes zijn? Ja, het zij zo", verklaarde ze aan het Amerikaanse Zoo Magazine. "Ik zou graag nog eens een meisje kussen! Het Madonna-incident was super, en meisjes zijn gewoon geweldig om mee te kussen: lief en zacht. Ik had echt zin om Britney op de bek te pakken, maar tevergeefs. Het kwam niet van beide kanten" (Bron: GayBelgium).Jongerenavond WHAM
ZONfeesten (ho,le,bi)
Van 21.00 tot 01.00 uur. Voel je welkom en kom naar de WHAM!
Voor meer informatie: http://home.wanadoo.nl/wham of mail je vraag naar
WHAM, Hendrik van Viandenstraat 13 a/b, 3817 AA Amersfoort
DJ SCHOOL
Ben onlangs gestart met een DJ School, daar hier momenteel erg veel vraag naar is. Vroeger wilde iedereen brandweerman of verpleegkundige worden, nu is er een tendens dat iedereen DJ wil worden. Zou de term DJ SCHOOL nog geplaatst kunnen worden onder dezelfde rubriek als DJ Miss Smile en Two Babes Music & Entertainment, daar je als bezoekster van jullie site niet direct de link legt met DJ SCHOOL als je DJ Miss Smile of Two Babes Music & Entertainment ziet staan. Zou heel fijn zijn als je de DJ SCHOOL apart kon vermelden op jullie site met een doorklik naar Two Babes Music & Entertainment. Wil je meer weten over de DJ School ga dan naar www.twobabes.nl of naar www.djmisssmile.com