<<< een pagina terug


Er komt veel geweld voor in liefdesrelaties tussen twee vrouwen


Resultaat:

Eens Oneens
32 % 68 %


Reactie van de maand:

Ik ben het met deze stelling oneens: als dat zo zou zijn dan is een van beide behoorlijk gefrustreerd. Geweld hoort niet thuis in een relatie, liefdesrelatie zou ik het dan ook niet meer noemen!En verder:

Oneens:

... oneens; dit kan ik absoluut niet beamen. Wij hebben nu ruim 22 jaar een relatie en hebben elkaar nooit pijn gedaan!

... oneens;  het komt voor maar, veel is nog nooit goed onderzoek naar gedaan. Het lijkt mij een vooronderstelling.

... oneens; totaal oneens, ik zou zeggen eerder het tegendeel, ik denk eerder dat een liefdesrelatie tussen twee vrouwen vele malen begrip tonen naar elkaar toe dan in andere relatie, en ook dat er meer gepraat wordt binnen een relatie tussen twee vrouwen.

... oneens; ze begrijpen elkaar beter

... oneens; dat slaat dus echt nergens op! het zal heus wel een keer voorkomen, maar ik denk dat tussen een man en een vrouw meer geweld voorkomt als tussen twee vrouwen!


... oneens; heb ik nog nooit mee gemaakt, ik weet wel dat er veel jaloezie is

... oneens; wat een belachelijk ongenuanceerde, bagataliserende stelling is dit. Als de woorden "geweld" en "liefde" in 1 adem genoemd worden is er onherhoepelijk iets goed FOUT, maar dat is niet specifiek voor een relatie tussen 2 vrouwen!

... oneens; vrouwen begrijpen elkaar beter omdat zij meer gelijk zijn aan elkaar dan een man en een vrouw. De verschillen zijn kleiner.


... oneens; vrouwen zijn liever.

... oneens; veel lijkt te impliceren dat het meer is dan in andere relaties en dat lijkt wat overdreven.... Er zal ook in relaties tussen vrouwen geweld voorkomen, net als dat in allerlei relaties soms het geval is... (helaas)....

... oneens; persoonlijk heb ik daar nog nooit iets van gemerkt

... oneens; even veel als in andere vormen van relaties, denk ik.

... oneens; vrouwen zijn heel zorgzaam en zachtaardig

... oneens; vrouwen praten eerder iets uit, het kan even duren voordat het uitgepraat is, maar dan is het wel van de wereld


Eens:

... eens; geen lichamelijk maar geestelijk. Vrouwen kunnen erg hard zijn, vooral naar elkaar toe. Lichamelijk geweld is aan te tonen, geesterlijk ... daar ga je aan onderdoor!!

... eens; verbaal geweld is ook geweld!

... eens; geestelijk geweld, geestelijke onderdrukking omdat je elkaar en het vrouw zijn zo goed kent.


... eens,
onverenigbaarheid der karakters kan een frustatie/onmacht vormen en leiden tot boosheid en controleverlies

... eens, mannelijke hormonen...


... eens, vooral onzichtbaar =subtiel en klein.

... eens; verbaal geweld, er worden vooral dingen gezegd die nogal ambivalent zijn en waar je eigenlijk niets mee kan. Ik hou wel van je maar.....en dat stoot mij af. Zo kan je geen kant uit want het .... slaat vaak op je persoonlijkheid. Dus er wordt wel van je gehouden maar ook weer niet omdat je bent wie je bent. Als je zelf veel van iemand houd maakt dit je helemaal gek en onzeker omdat je niet weet hoe je je moet opstellen. Ik reken dit zeker tot gewelddadigheden ook al is dit dan niet lichamelijk. Fysiek geweld heb ik in vrouwenrelaties niet meegemaakt

... eens; er wordt veel alcohol gebruikt

... eens; ook geestelijke terreur om de ander te behouden is geweld en dit komt m.i. in lesbische liefdesrelaties net zoveel voor als in andere liefdesrelaties. Of lichamelijk geweld in vrouwenrelaties veel voorkomt weet ik niet.


Niet eens maar ook niet oneens:
Of er in absolute zin sprake is van veel lichamelijk geweld, waag ik te betwijfelen. Daarvoor zijn de fysieke krachtsverschillen te gering (anders dan in hetero-relaties). In relatieve zin zou het echter weleens vaker kunnen voorkomen dan ons - als groep - lief is. En welicht geldt dat laatste ook voor het geestelijk geweld onder lesbische partners?


Bedankt voor de reacties!