<<< een pagina terug


Lesbische vrouwen hebben meer verschillende relaties in hun leven dan heteroseksuele of biseksuele vrouwen


Resultaat:

Eens Oneens
37 % 63 %

Reactie van de maand:

Ik ben het met deze stelling oneens: ook wij willen een vaste en stabiele relatie.


En verder:

Oneens:

... oneens; onzin zeg, ik geloof daar niets van. Ze zijn net als ieder ander. Gatver waarom deze stelling, zie mensen eens als mensen. En stop ze niet in een groep.

... oneens; nee, dat slaat nergens op. Als je lesbisch ben kan je ook iemand tegenkomen waar je heel veel van houdt en waar je heel lang bij blijft. Je kan net zulke lange relaties hebben als hetero's of bi-sekuele mensen. Dat je lesbisch bent wil niet zeggen dat je van de één naar de ander gaat, en daardoor heel veel relaties hebt. Onzin dus.

... oneens; het is een kwestie om de ware te vinden en dat kan zoals iedere relatie lang of kort duren.

... oneens; nee zeker niet, juist omgekeerd!

... oneens; het klikt of het klikt niet. De duur van je relatie heeft niets met je sexuele geaardheid te maken.

... oneens; je seksuele voorkeur heeft geen snars te maken met het aantal relaties dat je hebt gehad, het bewijs ben ik zelf o.a. ik heb tot nu toe maar weinig relaties gehad en ik vind mezelf toch echt een lesbische vrouw.

... oneens; als bisexuele vrouw heb ik ook veel relaties.

... oneens; een relatie is een relatie ongeacht met welke sexe.

... oneens; er zijn minder lesbische vrouwen dan hetero mannen...

... oneens; het is toch onzin om dat maar weer onder één noemer te noemen, lesbisch zijn en het hebben van verschillende relaties. Ik zie dan in ieder geval seksuele relaties voor me. Het is natuurlijk van de zotte dat lesbische vrouwen niet in staat zouden zijn om het gewoon bij één ralatie te houden. Althans als het om je levenspartner gaat.

... oneens; ik vind vrouwen vaak trouwer aan elkaar.

... oneens; in mijn vriendenkring zie ik geen grote verschillen in de hoeveelheid relaties.

... oneens; hetero's hebben elke dag een ander.

... oneens; lesbische vrouwen beginnen pas op latere leeftijd met relaties terwijl hetero's hier al veel eerder mee experimenteren, dus als je ook die relaties van hetero's erbij optelt denk ik dat dat helemaal niet uit maakt, bij lesbische vrouwen beginnen de relaties oha wel wat later dan bij hetero's dus gaan ze vaak ook verder maar dat heeft meer te maken met het verschil in leeftijd.  In Utrecht hebben ze daar wel onderzoek naar gedaan zgn "tweede start" voor homo/lesbische vrouwen.

... oneens; vrouwen hebben helemaal niet zo sterk dat ze verschillende contacten willen bij homo mannen is de kans veel groter maar hetero's hebben ook veel wisselende contacten. one night stands. Ik zeg niet dat lesbische vrouwen dat niet hebben maar het grootste gros doet dat niet dus vandaar de stelling oneens.

... oneens;  grote flauwekul, ik heb al sinds 6 jaar een vaste relatie.
Eens:

... eens; het lijkt of we na een poosje meer vriendinnen zijn dan partners. Bij hetero's blijven de verschillen er zodat het spannender blijft, jammer genoeg!

... eens; veel lesbo's hebben vaak eerst nog vriendjes gehad, en hebben "hetero" gepuberd, dan moet weer van voren af aan begonnen worden in de lesboscene. Er zijn overigens ook meer vrouwen onder de lesbo's die heel lang helemaal niets doen en onder alle he/ho/bi-statistieken scoren.

... eens; ik spreek natuurlijk slechts uit eigen ervaring. Ik zelf heb twee relaties gehad en ben op zoek naar een nieuwe vrouw in mijn leven, ook al geloofde ik in de mythe van eeuwigdurende liefde. In mijn omgeving ken ik maar een lesbisch stel dat al 20 jaar bij elkaar is. Ook ik heb nu ervaren dat mijn ex-vriendin er vandoor is met een vriendin van mijn andere ex-vriendin. Dat is precies hetgene waar ik altijd zo op heb afgegeven, exen met exen of via exen. Wat betreft bisexuele vrouwen lijkt het me voor de hand liggen dat zij meerdere relaties hebben, maar echt bewijzen kan ik dat niet.

... eens;
dit komt waarschijnlijk omdat lesbische vrouwen niet gebonden zijn aan het standaard patroon... verliefd verloofd getrouwd kinderen en aan elkaar "vast" zitten.

... eens; de "homo"wereld is kleiner en closer en daardoor is het gemakkelijker om sexueel contact te leggen en dat gebeurt dan ook!

... eens; zij zijn veeleisender in een relatie.

... eens; het evenwicht is moeilijker te handhaven, de emotionele betrokkenheid is groter dan in een heterorelatie.

... eens;
ze zijn er veel losser in... Ik in ieder geval wel...

... eens; misschien omdat er zoveel leuke lesbische vrouwen zijn en als het niet meer zo leuk is we geen gezinsverplichtingen hebben, al beginnen de tijden in dat opzicht wat te veranderen.

... eens; ze zijn heter en vuriger.

... eens; ze stralen meer seksappael uit!

... eens; ervaring van exen, helaas.

... eens; het klikt gewoon beter met vrouwen.


Bedankt voor de reacties!