<<< een pagina terug


Lesbische vrouwen zijn onafhankelijker dan heteroseksuele vrouwen


Resultaat:

Eens Oneens
60 % 40 %


Reactie van de maand:

Ik ben het met deze stelling oneens: Ik weet het niet meer hoor... Soms lijkt het me wel wat om het huishouden te doen, te zorgen voor de partner, voor de kinderen... Een beetje afhankelijk en beschermd door iemand met de "broek" aan. Het is echter niet meer van deze tijd, schijnt. Je moet gaan werken, je moet onafhankelijk zijn. Anders ben je een seut en tel je niet meer mee. Dus, ik ga werken, ik zorg voor het huishouden, en spendeer al mijn vrije tijd voornamelijk aan mezelf en mijn ouders, en mijn lief. Kotsbeu, word ik van dit ritme... Is dit onafhankelijkheid? Ik heb me nog nooit zo afhankelijk, gevangen gevoeld. Wie is er tegenwoordig nog echt onafhankelijk in deze doldraaiende maatschappij? Zelfs je vrije tijd moet nuttig worden besteed. Nou, de boom in allemaal. Dat kunnen wij dan wel, tenminste als je geen kinderen hebt en geen verantwoordelijk tenopzichte van een partner. Geef mij maar minder, dan heb ik meer.... echte onafhankelijkheid!En verder:

Oneens:

... oneens; als vrouwen onafhankelijk zijn, dan zijn ze dat zonder rekening te houden met sexuele voorkeuren. En als ze afhankelijk zijn evenmin.

... oneens; omdat onafhankelijkheid niets te maken heeft met je sexuele geaardheid.

... oneens; ze hebben dezelfde liefde nodig.

... oneens; nee, dat slaat nergens op!

... oneens; hangt af van persoon tot persoon,niet van seksuele voorkeur.

... oneens; misschien wel maatschappelijk, maar (waarschijnlijk) doordat ze een subcultuur vormen lijken ze in emotioneel en relationeel opzicht zich moeilijker te kunnen binden: afhankelijk van angsten dus.

... oneens; (on)afhankelijk zijn is niet afhankelijk van sexe maar van persoonlijkheid.

... oneens; dat mag je niet allemaal op 1 kant scheren. Iedereen is anders dus ik ben het niet eens met deze stelling.

... oneens; dat ligt in de aard van het beestje.

... oneens; (on)afhankelijkheid hangt niet samen met de seksuele voorkeur. Wel met het karakter. Er zijn dan ook minstens zoveel lesbo's die in restaurants of theaters niet in hun uppie naar het toilet durven... En net zo veel lesbo's die liever verhongeren of verkommeren, dan in hun eentje buiten de deur gaan eten of dansen of op vakantie gaan. Zoals er ook veel lesbo's-met-partner zijn die geen stap verzetten zonder hun vriendin ("altijd alles samen doen", weetjewel?; over afhankelijkheid gesproken....) Het enige dat jonge 'out' lesbo's heel misschien op he-vrouwen vor hebben, is het vroegtijdige besef dat ze zeer waarschijnlijk langdurig hun eigen brood moeten verdienen. Bij he-vrouwen, met name in de provincie, is het nog steeds 'normaal' om ervan uit te gaan dat je vr je 25e wel (bij een meneer-met-goede-baan) onder de pannen zult zijn, en dat je dan kunt ophouden met zelf geld verdienen. Tot die tijd vervullen die he-dames niet zelden de lulligste baantjes, bij wijze van tijdverdrijf. Overigens zijn er ook nog steeds (helaas) lesbomeiden die zich niet op een leukbetaalde toekomst voorbereiden.

... oneens; je kan net zo goed afhankelijk van een vrouw zijn als van een man.

... oneens; ik denk dat het een groot vooroordeel is om te denken dat je als je een relatie met een man hebt veel afhankelijker zal zijn!
Eens:

... eens; ik ben ik en sta niet in dienst van een man. Mijn vriendin is mijn soulmate niet m'n "heerser".


... eens; ze staan er vaker alleen voor.

... eens; ik ervaar dit onder mijn vriendinnen.

... eens;
je gaat er toch vaak vanuit dat heterodames verwachten dat de man de kostwinner is en als lesbische vrouw moet je gewoon je eigen boontjes doppen.

... eens;
wij staan heel zeker in het leven en we laten ons niet zeggen wat we moeten doen!

... eens; leren zich beter te redden in de maatschappij door eigen groeiproces.

... eens; ze verdienen zelf de kost en hebben geen mannen nodig.


... eens; je wordt veel meer gedwongen voor jezelf op te komen al homo dan als hetero, wat ik overigens niet als negatief ervaar.

... eens; ze durven meer voor zichzelf op te komen.


... eens; zij kunnen perfect een leven leiden zonder er iemand voor nodig te hebben.

... eens; we zijn gewend zelf alles aan te pakken.


... eens; waarschijnlijk financieel onafhankelijker.

... eens; je moet inplaats van alleen mannen (die altijd een triootje willen) ook nokg vrouwen van je af slaan.  Met al dat schoon sta je stevig in je schoenen.

... eens; lesbische vrouwen moeten ook veel meer voor zich zelf opkomen. In familiesfeer tijdens studie en op het werk.

... eens; want er zijn minder lesbo's dan heterovrouwen, dus je moet beter zoeken, dus (kan) ben je in principe langer alleen, dus leer je onafhankelijk te zijn.


... eens; ze moeten het zelf rooien, kunnen zich niet verstoppen achter goed verdienende man en kinderen.Niet eens maar ook niet oneens:

In eerste instantie zeg ik "mee eens" want lesbische vrouwen hebben geen man nodig om een schilderijtje op te hangen. Maar na even nadenken zeg ik ook "oneens", daarbij denk ik vooral aan alleenstaande vrouwen, of ze nu hetero of lesbisch zijn...


Jemig wat een moeilijke stelling... Ik weet het eigenlijk niet. Volgens mij zit je als hetero vrouw binnen een stramien gevangen van huisje boompje etc.., maar zijn ze daarom afhankelijker? Want dat is het omgekeerde van deze stelling! En afhankelijk waarvan? De andere partner?, doen en laten? carriere? De eigentijdse vrouw is een onafhankelijke vrouw en dat heeft niks met je sexuele geaardheid te maken volgens mij!. Maar ik blijf er nog wel mijn vraagtekens bij houden.Bedankt voor de reacties!