logo.gif (2317 bytes)

Heb je een bericht voor Contigo's weblog, mail naar


Weblog Contigo Contact

15 januari 2005

Sarah Bettens is klaar voor een nieuw muzikaal offensief
Sarah Bettens start het nieuwe jaar met een gloednieuwe website. Dit is de eerste zet in een nieuwe spannende promo-campagne en de start van een nieuw hoofdstuk in Sarah's gesmaakte solocarrière. "Not Insane", de nieuwe single van Sarah, zal weldra overal te horen zijn. Het album "Scream" mogen we verwachten in maart. Nieuw op de website zijn de rubrieken "Plug & Play" en "Street Team". Bij "Plug & Play" publiceert men alle tips die men van de fans krijgt om de airplay in hun eigen land, regio of stad te verhogen. Het doel van "Street Team" is meteen duidelijk; Sarah zoekt mensen die de promoposter willen ophangen in hun omgeving, flyers uitdelen op bepaalde evenementen, enz. Kortom, men zoekt jongens en meisjes die reclame willen maken voor Sarah's nieuwe cd. Wie interesse heeft moet niet aarzelen en het formulier invullen dat je op de site kan terugvinden. De eerste "Street Team" meetings vinden binnenkort plaats in Parijs, Keulen, Brussel, Zurich en Wenen. De site: www.sarahbettens.com (Bron: GayLive.be).
Ex-lief vervolgt Ellen Degeneres en Portia De Rossi
De ex-vriendin van actrice Ellen Degeneres, Alexandra Hedison, overweegt om gerechtelijke stappen te nemen tegen Ellen en Portia De Rossi, bekend van de advocatenserie Ally McBeal.
Ellen beëindigde vorige maand na vier jaar haar relatie met Hedison en deelt nu haar Hollywood-woonst met Portia De Rossi. De blondine uit Ally McBeal gaf op haar beurt de stiefdochter van Beatles-drummer Ringo Starr, Francesca Gregorini, de bons.
Fotografe Hedison wil langs gerechtelijke weg alimentatie bekomen van Degeneres. Ze overweegt ook om klacht in te dienen tegen Portia de Rossi. Daar wil ze een oude wet voor gebruiken die het verleiden van een echtgenote als een misdaad ziet. Volgens advocaten maakt ze weinig kans. "Mevrouw Hedison zal moeten bewijzen dat het verleiden plaatsvond in staten die die oude wet nog erkennen, zoals bijvoorbeeld Hawaii. Als ze het kan bewijzen, kan ze een schadevergoeding eisen", verduidelijkt advocaat Richard Barry (Bron: GayLive.be).


Lesbische stellen
door Marloes Zevenhuizen
Lesbische stellen voeden net zo goed op als hetero's, al levert het ouderschap de moeders wel meer stress op. Hoe is het om een lesbische moeder te zijn? En wat betekent het voor kinderen om twee moeders te hebben? Henny Bos (41) van de Universiteit van Amsterdam deed onderzoek naar lesbisch ouderschap. Naar schatting zijn er in Nederland vijftienduizend lesbische stellen, waarvan 15 procent kinderen heeft. Volgens Bos is er op dit moment sprake van een ware babyboom onder lesbische moeders. Gaat het er in die lesbische gezinnen nu anders aan toe dan in gezinnen met een vader en een moeder? ,,Ja en nee'', zegt Bos. Ze vergeleek honderd lesbische stellen die samen voor een kind kozen met honderd heteroseksuele stellen. Dat ze in haar onderzoek geen homovaders betrok, was omdat er nog te weinig vaders waren die binnen hun relatie een kind kregen.
,,Lesbische ouders zijn minder traditioneel in hun opvoedingsdoelen, bijvoorbeeld of het kind zich opstandig mag gedragen'', vertelt Bos. Naast het invullen van vragenlijsten over hun ouderschap, vroeg Bos de stellen een dagboek bij te houden waarin ze ieder kwartier hun bezigheden noteerden. Hieruit bleek dat lesbische moeders de familietaken meer gelijk verdelen dan heteroseksuele partners.
Verder ontdekte Bos dat de sociale moeder (de lesbische moeder die het kind niet baarde) tot het kind meer emotioneel betrokken en bezorgd is dan de heteroseksuele vader. Wel heeft ze meer het idee dan de vader dat ze zichzelf als ouder moet bewijzen. Bos filmde tijdens huisbezoek de interactie tussen ouder en kind terwijl ze een spelletje deden. Uit de filmbeelden bleek dat lesbische en heteroseksuele ouders tijdens het spel evenveel warmte en affectie toonden, bijvoorbeeld door het kind aan te moedigen. Wanneer het kind opeens iets anders van het spelletje wilde maken, respecteerden lesbische moeders de autonomie van het kind meer dan de heteroseksuele vader. Tot slot gaven lesbische ouders het kind tijdens het spel minder structuur en stelden ze minder beperkingen, bijvoorbeeld door te straffen. Bos: ,,Ze praten meer met het kind over de gevolgen van zijn of haar gedrag.''
Maar het antwoord op de vraag of er verschillen zijn tussen lesbische en heteroseksuele gezinnen luidt ook 'nee'. Uit Bos' onderzoek blijkt namelijk dat het welbevinden van kinderen van twee moeders niet verschilt van kinderen van heteroseksuele stellen. Ze vertonen niet meer of minder gedragsproblemen. Bos: ,,Je zou denken dat als lesbische ouders meer bezorgd en meer betrokken zijn, het kind minder problemen heeft. De reden dat we dat niet vonden is misschien een drempeleffect. Wanneer ouders een bepaalde hoeveelheid warmte en affectie geven, maakt het niet uit als ze nóg meer geven. Verder bepalen ook erfelijkheid en leeftijdgenoten probleemgedrag.'' Hoewel in Nederland volgens Bos het idee leeft dat de homoemancipatie is voltooid, blijkt uit onderzoek dat 'moderne homofobie' nog steeds voorkomt. Een belangrijk onderdeel van haar onderzoek is dan ook hoe lesbische moeders reageren op de stress die het geeft om als ouders tot een minderheid te behoren. Aan ongeveer 70 tot 80 procent van de lesbische moeders worden wel eens vervelende vragen gesteld, zoals 'wie is nu de echte moeder'. Ook geeft 30 tot 40 procent van de lesbische moeders aan dat ze het gevoel heeft dat anderen roddelen over hun specifieke gezinssituatie. Maar worden kinderen beý¨nvloed door de minderheidstress die hun moeders ervaren? Volgens Bos is dat het geval. Terwijl kinderen van homoseksuele en heteroseksuele ouders evenveel probleemgedrag vertonen, zijn er wel verschillen binnen de groep lesbische ouders. Zo rapporteren lesbische moeders die worden geconfronteerd met negatieve opmerkingen over hun gezin meer gedragsproblemen bij hun kinderen. Ook denken vrouwen die meer minderheidsstress ervaren vaker dat ze zichzelf moeten bewijzen en ervaren ze het ouderschap stressvoller. Bos laat zien dat de beleving van homoseksualiteit zich ook ontwikkelt. ,,Eerst ging het vooral om: onze gezinnen zijn hetzelfde als andere gezinnen en daarom mogen wij ook kinderen krijgen. Nu zitten we in een fase waarin wordt benadrukt dat homo's en lesbo's op sommige punten misschien wel anders zijn. Ik vind het goed om te kijken naar dat 'anders'. Want anders hoeft niet slechter te zijn.''
Voor lesbische en homoseksuele ouders die graag een kind willen, is er de landelijke werkgroep 'Meer dan gewenst'. Kijk voor meer informatie op www.coc.nl (Bron: Trouw).
Coming-out-weekend voor 30+
Homo's en lesbiennes in Nederland hebben het goed getroffen, zegt men. Toch wijzen onderzoeken uit dat de tolerantie, wat niet hetzelfde is als acceptatie, dalende is.
Je zult maar lesbisch of homo zijn en dat bekend willen maken aan je omgeving. En het zal maar zo zijn dat je wél moeilijkheden ondervindt, met je eigen acceptatie of de acceptatie van jouw "anders" zijn in je omgeving. Je geweten dat overhoop kan liggen met de kerk of bijbelteksten. Vrienden die best eens raar zouden kunnen reageren als blijkt dat je "zo" bent. En, misschien wel het belangrijkste, nergens uiting kunnen geven aan dat gevoel van lesbo- of homo-zijn.
Kortom: lesbo- of homo-zijn en daar nog voor uitkomen óók, roept vaak vragen en spanningen op. Om daar nu wat verder mee te komen organiseert het CHJC, vereniging van Christelijke Homo's en Lesbiennes, een zogenaamd Coming-out-weekend, voor mensen van 30 jaar en ouder, die bezig zijn met hun Coming-out en de vragen die daarbij komen kijken. Wat ook belangrijk is: je een weekend lang in een omgeving weten waar jij eens een keer de norm bent en jezelf mag zijn. Het weekend is van 28 t/m 30 januari 2005 in Nunspeet. Voor meer informatie kun je terecht op www.chjc.nl
Antwerpen wil Gay Games in 2007
Als schepen van Toerisme Ludo Van Campenhout (VLD) zijn zin krijgt, komen de EuroGames voor holebi's in 2007 naar Antwerpen. "Dat levert 7.000 overnachtingen op. Holebi-toerisme is belangrijk voor onze stad." "Bovendien moeten we alleen logistieke steun geven, verder is het een privé-organisatie." Eerder had Sportschepen Chantal Pauwels (Groen!) al gepleit voor de zogenaamde 'Gay Games' in Antwerpen, maar 2005 bleek niet haalbaar. Een nieuwe poging volgt nu in Barcelona, op een congres op 5 en 6 maart. Eerste schepen Van Campenhout voegt er wel aan toe dat hij moeite heeft met aparte Spelen voor bepaalde groepen in de samenleving: "Homo's, lesbiennes en biseksuelen zijn mensen als iedereen en hoeven hun geaardheid niet extra te belijden" (Bron: GayBelgium.be).
ILGA wil rechten voor Turkse holebi's
De internationale holebikoepel ILGA wil dat de Europese Unie aandacht heeft voor holebirechten bij de gesprekken over de toetreding van Turkije. ILGA hoopt dat de onderhandelingen tot meer rechten voor holebi's in Turkije zullen leiden. Er is momenteel geen wet die holebi's beschermt tegen discriminatie. Turkije is ook het enige NAVO-land dat holebi's niet toelaat tot het leger, omdat homoseksualiteit als psychische ziekte beschouwd wordt (Bron: Holebitext).
Nu in de bioscoop: Benzina van Monica Stambrini
Somber liefdesverhaal over twee jonge vrouwen, die op het eerste gezicht niet bij elkaar horen. Stella runt een benzinepomp waar Lenni, op de vlucht voor een burgerlijk leven, zich bij haar aansluit. Een knetterende relatie is het gevolg. Totdat een dramatische gebeurtenis de verhouding plotseling onder zware druk zet. Benzina is met veel bravoure gemaakt; wat ontbreekt is de nuance. Het hemelse karakter van de liefde wordt te makkelijk geplaatst tegenover de beperkingen die de maatschappij oplegt (Bron: Cinema.nl).Savannah Bay in januari
17 januari 2005
Kristien Hemmerechts, Frank Westerman en Ingmar Heytze zijn te gast bij de literaire avond "Het Hoge Woord' (SLAU, zie www.slau.nl). Savannah Bay is aanwezig met een boekenstand, alwaar de auteurs zullen signeren. Winkel van Sinkel, Oudegracht, aanvang 20.30 uur, toegang gratis
23 januari 2005
I.s.m. de Universiteit van Amsterdam organiseren wij het forum "2M/V", over homo- en lesbisch ouderschap. Een panel van externe en ervaringsdeskundigen geeft antwoord op vragen en wisselt ervaringen uit. Kijk voor meer info op www.savannahbay.nl
Café Hofman, Janskerkhof, aanvang 20.00 uur, toegang gratis, wel vooraf aanmelden svp bij Savannah Bay (er is maar beperkt plaats dus wees er snel bij!)
27 januari 2005
Landelijke Gedichtendag. Je kunt dan op veel plaatsen naar poëzie luisteren, maar bij ons kun je die dag zelf aan de slag in onze 'Jat&Schrijf Workshop'. Aan het eind van de avond ga je met je eigen gedicht naar huis! Meer info op www.savannahbay.nl
Boekwinkel Savannah Bay, workshopleiding: Christine Oskamp (dramaschrijver), aanvang 20.00 uur, toegang 5 euro, vooraf inschrijven svp bij Savannah Bay (max. 10 deelnemers dus ook hier: snel aanmelden!)
Boekwinkel Savannah Bay, Telingstraat 13, 3512 GV Utrecht, 030-2314410
, www.savannahbay.nl
Mil Colores bestaat 5 jaar!
In 2005 bestaat de multiculturele vrouwengroep Mil Colores vijf jaar!
Om dat te vieren organiseren we dit jaar twee bijzondere activiteiten voor vrouwen uit alle culturen die elkaar graag willen ontmoeten.
Zondag 22 mei: cultureel literaire middag. Een middag vol met kunst, cultuur, literatuur, poëzie, zang, muziek en dans voor en door vrouwen uit alle windstreken. Tijd: 15.00 tot 18.00 uur
Waar: Stichting Boeg, Australielaan 6, Utrecht. Kosten: 10 Euro
Zondag 6 november: Multicultureel vrouwenfeest: swingen, lekker eten, verrassend vrouwenoptreden.
Tijd: 14.30 tot 20.00 uur
Waar: Zeeheldentheater, Trompstraat 342, Den Haag. Kosten: 15 Euro (onder voorbehoud)
Kaarten te reserveren bij Margareth: 06-21218816 of via www.milcolores.nl

Meer informatie: Coby Franken, 0348-409099,Tientallen activisten dood door vloedgolven
Zeker 36 leden van een homo-organisatie in Sri Lanka zijn omgekomen door de tsunami's, de enorme vloedgolven die in Azië na de aardbeving in zee ontstonden. De huizen van ruim honderd homo-activisten zijn verwoest. De beving en de tsunami's hebben in Azië en een deel van Afrika aan zeker ruim 150.000 mensen het leven gekost. Tienduizenden mensen worden nog vermist. De omgekomen homo-activisten waren lid van Companions on a Journey, de eerste homo-organisatie in Sri Lanka. De kustlijn waar veel toeristen komen, is volgens directeur Sherman de Rose geheel verwoest. Daarmee zijn ook de homovriendelijke plaatsen verdwenen. In toeristengebieden, waar veel West-Europeanen en Scandinaviërs kwamen, werd homoseksualiteit geaccepteerd. De Rose noemt het voor de homogemeenschap een schrale troost dat de tsunami's niet in de avonduren ontstonden. Veel cruisende homo's zouden volgens hem dan het slachtoffer zijn geworden. In Thailand is het eiland Phuket zwaar getroffen. Het eiland telt veel gasthuizen, hotels, bars, restaurants en winkels voor homo's, en was daardoor populair onder deze groep. Volgens twee Zweedse eigenaren van een gasthuis zijn veel homozaken echter gespaard gebleven, omdat ze veelal niet dicht bij het strand zitten. Het is onduidelijk in welke mate homo's in Indonesië slachtoffer zijn geworden van de tsunami's. Een woordvoerder van een homo-organisatie zegt dat er nog geen contact kon worden gelegd met zwaar getroffen gebieden als Atjeh en Noord-Sumatra. Wel is duidelijk dat de stad Medan, aan de oostkust van Sumatra, niet is getroffen doordat de stad ver van het epicentrum lag. In Medan verblijven relatief veel homo's (Bron: Expreszo.nl).
De Britse regering wilde schrijfster van eerste lesbische roman berechten
Uit pas vrijgegeven documenten blijkt dat de Britse regering in de jaren 20 geheime plannen had om een rechtszaak te beginnen tegen de lesbische schrijfster Radclyffe Hall. De regering wou haar berechten voor obsceniteiten. Uit de documenten blijkt dat de regering van de Britse eerste  minister Stanley Baldwin de schrijfster in opspraak wilde brengen omdat ze de Well of Loneliness (de Bron van Eenzaamheid) had geschreven. Het boek wordt beschouwd als één van de eerste lesbische romans.
De documenten bevatten enkele memo's die voor het publiek 75 jaar lang geheim werden gehouden. Uit die memo's blijkt dat de regering er in geloofde dat een rechtszaak ervoor zou zorgen dat de schrijfster veroordeeld zou worden voor obsceniteiten en lange tijd in de gevangenis zou belanden.
In één van de memo's staat te lezen dat de secretaris van Binnenlandse zaken een brief stuurde naar de uitgevers van het boek om te vragen het boek van de markt te nemen. Als ze dit weigerden werd er onmiddellijk begonnen met een rechtszaak. Uitgever Jonathan Cape stuurde een antwoord van de schrijfster terug waarin ze schreef dat lesbiennes als onderdrukte en misbegrepen groep deel uitmaakten van de maatschappij. Zij was er trots op dat ze het in haar roman opnam voor deze minderheid.
De aanklagers dachten dat de zaak hiermee opgelost was en dat de roman niet uitgegeven zou worden. Later werd een lading boeken in beslag genomen die in Frankrijk gedrukt werden. De rechter beval de vernietiging van de in beslag genomen boeken. Uiteindelijk werd de Bron van Eenzaamheid in 1949, zes jaar na het overlijden van Hall, uitgegeven (Bron: GayLive.be).
Programma januari en februari Cafe de Koningin
Vr. 21 Jan.: LES BIEN FILMS
Vanavond vertonen wij de film But Im a cheerleader op grootscherm. Aanvang: 21.30 uur
Za. 29 Jan.: IERSE AVOND
Deze avond kun je genieten van Ierse specialiteiten en muziek.

Vr. 4 Feb.: KLAVERJASSEN
Aanvang: 21.00 uur. Inleg: ¬ 2,50; het café is geopend vanaf 20.30 uur.
Zo. 6 Feb.: 'DE SALON'
Lesbische Salon voor 35+; Thema: Vorm je eigen vrouwbeeld. Kliederen met klei en krijt. Info: 050-3137750; tijd: Van 15.00 t/m 18.00 uur. Entree: ¬ 2,-
Za. 12 Feb.: BE MY VALENTINE
Zin in een romantisch avondje met of zonder vriendin? Het café is geopend vanaf 21.00 uur.
Vr. 18 Feb.: LES BIEN FILMS
Vanavond vertonen wij de film 'The incredibly true adventures of two girls in love' op grootscherm. Aanvang: 21.30 uur
Za. 26 Feb.: DE KONINGIN IS JARIG!
Swingfeest We bestaan 11 jaar en dat is zeker wel een feestje waard!
Vrouwencafé De Koningin, Gevestigd in het Vrouwencentrum, Oude Boteringestraat 60, 9712 GM, Groningen, www.cafedekoningin.nl
, , 050-3145962Cafe Sappho zoekt kunstenaars!
Sappho wordt vanaf 2005 in een nieuw jasje gestoken! Ze zal altijd gayminded zijn. De vrijdagen blijven zoals ze waren. Zaterdag en zondag zullen speciale avonden worden voor homovrouwen en -mannen! Doordeweeks live muziek voor iedereen. Eens paar maand zullen we een discussie avond hebben. Hopelijk met AT5 in ons midden en een aantal stadspolitici. Daarnaast is Sappho bezig met een Cultsalon, welke inhoudt dat ze op één avond een aantal verschillende kunstdimensies zal tonen.
Zoals hiervoor zal Sappho weer elke maand een nieuwe kunstenaar introduceren!
Vooralsnog blijft Sappho op zoek naar vrouwen en ook mannen, maar vooral vrouwen die zich op welke manier dan ook willen tonen (muziek, schilderijen, rap, poezie, dj). Het komende jaar wordt anders, bekender en groter. Zorg dat je erbij bent.
Mocht je plankvrees of toonvrees hebben? Je kunt altijd met Natalia overleggen. Ze heeft genoeg podiumervaring en kan de drempel voor je verlagen. Zij beslist namelijk ook over wie er speelt, weet genoeg van de apparatuur en kan jouw eventuele demo's verkopen.
Houd de website in de gaten: www.sappho.nlLesbische schrijfster Susan Sontag overleden
De Amerikaanse schrijfster Susan Sontag is dinsdag in New York op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft het ziekenhuis meegedeeld waar Sontag behandeld werd. De auteur schreef 17 boeken en had vooral succes met de historische roman "The volcano lover" (1992). Ook introduceerde Sontag buitenlandse auteurs en denkers als Roland Barthes en de Elias Canetti in de VS. In '93 bezocht ze Sarajevo en bracht er de productie "Wachten op Godot" op de planken. Zelf noemde Sontag zich een "zeloot van de ernst" en een "geobsedeerde moralist". In 2000 won ze de prestigieuze National Book Award voor de historische roman "In America". De Amerikaanse gold als een van de meest toonaangevende schrijvers en denkers van deze tijd. Ze schreef vernieuwende essays over politiek, pornografische literatuur en aids (Bron: GayLive.be).

Negentiende keer HolebiFilmfestival
Van 20 tot 29 januari vindt voor de negentiende keer het Brusselse Holebi- filmfestival plaats in de Botanique. Er is een heel divers en uitgebreid programma voorzien, met zowel kortfilms als langspeelfilms; zowel fictie als documentaires. Naast de gewone filmvoorstellingen zijn er ook exposities en schoolvoorstellingen. Het festival is dit jaar ook mee te beleven in Luik, Namen en Bergen: www.fglb.orgKunstmatige bevruchting voor lesbische kraanvogels
Na de recente berichten over homoseksuele pinguïns in Japan is er nu het bericht dat de dierentuin in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg een koppel lesbische vogels kunstmatig wil laten bevruchten. Het gaat om twee specimens van een kraanvogelsoort die met uitsterven wordt bedreigd. De dames dragen de fraaie namen Cherry en Amazona. De zoo van Johannesburg vindt het de moeite om het experiment met de kunstmatige bevruchting te wagen. Volgens biologen van de zoo vormen de twee een paar omdat ze in elkaars gezelschap het gebruikelijke baltsgedrag vertonen. De biologen achten het mogelijk dat de twee kraanvogels hun kroost samen zullen grootbrengen. Kraanvogels zijn naar verluidt erg trouwe beesten. Het had dan ook geen enkele zin om te proberen de dames aan een mannelijk exemplaar te koppelen (Bron: Gaylive.be).

Vereniging Bi-Kring De Samenkomst
Vereniging Bi-Kring De Samenkomst is een gespreksthemagroep voor en door biseksuele mensen M/V met leuke activiteiten en gezelligheid.
We bestaan volgend jaar 10 jaar en hopen er nog vele jaren aan te plakken.
De site www.bikring.nl is een goede info site voor HoLeBi mensen met alle informatie die men zoekt en mee te maken krijgen. en we geven een twee maandelijks BiMagazine uit.
Lesbiennekoppel lanceert stoer kledingmerk
Een lesbisch koppel uit San Francisco heeft net een nieuw kledingmerk gelanceerd. "Studded" is een collectie kledingstukken voor vrouwen die zich op een mannelijke manier willen kleden.
Het duo beweert als eersten een kledinglijn te hebben die speciaal voor lesbiennes of transseksuelen is ontworpen. De kleding is gebaseerd op de mannenmode maar met vrouwelijke vormen.
Het koppel zegt dat ze de collectie heeft ontworpen uit eigen frustratie. "Ik zag dat mijn vriendin zich ergerde aan de klassieke vrouwenkleding. Het gaat hem vooral om je goed voelen in je vel én in je kleren", aldus Aisha Pew, één van de initiatiefneemsters van "Studded".
Meer info: www.chocolatebabydesigns.com/studded/about.htm

(Bron: GayWorld.be)Vernieuwde communitywebsite: www.FemZz.nl
Zij aan Zij users hebben dankzij Femfusion een vernieuwde communitywebsite! Aangezien de Zij aan Zij-organisatie zich graag voornamelijk richt op het maken van het tijdschrift, heeft Zij aan Zij aan Stichting FemFusion gevraagd deze website, FemZz genaamd, te ontwikkelen, beheren en onderhouden. Daarnaast verzorgt Zij aan Zij een e-zine gedeelte op de site en kunnen abonnees van Zij aan Zij inloggen om op contactadvertenties te reageren of hun blad online te lezen.Tweede Internationale Badmintontoernooi
Op zaterdag 19 februari 2005 organiseert de badmintonafdeling van het Roze Blok haar Tweede Internationale Badmintontoernooi. Er zal gespeeld worden in de onderdelen gemengd dubbel, dames dubbel en heren dubbel. De inschrijving is inmiddels geopend; aanmelden kan via www.badminton.rozeblok.nl
Deelnamekosten bedragen ¬ 20 per persoon (incl. toegang feest).
Studenten en DWH-leden krijgen 4 euro korting.
Ter afsluiting van het sportieve gedeelte wordt er een slotfeest gegeven in Café Verderop. Voorafgaand aan het feest bestaat de mogelijkheid om feestelijk te dineren. Hiervoor dient men zich apart op te geven.
Na het eten is het tijd voor de Orange Gay Party. Natuurlijk wordt er gezorgd voor enige entertainment. Tweede Internationale Badmintontoernooi
Zaterdag 19 februari 2005, Delft, Sporthal Brasserskade
Informatie: (015) 2574409 of www.rozeblok.nl
Sensoa: Trefpuntdag 'Update holebi-studies'
4 februari 2005, 09:30 u tot 16:30 u
Tijdens deze trefpuntdag maakt u kennis met recente theorievorming over holebiseksualiteit. Bijzondere aandacht is er deze keer voor recente onderzoeksresultaten over oudere holebi's, allochtone holebi's en de sociale netwerken van holebi's. Enkele onderwerpen die aan bod komen, zijn: de zichtbaarheid van oudere holebi's; hun sociale omgeving en holebi-specifieke behoeften; de identiteitsontwikkeling van allochtone holebi's en de rol van hun geloof bij het omgaan met hun holebiseksualiteit; de omgang van holebi's met een stigmatiserend maatschappelijk klimaat; . Deze trefpuntdag is interactief van aard. Ex cathedra-informatie wordt afgewisseld met videofragmenten en momenten van discussie en reflectie. Bedoeling is na te gaan wat deze onderzoeksresultaten concreet betekenen voor het welzijn en de gelijke kansen van holebi's. Deze trefpuntdag is interessant voor iedereen met belangstelling voor het holebi-thema. Voorkennis is niet nodig. Maar achtergrondinfo vind je via de weblink.
Lokatie: Sensoa (Gent), Meersstraat 138 bus D, 9000 Gent
09/221 07 22, , http://sensoa.uniweb.be/2_3_3_2.php

Begeleiding: Alexis Dewaele
Maximum aantal deelnemers: 20
Inschrijvingsgeld: 45 euroXaviera Hollander presents: "THAT WOMAN
Rebecca West Remembers"
Performed by Anne Bobby
www.xavierahollander.com/booker

Rebecca West was een van de meest fascinerende karakters en belangrijke schrijfsters van de 20e eeuw. Ze was niet alleen een suffragette, journaliste, novellist, maar tevens een bekende toneelschrijfster, biografe en critica. Haar leven was net zo turbulent als de wereldgebeurtenissen waar ze getuige van was.
Rebecca West keek nauwkeurig naar de intrigerende aspecten van het menselijk karakter.
Ze was als feministe avant la lettre haar tijd ver vooruit en ging de strijd aan met de mannelijke chauvinisten waar ze ook hartstochtelijke liefdesaffaires mee had zoals H.G. Wells en Charlie Chaplin.
"That Woman: Rebecca West Remembers" gaat over haar leven, de geliefden en de hartverscheurende gebeurternissen die haar gedurende haar achtervolgd hebben. Deze monoloog geeft Rebecca West alle aandacht die zij verdiende. Ze schreef bijzonder aangrijpende en intelligente proza, met een enorm gevoel voor humor.
SHOW TIME 8 P.M.

AMSTERDAM
27, 28, 29 Januari - Spinoza Lyceum, Peter van Anrooystraat 8
30 Januari - Polanen Theater - Polanenstraat 174
DEN HAAG
31 januari - Theater Pepijn, Nieuwe Schoolstraat 21 - 23
1 & 2 Februari - Theater Pepijn, Nieuwe Schoolstraat 21 - 23
Ticket informatie en reservering: 020 6733934

Tickets kunnen met of zonder maaltijd besteld worden.
LaVita Publishing organiseert literaire workshops
LaVita Publishing organiseert literaire workshops voor vrouwen
Nog geen cadeau voor je vriendin gevonden voor de Kerst? Of voor jezelf? Misschien is dit een leuke suggestie. Vanaf januari 2005 organiseert LaVita Publishing een aantal workshops voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in schrijven. De workshops vinden plaats in Leeuwarden en zullen gehouden worden op:
22 januari - Karakters ('s morgens)
22 januari - Belevenissen ('s middags)
23 januari - Gedichten schrijven
Er worden maximaal 12 deelnemers per workshop toegelaten om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven. De kosten per workshop zijn ? 60,- per dag inclusief koffie, thee en lunch. De workshops Karakter of Belevenissen kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden. In dat geval zijn de kosten ? 35,- per stuk of ? 60, - voor beiden, inclusief lunch.
Kijk voor meer informatie op www.la-vita.nl
Wandelweekenden in 2005 bij "le Randonneur"
Voor (single) vrouwen.
Data: 18-19-20 februari, 20-21-22 mei, op 9-20-21 augustus en 4-5-6 november 2005.

Voor meer informatie 0032-(0)-87-64.66.18 of gsm. 0032-4736.80.648 (Riny Gilissen),