Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief juli 2021
Aantal abonnees: 1770
info@contigocontact.nlStichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen


Al 21 jaar een begrip!

Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via www.contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 20 euro (1 maand plaatsing) of voor 35 euro (2 maanden plaatsing).

Geen abonnementskosten, geen account nodig, geen inlog nodig. Zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk.

Surf naar: www.contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact Gametip
Speel Rainbow Madness, een queer spel met spannende vragen

lesbisch

Er zijn maar weinig games die zich specifiek richten op de lhgtq-gemeenschap. Rainbow Madness is de uitzondering: de smartphone party game waarbij je allerlei gedurfde vragen moet uitspelen in een gezelschap.

Rainbow Madness is gemaakt door Dennis Vreeke. Hij bedacht dit digitale kaartspel omdat hij ondervond dat er wereldwijd slechts een paar lhbtq-games bestaan. Hij noemt zijn spel ‘the ultimate party game’. Als je Rainbow Madness met anderen speelt, leer je je vrienden beter kennen.

Er zijn meer dan vijfhonderd vragen opgesteld die gaan over dating, seks en andere aspecten uit het leven van lbhtq’s. De gratis versie bevat 75 unieke vragen en opdrachten.

Rainbow Madness bevat zes verschillende soorten vragen en opdrachten. Bij ‘Never Have I Ever’ nemen alle spelers een drankje als ze iets specifieks hebben gedaan. Bij ‘Assignments’ voert een speler een opdracht uit. In het onderdeel ‘Storytime’ is het de bedoeling binnen zestig seconden een verhaal te vertellen. Dan is er het onderdeel ‘Portraying’, waarbij je zonder iets te zeggen een woord moet uitbeelden. Bij ‘Trivia’ test je je kennis over lhbtq-onderwerpen. Tot slot is er het onderdeel Questions, waarbij je zeer persoonlijke vragen beantwoordt.

Rainbow Madness is verkrijgbaar in de Apple Store en via Google Play. Meer informatie vind je op RainbowMadness.com.

Contigo Contact Lezingentip

Pamela Pattynama over de lesbische fotoroman in het Lesbisch Prachtboek

lesbisch

In deze (online) Lockdown lecture licht Pamela Pattynama de lesbische fotoroman toe die zij in 1979 maakte met Mieke van Kasbergen en werd gepubliceerd in het Lesbisch Prachtboek.

In haar lezing plaatst Pattynama de productie van de fotoroman in een tijdsbeeld van de late jaren 70, een revolutionaire tijd voor de vrouwenbeweging, de lesbische beweging en antiracisme.

Bekijk en beluister de lezing hier.

Contigo Contact Ballenbaktip

Expo: What a Genderful World

lesbisch

Bij What a Genderful World, de nieuwste tentoonstelling van het Wereldmuseum in Rotterdam, wordt gender op ontnuchterende wijze in een wereldse context geplaatst. En ja, daar mag ook bij worden gelachen.

Het vervagen, laat staan loslaten van de hokjes 'man' en 'vrouw' gaat gepaard met onnodig veel onrust. Het woord gender alleen al is genoeg om menig (cisgender hetero) persoon een diepe zucht te doen slaken.

Moedig en zeer prettig daarom dat het Wereldmuseum in Rotterdam er juist nu een grote expositie aan wijdt, What a Genderful World, waarbij gender op ontnuchterende wijze in een wereldse context wordt geplaatst.

Een voorbeeld: waar mannen in rokken in sommige landen een celstraf riskeren, zijn het op Fiji de politiemannen zelf die een rok dragen. Zo wordt al snel duidelijk: wat wij als typisch mannelijk of vrouwelijk zien, is grotendeels cultureel bepaald.

De tentoonstelling is verrassend interactief en komisch. Zo kun je je opgekropte frustratie botvieren op een gigantische taco- of aubergineboksbal en kan wie dat in deze #metoo-tijden nog aandurft een duikje nemen in een ballenbak vol borsten (zie boven).

What a Genderful World is tot 6 februari 2022 te zien in het Wereldmuseum in Rotterdam: www.wereldmuseum.nl


Contigo Contact Voorleestip
Een Zee van Liefde: gratis kleuterboek voor queer families

lesbisch

Kinderboeken waarin kinderen van regenbooggezinnen centraal staan, die zijn er nog niet veel. Daarom maakte een groep lhbtq-ouders Een Zee van Liefde, een kleuterboek voor queer families, dat je gratis kunt downloaden (zie onder).

In Een Zee van Liefde volgen we het verhaal van dolfijn Flips eerste schooldag. Daar wordt hij gevraagd iets bijzonders over zijn familie te vertellen, maar hij kan niets bijzonders bedenken. Hij heeft twee moeders, maar dat is voor hem de normaalste zaak van de wereld. Daarom gaat hij bij zijn klasgenootjes te rade.

Een Zee van Liefde is bedacht door Rose Ellen Dix en Rosie Laughton, twee Britse influencers die op het punt staan samen moeders te worden. “Het boek laat kinderen zien dat iedereen verschillend is. Elk gezin is speciaal, maar wat hen verbindt is dat hun ouders van hen houden.”

In het kader van Pride hebben LHBTQ'ers van Fiverr, en hun vrienden, dit boekje ontwikkeld. “We hebben geluisterd naar wat de gemeenschap nodig heeft en dragen zo bij aan betere acceptatie en bewustwording”, zegt Liron Smadja, marketingdirecteur bij Fiverr, die zelf met zijn echtgenoot twee kinderen heeft.

Sara Coster van Stichting Meer dan Gewenst, die zich inzet voor roze ouderschap in Nederland, is blij met Een Zee van Liefde. “Er zijn nog steeds niet veel voorleesboekjes waarin andere gezinsvormen voorkomen. Het mooie van dit boekje is dat er verschillende gezinsvormen als heel gewoon worden neergezet. Dat is ook precies zoals kinderen het zelf ervaren en zoals je zou willen dat anderen het ook zien.”

Het boekje Een Zee van Liefde is gratis te downloaden via www.fiverr.com.

Contigo Contact Webinartip
Gratis webinar 'Gevoelens voor een vrouw, maar getrouwd met een man'

lesbisch

Waarschijnlijk heb je in bovenstaande situatie 101 vragen als:

Zijn er meer vrouwen zoals ik?
Hoe kan ik nu ineens verliefd worden op een vrouw?
Moet ik het mijn man vertellen?
Wat is de oplossing voor mijn situatie?
Kan ik deze gevoelens niet gewoon negeren?

Als je dit herkent, volg dan het gratis webinar van Vrouw uit de kast. Deze webinar wordt elke maand 2x gegeven en zal je antwoord geven op een heleboel vragen die jij nu hebt.

Ook zal Diana, de dame achter Vrouw uit de kast, je meenemen in haar verhaal van 12 jaar in de kast, 2 heterohuwelijken en alle vragen en twijfels die zij toen had rondom haar gevoelens voor vrouwen.

Naast heel veel informatie, krijg je ook de gelegenheid om alle vragen anoniem te stellen die je hebt. Niemand kan tijdens het webinar zien dat je mee kijkt.

Meld je hieronder aan, dit mag ook anoniem als je dat prettig vindt.
https://vrouwuitdekast.nl/webinar

Contigo Contact TVtip
Twee homovaders in Amerikaanse Sesamstraat

lesbisch

De Amerikaanse versie van Sesamstraat kreeg opvallende bezoekers. Twee homo-vaders kwamen langs in de straat van de kinderserie.

Het karakter Nina, gespeeld door een echt mens en niet door een pop, stelde haar broer, zwager en hun dochter Mia voor aan poppenvrienden Elmo en Abby. De kinderserie introduceert het homokoppel juist in de pride-periode, waarin wereldwijd aandacht is voor LHBTI-rechten.

Acteur en regisseur Alan Muraoka die in Sesamstraat het karakter Alan speelt, zegt op Facebook dat “Sesamstraat altijd een gastvrije plek is geweest van diversiteit en inclusie”.

Amerikaanse belangenorganisaties voor LHBTI-ers reageren opgetogen. Het publiek reageert wisselend. Op Facebook zegt iemand: “Bedankt dat je mijn jongens een familie laat zien zoals de onze”. Maar ook: “Als Sesamstraat zo inclusief en divers is, waarom zijn Bert en Ernie dan geen koppel maar alleen huisgenoten?”

Bekijk de aflevering op: https://youtu.be/Iph6Sj44Zpo

Contigo Contact Petitietip
Online petitie om verbod op conversietherapie af te dwingen

lesbisch

In deze online petitie worden de ministers van justitie, gezondheid en onderwijs opgeroepen om de wens van de Kamermeerderheid te volgen en homo-conversietherapie in Nederland te verbieden.

De petitie is een reactie op de brief van minister De Jonge die hij naar de Tweede Kamer stuurde, waarin hij schrijft dat er nader onderzoek nodig is en hij vooralsnog geen verbod wil op conversietherapie.

Een meerderheid in de Tweede Kamer droeg de minister van justitie op met een wetsvoorstel te komen om conversietherapie te verbieden. De minster legde die motie naast zich neer.

Met de online petitie wil initiatiefnemer Jacques Zonne dat de ministers terugkomen van het besluit om homo-conversietherapie niet te verbieden en dat ze erkennen dat ‘de homo-conversietherapie veel emotionele schade aanricht’.

Teken de petitie op:
https://petities.nl/petitions/stop-homo-conversietherapie-in-nederland

Contigo Contact Netflixtip

Fear Street, een horrorfilm met lesbisch koppel in de hoofdrol

lesbisch

Op vrijdag 2 juli gaat het eerste deel van een horrortrilogie in première op Netflix. In Fear Street Part One: 1994 staat een lesbisch koppel centraal, dat in dat jaar te maken krijgt met een duistere kracht die ontaardt in een nachtmerrie.

Seizoen twee gaat terug naar 1978 en het derde seizoen nog verder, namelijk naar 1666. De serie is geregisseerd dor Leigh Janiak en de hoofdpersonages Deena en Samantha worden gespeeld door Kiana Madeira en Olivia Welch. Zij keren beiden terug in de vervolgfilms.

Volgens Janiak is het mooi om een queer liefdesverhaal neer te zetten dat zich afspeelt in de jaren negentig van de vorige eeuw, omdat die er toen nu eenmaal nauwelijks nog waren. “De wereld zag er heel anders uit, het was toen nog een stuk lastiger om ervoor uit te komen dat je lesbisch bent.”

Het achterliggende verhaal van Fear Street laat zien dat alle personages ‘anders’ zijn. De serie is gebaseerd op de boekenserie van R.L. Stine, waarvan het eerste deel uitkwam in 1989.

Morgen gaat dus deel 1 van Fear Street in première op Netflix. Deel twee verschijnt een week later (9 juli) en op 16 juli is het alweer tijd voor deel drie.

Hier de trailer van de Fear Street-trilogie: https://youtu.be/UyUuzCGblqc

Contigo Contact Leiderschapstip
Corporate Queer lanceert eerste leiderschapsprogramma in Nederland

lesbisch

‘Niet ondanks, maar dankzij je queerness uitblinken’

Kennisplatform Corporate Queer vraagt aandacht voor het nieuwe leiderschapsprogramma voor lhbtq-toptalent: ‘Defiantly Different. Het programma geeft handvatten voor authentiek leiderschap en moet queer representatie in de Nederlandse boardroom versnellen.

Wereldwijd wordt aandacht gevraagd voor geweld en discriminatie jegens de lhbtq-community. Op straat, op school, maar ook op de werkvloer is dit nog steeds aan de orde van de dag. En dat draagt niet bij aan het aantal lhbtq's dat hun weg naar de boardroom maakt.

Daarom lanceert Corporate Queer, het Nederlandse kennisplatform dat de heteronorm binnen het bedrijfsleven aan de kaak stelt ‘Defiantly Different’. Het eerste leiderschapsprogramma in Nederland dat zich specifiek richt op lhbtq-toptalent. Het programma laat de kracht van authenticiteit zien en beoogt queer representatie in de boardroom te versnellen.

CQ zet zich in voor een kantoorklimaat waarin iedere werknemer zichzelf kan zijn en waar conformeren aan de norm geen voorwaarde is voor zakelijk succes. Dat vergt aanpassingen in zowel het bedrijfsbeleid als de bedrijfscultuur en óók actie aan de kant van de lhbtq-community. Boxelaar: “Ik proef bij leeftijdsgenoten onzekerheid over de mate van acceptatie op de werkvloer. Uit angst dat schoolpleintaferelen zich herhalen, blijven sommigen liever in de kast of solliciteren überhaupt niet bij corporate organisaties. We voelen ons niet altijd welkom, soms zelfs psychologisch of fysiek onveilig. In mijn ogen kan queerness juist bijdragen aan krachtig leiderschap en het stelt een belangrijk voorbeeld voor andere, jongere LHBTI’ers.”
Kortom: het wordt tijd dat lhbtq's in het licht stappen. Om corporate lhbtq's te ondersteunen en de representatie van queer personen in de boardrooms van Nederland te vergroten, lanceert CQ vandaag ‘Defiantly Different’ – een uniek leiderschapsprogramma, volledig gericht op lhbtq-toptalent.

Met het programma ‘Defiantly Different’ wil CQ lhbtq's uit allerlei industrieën en disciplines verbinden. Gedurende de opleiding leren deelnemers elkaars drijfveren ontdekken, worden complexe werkvloersituaties besproken en gaan ze samen op zoek naar de handvatten voor authentiek leiderschap.

Verschillende inspirerende leiders die zelf openlijk lhbtq zijn, verzorgen workshops die gaan over het omzetten van kwetsbaarheid in kracht. “Dit is hét programma waar ik zelf altijd van heb gedroomd. Een klas vol met ambitieuze queer professionals die de tweede of derde stap maken in hun carrière en willen leren welke rol hun geaardheid of genderidentiteit speelt in de keuzes die zij maken,” aldus Boxelaar.

Met ‘Defiantly Different’ wil CQ een netwerk bouwen aan alumni die elkaar aanmoedigen uit de kast te komen en support geven in de weg naar de top.

Inschrijven kan via www.corporatequeer.com/defiantlydifferent.


Contigo Contact Netflixtip 2

Binnenkort op Netflix: gay animatieserie Q-Force

lesbisch

Sean Hayes, bekend van zijn rol als Jack in Will & Grace, heeft voor Netflix een animatieserie gemaakt over een groep lhbtq geheim agenten: Q-Force.

Q-Force gaat over een geheim agent genaamd Steve. Na zijn coming-out als gay wordt hij door zijn bazen naar West-Hollywood verbannen, met de gedachte dat het daar niet lang zal duren voordat Steve in de vergetelheid verdwijnt.
In plaats daarvan vormt Steve een nieuw team om zich heen dat bestaat uit verschillende queer talenten: de Q-Force. Allereerst is daar de lesbische monteur Deb, Twink is de naam van een dragqueen die zich meesterlijk weet te vermommen, Rev is een computerexpert en dan is er natuurlijk Steve zelf, die opereert onder de naam Mary.
Wanneer er ook nog een heteroman aan het team wordt toegevoegd, is het plaatje compleet. Of niet, want al deze uiteenlopende personages moeten missies voltooien zonder elkaar de hersens in te slaan.

Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen en is vanaf 2 september te zien op Netflix.
Hier de officiële teaser: https://youtu.be/Fk9s-zTbq28


Contigo Contact gaat wisselen van provider...

freedom

Zoals je wellicht gemerkt hebt, bestaat er nog steeds een probleem met de verzending van reacties op contactadvertenties en wel bij mailadressen van bepaalde providers. Zo is het op dit moment niet mogelijk een reactie in te zenden via het reguliere, online formulier als je een emailadres hebt dat eindigt op:
.chello
.casema
.yahoo
.home
.upcmail
Indien je gebruik maakt van een dergelijk mailadres, is het verzoek je reactie(s) op (een) contactadvertentie(s) rechtstreeks te sturen naar info@contigocontact.nl onder vermelding van het CCnummer van de advertentie.

Omdat dit technische probleem ontstaan is na de (noodzakelijke) overstap vorig jaar naar provider Strato en deze provider geen interesse toont in meedenken aan een oplossing, heeft Contigo Contact besloten binnenkort over te stappen naar weer een andere provider.

De keuze is gevallen op hosting door de nieuwe provider Freedom, opgezet door de voormalige medewerkers van XS4all. Freedom gaat in de zomer van start met het aanbieden van kleinschalige hostingpakketten, dus daar is het nog even op wachten. Freedom staat bekend om haar professionele, klantvriendelijke, betrouwbare partnerschap, met veel oog voor privacy. De hostingkosten gaan daardoor weer omhoog, maar een niet naar tevredenheid werkende website is ook geen optie...

Nog even wachten dus en hopelijk zijn de technische problemen dan opgelost.
Contigo Contact Donaties

donaties welkom

Vind je Stichting Contigo Contact een goed initiatief, steun haar middels een donatie.

Het is mogelijk veilig en indien gewenst, anoniem, te doneren, o.a. via iDeal, Creditcard of Paypal. Uiteraard eenmalig, je zit nergens aan vast! Je gegevens worden niet vastgelegd.
Doneren gebeurt via de gratis ter beschikking gestelde donatiemodule van Stichting Geef.

Doneer via www.contigocontact.nl/CCdonatie.htm.Deze donatiemodule vraagt óf een extra -vrijwillige - bijdrage voor haar eigen platform óf houdt een klein percentage van de donatie in. Wil je liever rechtstreeks doneren aan Stichting Contigo Contact, dat kan, maak dan je bedrag over op de eigen rekening van Stichting Contigo Contact:

NL40 RABO 0127 9916 11

Zorg ervoor. om boekhoudkundige redenen, dat je bij de omschrijving 'donatie' vermeldt.


Bekijk hier, ter informatie, de pagina van Stichting Contigo Contact op de website van Geef.


.
Stichting Contigo Contact, 2021
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.