<<< een pagina terug


In lesbische relaties staat seksualiteit niet hoog op de prioriteitenlijst


Resultaat:

Eens Oneens
34 % 66 %

Reactie van de maand:

Ik ben het met deze stelling oneens: zonder passie geen relatie.


En verder:

Oneens:

... oneens; seksualiteit beleven volgens mij de lesbians veel intenser, genieten er veel meer van, maken er ook meer "werk" van. Het staat niet helemaal boven aan de lijst, maar toch wel op de tweede plaats.

... oneens; voor mijzelf gesproken is het een belangrijk onderdeel van je relatie en staat het dus wel degelijk hoog op mijn prioriteitenlijst, maar dat zal bij een ieder verschillen en zo ook in de hetero scene!

... oneens; seks is goed voor lichaam en geest. Een goede seksuele relatie versterkt de liefde.

... oneens; de mate van seksualiteit heeft niets met lesbisch of niet lesbisch zijn te maken. De n heeft er meer behoefte aan dan de ander...

... oneens; in alle relaties die ik heb gehad (en ook in mijn huidige) neemt het een belangrijke plaats in. Zonder seks zou mijn relatie niet compleet zijn!

... oneens; alles draait om het verlijfelijken van gevoelens in een lesbische relatie. Het aanraken van elkaar met alle opwinding en harstocht naar zacht vlees en diep stemgeluid, warmte en aandacht, verlangen naar, genieten van, en verlusten aan elkaar!

... oneens; hoger dan hoog als bevestiging van mijn vrouwelijkheid. Leve mijn vrouwelijke lichaam mijn vrouwelijke geest en het vrouwelijke seksuele genot.

... oneens; je houdt evengoed van elkaar, of je nou man en vrouw, man en man of vrouw en vrouw bent. En dat wil je elkaar laten merken door elkaar lichamelijk te verwennen.

... oneens; wij vierden vorig jaar het lustrum van onze relatie: gemiddeld 121 x per maand lichamelijk contact tussen de 3 en 20 minuten zonder... en 3 x per maand lichamelijk contact tussen 3 en 5 uur per keer met sexuele intenties. m.a.w. lange aanrakingen zijn sexueel gerichte genotssessies met lustsappen, kortere aanrakingen zijn vrouwelijke communicatie vormen van zelfbevestiging.

... oneens; wij zijn ook gewoon mensen, niet alleen mannen houden van sex. Tuurlijk is al het andere ook heel erg belangrijk in een relatie!!

... oneens; de vrouw is een seksueel wezen. Ik kan me niet voorstellen dat omdat een vrouw van een ander vrouw houdt  haar libido vermindeert
.

... oneens; seksualiteit is enorm belangrijk in een relatie, in heteroseksuele relaties evenals homeseksuele relaties.

... oneens; ik denk niet dat het echt veel uitmaakt, of je nu in een lesbische relatie zit of in een heterorelatie, sexualiteit is een stuk van jezelf en van je partner. Als je sexualiteit ziet als iets abstract, en alleen maar gelukt als je klaarkomt, kan ik het eens zijn met jullie stelling. Daar zijn vrouwen anders dan mannen. Ikzelf (vrouw en lesbisch) zie sexualiteit in alles wat ik samen doe met mn vriendin, het liefkozen, strelen, aankijken, het vastpakken van haar hand, het samen zin hebben, en het niet kunnen doen omdat we op dat moment niet de vrijheid hebben, en natuurlijk ook dan als haar ogen me vragen of gewoon haar stem het me vertelt dat ze me nodig heeft, ja dan.. dat is sexualiteit voor mij, voor ons. Ik moet er niet aan denken dat zij er anders over zou denken, voor ons is dit dus iets wat hoog op ons prioriteitenlijstje staat.... natuurlijk ook want het IS onze relatie. (Ida)

... oneens; zonder seks kun je net zo goed alleen goede vrienden blijven. Ik heb behoefte aan seks en mijn vriendin ook, we kunnen niet van elkaar af blijven.

... oneens; hoort bij de top 5 in ELKE relatie.

... oneens;
vrouwen kunnen samen een intensere diepgang bereiken die verder gaat dan het hebben van seks met elkaar.

... oneens; ik ben lesbisch en ik vind het juist lekker om eens uit mijn dak te gaan!

... oneens; anders zou je niet weten dat je homoseksueel bent.

... oneens; het is een breekpunt: als het na een jaar of drie niet goed meer gaat, stappen lesbische vrouwen over naar de volgende relatie.

... oneens; wel wil ik erbij vermelden dat het niet zoals in homorelaties voornamelijk om sex gaat, bij vrouwen komt heel veel compassie kijken met heel veel liefde.

... oneens; ik vind dat niet hoor! Ik vind sex hartstikke belangrijk, anders kan ik net zo goed alleen vriendschap zoeken met een vrouw, dat is veel makkelijker te vinden. Sex met een vrouw is het mooiste wat er is!

... oneens; een relatie zonder sex betitel ik als vriendschap. Als je het dan over 'een lesbische relatie' hebt, kan je 'lesbische' net zo goed weglaten. Maar zonder vriendschap kan je de sx beter weglaten! De stelling komt naar mijn idee voort uit de gedachte dat relaties waarin ook een man aanwezig is 'sexueel gerichter' zou zijn. Dat zou je alleen kunnen vinden als je zoenen of strelen niet tot de 'sex' vindt behoren en dan nog, cliche: blijft het generaliserend. Het FOUTSTE aan deze stelling vind ik dat het suggereert dat vrouwen minder behoefte aan sex zouden hebben als ze onder elkaar zijn, dan dat mannen of hetero-vrouwen dat hebben. (Marlies)


Eens:

... eens; geborgenheid en knuffelen is het belangrijkste.

... eens; begrip en een goed gesprek doet veel meer.

... eens; omdat ze elkaar minder dan mannen niet alleen maar als een lekker lijf zien.

... eens;
vrouwen zijn vaak vriendinnen van elkaar.

... eens; dat is precies nu het "probleem": vaak zijn vrouwen binnen een vrouwenrelatie bang of ingetogen wbt sexualiteit. En terwijl dat nu juist de vrouw voedt!!!

... eens; het gaat meer om de liefde en warmte.

... eens; ik denk trouwens dat jullie tijdens die reis in Bolivia ook niet veel tijd voor zullen hebben.

... eens;
persoonlijkheid en hoe je elkaar aanvult vind ik belangrijker dan seks.

... eens; een relatie moet toch meer op vertrouwen en eerlijkheid gebaseerd zijn tenzij het een one night stand is ofzo.

... eens; de term "lammetjespap" is door ons zelf (lesb-vrouwen) uitgevonden, om de tederheid van een relatie te schetsen. Veel vrouwen boven de dertig vinden seksualiteit wel fijn, maar verkiezen toch meer de warmte dan de sex. En dat is heerlijk.

... eens; heb op dit moment nog niet ingevuld of ik er mee eens ben of niet. Voor mij is sexsualiteit belangrijk, maar geen prioriteit. Wat je op een emotionele level met iemand deelt, krijgt uiting tijdens de sex, maar zonder sex deel je het ook!

... eens; vriendschap is belangrijker.

... eens;
seksualiteit houd je levend en heb je nodig. Zonder seksualiteit, verkil en verdroog je.
Bedankt voor de reacties!