Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief september 2021
Aantal abonnees: 1760
info@contigocontact.nlStichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen


Al 21 jaar een begrip!

Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via www.contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 20 euro (1 maand plaatsing) of voor 35 euro (2 maanden plaatsing).

Geen abonnementskosten, geen account nodig, geen inlog nodig. Zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk.

Surf naar: www.contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact Ontmoetingstip
Bijeenkomst Bijou Vrouwengroep

lesbisch

Bijou Vrouwengroep komt weer bijeen op 18 september.
Bijou is een activiteiten- en praatgroep voor biseksuele vrouwen vanaf 30 jaar.
Plaats: Zoetermeer
Aanvang 14.00 uur
Doel: elkaar ontmoeten, gezelligheid, open staan voor elkaars verhaal.

Meer informatie: https://bijou-vrouwengroep.org

Contigo Contact Ouderschapstip

Nieuw: Wij willen ook een kind, het ultieme handboek

lesbisch

Presentator Mirella van Markus is getrouwd met Claudia en heeft twee dochters dankzij een bekende donor. In haar zoektocht had ze graag een handboek voor wensouders gelezen. Dat heeft ze nu zelf geschreven, samen met journalist Jorinde Benner.

Wij willen ook een kind is verkrijgbaar voor € 24,99, onder meer via Bruna en AKO.


Contigo Contact Polyamorietip

Pluk de Liefde - Polyamorie: Vrouwen met vrouwen thema-avond

lesbisch

19 oktober 2021
Hoe is het voor vrouwen, om met liefde in meervoud bezig te zijn? Wat maak je mee en wat zijn de ervaringen? In mei was er een avond speciaal voor polyvrouwen die willen onderzoeken hoe hun verbinding is met andere vrouwen. Dit leverde zoveel gespreksstof en enthousiaste reacties op, dat besloten is door te gaan met dit onderwerp. Je bent van harte welkom met wat jij wilt delen!

Thema: vrouwen met vrouwen
Het pad van polyamorie kan heel dynamisch zijn. Dat doet van alles met jezelf. Het is zeker niet de meest eenvoudige manier van leven en liefhebben. Toch is het tegelijk ook verrijkend en leerzaam. Vooral ook voor vrouwen die ontdekken dat zij hun verbindingen met vrouwen willen verdiepen.

Vragen die dit keer centraal staan:
Wat zijn je ervaringen met vriendschap met vrouwen?
Ervaar je verschillen in je contacten met mensen met verschillende identiteiten (man, vrouw, anders)?
Wat is aantrekkelijk voor je, in de omgang met vrouwen?
Welke verlangens heb je naar vrouwen, als het gaat om liefde, intimiteit?
Hoe bouw je een vriendschap of relatie met een vrouw op?

Voor de rest veel ruimte voor je verhaal, je eigen vragen en persoonlijke uitwisseling. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van gesprekken in subgroepen met behulp van open vragen.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Stichting Pluk de Liefde. Pluk de Liefde organiseert activiteiten om gelijkgestemden bij elkaar te brengen of helpt mensen om dat te doen. Ze willen anderen graag laten ervaren hoe mooi polyamorie kan zijn, maar ook plek bieden voor gesprek, persoonlijke uitwisseling en nieuwe inzichten. Op deze activiteit zijn huisregels van toepassing. Graag deze lezen voordat je je aanmeldt.

We gaan voor nu uit van een digitale meeting via zoom. Je krijgt enkele dagen tevoren een persoonlijke, beveiligde link toegestuurd. Inloggen vanaf 19.45 uur. Start vanaf 20 uur tot 22 uur en gezellig napraten met je eigen drankje tot 22.30 uur.

Deze avond is bedoeld voor wie zich definieert als vrouw. Een ieder die zich hierin herkent, is welkom.

Kosten: bijdrage van €5.
Aanmelden via www.plukdeliefde.nl/events/vrouwen-met-vrouwen-2

Contigo Contact Pridetip
Regenboogmanifestatie Zwolle

lesbisch

Op zaterdag 4 september verandert Park de Wezenlanden in Zwolle in een lhbtiq+ vriendelijke zone tijdens een kleurrijke Regenboogmanifestatie. Wees welkom en vier diversiteit!

In reactie op de vele zorgwekkende berichten in het nieuws, zoals de lhbtiq+ vrije zones in Polen en de anti-lhbtiq wet in Hongarije, vragen we tijdens de manifestatie aandacht voor lhbtiq+ rechten in binnen- en buitenland en hoe deze onder druk staan. We vragen het publiek om niet weg te kijken en in actie te komen.

De insteek is positief: wij staan voor een inclusieve maatschappij en een inclusief Europa. We laten de lhbtiq+ gemeenschap niet in de steek en tonen onze solidariteit door handtekeningen te verzamelen, brieven te schrijven en meer!

De manifestatie zal om 13.00 uur geopend worden door wethouder Dorrit de Jong met een bijdrage over diversiteit in Zwolle. Naast muziek en andere bijdragen zijn er kramen van verschillende organisaties waar je direct in actie kan komen en mee kan doen aan leuke activiteiten.

COC Zwolle, Zwolle for Amnesty, Stichting Safe Houses Melina Lamee, Amnesty Zwolle, Let’s Talk About Yes en de Wijde Kerk nodigen iedereen van harte uit om langs te komen.

Meer informatie: campagne@zwolle.amnesty.nl

Contigo Contact Podcasttip
Podcast: op je 45e uit de kast

lesbisch

QueerCatch is de naam van een nieuwe podcastserie, waarin Anne Ruitenberg en Jesse Stenzler iedere week in gesprek gaan met een queer kunstenaar of artiest. De vijfde aflevering is heel bijzonder, want hierin vertelt de moeder van Anne haar verhaal, die op haar 45e uit de kast is gekomen.

Inmiddels zijn er vijf afleveringen gemaakt. In één van de afleveringen is de moeder van Anne zelf te gast: Anja.

In deze emotionele vijfde aflevering vertelt Anja hoe het is om verliefd te worden op een vrouw, terwijl je twee prachtige kinderen hebt en gelukkig getrouwd bent met een man. Anne en Jesse blikken samen met Anja terug op haar jeugd en kijken naar haar toekomst.
Ook praten ze over de liefde die ze nu heeft. Daarnaast verklapt Anja twee grote geheimen en weten Jesse en Anne nu pas hoe je links en rechts moet aangeven.

De podcast is te beluisteren via Apple, Spotify of Linktree.

Contigo Contact Kijktip
Documentaire Pray Away

lesbisch

Het is nu augustus 2021 en ineens is gay conversietherapie weer terug op de radar.
Uit recent onderzoek blijkt dat er in Nederland vijftien organisaties en therapeuten zijn die zich bezighouden met het 'bekeren' van homoseksuelen. In werkelijkheid zijn er dat nog meer, maar het precieze aantal is onbekend omdat veel organisaties niet met onderzoekers willen praten.

Daarbij profileren de 'genezers' zich ook niet als zodanig op bijvoorbeeld het internet. Als het aan de Kamer ligt, wordt deze praktijk strafbaar gesteld. Boris Dittrich spreekt zich uit omdat 'omdat zichtbaarheid het begin is van het beschermen van mensenrechten'.

Waar het Nederlandse onderzoek nog niet kan zeggen hoe vaak de therapieën precies plaatsvinden, blijkt uit de Amerikaanse documentaire Pray Away dat christelijke organisaties het geven van gay conversietherapie erg serieus nemen en professioneel aanpakken.

De documentaire laat verschillende mensen aan het woord die in media en op diverse congressen heel actief het idee hebben verkondigd dat homoseksualiteit zou kunnen worden veranderd, maar daar nu spijt van hebben. Ze zien het lijden en schade die ze hebben veroorzaakt, met ernstige gevolgen als depressies en tot zelfdoding toe. De film bevat één tegengeluid: Jeffrey McCall, die zich identificeert als voorheen transgender en nog steeds de ideeën promoot waar de anderen eerder ook in geloofden.

Dat de therapieën en bekeringstactieken flinke en onomkeerbare schade veroorzaken is niets nieuws. Wat Pray Away interessant maakt is dat ze laat zien dat de personen die in het openbaar streden tegen (hun eigen) homoseksualiteit, nu hun homo- en biseksuele identiteiten omarmen. Vooral Julie Rodgers raakt met haar verhaal. Ze vertelt direct en oprecht haar levensverhaal, met alle twijfel, tegenslag en tegenwerking. Dat het toch nog goed kan komen, maken we gelukkig ook nog mee, want we volgen haar ook tijdens de voorbereidingen van haar huwelijk met haar toekomstige vrouw.

Bekijk de documentaire op https://youtu.be/tk_CqGVfxEs

Contigo Contact Leertip
Lockdown Lectures: Maurits Huijbrechtse over de regenboogbiografie

lesbisch

IHLIA LGBTI Heritage presenteert met trots een serie Lockdown Lectures. In deze korte videolezingen spreekt telkens één spreker over één bron uit de omvangrijke IHLIA-collectie.

De sprekers zijn uitgenodigd om zelf een bron te kiezen en dit in context te plaatsen.

In zijn Lockdown Lecture pleit Huijbrechtse, aan de hand van de biografieën over Jef Last en Ramses Shaffy, voor meer regenboogbiografieën omdat biografieën bij uitstek de pluriformiteit van verhalen binnen de lhbtqi+-gemeenschap kunnen tonen. De voorbeelden van Last en Shaffy laten volgens Huijbrechtse een mooie spanning zien tussen een leven diep in de kast en een leven zonder kast.

Maurits Huijbrechtse studeert geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en schrijft voor de Gaykrant. Zijn ambities liggen in de academische geschiedschrijving. Naast lhbtqi+-geschiedenis gaat zijn interesse uit naar militaire geschiedenis, koloniale geschiedenis en disability history.

Bekijk de lecture van Maurits Huijbrechtse op https://youtu.be/NEDasvn_BWY

Contigo Contact gaat wisselen van provider...
De eerste stap is gezet

freedom

Provider Freedom heeft aangegeven vanaf vandaag, 1 september, te gaan starten met het aanbieden van website hosting aan de deelnemers die eerder dit jaar al aangegeven hebben daar interesse in te hebben. Uiteraard heeft Contigo Contact zich bij deze eerste geinteresseerden gevoegd om daarmee zo snel als mogelijk over te kunnen stappen.

De verhuiscode is aangevraagd, het proces van verhuizen is gestart. Het zal ergens in de maand september zijn definieve vorm aangenomen hebben, zo is de planning.


Tot die tijd bestaat er nog steeds een probleem met de verzending van reacties op contactadvertenties via het online formulier; dit geldt voor de mailadressen van de providers:

.chello
.casema
.yahoo
.home
.upcmail

Indien je gebruik maakt van een dergelijk mailadres, is het verzoek je reactie(s) op (een) contactadvertentie(s) voorlopig nog even rechtstreeks te sturen naar info@contigocontact.nl onder vermelding van het CCnummer van de advertentie.

Zodra de verhuizing een feit en dit probleem vermoedelijk is opgelost, wordt dit uiteraard op het formulier meegedeeld.
Contigo Contact Donaties

donaties welkom

Vind je Stichting Contigo Contact een goed initiatief, steun haar middels een donatie.

Het is mogelijk veilig en indien gewenst, anoniem, te doneren, o.a. via iDeal, Creditcard of Paypal. Uiteraard eenmalig, je zit nergens aan vast! Je gegevens worden niet vastgelegd.
Doneren gebeurt via de gratis ter beschikking gestelde donatiemodule van Stichting Geef.

Doneer via www.contigocontact.nl/CCdonatie.htm.Deze donatiemodule vraagt óf een extra -vrijwillige - bijdrage voor haar eigen platform óf houdt een klein percentage van de donatie in. Wil je liever rechtstreeks doneren aan Stichting Contigo Contact, dat kan, maak dan je bedrag over op de eigen rekening van Stichting Contigo Contact:

NL40 RABO 0127 9916 11

Zorg ervoor. om boekhoudkundige redenen, dat je bij de omschrijving 'donatie' vermeldt.


Bekijk hier, ter informatie, de pagina van Stichting Contigo Contact op de website van Geef.


.
Stichting Contigo Contact, 2021
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.