<<< een pagina terug


Meer dan 50 % van lesbische vrouwen in de leeftijdscategorie 30 - 60 jaar is alleen en op zoek naar een levenspartner.


Resultaat:

Eens Oneens
68 % 32 %

Reactie van de maand:

Ik ben het met deze stelling eens: ik weet niet of het waar is maar het biedt perspectief...


En verder:

Oneens:

... oneens; leven zonder levenspartner kan ook leuk zijn. Wel eens met het feit dat lesbische vrouwen op zoek zijn. Op zoek naar andere leuke lesbische vrouwen. Er is volgens mij meer mogelijk dan de situatie van levenspartner zijn. Ik wil op dit moment nog niet echt een levenspartner. Ik heb zeker wel behoefte aan lichamelijke nabijheid, zielsnabijheid, spelen, van gedachten wisselen, en dat in een contact wat verder gaat dan vriendschap, eigenlijk geen naam heeft. Misschien moeten we daar eens een mooie naam voor bedenken. Ik denk dat er meer vrouwen zijn als ik. Ik wil graag contact in een "tussengebied", een gebied tussen vriendschap en relatie, volgens mij kan het daar spannend zijn, lief en vrij, zonder dat het vrijblijvend is, zonder dat het gevoelloos of oppervlakkig is. Ik ben 48. Single, en een beetje op zoek, naar speels, lief boeiend en spannend.

... oneens; ze zullen wel allemaal niet zo dom zijn om eerst te trouwen met een man.

... oneens; je kunt toch ook heel bewust (en gelukkig) single zijn.

... oneens; zouden het er echt zoveel zijn die op zoek zijn? Alleen zijn is niet leuk, maar echt op zoek? Nee dat geloof ik niet. Dan zou een evenredig aantal bi en heterovrouwen op zoek zijn... want ik geloof dat in eenzaamheid en alleen zijn geen onderscheid hierin is!

... oneens; je ziet vaak in advertenties dat ze meer erotiek willen!

... oneens; ik ken er maar een paar!  Laat staan dat ik weet hoeveel % alleen is en zoekt.

... oneens; hoeveel vrouwen in die leeftijdscatergorie zijn lesbisch?? Of Bi?? Trouwens is niet altijd iedereen wel op zoek naar iets?? En op zoek naar een levenspartner! Nou ik weet het niet hoor, maar het lijkt mij wel heel errug overdreven.

... oneens; m'n ma is 49 en een les, ze heeft net d'r zoveelste nieuwe vriendin die is 39, hartstikke toppie bij ons thuis!!!!

... oneens; ik zie NOOIT singles.... alleen stelletjes!

... oneens; deze mensen zijn rustiger en hebben vaak al een levenspartner.Eens:

... eens; juist de wat ouderen onder ons, zijn niet echt vrij genoeg opgevoed om duidelijk te maken wie, maar vooral WAT ze zijn en wensen.

... eens; tijd om te settelen.

... eens; ikzelf ben 50jaar en mijn ervaring is dat in de zogeheten vrouwengelegenheden je niet echt welkom bent als "oudere vrouw". Ik voel me daar dan ook niet op mijn gemak, dus blijven we weg!!!!!! (Channa)

... eens;
te weinig gezellige uitgaans gelegenheden!

... eens; want wie is niet alleen...en op zoek? is het niet naar een partner dan wel naar jezelf... beide overigens een mooie bezigheid.

... eens; wanneer ze jonger zijn willen ze zich niet binden en later is het moeilijk om nieuwe contacten op te doen.

... eens; het lijkt er inderdaad wel op, maar statisch gezien moeilijk te onderbouwen. Een ieder is op zoek naar een partner/levensgezel, dit heeft niet persŤ te maken met het lesbisch zijn.

... eens;
het is lastig een relatie te behouden.

... eens; ik kan ze zo moeilijk vinden, wie weet nu!

... eens; het is moeilijk om de juiste levenspartner te vinden. Er zijn te weinig uitgaansgelegenheden voor lesbische vrouwen! te weinig datings!

... eens; het is moeilijk een betrouwbare partner te vinden.
Bedankt voor de reacties!