<<< een pagina terug


Lesbische vrouwen zijn onderling te verschillend om iets voor te organiseren of om als groep te benaderen


Resultaat:

Eens Oneens
28 % 72 %


Kan iemand wellicht vertellen waarom de activiteiten van Contigo Contact, ondanks deze uitslag, toch niet aansloegen? Mail naarReactie van de maand:

Ik ben het met deze stelling oneens: 'Ik ben iemand anders, maar ik lijk op je. We zijn verschillend, maar elkaar niet vreemd. Laten we iets leuks gaan doen...'En verder:

Oneens:

... oneens; ik maak zelf deel uit van een lesbische vrouwengroep (Holy Females). De vrouwen zijn uiteraard verschillend, maar prima in staat om samen iets te organiseren of als groep ergens voor te staan. Grote flauwekul dus.

... oneens; dan zou het voor iedereen gelden want iedereen verschilt onderling enorm dus evengoed hetero als lesbisch...

... oneens; ze zijn net zo verschillend als "homo's en daar  wordt toch ook van alles voor georganiseerd.

... oneens; mensen zijn onderling te verschillend... de een houdt meer van wandelen en de ander knutselt graag; altijd is er een verschil tussen mensen en niet speciaal tussen lesbische vrouwen!

... oneens; we hebben het hier niet over lesbische vrouwen, we hebben het over vrouwen op zich! Natuurlijk zijn we te verschillend om als groep over één kam te scheren. En organiseren, dat heb je of dat heb je niet.

... oneens; je hebt toch iets gemeenschappelijks???

... oneens; het gaat om MENSEN en verder maakt kleur, geur en sexuele voorkeur geen deur uit, punt uit!!

... oneens; onzin. De hele maatschappij bestaat uit verschillende groepen. Voor de meesten kan wel degelijk iets (en met succes) georganiseerd worden. Maar lesbo's bint zuunig en passief; niet van de bank af te rámmen, zeker niet als het ze geld kost. En achteraf maar zeuren dat "er nou nooit eens iets leuks voor ons georganiseerd wordt". Talloze leuke activiteiten of projecten voor lesbo's leggen in no-time het loodje en dat ligt 9 van de 10 keer niet aan de organisatie maar aan de opkomst.

... oneens; ze zijn best in voor een feest of iets anders waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten, zeker vrouwen die nog single zijn. Dat vrouwen onderling verschillend zijn is heel normaal, dat is bij mannen toch ook zo, en daar wordt wel veel voor georganiseerd!!

... oneens; juist de verschillen zijn boeiend!


... oneens; interesses van de groep zijn zeker op een (!) vlak hetzelfde.

... oneens; lesbische vrouwen hebben ook dingen gemeen. Ze vallen op vrouwen. Bovendien voel je je beter op je gemak bij je 'soortgenoten'!

... oneens; er zijn naast verschillen ook zoveel gemeenschappelijke dingen, die voor alle lesbische of bisexuele vrouwen gelden. Positie binnen het werk, positie binnen het huwelijk, de rechtspositie van lesbische vrouwen, lesbische moeders en hun kinderen, de vertrouwelijkheid van het weten: deze anderen zijn ook allemaal zo. Ik ervaar het als heel waardevol om de herkenning te zien bij andere bisexuele vrouwen. Hoe kom ik anders met hen in contact?

... oneens; kom op nou zeg, verschillend?, ja. individueel?, absoluut. Maar ook: SOLIDAIR en zeker in staat om als groep te functioneren danwel zeker als groep aanspreekbaar. Maar niet met als doel de groep te stigmatiseren of in een kadertje te plaatsen.

... oneens; deels ben ik het ermee eens, je zou namelijk niet altijd alle lesbische vrouwen als 1 groep moeten willen benaderen, dit doordat je inderdaad te maken hebt met (gelukkig) vele verschillende vrouwelijke  lesbische dames. Om vele (soorten) vrouwen te willen bereiken met je boodschap, dien je je ook te verdiepen in de verschillen en daarop in te spelen, net als alle andere mensen in de maatschappij waarop boodschappen per groepen worden afgestemd. Lesbische vrouwen hebben duidelijker een eigen mening waardoor het niet altijd even makkelijk is om iets voor iedereen te organiseren... Lekker spannend en het blijft altijd een uitdaging om iets dergelijks voor elkaar te krijgen...! Succes!

... oneens; look at your Website!! It is keeping us busy, right...   Maar dat is dan waarschijnlijk ook omdat jullie website goed in elkaar steekt en er voor elks wat wils is.  Daadwerkelijk iets organiseren is misschien iets moeilijker, omdat je dan meestal een beperkter aanbod hebt.  Toch denk ik dat het samenhorigheidsgevoel hierin een grote rol kan spelen. We zitten ongeveer allemaal in hetzelfde schuitje, met ongeveer dezelfde levensvragen. Ik denk dat de leeftijd ook belangrijk is. Jong ---> op zoek naar eensgezinden en info speelt een grote rol. Ouderen ------> zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling, gezelschap en meer standvastigheid in het leven.   Eigenlijk verschillen lesbische vrouwen dus niet zoveel van vrouwen...  lol* . We zijn echter met minder dan de hetero's.

... oneens;
er zijn altijd wel een aantal overeenkomsten qua interesses en verder zijn verschillende vrouwen ook heel aantrekkelijk om te ontmoeten!

... oneens;
dit hangt van het thema af ! Iets dat meer naar beleidsniveau gaat en te maken heeft met homosexualiteit (subsidies, discriminatie, homohuwelijk, adoptie, ...) zal veel lesbische vrouwen aanspreken. Deze onderwerpen belangen ook meer de gehele groep. Dagdagelijkse onderwerpen zoals koken, kleding, de tuin, vakantie, film, boeken, theater ... is meer persoonlijk gericht en er zal dus ook respons komen vanuit een persoonlijk standpunt. Bij dit laatste kan je dus ook geen reactie verwachten van lesbische vrouwen als groep. Als vanuit een lesbische organisatie er een cursus georganiseerd wordt mbt het opleiden van honden zal hier een matige respons op komen. De mensen gaan hier naartoe om hun hond te trainen, niet om voor hun geaardheid op te komen. Zou er een petitie rondgaan mbt het homohuwelijk (belgië : ) ) dan denk ik dat hier een heleboel meer mensen zouden aan deelnemen. Hetgeen ons verbindt zijn die les(bi)sche gevoelens, dat is juist hetgeen ons ook kan verenigen. Voor de andere zaken zijn en blijven we individuen. Lesbisch of niet, een mens is en blijft uniek ... gelukkig maar.

... oneens;
verschillen zijn leuk !  je hoeft niet op de verschillen te focussen, en voor het flirten is het wel handig als ergens veel vrouwen zijn die (ook) lesbisch doen.

... oneens; dankzij onze overeenkomsten willen we verschillen. Ondanks onze verschillen kunnen we niets dan overeenkomen.Eens:

... eens; het enige gemeenschappelijke wat je hebt, is je lesbisch zijn.

... eens; heb ik al enkele malen geprobeerd maar het lukt nooit.

... eens; en ik weet ook waarom!! Wij zijn geen kuddedieren.

... eens;
ieder persoon staat opzich.

... eens; ben ik het grotendeels mee eens, de voorkeur om met een vrouw een relatie te hebben weegt m.i. niet altijd op tegen de onderlinge verschillen zoals karakter, afkomst,opleiding, opvattingen, normen/waarden en visie op het leven. Lesbisch zijn kan een overeenkomst zijn, maar om als groep te fungeren heb je meer elementen nodig....

... eens; dit is globaal over de hele bevolking alleen deze groep is kleiner en vaak met relatie een soort huismus zo bereik je een te kleine groep waardoor het heel vaak milukt zelfs in een grote stad.

... eens;  wie wil er anno 2001 nou nog een hele groep lesbische vrouwen tegelijkertijd benaderen? Vreemde stelling wel...Bedankt voor de reacties!