Nieuwsbrief september 2010
Aantal abonnees: 1755

[email protected]


Stichting Contigo Contact

Nieuws, dating, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen

contigocontact.nl


Contigo Contact op hyves: http://contigocontact.hyves.nlContigo Contact Dating

Contigo Contact biedt een betrouwbare online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen. Andere vrouwen leren kennen kan via één-op-één-contacten of via deelname aan een particulier opgezette activiteitenclub. Reageer gratis of plaats zelf een advertentie.

Surf naar: contigocontact.nl/CCadvertenties.htm

Contigo Contact Leestip
Nieuw kinderboek: 'Actie voor onze roze juf'De kinderen van groep 8 zijn erg blij met invaljuf Ieke. Maar als zij als vaste leerkracht aangesteld kan worden, gaan er ouders protesteren. Juf Ieke woont namelijk samen met een vrouw. Lette, die zelf twee moeders heeft, regelt een flitsende actie voor haar. Maar lukt het de kinderen om die leuke juf Ieke te behouden?

Na het verhaal over juf Ieke vind je in dit boek informatie over homo- en lesbo-ouders en donorvaders. Die is bedoeld voor kinderen die zelf zulke ouders hebben, maar zeker ook voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar hoe het nou zit als je twee vaders of twee moeders hebt. Of een moeder en twee vaders. Of een oma die samenwoont met een vrouw. Kinderen vertellen in dit boek openhartig over hun leven met roze ouders. Daarnaast worden er vooroordelen over homos ontkracht en er is een woordenlijstje met uitleg opgenomen. Handig voor als je niet alle termen kent.

Meer info over en de mogelijkheid tot bestellen van het boek vind je op: www.ninoboeken.nl/index.php?action=view&book=1326&mcat=

Contigo Contact Oproep

Ouderschapsblad zoekt lesbische vrouwen met kind uit heterorelatieFreelance journaliste Agnes Hofman is voor een ouderschapsblad met spoed op zoek naar lesbische vrouwen met een kind (of kinderen) in de basisschoolleeftijd, uit een eerdere heteroseksuele relatie. Het interview focust zich met name op de moeder/kind relatie. Hoe vertelde je je kind dat je verliefd bent geworden op een vrouw? En de omgeving? En je ex? Hoe anders is het, om het ouderschap met een andere vrouw te delen? Hoe gaan de kids ermee om? Het gaat om een uitgebreid interview mét fotoshoot. Van geinteresseerde moeders ontvangt Agnes graag een kort mailtje met een fotootje van het gezin.

Mail:
Website: www.agneshofman.nl
Contigo Contact Verloting

Maandelijkse verloting gratis proefabonnement Zij aan Zij


Contigo Contact mag via haar nieuwsbrief elke maand een gratis proefabonnement op Zij aan Zij aanbieden aan één van haar lezeressen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een mail te sturen naar met daarin je naam, adres en woonplaats en je dingt mee naar het gratis proefabonnement van deze maand. Zij aan Zij zal de winnares berichten.Zij aan Zij is het enige Nederlandse magazine specifiek voor lesbische en biseksuele vrouwen. Een doelgroep zonder stereotype, want lesbische en biseksuele vrouwen zijn er in heel veel smaken. Zij aan Zij is een beleving; vrouwenliefde, vrouwendromen, vrouwenambities, vrouwenfeesten, vrouwentrends, vrouwenerotiek, en vrouwenpsyche passeren de revue. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor de nieuwste boeken, de betere films, de lekkerste muziek, de culturele musts en dating.

Dus: geef je op, mail naar en wie weet ontvang jij een proefabonnement van Zij aan Zij ter waarde van 20 euro.
Contigo Contact Nieuws

Een kleine greep uit het nieuws van dit moment:

-
Nederland het homovriendelijkste land ter wereld
- "Lesbiennes spreken lager en sneller"
- Kinderen roze gezinnen doen 't prima op school
- COC Friesland onderzoekt behoeften holebi's t/m 26 jaar
- Haarlem Roze Stad 2012
- Protest tegen Anti-LHBT Geweld in Amsterdam
- 10 jaar Mil Colores
- Vooral nieuwe homorelaties via internet
- Gaybar naast islamitisch centrum New York
- België: politie-enquête over homoseksualiteit
- Homovoorlichting Nijmegen werkt
- 25 jaar Step by Step
- Nieuw gayfeest in Den Bosch
- 'Noordelijke tehuizen homo-onvriendelijk'
- Sara Kroos gaat trouwen
- Geen homo bij Bol.com
- MOVISIE-workshops homobeleid in kleine gemeenten
- Werk mee aan ILGA-Europe Conferentie in Den Haag!
- Roze Vrijdag op de 50PlusBeurs
- Arnhemse vrouwenkring in oprichting

Surf voor dit en ander nieuws naar: contigocontact.nl/CCnieuws.htm
Contigo Contact Danstip

Gratis open dansavond bij Hans VosDansschool Hans Vos organiseert op zaterdag 18 september een gratis open dansavond voor uniparen. Tijdens deze avond kun je deelnemen aan een workshop Argentijnse Tango of Cha cha voor beginners. Naast stellen verwacht Hans Vos ook veel singles die willen deelnemen aan de workshops. Tussen de workshops door kun je geleerde passen in praktijk brengen en kijken naar leuke dansoptredens. De avond begint om 19 uur met een workshop Argentijnse Tango. Locatie: Admiraal de Ruijterweg 148 in Amsterdam.

Meer informatie kun je vinden op: www.dansschoolhansvos.nl
Contigo Contact Links

Contigo heeft een zeer uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen. Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

www.mylesbianradio.com
Luister naar muziek die speciaal is samengesteld door en voor lesbische vrouwen bij My Lesbian Radio.

www.ZIELinArchitectuur.nl
ZIELinArchitectuur, een architectenbureau dat werkt via bezieling; de menselijke maat is maatgevend.

http://uhsv-anteros.nl
Anteros, een nieuw opgezette
Utrechtse Homo Studentenvereniging.

www.asvgay.nl
ASVgay, een Amsterdamse studentenvereniging.

ganymedes-lgbt.nl
Ganymedes, een Groningse studentenvereniging
.

Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htm

Contigo Contact Beltip

Belbuddy's nieuwe service van SchorerOmdat een luisterend oor veel verschil kan maken heeft Schorer haar roze dienstverlening uitgebreid met een nieuwe service: belbuddys. De belbuddy is er voor homo's, lesbo's, bi's en transgenders die behoefte hebben aan een praatje. Schorer biedt deze homospecifieke ondersteuning landelijk aan. Anders dan bij Schorer Buddyzorg komt de buddy niet bij je thuis, maar belt je iedere week op een vast tijdstip op. Je kan vervolgens zelf aangeven waarover je wilt praten. Voorop staat dat je je verhaal kwijt kunt en de belbuddy voor je klaarstaat.

Voor het aanvragen van een belbuddy bel je met Schorer Buddyzorg, (020) 573 94 33 of stuur je een mailtje naar . Schorer neemt dan contact met je op.


Contigo Contact Geeft Weg
Knots - a sex comedy with a twist (dvd)

Dave leidt samen met zijn vrouw Greta een doodgewoon leven. Hij en zijn vrienden, Cal en Jake, hebben hun eigen visie op relaties in de 21e eeuw, vooral op de aspecten vertrouwen, vrijheid en onzekerheid. Wat vriendschap, liefde en seks betreft, beleven ze alle drie een enorme déja vu... tot ze de ongelooflijk sexy en manipulatieve Lily Kildear ontmoeten.

Wil je in aanmerking komen voor deze grappige en opwindende dvd
, geef je dan op via contigocontact.nl/CCgeeftweg.htmWil je de nieuwsbrief van Contigo Contact niet langer ontvangen?
Surf naar contigocontact.nl/CCnieuwsbrief.htm


© Stichting Contigo Contact, 2010. Niets uit deze uitgave mag worden verspreid zonder bronvermelding [bron: Contigo Contact, www.contigocontact]. De complete editie doorsturen is natuurlijk wel toegestaan. Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.