Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief september 2020
Aantal abonnees: 1794
[email protected]Stichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen
Ga naar de website van Contigo Contact


Al 20 jaar een begrip!

Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 17,50 euro (1 maand plaatsing) of voor 30 euro (2 maanden plaatsing).

Geen abonnementskosten, geen account nodig, geen inlog nodig. Zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk.

Surf naar: contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact Festivaltip
Lesbian Festival Nijmegen 2020Een lang weekend vol activiteiten, workshops en een prachtige expositie.

De reden dat we het Lesbian Festival Nijmegen organiseren is omdat we graag vrouwen meer in hun kracht wil zetten en met elkaar willen verbinden. Wij willen lesbische vrouwen, biseksuele vrouwen en transgenders de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten en om met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen op het gebied van diversiteit. Dit middels activiteiten zoals lezingen, workshops, optredens en op het gebied van sport en bewegen.

Het festival is van 1 t/m 4 oktober met veel verschillende activiteiten en workshops.
Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, bijvoorbeeld vanwege (aangepaste) covid-richtlijnen. Houd de website in de gaten voor het programma en eventuele wijzigingen. Bij de programmering houden wij rekening met de regelgeving omtrent corona.

www.lesbianfestival.nl

Heb je ideeën voor ons festival? Laat het ons weten door een bericht te mailen naar

De locaties waar wij onze activiteiten organiseren hebben soms enkele traptredes om binnen te komen. Ben je wat minder mobiel? Of heb je een auditieve beperking? Vraag dan na bij de organisatie wat er mogelijk is.

Contigo Contact Peilingentip

Peiling effecten coronacrisis op LHBTIsWe hebben helaas nog altijd te maken met de beperkende maatregelen vanwege de coronacrisis. Met name de lockdown, die startte in het voorjaar, heeft veel effect gehad op ons dagelijks leven. MOVISIE wil de effecten hiervan op LHBTIs in Nederland peilen.

Met een peiling, bestaande uit een korte vragenlijst, hoopt MOVISIE in kaart te brengen welke effecten deze crisis heeft (gehad) op LHBTIs in Nederland.

Als de effecten in kaart gebracht zijn, kan MOVISIE concrete aanbevelingen doen aan gemeenten, lokale organisaties en sociaal professionals om in de toekomst beter voorbereid te zijn op dit soort situaties of om op dit moment nog actie te kunnen ondernemen.

Deelname aan de peiling is anoniem en kan tot en met 13 september 2020. Medio oktober zal MOVISIE in een publicatie de resultaten van de peiling bekend maken.

Vul nu de korte vragenlijst in!

Contigo Contact Links

lesbisch


Contigo heeft een uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen.
Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

Nieuw toegevoegd:


https://europeanlesbianconference.org/lll-locked-down-lesbians-listening
EL*C heeft online ruimte gemaakt voor 'locked-down-lesbians' wereldwijd om in contact te treden en ervaringen te delen. Speciaal voor tijdens de Covid19-crisis.
Elke dag tussen 12.00 uur en 13.00 uur én tussen 19.00 uur en 20.00 uur.
Wel eerst even aanmelden.

www.pathe.nl/pridenight
Pathé heeft besloten de maandelijkse Gay Night in een nieuw, inclusiever jasje te steken. Onder de noemer Pathé Pride Night richt de bioscoopketen zich nu op de hele LHBTQ-gemeenschap, in plaats van enkel op gay mannen. Bij de programmering van de vernieuwde Pathé Pride Night worden vanaf nu, iedere woensdag, verhalen gepresenteerd over LHBTQs uit alle lagen van de samenleving. Wat onveranderd blijft: voor aanvang ontvangen bezoekers een welkomstdrankje en na afloop kan er, in verband met de coronamaatregelen afhankelijk van de bioscoop, worden nagepraat met een hapje en een drankje.

Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htmContigo Contact Festivaltip 2
Regenboogfestival in Utrecht rond Coming-Outdag in oktoberIn Utrecht wordt rond Coming-Outdag toch een roze feest gevierd: het Utrecht Rainbow Festival. Het festival is een alternatief voor Utrecht Pride dat niet doorging vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Het festival wordt gehouden van vrijdag 9 tot en met zondag 11 oktober. De datum van het festival is niet toevallig gekozen: 11 oktober is het Coming-Outdag. Zichtbaarheid is dan ook een belangrijke reden om het festival te houden. Het is belangrijk om jezelf te kunnen en mogen zijn, voor iedereen in de regio Utrecht, zegt Laura van Nieuwenhuijze, waarnemend voorzitter van COC Midden-Nederland tegen RTV Utrecht.

Het festival is ontstaan door toedoen van verschillende roze organisaties in de regio, waaronder COC Midden-Nederland, het Midzomergracht Festival en Stichting Pann. Het is de eerste keer dat we met alle roze Utrechtse organisaties een festival organiseren, zegt Van Nieuwenhuijze. Ik denk dat dit heel typerend is voor deze periode. Hoe mooi is het dat wij dit samen kunnen doen?
Alle festiviteiten zullen volgens de richtlijnen van het RIVM verlopen, verzekert de organisatie.

Hoe het festival eruit komt te zien, wordt de komende weken bekend. Van Nieuwenhuijze wil alvast een tipje van de sluier oplichten. Denk naast leuke feesten ook aan een debat, netwerkborrel en mooie films.


Contigo Contact Kunsttip

Through the WindowTien queer kunstenaars uit Nederland en tien uit Turkije zijn samen te zien in de online expositie Through the Window. Hierin reflecteren ze op de coronatijd en het verlangen binnenshuis.

Through the Window is een initiatief van Simon(e) van Saarloos, DJ/performer Kübra Uzun en fotograaf Ömer Tevfik Erten. Het is een queer solidariteitsproject voor kunstenaars en performers in het nachtleven uit zowel Nederland als Turkije.

Veel van de gekozen kunstenaars worden door Nederland en Turkije vaak gezien als 'niet-Nederlands' of 'niet-Turks' vanwege hun vluchtelingenstatus of bijvoorbeeld een migratie-achtergrond. In alle gevallen gaat het om makers die een deel van hun inkomen zijn verloren door covid-19, bijvoorbeeld omdat het nachtleven stil ligt. In de expositie reflecteren de queer makers op verlangen binnenshuis, als er al een huis was om in te verblijven.

www.instagram.com/throughthewindowproject2020

Contigo Contact Geeft Weg
Van Willem II naar Roze Maandag
De zichtbaarheid van homoseksualiteit, sekse- en genderdiversiteit in Tilburg

Dit boek is de neerslag van drie jaar onderzoek naar de geschiedenis van homoseksualiteit, gender- en seksediversiteit in Tilburg, een geschiedenis die verrassend rijk is. Beginpunt ligt in 1831, toen de toenmalige kroonprins, en later koning Willem II zich in de stad vestigde. Hij is de eerste Tilburger van wie zeker is dat hij homoseksueel gedrag vertoonde, maar die er ook een fortuin voor overhad om dat gedrag onzichtbaar te houden. Eindpunt ligt bij de Roze Maandag, het jaarlijkse evenement op de Tilburgse kermis waarbij homoseksualiteit, sekse- en genderdivers uitbundig wordt gevierd.

De lange weg die is afgelegd tussen de komst van Willem II en de Roze Maandag is weggezakt in het collectief geheugen, ook in dat van de LHBTI-gemeenschap zelf. Dat homoseksueel gedrag deels strafbaar is geweest, dat er in de jaren vijftig en zestig in Tilburg sprake was van homoseksualiteitsbestrijding, waarbij het gemeentebestuur over homoseksueel gedrag sprak als misdadige handelingen van ongure elementen is niet meer bekend. Hierdoor is het ook niet meer bekend dat er vanaf het midden van de jaren zestig in Tilburg dappere mensen zijn opgestaan om aan die vervolging een einde te maken. Dat de LHBTI-gemeenschap van nu op hun schouders staat wordt daardoor niet meer geweten.

Dit boek wil zowel de periode van zwijgen en onderdrukking van het slachtofferschap beschrijven als de strijd om aan die onderdrukking een einde te maken. Het is die kracht die ertoe heeft geleid dat homoseksualiteit, sekse- en genderdiversiteit een onderdeel is geworden van de Tilburgse identiteit.

Verkrijgbaar via www.picturespublishers.nl en de boekhandel.


Wil je kans maken op dit historisch informatief boek, vul dan je gegevens in op
contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm.
Ondersteun / doneer

Download op je mobiele telefoon rechtstreeks de Contigo Contact Geef app en doneer:

Doneer aan Contigo Contact Doneer aan Contigo Contact

Als je de button van je keuze aanklikt wordt je doorgestuurd naar de Apple App Store of Android Play Store afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt; de Geef app zal geinstalleerd worden en er kan veilig gedoneerd worden.

Liever via de Ipad/computer en/of anoniem doneren?
Surf naar https://contigocontact.nl/CCdonatie.htm en vul het Geef-formulier in.


.
© Stichting Contigo Contact, 2020
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.