Nieuwsbrief december 2010
Aantal abonnees: 1747

[email protected]


Stichting Contigo Contact

Nieuws, dating, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen

contigocontact.nl
Contigo Contact op hyves: http://contigocontact.hyves.nlContigo Contact Nieuwe Contacten

lesbisch

Contigo Contact biedt een betrouwbare online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

In deze rubriek vind je CCadvertenties van dames die op zoek zijn naar een date, een relatie, een erotisch bi-contact, (uitbreiding van) een vriendengroep, een sportmaatje, een reismaatje etc. Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie.
Commerciële oproepen zijn niet toegestaan.

Surf naar: contigocontact.nl/CCadvertenties.htm

Contigo Contact Theatertip

Astrid Nijgh in het Paleis van de WeemoedVanaf januari zal Astrid Nijgh in het Paleis van de Weemoed (Amsterdam) spelen met een tweetal programma's.

Astrid Nijgh ten voeten uit: in dit programma is de zangeres/componist te zien in al haar spontaniteit. Ze vertelt mooie verhalen uit haar leven met daarop aansluitend prachtige liederen geschreven door haar en Lennaert Nijgh. Hoe hebben die twee geleefd en hoe was hun band? Ook vertelt en zingt ze over haar coming out en haar leven als een van de boegbeelden van de Gay's. Ze doet een aardig boekje open. Zowel Homo's als Lesbo's zullen zich hier in 'thuis voelen' als Astrid Nijgh met veel humor en ontroering haar zegje doet.

Bij Groot succes ook een extra show met Brigitte Nijman: We doen wat we doen: samen met Brigitte Nijman zal Astrid Nijgh als de Crisisters een zolderopruiming houden. Er komt van alles tevoorschijn waarover gezongen wordt. Van smartlap tot cabaret, van chanson tot jazz en alles wat daar tussen ligt op die zolder. De dames kunnen het niet zo goed met elkaar vinden, maar daar komt verandering in als Astrid haar Masterclass Gay geeft!

De data van de voorstellingen: Vrouwenavonden: 10 januari, 21 februari, 14 maart, 11 april en 9 mei. Kijk ook op www.paleis-van-de-weemoed.nl

Contigo Contact Onderzoekstip

Enquête voor LHBT-sportersStichting Homosport Nederland is een onderzoek gestart naar de wensen en behoeften van LHBT-sporters. "Mede door de inzet van SHN wordt er door de overheid, door NOC*NSF en door sportclubs gewerkt aan een veilig sportklimaat voor LHBT sporters", zo meldt Homosport Nederland. "Maar we zijn er nog niet. Mede door het succes zijn er een aantal organisatorische kwetsbaarheden ontstaan (te weinig vrijwilligers, te uitgebreid takenpakket). Homosport staat voor de belangrijke vraag óf en hoe verder. Voor het slagen van bijvoorbeeld een nieuwe start is de betrokkenheid en inbreng van LHBT-sporters en sportclubs nodig."

Sport je? Laat dan stichting Homosport Nederland weten wat er volgens jou zou moeten gebeuren voor 'roze' sporters, door de enquête in te vullen op www.homosport.nl/enquete2010

Contigo Contact Onderzoekstip 2
Enquête over ReguliersdwarsstraatNadat eerder dit jaar alle grote homozaken in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat gesloten werden, leek het einde van deze beroemde en ooit zo bruisende homo-uitgaansstraat nabij. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? En wat moet er gebeuren om de Reguliers weer aantrekkelijk te maken? Om daar meer inzicht in te krijgen is een
enquête over 'Uitgaan in de Reguliersdwarsstraat' opgesteld. Hiermee wordt voor het eerst systematisch gevraagd naar de mening van iedereen die weleens in de Reguliersdwarsstraat uitgaat. De resultaten zijn onder meer nuttig voor politici en ondernemers die willen weten wat de wensen en voorkeuren van het uitgaanspubliek zelf zijn. Dit onderzoek kan tot en met 15 december 2010 worden ingevuld.

De
enquête is te vinden via www.reguliers.net/enquete.htm

Contigo Contact Verloting

Maandelijkse verloting gratis proefabonnement Zij aan Zij


Contigo Contact mag via haar nieuwsbrief elke maand een gratis proefabonnement op Zij aan Zij aanbieden aan één van haar lezeressen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een mail te sturen naar met daarin je naam, adres en woonplaats en je dingt mee naar het gratis proefabonnement van deze maand. Zij aan Zij zal de winnares berichten.Zij aan Zij is het enige Nederlandse magazine specifiek voor lesbische en biseksuele vrouwen. Een doelgroep zonder stereotype, want lesbische en biseksuele vrouwen zijn er in heel veel smaken. Zij aan Zij is een beleving; vrouwenliefde, vrouwendromen, vrouwenambities, vrouwenfeesten, vrouwentrends, vrouwenerotiek, en vrouwenpsyche passeren de revue. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor de nieuwste boeken, de betere films, de lekkerste muziek, de culturele musts en dating.

Dus: geef je op, mail naar en wie weet ontvang jij een proefabonnement van Zij aan Zij ter waarde van 20 euro.

Contigo Contact Nieuws

lesbisch

Een kleine greep uit het nieuws van dit moment:

-
10 jaar InRealLife
- Scholieren dragen paars tegen homofobie
- Homohaat in Groningen
- Onder de Regenboog - de Bijbel queer gelezen
- Welkom bij Cinema delle donne

- Apple verwijdert anti-homo app
- Pia Dijkstra neemt 'roze' ouderen in bescherming
- ProGay opent kantoor in Reguliersdwarsstraat
- Stop IVF-discriminatie lesbische paren
- Trots Tilburg: homobestuurders uitnodigen
- Vanaf januari: KRO's Uit de kast
-
Geheel verzorgd arrangement bij Boerderij De Diek'n
- Saba accepteert homotrouwrechten
- Kinderen van lesbiennes in VS ervaren nooit seksueel of lichamelijk misbruik door ouder
- Van Bijsterveldt positief over 'gay-alert'
- Homonetwerk VU opgericht
- Speciale Introductiebijeenkomst LadiesFuel (ook voor niet-leden)
- LesBisch Festival 2011 in Amsterdam

Surf voor dit en ander nieuws naar: contigocontact.nl/CCnieuws.htm
Contigo Contact Kersttip

Canal Parade met kerstOok dit jaar zal in Amsterdam in de aanloop naar de feestdagen een Pink Christmas worden georganiseerd. Organisator Pro Gay verandert de opzet van het evenement. Meest opvallend is dat er een winterse Canal Parade is gepland. De kerst-grachtenparade staat in de agenda voor donderdag 23 december. Andere initiatieven zijn een Pink Ice Party (17 dec), een wintermodeshow (18 dec) en Drag Queen & King Winter Olympics (19 dec). Op eerste kerstdag zal een Evangelische roze viering worden gehouden. In de plannen komt geen roze kerstmarkt meer voor.

Zie ook www.pinkchristmas.nl

Contigo Contact LinksContigo heeft een zeer uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen. Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

www.bjfletcherprivateeye.com
B.J. Fletcher Private Eye, een leuke Amerikaanse webserie.

www.rozeagenda.nl
De twee dames van twee Design zijn voornemens een Roze Agenda 2012 uit te geven. Zij zoeken hiervoor nog een investeerder en adverteerders...

www.cozybar.nl
Cozy Bar (Amsterdam), met elke tweede donderdag van de maand de Velvet Ladies Night.

www.pinkpanel.nl
Dankzij het Pink panel krijgt Art.1 Midden Nederland een beter beeld van wat er zich onder homoseksuelen en biseksuelen afspeelt in Amersfoort en Utrecht. Daardoor kan discriminatie beter worden aangepakt. Meld je aan en ontvang één keer per jaar een uitnodiging voor een onderzoek (per mail) over je eigen woon-werk-leefsituatie (Utrecht/Amersfoort).

www.hetlichtblijftaan.nl
In de online te beluisteren radiodocumentaire Het licht blijft aan laat Aletta Becker drie mannen en drie vrouwen aan het woord die geboren zijn rond 1935. Zij vertellen over de ontwikkeling van hun seksuele identiteit en hun seksualiteit. Maar ook over de reacties die zij hebben gekregen van de buitenwereld, de relaties die zij hebben gehad en seksualiteit en ouderdom.

Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htm

Contigo Contact Geeft Weg
Desert Hearts (DVD)
Vivian Bell, professor in de Engelse taal- en letterkunde, reist naar Reno in de staat Nevada om zich snel te laten scheiden. Daar logeert ze bij Mevr. Rivers, een openhartige en direkte vrouw die in alles haar tegendeel is. Maar ondanks dat sluiten de vrouwen al gauw vriendschap. Vivian's ontmoeting met Cay, de dochter des huizes, heeft een aantal stormachtige gebeurtenissen tot gevolg in haar tot dan toe zo overzichtelijke wereld. Cay leidt een vrijgevochten leven: ze heeft meerdere vriendinnen en werkt in het casino. Aanvankelijk verzet Vivian zich hevig tegen de aantrekkingskracht die Cay oproept en raakt ze in de war van haar gevoelens...

DESERT HEARTS heeft door de jaren heen bewezen nog steeds een swingende lesbische liefdesfilm te zijn. Zowel het feit dat het de eerste 'gewone' Hollywoodfilm was over een lesbische liefde die ook zeer succesvol bleek te zijn, alswel de prachtige en weinig verhullende liefdesscenes, hebben ertoe geleid dat DESERT HEARTS inmiddels tot de klassiekers behoort.

Wil je in aanmerking komen voor deze klassieker op dvd, geef je dan op
via
contigocontact.nl/CCgeeftweg.htmWil je de nieuwsbrief van Contigo Contact niet langer ontvangen?
Surf naar contigocontact.nl/CCnieuwsbrief.htm


© Stichting Contigo Contact, 2010. Niets uit deze uitgave mag worden verspreid zonder bronvermelding [bron: Contigo Contact, www.contigocontact]. De complete editie doorsturen is natuurlijk wel toegestaan. Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.