Nieuwsbrief augustus 2010
Aantal abonnees: 1767

[email protected]


Stichting Contigo Contact

Nieuws, dating, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen

contigocontact.nl


Contigo Contact op hyves: http://contigocontact.hyves.nlContigo Contact Dating

Contigo Contact biedt een betrouwbare online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen. Andere vrouwen leren kennen kan via n-op-n-contacten of via deelname aan een particulier opgezette activiteitenclub. Reageer gratis of plaats zelf een advertentie.

Surf naar: contigocontact.nl/CCadvertenties.htm

Contigo Contact Oproep

Senioren gezochtANBO, COC, Schorer en Movisie (samen het Consortium) hebben subsidie gekregen van het VSB-fonds voor project De blikopener. Dit project moet ervoor gaan zorgen dat homoseksualiteit in verzorgingstehuizen beter wordt geaccepteerd. Het project bestaat uit de volgende onderdelen:

Interviews en fotorapportages met twintig roze ouderen. Hiervan wordt een reizende tentoonstelling samengesteld voor, met name, woonzorginstellingen, om de discussie over homoseksuele ouderen te openen.

Radio: de interviews worden verwerkt door journaliste Agnes Sommer tot een radioprogramma. Holland Doc van de VPRO heeft hiervoor al interesse getoond.

Spel: er wordt samen met het Tmba (antidiscriminatie meldpunt Friesland) aan een speciale editie van het bekende spel Wie van de Drie gewerkt dat onderdeel gaat worden van onze toolkit. Het spel zal (vanuit dit project) minimaal twintig keer gespeeld gaan worden in verzorgingstehuizen.

Ben je een senior en wil je genterviewd en gefotografeerd worden of ken je mensen die dat zouden willen? Aanmelden en informatie: .

Contigo Contact Sporttip

Rowing Pride op Gay Pride sportdagDe
vrijdag voor de botenparade door de grachten van de Gaypride is traditioneel de Gaypride sportdag. Dit jaar zal voor het eerst ook roeien een onderdeel vormen van deze sportdag. Voor de ervaren roeiers zal een toertocht door de grachten worden georganiseerd om Amsterdam op deze manier te verkennen. Voor iedereen die kennis wil maken met de roeisport worden er roeiclinics georganiseerd. Na afloop is er een barbecue om bij te komen van de inspanningen.

Inschrijven is mogelijk op www.rowingpride.nl.
Contigo Contact Verloting

Maandelijkse verloting gratis proefabonnement Zij aan Zij


Contigo Contact mag via haar nieuwsbrief elke maand een gratis proefabonnement op Zij aan Zij aanbieden aan n van haar lezeressen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een mail te sturen naar met daarin je naam, adres en woonplaats en je dingt mee naar het gratis proefabonnement van deze maand. Zij aan Zij zal de winnares berichten.Zij aan Zij is het enige Nederlandse magazine specifiek voor lesbische en biseksuele vrouwen. Een doelgroep zonder stereotype, want lesbische en biseksuele vrouwen zijn er in heel veel smaken. Zij aan Zij is een beleving; vrouwenliefde, vrouwendromen, vrouwenambities, vrouwenfeesten, vrouwentrends, vrouwenerotiek, en vrouwenpsyche passeren de revue. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor de nieuwste boeken, de betere films, de lekkerste muziek, de culturele musts en dating.

Dus: geef je op, mail naar en wie weet ontvang jij een proefabonnement van Zij aan Zij ter waarde van 20 euro.
Contigo Contact Nieuws

Een kleine greep uit het nieuws van dit moment:-
Roze Ouderen Brunch
- Roze Kinderfestival in Amsterdam
- Pink Ladies on Stage
- Nieuwe bar in Alkmaar: Unie XS
- Kroegdebat Turkije
- LesBian Pride Chill Out
- Protestantse Kerk A'dam organiseert Gay Pride Kerkdienst
- Discussie positie homoseksuele asielzoekers
- Tien procent Nederlanders wil homo in cel
- Viva la Diva met DJ Promiss
- Vrouwen tekenen vrouwen
- Kamervragen over inburgering
- Amsterdamse centra werken samen met Grey Pride
- Stratenfestival op 20 augustus in Zwolle
- Wandelen langs lesbische literatuur
- Ook homomoslims uitgehuwelijkt

Surf voor dit en ander nieuws naar: contigocontact.nl/CCnieuws.htm
Contigo Contact Links

Contigo heeft een zeer uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen. Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.www.gayniaal.info
GAYniaal is een support-groep voor Hoogbegaafde (HB) homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (GLBT). GAYniaal is een initiatief van leden van Mensa-Nederland, vereniging voor hoogbegaafden. Met hun eigen ervaringen willen ze andere 'Gay & Gifted' ondersteunen, gedachten en ervaringen uitwisselen, gezamenlijk streven naar betere beeldvorming en aandacht geven aan de dubbele comming out.

www.onemorelesbian.com
One more lesbian, een Engelstalige site vol met filmpjes en series met de damesliefde in de hoofdrol.

www.woman.webklik.nl
Woman for a woman, een escortdame die zich richt op lesbische en biseksuele vrouwen.

Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htm

Contigo Contact Geeft Weg
Echte vrouwen reizen beter

Vrouwen zijn altijd even reislustig geweest als mannen. Door hitte of koude, oceanen of woestijnen hebben zij zich nooit laten tegenhouden. In dit boek vertellen opmerkelijke vrouwen over de opmerkelijke reizen die ze gemaakt hebben. Bijvoorbeeld een zeilreis rond de wereld, een verblijf bij indianen in het Amazonegebied, een trektocht door de Sahara en een verblijf in het raadselachtige Iran. Stuk voor stuk reizen die niet zonder tegenslag verliepen, maar sterk als zij zijn hebben deze vrouwen zich daardoor niet uit het veld laten slaan.

Echte vrouwen reizen beter bevat verhalen van negentiende- en twintigste-eeuwse reizigsters van alle leeftijden en standen, onder wie Anais Nin, Florinda Donner, Lady Dorothy Milss, Alison Wearing en George Sand.


Wil je in aanmerking komen voor dit boek met interessante reisgeschiedenissen, geef je dan op via contigocontact.nl/CCgeeftweg.htmWil je de nieuwsbrief van Contigo Contact niet langer ontvangen?
Surf naar contigocontact.nl/CCnieuwsbrief.htm


Stichting Contigo Contact, 2010. Niets uit deze uitgave mag worden verspreid zonder bronvermelding [bron: Contigo Contact, www.contigocontact]. De complete editie doorsturen is natuurlijk wel toegestaan. Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.