Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief augustus 2020
Aantal abonnees: 1805
[email protected]Stichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen
Ga naar de website van Contigo Contact


Al 20 jaar een begrip!

Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 17,50 euro (1 maand plaatsing) of voor 30 euro (2 maanden plaatsing).

Geen abonnementskosten, geen account nodig, geen inlog nodig. Zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk.

Surf naar: contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact Kledingtip
Vijftig jaar queergeschiedenis op T-shirts bij LGBTshirtQIA+LGBTshirtQIA+toont een omvangrijke greep uit de T-shirtcollectie van IHLIA LGBTI Heritage. Vijf topstukken worden uitgelicht ieder uit verschillende perioden, gebieden en (sub)culturele achtergronden en voorzien van context in de vorm van interviews, essays, beelden en gedichten.

Fotograaf Ari Versluis plaatst deze verhalen in het heden, zo wordt de geschiedenis gedragen door lhbtq+ers van nu. Alle shirts zeggen iets over en zijn onderdeel van belangrijke momenten uit de lhbtqi+-historie.

LGBTshirtQIA+ nodigt uit om met een open blik te kijken naar, te fantaseren over, en in te zoomen op de diverse belangrijke verhalen die alle 327 T-shirts in de IHLIA-collectie met zich meedragen.

De fotos, shirts en verdiepende perspectieven zijn een schets van een moment, tijd, beweging, gemeenschap, individu of plek uit de lhbtqi+- geschiedenis. Deze tentoonstelling geeft een beknopte impressie van vijftig jaar queercultuur in ontwikkeling.

Vanaf heden t/m 31 oktober 2020 | IHLIA-plein (3e verdieping OBA Oosterdok)

Contigo Contact Leestip

Nieuw boek: Van Willem II naar Roze Maandag
De zichtbaarheid van homoseksualiteit, sekse- en genderdiversiteit in TilburgOp Roze Maandag verscheen het boek Van Willem II naar Roze Maandag, de zichtbaarheid van homoseksualiteit, sekse- en genderdiversiteit in Tilburg, geschreven door Luc Brants. Het wordt uitgegeven door Pictures Publishers, het Zuidelijk Historisch Contact en COC Tilburg Breda en omgeving.

Het boek is de neerslag van drie jaar onderzoek naar de geschiedenis van homoseksualiteit, gender- en seksediversiteit in Tilburg, een geschiedenis die verrassend rijk is. Beginpunt ligt in 1831, toen de toenmalige kroonprins, en later koning Willem II zich in de stad vestigde. Hij is de eerste Tilburger van wie zeker is dat hij homoseksueel gedrag vertoonde, maar die er ook een fortuin voor overhad om dat gedrag onzichtbaar te houden. Eindpunt ligt bij de Roze Maandag, het jaarlijkse evenement op de Tilburgse kermis waarbij homoseksualiteit, sekse- en genderdivers uitbundig wordt gevierd.

De lange weg die is afgelegd tussen de komst van Willem II en de Roze Maandag is weggezakt in het collectief geheugen, ook in dat van de LHBTI-gemeenschap zelf. Dat homoseksueel gedrag deels strafbaar is geweest, dat er in de jaren vijftig en zestig in Tilburg sprake was van homoseksualiteitsbestrijding, waarbij het gemeentebestuur over homoseksueel gedrag sprak als misdadige handelingen van ongure elementen is niet meer bekend. Hierdoor is het ook niet meer bekend dat er vanaf het midden van de jaren zestig in Tilburg dappere mensen zijn opgestaan om aan die vervolging een einde te maken. Dat de LHBTI-gemeenschap van nu op hun schouders staat wordt daardoor niet meer geweten.

Dit boek wil zowel de periode van zwijgen en onderdrukking van het slachtofferschap beschrijven als de strijd om aan die onderdrukking een einde te maken. Het is die kracht die ertoe heeft geleid dat homoseksualiteit, sekse- en genderdiversiteit een onderdeel is geworden van de Tilburgse identiteit.

Verkrijgbaar via www.picturespublishers.nl en de boekhandel.

Contigo Contact Links

lesbisch


Contigo heeft een uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen.
Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

Nieuw toegevoegd:


https://joebiden.com/lgbtq
De Democratische presidentskandidaat Joe Biden (USA) zet zich in voor gelijke rechten voor LHBTQs. Hij wil conversietherapie verbieden, transgender personen gewoon toegang geven tot het leger en een zogeheten Equality Act invoeren waarmee gelijke rechten zullen gelden voor iedereen. Onlangs opende hij een nieuwe sectie op zijn website, waarin hij zijn plannen ontvouwt voor LHBTQs, mocht hij Trump uit het Witte Huis weten te krijgen.https://prideradio.online
Pride Radio, een nieuw platform voor queer artiesten. Gyor Moore, de Nederlandse designer is gestart met Pride Radio, dat niet alleen muziek, maar ook videos streamt. Op Pride Radio zijn exclusief muziekvideos te zien van artiesten die zich identificeren als LHBTQ. Het wordt tijd dat we queer iconen maken die ook daadwerkelijk queer zijn, aldus Moore. Denk hierbij aan artiesten als Kim Petras, Duncan Laurence, King Princess, Lil Nas X, Dorian Electra, Mnek, Jeangu Macrooy en Troye Sivan, om er een aantal te noemen. Hij vervolgt: Door onze community de vrijheid te geven ook zelf nummers toe te voegen aan Pride Radio, kunnen wij het grootste online queer streamingsplatform ooit creëren. Zo blijft het aanbod vernieuwend en fris, maar ook verbredend want ook upcoming queer artiesten krijgen een plek op het platform. Met een reden, zegt Gyor: Zodra wij queer artiesten meer gaan steunen, worden zij ook aantrekkelijker voor platenmaatschappijen omdat zij dan zien dat er een loyale markt voor is.

Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htmContigo Contact Petitietip
Petitie: maak einde aan ongelijke behandeling LHBTI-stellenLHBTI-stellen die naar Nederland vluchten en asiel aanvragen, lopen het risico door de IND niet te worden erkend als koppel. Heteroseksuele stellen kunnen een trouwakte laten zien, maar asielzoekers uit landen waar paren van gelijk geslacht niet kunnen trouwen, hebben geen bewijs van hun relatie.

LGBT Asylum Support is een petitie gestart, waarin erkenning gevraagd wordt voor het feit dat LHBTI-stellen afkomstig uit landen waar homoseksualiteit strafbaar is, niet makkelijk kunnen bewijzen dat hun relatie duurzaam is. De IND wordt opgeroepen om van haar discretionaire bevoegdheid gebruik te maken om te voorkomen dat stellen die samen asielaanvragen gescheiden worden.

LGBT Asylum Support komt met de actie nadat twee Russische vrouwen die samen met twee kinderen van 3 en 7 als gezin asiel hebben aangevraagd, van elkaar gescheiden dreigen te worden. De IND is er niet van overtuigd dat de twee vrouwen een stel zijn. De vrouwen zeggen dat ze Rusland moesten verlaten, toen ze wilden gaan samenwonen. Een van hen dreigde te worden vervolgd voor het verspreiden van homopropaganda. De andere vrouw die eerder was getrouwd met een politieman en twee kinderen heeft, hing ontzetting uit de ouderlijke macht en opname in een psychiatrisch ziekenhuis boven het hoofd. Het bewijsmateriaal dat de vier een gezin vormen, waaronder veel fotos, werd door de IND niet meegenomen in de beoordeling. In deze zaak is hoger beroep aangetekend, maar LGBT Asylum Support hoopt dat de IND gebruik maakt van zijn discretionaire bevoegdheid en een uitzondering maakt.

Om deze vrouwen en andere stellen te helpen is de petitie Love = Love gestart.
Klik hier om deze petitie te ondertekenen.

Contigo Contact Online Borreltip

Online Huiskamercafé voor lesbische vrouwenSinds de coronacrisis organiseert Poink maandelijks een Online Huiskamercafé voor lesbische vrouwen (LBTQ+). Tijdens het huiskamercafé komen vrouwen met elkaar in gesprek rondom een thema.

Het volgende Online Huiskamercafé is op dinsdagavond 25 augustus 2020 en draagt als thema verandering. Ben jij toe aan verandering in je leven? Hoe ben jij misschien al veranderd in de loop der jaren? Wat was voor jou een belangrijke verandering? Welke nieuwe verandering ga je graag tegemoet en wat betekent dat voor jou?

Het Online Huiskamercafé biedt een veilige plek om elkaar te ontmoeten. Er is ruimte voor persoonlijke gesprekken en diepgang.

Poink organiseert activiteiten door en voor lesbische vrouwen (LBTQ+) in regio Arnhem-Nijmegen. Ontmoeten en verbinden staat centraal. Bij het Online Huiskamercafé kan elke lesbische vrouw aanhaken, waar zij ook woont.

Tijd: 20.00 21.30
Aanmelden via . Na aanmelden ontvang je een inloglink.

Website: www.poink.info


Contigo Contact Van-de-bank-af-tip...
Klootschieten met de
IJssel DykesOp donderdag 6 augustus staat Klootschieten op het menu. Deze volkssport is zeer populair in Oost-Nederland. De locatie is NuNu (Raalterweg 22 te Schalkhaar) en de activiteit begint om 19.30 uur.

Deelnamekosten voor deze activiteit bedragen €3 en kunnen ter plekke aan de organisatie worden voldaan.


Graag vooraf aanmelden vóór 6 augustus via


De activiteit voldoet aan de geldende coronamaatregelen.

Contigo Contact Geeft Weg
De onthullingen van Koe
Suniti Namjoshi (Feministische Uitgeverij Sara, 1986, tweedehands)

Suniti en Bhadravati zijn het vrijwel nergens over eens, wat ook nauwelijks verbazend is, want Suniti is een eenvoudige gematigde lesbische separatiste en Bhadravati is een Brahmaanse lesbische koe, godin met duizend gezichten en duizend gedaanten. Sunitit is ongelukkig in de liefde en ze is bang dat ze hard op weg is om een vrouwenhaatster te worden. Dus is het niet zo vreemd dat ze, wanneer Bhadravati zichzelf in een vrouw verandert, besluit om een goudvis te worden (of wellicht een poedel of een biseksuele slak). Wanneer Bhadravati vervolgens als man tot haar komt, wordt het er allemaal niet beter op. Suniti beschouwt mannen eigenlijk als Wezens van Mars, die eeuwen geleden de planeet Aarde veroverden met de bedoeling haar bewoners aan zich te onderwerpen, hetgeen eenvoudig kan worden afgeleid uit hun latere en huidige gedrag.
In hun geestige, spitse en scherp satirische gesprekken tarten Suniti en Bhadravati de gangbare opvattingen over de gedragsregels tussen mensen.

Wil je kans maken op humoristische roman
, vul dan je gegevens in op contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm.

Contigo Contact Posttip

Spanje krijgt postzegel met Pride-vlagVoor het eerst is er een officiële postzegel gemaakt met daarop de officiële Pride-vlag. Spanje heeft de eer en op 24 juni was het zover, een belangrijke dag voor LHBTQs in dat land.

De beroemde regenboogvlag is ontworpen door Gilbert Baker, een kunstenaar en mensenrechtenactivist. Hij maakte de vlag aan het eind van de jaren zeventig en deze werd voor het eerst getoond in San Francisco. Zijn ontwerp bestond uit acht kleuren: roze, rood, oranje, geel, groen, turquoise, blauw en paars.

Er zijn door de jaren heen steeds nieuwe betekenissen toegekend aan de kleuren van de vlag, maar in de ogen van Gilbert Baker staan de kleuren voor het volgende: roze = seksualiteit, rood = leven, oranje = gezondheid, geel = zonlicht, groen = natuur, turquoise = magie en kunst, blauw = kalmte en paars = spirit.

In Spanje vormde de Pasaje Begoña in Torremolinos de bakermat van de LHBTQ-beweging. Op 24 juni 1971 viel de politie de enclave binnen en er braken rellen uit. Sinds die dag geldt 24 juni 1971 als ijkpunt voor de LHBTQ-beweging en het startpunt voor gelijke rechten voor LHBTQs.
Nu, 49 jaar later, werd deze dag bekroond met een postzegel, met een waarde van 1 euro. De Pride-zegel wordt verspreid in een oplage van 1 miljoen stuks.
Ondersteun / doneer

Download op je mobiele telefoon rechtstreeks de Contigo Contact Geef app en doneer:

Doneer aan Contigo Contact Doneer aan Contigo Contact

Als je de button van je keuze aanklikt wordt je doorgestuurd naar de Apple App Store of Android Play Store afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt; de Geef app zal geinstalleerd worden en er kan veilig gedoneerd worden.

Liever via de Ipad/computer en/of anoniem doneren?
Surf naar https://contigocontact.nl/CCdonatie.htm en vul het Geef-formulier in.


.
© Stichting Contigo Contact, 2020
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.