<<< een pagina terug

Lesbische vrouwen zijn over het algemeen monogaam

Resultaat:
Eens Oneens
35 % 65 %

Iets om over na te denken, dacht ik zo......Reactie van de maand:


Ik ben het met deze stelling eens, helaas...

En verder:

Oneens:

... oneens; is de verleiding van al het vrouwelijk schoon wel te weerstaan?

... oneens; ik denk dat dat per persoon verschilt. Er zijn, denk ik, net zoveel hetero-vrouwen als lesbiennes die monogaam zijn. Wanneer je lesbisch bent geeft dat nog niet aan dat je hoogstwaarschijnlijk monogaam bent.

... oneens; ik ben het er mee eens als ik voor mezelf spreek, maar als ik om me heen kijk, 'de bladen' lees en goed luister heb ik vaak het gevoel dat lesbisch en monogamie niet bij elkaar passen! Jammer.

... oneens, omdat ze veel te graag spelen of te rancuneus zijn.

...oneens, omdat lesbische vrouwen niet meer of minder monogaam zijn dan heteroseksuele vrouwen.

...oneens, omdat ik begrepen heb dat in de vrouwenscene in Eindhoven iedereen elkaar onderhand gehad heeft. Hoewel ik zit nog steeds alleen maar aan mijn eerste en eigen vriendin. Al 2 jaar!!!!!! Ben ik nu wel normaal?

...oneens, omdat dat dat afhangt van je definitie van monogamie. En de vraag is dan of je 'seriele monogamie', dat wil zeggen het snel opeenvolgen van nieuwe relaties, ook nog beschouwd als monogamie pur sang....

...oneens, omdat men onder monogamie verschillende vormen onderscheidt, ik zou ze eerder serieel monogaam noemen, met een tijdsbestek van een paar jaar, maar voor een leven lang? Lang leve de individuele ontwikkling van de mens!!

...oneens, omdat vele lesbische vrouwen die ik ken, waaronder ikzelf, dat niet ben. Wel eens van seriele monogamie gehoord trouwens? Deze stelling is wel erg algemeen!Eens:

... eens, er meer over gepraat wordt dan gedaan.

... eens, want waarom zouden "lesbische vrouwen" nou niet monogaam zijn...wat is het verschil? Ik denk dat ze juist "monogamer" zijn..omdat vrouwen met elkaar in relatievorm een andere band met elkaar hebben..maar ok..er zullen ook in deze relaties vrouwen zijn die niet monogaam zijn..

... eens, maar lesbische vrouwen kunnen daarentegen wel verschrikkelijk jaloerse feeksen zijn. In welke pottenkroeg kun je een onschuldig, geinteresseerd en een 'ik wilde alleen maar een babbeltje maken' gesprek aangaan, zonder daarbij de nagels van haar vriendin in je nek te voelen? Ik word echt onsmakelijk van die sfeer. Ze zijn misschien dan wel monogaam maar ook meteen onhebbelijk.