Heb je een bericht voor Contigo's weblog, mail naar

logo.gif (2317 bytes)

Weblog April 2004

29 april 2004Erotische Fantasie op SheSpot
Pandora droomt over een geheime Parijse club voor lesbiennes, waar vrouwen zich massaal laten opwinden door een beeldschoon masturberend meisje op het podium. Nieuwsgierig? Je kunt deze fantasie lezen op: www.shespot.nl/dromen

21 april 2004Eva Pauwels is verliefd op een vrouw
Op 1 april deed Eva Pauwels, de ex-vrouw van komiek Jacques Vermeire, haar coming-out als lesbienne. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Pauwels lichtte op 1 april haar eigen familie en de familie Vermeire in over haar seksuele geaardheid. Volgens de krant is Pauwels smoorverliefd op een vrouw van 37 uit het Gentse. Eva Pauwels is 27 en heeft twee kinderen uit haar huwelijk met Jacques Vermeire (Bron: Holebifederatie).Portret Virginia Woolf opgedoken
Een portret, dat verloren leek te zijn, is onlangs weer gevonden. Het zal tentoongesteld worden in het museum Charleston, in de buurt van het huis waar de leden van de Bloomsbury-groep samenkwamen.
Het schilderij is gemaakt door Vanessa Bell, de zus van Virginia en werd voor het laatst gezien in 1935, in een galerie in Londen.

Wil je het portret gaan bekijken, gecombineerd met een mooie wandeling, surf dan naar:
www.wandelpaden.com/Rubriek9b.html

Een fragment:
'Uitgerust togen we na een klein uurtje weer op pad en vervolgden onze weg in noord-westelijke richting voortdurend licht klimmend en dalend. We kwamen voorbij een niet meer in gebruik zijnde kalkgroeve. Na goed 2 kilometer bereikten we het hoogste punt Firle Beacon 217m. Opnieuw hadden we zonder het op dat moment te beseffen zicht op een bekend bouwwerk uit de Engelse cultureel erfgoed: Charleston Farmhouse. Op deze idyllisch gelegen boerderij woonde en werkte vanaf 1916 Vanessa Bell, de beroemde zus van Virginia Woolf. Het ademde een sfeer die op de tijdgenoten van Vanessa Bell grote aantrekkingskracht uitoefende. De econoom Maynard Keynes had hier een eigen kamer; de kunstcriticus Clive Bell, officieel nog steeds de echtgenoot van Vanessa, kwam er met zijn minnaressen; biograaf Lytton Strachey logeerde er graag, evenals schilder en criticus Roger Fry en schrijver E.M. Forster.'


soap

Pink Soap via Internet
De soap voor de jongere holebi 'Pink Soap' is nu ook via Internet te volgen. Surf naar www.hetrozerijk.nl

20 april 2004Gratis nieuwsbrieven
Geef je op voor drie gratis holebi-nieuwsbrieven op de site van de HoLeBiFederatie:
www.holebifederatie.beVoortbestaan Stichting Yoesuf bedreigd
Een botsing, gebrek aan begrip of gewoon een integratie die moeilijk verloopt: vaak vergeten is de integratie van moslims die 'anders geaard' zijn. Stichting Yoesuf werkt al zes jaar met de Islam en 'seksuele diversiteit' in verhouding tot de moslimgemeenschap in ons land. Door het door het stopzetten van subsidies krijgt de stichting het moeilijk (Bron: RozeRijk).


cheese

Kadotip Boekhandel De Feeks Nijmegen
Mutsaers, Charlotte - Cheese! 2003 EUR 14,50 (boekje met cd)
Cheese! is een, in korte muzikale zinnen geschreven en gesproken, aangrijpende monoloog van een twaalfjarig meisje. Geschreven en voorgelezen door Charlotte Mutsaers.

Kijk en bestel op www.feeks.nlNieuw boek Rietha Schuur: Vallend krijg je vleugels
ISBN 9051791526, 16 euro
Voor Tessa is haar leven vanaf haar jeugd een worsteling. Ze weet al snel dat ze van vrouwen houdt en merkt al even snel dat dat niet geaccepteerd wordt. Ze stort zich in een aantal problematische relaties, kortstondig met mannen, jarenlang met vrouwen. Deze relaties hebben allemaal één ding gemeen: ze raken de kern van Tessa's wezen niet. Tessa is diep ongelukkig, ze vlucht in een huwelijk met de broer van haar ware liefde, ze krijgt ernstige eetproblemen, ze raakt op drift. Pas als ze leert om los te laten, naar binnen te kijken, haar ziel te vinden en zichzelf op waarde te schatten, opent ze de weg naar de ware liefde. Daar moet ze dan 55 voor worden, maar dan is ze ook dolgelukkig met Roos, een vrouw met een
veelbewogen leven, net als zij, die samen met haar de weg van het geluk bewandelt. Samen vieren zij het leven. Rietha Schuur geeft in haar derde boek een indringende kijk in het leven van een gekwelde vrouw die nooit geleerd heeft van zichzelf te houden. Dit boek is grotendeels op autobiografische feiten gebaseerd. Rietha neemt hiermee de stap zichzelf te laten zien op ontwapenend eerlijke wijze. Ze heeft altijd naar het ware, het wezenlijke gezocht. In dit boek laat ze op overtuigende wijze zien hoe ze dat uiteindelijk gevonden heeft.

Bestellen kan via www.gopher.nlOver Rietha Schuur
Rietha Schuur is geboren in Groningen. Ze komt uit een scheepvaartgeslacht en runt nu een bedrijf in onroerend goed. Hobby's zijn lezen, schrijven en goede films. Ze houdt erg veel van beeldende kunst, omdat kunst haar stimuleert in haar dagelijks leven. Ook verdiept ze zich graag in filosofie en religie. Ze houdt van het culinaire en kookt graag. Rietha Schuur reist zo nu en dan graag en bezoekt tijdens haar reizen vaak kerken en kathedralen. Zij heeft veel waardering voor moderne architectuur.
Andere uitgaven bij  Gopher Publishers  van  Rietha Schuur: Afscheid van moeder, De hand van de goden, Vallend krijg je vleugels.
Lespakket basisonderwijs: Jonas & Jasper gaan trouwen
Eind maart bracht "Jong en HiB" een aantal kleurplaten en lessuggesties voor het primair onderwijs uit over homorelaties onder de titel "Jonas & Jasper gaan trouwen". "Jong en HiB" is de holebi-jongerengroep uit Brugge en heeft het pakket ontwikkeld om in basisscholen duidelijk te maken dat het homohuwelijk in Vlaanderen nu ook formeel mogelijk is.
Aan de hand van vier kleurige platen en dialogen probeert "Jong en HiB" bij kinderen van een jaar of 6 een besef te stimuleren dat homo's, lesbiennes en bi's aanwezig en gelijkwaardig zijn. Op de website van "Jong en HiB" kun je de werkmap en kleurplaten downloaden.
In een brochure van 11 A5 pagina's geeft de jongerengroep per kleurplaat een suggestie hoe de docent met de kleurplaat kan omgaan. De suggesties bestaan uit vragen die de docent kan stellen om een gesprek te voeren. Als variaties worden onder meer korte rollenspellen voorgesteld. Het is overigens niet de bedoeling dat de platen "ingekleurd" worden, ze heten kleurplaten omdat ze al gekleurd zijn.
Het pakketje is ontwikkeld met ondersteuning van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk De Poort. Het project is gesubsidieerd door de stad Brugge en getest door de Holebifederatie. Het gedrukte versie van het pakketje is te bestellen via "Jong en HiB" (Bron: Feit en Vooroordeel).
19 april 2004

Lesbische Nickname nodig?
Gebruik de Lesbian Name Generator op www.lustydevil.com/lesboname.html

Lesbisch Puzzelen...

puzzel

Grote Voeten
Voor de liefhebber, een nieuw uitgekomen boek: Mineke Schipper - 'Trouw nooit een vrouw met grote voeten. Wereldwijsheid over vrouwen'. Het Spectrum. EUR 24,95.

Nog meer voeten vind je bij de tweedehands boeken van Contigo Contact:
bv. Kleine Voeten, Grote Voeten van Anja Meulenbelt... Klik hier.Vlaamse scholieren accepteren homo's op afstand
Op 26 januari presenteerde Marleen Vanderpoorten, de Vlaamse minister van onderwijs en vorming, de resultaten van het onderzoek "de scholierenenquête 2003" van de Holebifabriek. Uit de resultaten blijkt dat Vlaamse scholieren redelijk positief staan ten opzichte van homoseksualiteit, maar dat het toch liever niet te dichtbij moet komen.
Voor de echt negatieve stereotypen over homoseksualiteit blijken de Vlaamse jongeren niet vatbaar. Zo vindt slechts 7% dat lesbiennes regelrechte mannenhaatsters zijn en denkt 6% dat homo's vaak pedofiel zijn. Jongeren zijn het wel meer eens met minder negatieve stereotypen. Een kwart is het bijvoorbeeld eens met de stelling dat homo's altijd opzichtig gekleed zijn. Meisjes stereotyperen minder dan jongens.
De helft van de Vlaamse jongeren meent dat homoseksualiteit thuis bespreekbaar is en wat minder dan de helft zegt dat een homoseksuele of lesbische partner thuis welkom zou zijn. Ze zijn er ook van overtuigd dat hun moeder minder problemen dan hun vader zou hebben als ze niet heteroseksueel geaard zouden zijn.
De reacties van vrienden worden negatiever ingeschat dan die van de ouders. Slechts 43% zou vrienden vertellen dat ze homo, lesbisch of biseksueel zijn. Een derde denkt dat vrienden negatief op hun coming-out zouden reageren. Over een positieve reactie op school zijn ze helemaal onzeker. Bijna
driekwart zou er niet voor uit durven komen tegenover klasgenoten. Zo'n 40% denkt dat sommige leerkrachten negatief zouden reageren. Tweederde van de leerlingen denkt dat mededelingen negatief zouden reageren als iemand zich bekend zou maken als homo, lesbisch of biseksueel. Toch denkt 70% dat
homoseksualiteit bespreekbaar is op school (als het dus maar niet over henzelf gaat). Zestig tot 70% van de jongeren heeft er geen probleem mee om vriendschap te sluiten met homo's, lesbo's of bi's. Hen vergezellen naar een homo- of lesbische feest zien ze echter minder zitten. Slechts 14% vindt dat homo's
of lesbiennes niet mogen trouwen. Maar slechts 40 à 50% vindt dat homoseksuelen of lesbiennes kinderen moeten kunnen opvoeden.
Een kwart van de scholieren vindt dat de school voldoende informeert over "holebi" seksualiteit. Slechts een vijfde zegt dat leerkrachten op dezelfde manier over holebi's als over hetero's praten. Negentig procent van de scholieren denkt dat seksuele geaardheid een vrije keuze is, slechts een kleine helft meent dat het een aangeboren iets is.
Een van de aanbevelingen van het rapport is om meer informatie te verstrekken over homoseksualiteit. Scholen kunnen ook zorgen voor veiliger klimaat waarin jongeren vlugger uit durven komen voor hun geaardheid. Zo zouden leerkrachten duidelijk moeten maken dat de school een plaats is waar iedereen zijn eigen identiteit kan beleven. In het kader van het gelijke kansen beleid heeft minister Vanderpoorten de inspectie de opdracht gegeven om na te gaan in hoeverre homoseksualiteit voortkomt in de vakoverschrijdende eindtermen van het secundair onderwijs (Bron: Feit en Vooroordeel).Nieuw boek Ina Bouman
Ina Bouman heeft een nieuwe misdaadroman geschreven over vrouwenhandel, getiteld Roerend Goed.
ISBN 90-76968-33-0
prijs 17,95 euro
Roerend goed is een actuele misdaadroman waarin door de verschillende verhaallijnen ook de persoonlijke drama's van zowel slachtoffers als daders aan het licht komen. Een verrassende en spannende nieuwe roman van een van de eerste Nederlandse vrouwelijke misdaadauteurs.
Ina Bouman schreef eerder de misdaadromans Dames aan de Maas, Gratis monster, De Vierde wand en Het vege lijf en de literaire romans Lindeboom en Het Bomentheater. Twee misdaadromans zijn in het Duits vertaald.

Contigo Contact verkoopt regelmatig tweedehands boeken van Ina Bouman. Klik hier

   


Verrassend: homo's tegen huwelijk
Een overgrote meerderheid van de Canadese gays zijn tegen een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht. Een onderzoek van het Canadese 'Fab Magazine' zou dat aantonen, zo meldt de internationele holebi-pers. Het onderzoek waarvan sprake werd gevoerd naar aanleiding van de recente legalisering van het homohuwelijk in een derde Canadese provincie. De resultaten, die vorige week gepubliceerd werden, tonen aan dat amper 36% van de ondervraagde homo's gewonnen is voor een volledige legalisering van het homohuwelijk. Bijna de helft van de ondervraagden is wel gewonnen voor een of andere vorm van wettelijke verbintenis tussen mensen van hetzelfde geslacht. De hoofdredacteur van Fab Magazine, Mitchel Raphael, gelooft dat de opstelling van homo's in deze vooral is ingegeven door de angst dat het huwelijk zal worden gebruikt om af te rekenen met hun 'vrije sekscultuur'. Tekenend in dat verband is dat zeven procent van de ondervraagden zelfs pleitte voor de afschaffing van het onderdrukkende instituut van het huwelijk (Bron: GayBelgium.be).
kd Lang is terug
Lees meer op www.afterellen.com/Music/kdlang.htmlAandacht voor (lesbische) vrouwen in Holebigem
Om haar normen en waarden kritisch te evalueren lanceerde de holebibeweging de campagne Holebigem. Op de eerste bevruchtingsdag legden een hondertal holebis de uitgangspunten vast. Veel aandacht ging daarbij naar de positie van lesbische vrouwen in de holebi-beweging.
Op de bevruchtingsdag besteedden verschillende workshops aandacht aan de lesbiennes binnen de holebi-beweging. De lesbiennes kloegen erover dat enkel van mannen gedacht wordt dat ze een jachtinstinct hebben. Verschillende (lesbische) vrouwen erkenden dat ze op zoek gaan naar seks buiten hun vaste relatie. Maar dat past niet bij de opvattingen die de holebi-beweging heeft over lesbiennes. Emily Ghekiere, ambtenaar Gelijke Kansen van de stad Gent, benadrukte dat 'cocoonen met vrouw en kind' de norm is voor lesbiennes. Wie dat niet doet, wordt al snel scheef bekeken door haar lesbische zusters.
Een ander probleem is dat vrouwen vaak ondervertegenwoordigd zijn in raden van bestuur van gemengde (voor mannen en vrouwen) holebi-verenigingen. Een eenduidige verklaring daarvoor werd niet gevonden (Bron: Divazine.be).
Lesbian for Dummies
Jawel, een boek voor de lesbische beginner. Kijk en bestel op www.robynpaul.com

5 april 2004Lovestory Sprookje
Er staat een nieuwe lovestory op de site van Contigo, genaamd Sprookje. Smelt weg op contigocontact.nl/lovestory.htm

School in VS verbiedt Nederlands 'homoboek'
De bibliotheek van een basisschool in de Amerikaanse staat North Carolina heeft de Engelstalige editie van het door twee Nederlanders geschreven prentenboek Koning en Koning achter slot en grendel gelegd. Alleen volwassenen mogen het nog inzien (Bron: Telegraaf).

Voetbalcompetitie voor homo's in Mexico
Mexico heeft een voetbalcompetitie opgezet voor homoseksuelen. Alle wedstrijdofficials zullen eveneens homoseksuelen zijn. Voorlopig zijn er vijf ploegen ingeschreven. Ze luisteren naar de namen The Clan, Fashion Team, The F***ers, G Strength en Your Mother. De ploegen strijden niet alleen om de kampioensbeker, maar ook voor een ticket voor het wereldkampioenschap gay-voetbal (Bron: Gayworld.be).

Publicatie te downloaden
Bij Gelijke Kansen in Vlaanderen kun je terecht voor de brochure Meisje & Meisje.
Kijk op www.gelijkekansen.be en


1 april 2004Lesbian Pride in Amsterdam november 2004
Van 12 tot 14 november 2004 wordt er in Amsterdam een Lesbian Pride gehouden. Het is een voorloper op het groots Europees lesbisch cultureel festival in 2006. De werkgroep Lesbian Pride van het COC Amsterdam wil in samenwerking met Akantes, IHLIA, Lesbian ConneXion/s en de Schorerstichting
dit jaar een cultureel festival organiseren met workshops, exposities, lezingen, optredens, films en feesten. Een plek waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Alle lesbiennes, biseksuele vrouwen en transgender vrouwen wordt gevraagd concrete voorstellen te doen voor het geven van workshops, het verzorgen van een optreden en het meedoen aan een tentoonstelling. Aanmeldingsdatum is tot 1 mei 2004. Wil je helpen? Ook dan kun je mailen of schrijven naar: of COC Amsterdam, Rozenstraat 14, 1016 NX Amsterdam tav Lesbian Pride 2004 (Bron: COC).
En... roddelen maar...
Lees de laatste showbizz-roddels: www.siegessaeule.de/lmag/klatsch.html
Gedoe rond Big Brother Duitsland
Er is gedonder over de Duitse versie van Big Brother. Twee vrouwen hebben in het programma seks gehad en de tv-zender RTL2 liet het allemaal zien, inclusief orgasme in bad en sm in de sauna. Om het nog erger te maken: een man kwam erbij om een triootje te hebben, met gekreun en gepijp. Producent Endemol heeft geen spijt dat de seks is uitgezonden, want de kandidaten hadden een fijne tijd (Bron: RozeGolf.nl).Viva La Donna! Online community voor vrouwen!
Viva la Donna  (www.vivaladonna.com) is een internationale community site voor ALLEEN vrouwen. Wat de site uniek maakt, is dat leden moeten BEWIJZEN dat ze ook echt zijn, wie ze zeggen dat ze zijn!
Op het internet, en met name in de chatrooms, zijn er duizenden mannen die doen alsof ze vrouw zijn, en proberen zich ook in te schrijven voor de site.

Op Viva La Donna kunnen vrouwen pas lid worden als ze zich via webcam (of microfoon) tonen aan het Viva la Donna team (een team van geverifieerde leden). Van de meer dan 6000! aanmeldingen hebben inmiddels iets meer dan 400! vrouwen hun identiteit kunnen aantonen!
Vrouwen krijgen meer te lezen
Liefst drie uitgevers lanceren komende tijd nieuwe bladen voor hoogopgeleide vrouwen van tussen de 35 en 45 jaar. Dinsdag 23 maart trapte Sis af. Uitgever De Weekbladpers (Opzij) wil met Sis een blad maken voor het ondernemende zusje van het feministische, intelligente Opzij. Sis is een blad voor de daadkrachtige vrouw die haar werk met een druk privé-leven combineert. Een redactie bij Quote media (Elle) werkt een aan het nieuwe tijdschrift Red . Zelfde doelgroep, iets meer glossy en voor de after-Elle lezer. En op 14 juni staat bij Sanoma Uitgevers de lancering van Esta op de agenda. Esta (Spaans voor: dat is zij) is bedoeld voor vrouwen die de Viva zijn ontgroeid (Bron: Vrouw en Media).