<<< een pagina terug

In Nederland is het geen probleem meer om lesbisch te zijn

Resultaat:

Eens Oneens
89 % 11 %Wat waren de leukste reacties?

Reactie van de maand: ik ben het met deze stelling oneens, omdat het nog steeds erg ligt aan hoe je dit naar buiten toe uit. Meestal reageren mensen vooral negatief op homoseksualiteit als ze geen homo's in hun bekendenkring hebben. Zodra dat wel zo is, wordt het ineens een ander verhaal: 'van jou vind ik het niet zo erg...'


En verder:

... oneens, omdat je het nooit zeker weet dsat het geen probleem is ben je soms te voorzichtig.

... oneens, omdat je nog steeds (of weer) agressief behandeld wordt en uitgescholden wordt als je laat zien dat je lesbisch bent. Ik denk dat de tolerantie haar hoogtepunt al weer gehad heeft en dat het weer steeds moeilijker zal worden. Dat zie je ook aan de voorstellen van bijvoorbeeld de gemeente Nijmegen om alle subsidie voor lesbische vrouwen te schrappen.

... oneens, omdat het voor iedereen, als puber, later of veel later toch altijd een (grote) stap is om een andere weg te bewandelen dan de gewone heteroseksuele route. Je bent niet meer vanzelfsprekend deel van de groep en dat moet je leren durven. Daarvoor zoek je steun bij andere ho's. En zo is het gekomen dat hetero's kunnen zeggen dat er (zij?) niet meer gediscrimineerd worden. Zij weten niet hoe het is om bij een onzichtbare minderheid te horen.

... oneens, omdat je je nog steeds moet verantwoorden daarvoor en een hoop vrouwen er nog steeds niet voor uitkomen.

... oneens, omdat weliswaar en grote deel van de Nederlandse bevolking en tolerante en open houding toont, maar er zeker nog (religieuze) groepen mensen zijn die een coming-out van een familielid of bekende niet zouden accepteren. Er worden ongetwijfeld ook nu nog lesbische vrouwen uit de familie- of kennissenkring verstoten om hun seksuele voorkeur.

... oneens, omdat deze stelling te te algemeen is en die privesituaties uitsluit waar wel problemen zijn omtrent lesbisch zijn. Hierbij denk ik aan bepaalde kringen van gelovigen.... eens, omdat ik nog  geen enkel probleem met iemand heb gehad sinds ik ontdekte lesbisch te zijn.