Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief november 2020
Aantal abonnees: 1802
[email protected]Stichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen
Ga naar de website van Contigo Contact


Al 20 jaar een begrip!

Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 17,50 euro (1 maand plaatsing) of voor 30 euro (2 maanden plaatsing).

Geen abonnementskosten, geen account nodig, geen inlog nodig. Zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk.

Surf naar: contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact Dialoogtip
Online dialoog: Erbij horen, roze en ouder3 november 2020, 19.30 - 21.30
Hoe blijf je jezelf en er bij horen als je roze en ouder bent? En waar wil je bij horen? Wil je in de Week van de Dialoog jouw ervaringen en verlangens online delen en die van anderen horen? Klik hier om je aan te melden (klik op 'registreren' om een uitklapmenu te krijgen).

Wat verandert er als je roze bent en ouder wordt, misschien zorg nodig hebt of mantelzorger wordt? Hoe geef je betekenis aan je leven als je niet meer werkt, minder beroep op je wordt gedaan, alle tijd hebt voor dingen waar je eerder niet aan toe kwam, je collegas doorgaan terwijl jij een nieuwe weg zoekt. Wat geeft plezier en voldoening, is voor jouw belangrijk en waar hoor je graag bij? Zoek je contact in de buurt, met je familie of vrienden, met andere roze ouderen of ga je op zoek naar nieuwe hobbys? Zoek je vrijwilligerswerk, reis je graag, zorg je graag voor anderen? Wat heb je nodig om erbij te horen als je roze en ouder bent? En hoe doe je dat in Coronatijd?

19.30 Welkom en inspiratie op het thema
20.00 In gesprek in groepen van 4-6 personen
21.30 Opbrengsten delen
22.00 Afsluiting

Er wordt gebruik gemaakt van Zoom voor deze online gesprekken. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Kom een half uurtje eerder of neem contact op!

Contigo Contact Dolla Minatip
Door Dolle Mina: terugblik in 10 clips5 november t/m 3 december
Meld je gratis aan voor de online tour (zie onder).

Reis terug naar de jaren 70 en de ludieke acties van Dolle Mina. Een groep vrouwen (én mannen) met lef en visie eist verandering en zet vrouwenemancipatie in Nederland op de kaart. Wat is er nu, 50 jaar later, veranderd? Aan de hand van unieke stukken uit het archief van Dolle Mina nemen feministen Milou Deelen en Ayisha Siddiqi je mee naar deze roerige tijd. Hoe kan de vrolijke strijdbaarheid van Dolle Mina ons nu nog inspireren?

Vijftig jaar na de eerste acties hebben Dolle Mina en de slogan Baas in Eigen Buik nog steeds een iconische status. De radicaal feministische actiegroep is hét symbool geworden voor de tweede feministische golf. Van gratis crèches en anticonceptiepillen tot openbaar plasrecht: Welke issues zijn door Dolle Mina op de agenda gezet? Welke taboes zijn door Dolle Mina doorbroken? Welke discussies zijn door Dolle Mina teweeggebracht?

Doe mee aan de online tour Door Dolle Mina. Tussen 5 november en 3 december ontvang je dan elke week twee clips met een actie, een locatie en een archiefstuk. In 10 clips brengen Milou en Ayisha de geschiedenis van Dolle Mina tot leven.

Klik hier om meer te lezen en je gratis aan te melden.

Contigo Contact Ontmoetingstip
Nieuwe werkgroep biseksuelenBij COC Deventer e.o. is een nieuwe werkgroep opgericht, namelijk de werkgroep Biseksualiteit. De bedoeling van deze werkgroep is om de belangen van biseksuelen te gaan behartigen. En om dat te kunnen realiseren zoekt de werkgroep nog uitbreiding. Een ieder die hieraan een bijdrage wil leveren is van harte uitgenodigd om zich hiervoor aan te melden. De uitnodiging geldt zowel voor mannen als vrouwen. Tot nu toe zijn vrouwen namelijk nog ondervertegenwoordigd en daarom extra welkom in de werkgroep.

Aanmelden kan via:


Contigo Contact Links

lesbisch


Contigo heeft een uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen.
Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

Nieuw toegevoegd:


www.liberationpride.nl
Liberation Pride Arnhem 2022
In 2022 krijgt Arnhem een eigen pride. De voorbereidingen zijn al in volle gang.
De Stichting Liberation Pride Arnhem zal het hele jaar door activiteiten organiseren in de diverse wijken van Arnhem en zal 1 keer per jaar een groots opgezette Arnhem Pride gaan organiseren.
Tijdens deze Pride is er plek voor debat, film en theatervoorstellingen, exposities en modeshows en natuurlijk de streetpartys en concerten. Nadrukkelijk zal er veel aandacht zijn voor jongeren, religieuze instellingen, kerken en moskeeën. Liberation Pride Arnhem wil een statement maken tegen de voortdurende veroordeling en uitsluiting van mensen. Dus niet alleen onze eigen LHBTI+-gemeenschap, maar elke bevolkingsgroep die in 2020 te maken heeft met veroordeling en uitsluiting. Het streven is vrijheid en bevrijding van de onderdrukking en haat.

http://corporatequeer.com
Coporate Queer: aanpakken van de heteronorm in het bedrijfsleven
Met cursussen en trainingen wil het platform Corporate Queer de heteronorm in het bedrijfsleven bespreekbaar maken. Het platform is opgericht door Remco Boxelaar (29). Sommige mensen kennen geen enkele homo, behalve Gerard en ­Gordon van televisie. Het gebrek aan kennis leidt soms tot tactloze opmerkingen. De vragen zijn vaak niet slecht bedoeld, maar wel onhandig, zegt Remco Boxelaar in Het Parool. Corporate Queer wil met aangesloten LGBTI-professionals en mensen met een open geest anderen uitdagen om anders te gaan denken. We streven moedig naar een wereld waarin iedereen authentiek kan zijn. Remco Boxelaar: Je wordt doodgegooid met jezelf kunnen zijn, maar dat gaat niet voor iedereen vanzelf. De mannelijke norm is zo nauw, dat collegas schrikken als ik op kantoor kom met gelakte nagels. Door diversiteit te negeren, zijn werknemers minder productief, minder creatief en onvermijdelijk minder waardevol, stelt Corporate Queer op de website.


Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htmContigo Contact Filmtip
Rainbow Oreo-cookiesKoekjesgigant Oreo komt met Proud Parent, een kort filmpje over Jen, die nog niet aan haar ouders heeft verteld dat ze op meisjes valt en een vriendin heeft. Tegelijkertijd lanceert het merk een limited edition rainbow cookie.

In het filmpje is te zien hoe Jen haar vriendin Amy voorstelt aan haar familie. Ze wil er eigenlijk heel graag bij vertellen dat zij en Amy een setje zijn, maar uiteindelijk is dat helemaal niet nodig: haar ouders hebben heel goed door wat er aan de hand is. Om te laten zien hoe trots de vader van Jen is op zijn dochter, verft hij het tuinhek in de kleuren van de regenboog.

De film is gemaakt in samenwerking met de Amerikaanse lhbtq-organisatie PFLAG. Ze zullen een jaar lang samen met Oreo werken aan een campagne waarin ze aandacht vragen voor lhbtq-jongeren.

Tegelijkertijd komt Oreo met een regenboogversie van hun beroemde koekje.

Filmpje kijken? Ga naar https://mondelez.promo.eprize.com/oreopride

Contigo Contact Meldtip

Meldplatform #WeBlijvenOnszelfCOC Midden-Nederland lanceerde onlangs het meldplatform #WeBlijvenOnszelf in samenwerking met Art. 1 Midden-Nederland.

Heb jij te maken gehad met discriminatie?
Dan kun je dat vanaf nu eenvoudig melden via weblijvenonszelf.nl.


Contigo Contact Geeft Weg
Over de liefde - Doeschka Meijsing
(2008)

In Over de liefde wordt een vrouw verlaten: haar derde lange liefdesrelatie is stukgelopen, zonder dat zij een idee heeft waardoor, door wie of waarom. Voor de zoveelste keer in haar leven is zij alleen, in de steek gelaten, op de rand van een depressie. Dan overkomt haar een ernstig ongeluk, waaraan ze een gaatje in haar geheugen overhoudt: hoe gebeurde dat ongeluk? De zoektocht naar wat de hersenen voor haar versluierd willen houden, leidt haar terug naar haar jeugd, toen ze voor de allereerste keer verliefd was.


Wil je kans maken op deze winnaar van de AKO-literatuurprijs 2008, vul dan je gegevens in op
contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm.
Ondersteun / doneer

Download op je mobiele telefoon rechtstreeks de Contigo Contact Geef app en doneer:

Doneer aan Contigo Contact Doneer aan Contigo Contact

Als je de button van je keuze aanklikt wordt je doorgestuurd naar de Apple App Store of Android Play Store afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt; de Geef app zal geinstalleerd worden en er kan veilig gedoneerd worden.

Liever via de Ipad/computer en/of anoniem doneren?
Surf naar https://contigocontact.nl/CCdonatie.htm en vul het Geef-formulier in.


.
© Stichting Contigo Contact, 2020
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.