Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief oktober 2020
Aantal abonnees: 1803
[email protected]Stichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen
Ga naar de website van Contigo Contact


Al 20 jaar een begrip!

Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 17,50 euro (1 maand plaatsing) of voor 30 euro (2 maanden plaatsing).

Geen abonnementskosten, geen account nodig, geen inlog nodig. Zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk.

Surf naar: contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact Wandeltip
Wandeling Nijmegen op zaterdag 3 oktober 2020De wandeling is ongeveer 6 kilometer lang en er wordt gewandeld in een recreatief tempo. Deze wandeling zal ín en een stukje óm Nijmegen heen plaats vinden.
Verzamelen in de buurt van Nijmegen CS en eindigend in het centrum, op de plek waar na de wandeling een lunch genuttigd en/of een workshop gevolgd kan worden (
café Marcus-Antonius, St. Antoniusplaats 15, Nijmegen). Hiervoor dien je je echter los van de wandeling op te geven.

De wandeling wordt georganiseerd als een samenwerking tussen Lesbian Festival en Poink.
Voor de wandeling wordt een bijdrage van 1 euro gevraagd. Deze betaal je contant op de dag zelf bij het verzamelpunt.

Wandeling tijdens Lesbian Festival Nijmegen
Datum: zaterdag 3 oktober 2020
Tijd: 10:30 uur tot 12:00 uur
Locatie: centrum Nijmegen, start in de buurt van Nijmegen CS
Aanmelden via www.lesbianfestival.nl/inschrijven

Contigo Contact Leestip
Nieuw boek: Rianne Robben - ZomerburenOlivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie in zijn eentje naar Australië vertrekt.
Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

O.a. verkrijgbaar bij Bol.com e
n Blossom Books.

Contigo Contact Activiteitentip
Regenboogweek Heerenveen 2020Dit jaar organiseert stichting Regenboogbelang Heerenveen (RBH) voor de eerste keer de Regenboogweek in Heerenveen. Een week vol kleur!

Jaarlijks is op 11 oktober de internationale Coming Out Dag. Op die dag wordt er over de hele wereld de regenboogvlag gehesen om te vieren dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Helaas is dit nog steeds niet vanzelfsprekend. Ook in Regenbooggemeente Heerenveen is het hijsen van de vlag inmiddels een kleurrijke traditie.

Naast dit symbolische moment zijn er dit jaar in de week van 5 11 oktober 2020 uiteenlopende activiteiten gericht op de LHBTI+ gemeenschap in de regio. Dit alles met als doel het stimuleren van een inclusieve samenleving waar iedereen geaccepteerd en gerespecteerd wordt.

Bekijk het programma op
www.rbh.frl/regenboogweek

*Alle activiteiten zijn afgestemd op de Covid-19 maatregelen.

Contigo Contact Links

lesbisch


Contigo heeft een uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen.
Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

Nieuw toegevoegd:


www.regenboogdagen.nl
Regenboogdagen Enschede, van 6 - 11 oktober. Kijk op de website welke activiteiten wel en welke geen doorgang kunnen vinden.https://dezwijger.nl/programma/queer-mentale-gezondheid
Bekijk de online aflevering Kopzorgen 3 getiteld 'Queer & mentale gezondheid', ervaringen en perspectieven vanuit de LHBTQI+ gemeenschap op mentale gezondheid en de geestelijke gezondheidszorg.
Nederland mag dan misschien wel een van de meest LHBTQI+ tolerante landen zijn, de kans op mentale struggles zoals eenzaamheid en depressie is een stuk groter als je queer bent. Waar komen deze verschillen vandaan? Ook in de (geestelijke) gezondheidszorg is de witte heteroman nog steeds het uitgangspunt, waardoor LHBTIQ+ers niet altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben. In deze uitzending wordt onderzocht hoe het ervoor staat met de mentale gezondheid van de LHBTIQ+ gemeenschap en wat ervoor nodig is om deze te verbeteren.
Het programma is ontwikkeld door Pakhuis de Zwijger en Joline Rodermans (De Sociale Stad) in samenwerking met Thrive Amsterdam en Alliantie Gezondheidszorg op Maat (WOMEN Inc., Rutgers en COC Nederland).


Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htmContigo Contact Apptip
COC lanceert veilige ontmoetingsapp voor LHBTI-jongerenHet COC lanceert de Jong&Out-app: s werelds eerste app waarmee LHBTI-jongeren tot en met 18 jaar op een veilige manier met elkaar in contact kunnen komen. De app is vanaf nu gratis beschikbaar in alle app-stores en via Jongenout.nl.

Jongeren zijn zich vaak al vroeg bewust van hun gevoelens maar kunnen daar in hun eigen omgeving niet altijd over praten, zegt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug over de app. De Jong&Out-app biedt ze een unieke, veilige omgeving om anderen te ontmoeten, zodat ze er niet alleen voorstaan.

www.jongenout.nl

Contigo Contact Online Tip

De Schaduwzijde van Coming Out DayJezelf kunnen zijn, kan moeilijk zijn voor LHBTIs. Zichtbaarheid en uit de kast komen kunnen ook leiden tot nare reacties, intimidatie en uitsluiting van en door mensen die belangrijk voor je zijn. Voor deze mensen zijn dagen waarop LHBTIs hun identiteit vieren, zoals Coming Out Day, niet alleen maar feest, maar ook dagen waarop zij worden herinnerd aan de pijn van niet ten volle geaccepteerd worden. Tijdens dit online evenement staan we stil bij de zonnige én de schaduwzijde van Coming Out Day.

Het programma bestaat uit:
Bijstander Workshop met Fairspace. Hoe voel je je veilig in de openbare ruimte en hoe kan je als omstander iets betekenen wanneer het fout gaat?
Singer-songwriter en TEDx-spreker Kyara Harley treedt op en spreekt over de invloed van haar transitie op haar carričre.
Panelgesprek over studie & werk met Melek Usta (directeur Colourful People), Catharina Anastasia Visser (executive director bij Genderness & Spiritus de Universum) en Cheyenne Smaal (HR Manager IT bij Waternet).
Afsluiting met een optreden van de winnaar van de Queer & Feminist Poetry Awards in de categorie Best Queer Poet.

Presentatie: Gert-Jan Verboom (Dona Daria) en Chantal van der Putten (Student Pride NL).

Vanwege de huidige coronamaatregelen zal het evenement alleen online te zien zijn. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is wel nodig. Ga naar https://arminius.stager.nl/web/tickets/427270 en klik op 'Online Ticket' (0 euro).

De online bijeenkomst is opgezet volgens de richtlijnen van het RIVM.
De Schaduwzijde van Coming Out Day is een project van Dona Daria en Student Pride NL en debatpodium Arminius, ondersteund door de Gemeente Rotterdam en GayRotterdam.
Contigo Contact Geeft Weg
Liever vrouwen
Theorie en praktijk van de lesbisch-specifieke hulpverlening
Karin A.P. de Bruin en Mike Balkema (red.).
Uitgave: Schorer, 2001.


Waarin verschillen de problemen van lesbische en biseksuele vrouwen van die van heteroseksuele vrouwen? En hoe vertaalt zich dat in hulpverlening? Welke invloed heeft de factor 'seksuele voorkeur' op de intake en therapeutsche behandelingen?

Dit boek geeft antwoorden.


Wil je kans maken op dit leerzame boek, vul dan je gegevens in op
contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm.
Ondersteun / doneer

Download op je mobiele telefoon rechtstreeks de Contigo Contact Geef app en doneer:

Doneer aan Contigo Contact Doneer aan Contigo Contact

Als je de button van je keuze aanklikt wordt je doorgestuurd naar de Apple App Store of Android Play Store afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt; de Geef app zal geinstalleerd worden en er kan veilig gedoneerd worden.

Liever via de Ipad/computer en/of anoniem doneren?
Surf naar https://contigocontact.nl/CCdonatie.htm en vul het Geef-formulier in.


.
© Stichting Contigo Contact, 2020
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.