Nieuwsbrief juli 2011
Aantal abonnees: 1806

[email protected]Stichting Contigo Contact

Nieuws, dating, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen

contigocontact.nl


Contigo Contact op hyves: http://contigocontact.hyves.nlContigo Contact Nieuwe Contacten

lesbisch

Contigo Contact biedt een betrouwbare online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

In deze rubriek vind je CCadvertenties van dames die op zoek zijn naar een date, een relatie, een erotisch contact, (uitbreiding van) een vriendengroep, een sportmaatje, een reismaatje etc. Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie.
Commerciële oproepen zijn niet toegestaan.

Surf naar: contigocontact.nl/CCadvertenties.htm

Contigo Contact Uitgaanstip

GreyPride 2011Dit jaar wordt het vijfde slotfeest GreyPride gehouden op 4 augustus van 20 tot 24 uur.

Oorspronkelijk was GreyPride bedoeld voor homoseksuele mannen en lesbische vrouwen van boven de 40; inmiddels komt er een veel breder publiek op af.

De avond is een groot openluchtfeest/concert op de Oudezijds Voorburgwal (15) voor het Paleis van de Weemoed in hartje Amsterdam. Artiesten uit de wereld van theater, opera, jazz en dans zorgen ervoor dat er voor iedereen wat te genieten valt. Op deze avond worden twee personen, die hun sporen hebben verdiend voor de lesbian en gay community, benoemd tot Mr. en Mrs. GreyPride.

Kom lopend, op fiets, per boot of stadsmobiel het is gratis!

Contigo Contact Arbeidstip

Sfeermeter test homovriendelijkheid werkvloerCOC Nederland is gestart met de Sfeermeter, waarmee iedereen op speelse wijze de lesbo- en homovriendelijkheid van haar of zijn werkplek kan testen. Van de uitkomsten wordt een top 100 van homovriendelijke organisaties samengesteld.

De test kan worden gedaan op Sfeermeter.com.

De Sfeermeter is een initiatief van COC Nederland en Stichting GAK.

Contigo Contact Nieuws

lesbisch

Een kleine greep uit het nieuws van dit moment:

-
Trouw tijdens Eurogames
- Startsymposium Eurogames
- Gay and Lesbian Summer Tour
- 1001 Arabian nights
- Stappenplan voor een homovriendelijke werkvloer
- Heet Gras, Let's Talk About Sex, 2 augustus, Filmavond
- Eindhoven wel, Helmond geen homobeleid
- Google steunt Pridemaand
- Stevige maatregelen tegen geweld Amsterdam
- 'Bi's hebben het moeilijker dan homo's'
- 25 jaar homolesbische groep Abvakabo FNV
- Groningen kleurt dit weekend roze
- Westland krijgt LHBT-emancipatiebeleid
- COC A'dam vraagt aandacht voor seksuele diversiteit in gehandicaptenzorg
- The Pink Playgirl Party
- Zomeractie tegen homofobie op vakantie
- School met de Bijbel staat achter lesbische leerkracht
- Nieuw boek: Rianne Witte - Donor gezocht
- Gay pride in Afghanistan?

Surf voor dit en ander nieuws naar: contigocontact.nl/CCnieuws.htm

Contigo Contact Uitgaanstip

Roze Vrijdag Maastricht op 29 juliIn het weekend van 29 en 30 juli is het weer zover, dan wordt het op de Kesselskade in Maastricht weer een grootse show met topartiesten. De Kadefeesten zullen ook dit jaar op vrijdag van start gaan. Met op vrijdag 29 juli een landelijke primeur voor Maastricht, want dan wordt de Roze Vrijdag geïntroduceerd (in samenwerking met COC Limburg). De opzet is om deze Roze Vrijdag jaarlijks te integreren in de Kadefeesten.

Niemand minder dan The Village Boyz, Anita Meyer, Madame Gisela, High Society en DJ Frau Rosenrot zullen vanaf de Stageliner voor een spetterende show zorgen!

Kom dus zeker een kijkje nemen tijdens deze voor Maastricht unieke dag!
Kijk op www.kadefeesten.nl.

Contigo Contact LinksContigo heeft een zeer uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen. Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

Een aantal nieuwe links:

www.aletta.nu/aletta/content/232368/cross_dressing
Aletta laat op deze website een stukje geschiedenis zien van het zgn. cross-dressing.

www.wilderozendemusical.nl
Wilde Rozen Dé Musical! Het land in? Graag! Er wordt nog steeds hard gewerkt om de middelen hiervoor voor elkaar te krijgen. De dames kunnen alle medewerking gebruiken. Donaties, netwerkcontacten, beroemdheden enz. enz. Neem contact op via


www.ieder1gelijk.nl/discriminatie/discriminatie-melden/meldingsformulier.html
Op de website van Ieder1gelijk kun je een melding van discriminatie doorgeven.

http://rozelinks.groenlinks.nl/node/66908
GroenLinks komt op voor homo-asielzoekers in de vorm van de speciale actiepagina 'Vluchten kan niet meer'. Op deze pagina leest u een verzameling vluchtverhalen.

www.taboekwadraat.nl
Taboe kwadraat is gespecialiseerd in training, advies en onderzoek op het gebied van huiselijk geweld in relaties van homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender vrouwen en mannen.

www.homolesbiopschool.nl
Bekijk of download op deze website een Pabo-module over seksuele diversiteit.

www.lgbtgroningen.nl
De ambitie van Stichting LGBT Groningen is het bevorderen van de sociale acceptatie en emancipatie van de LGBT-gemeenschap.


Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htm

Contigo Contact Geeft Weg
Droombeeld
Een dichtbundel waarin bekende en onbekende dichteressen innemende en aanlokkelijke droombeelden in woorden hebben gevangen. Een aantal gedichten zijn gelardeerd met andere kunstvormen waarmee aangetoond wordt dat kunst een veelzijdig samengaan is.
40 gedichten van 19 veelal lesbische vrouwen en 9 verbeeldingen door 5 kunstenaressen.

Een uitgave van Stichting Haarverbeelding. Verkoop via LaVita Publishing.

De auteurs zullen hun werk ten gehore brengen op het podium bij de infomarkt op Roze Zaterdag op 2 juli in Groningen.

Initiatiefnemer Jet Valk: "Met stichting Haarverbeelding wil ik mijn droom laten uitkomen. Een podium bieden voor schrijvende, beeldende en muzikale vrouwen. Ten eerste door vrouwen te stimuleren hun werk te publiceren, daarnaast door salons te organiseren waar allerlei disciplines op podia ten gehore gebracht worden."


Wil je in aanmerking komen voor deze bijzondere dichtbundel, geef je dan op
via contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm

Contigo Contact Uitgaanstip

Café Rosé 40+: BBQElke laatste zondag van de maand is er Café Rosé 40+ bij COC Limburg (Bogaardenstraat 43, Maastricht). Een leuke gelegenheid om andere 40-plussers ontmoeten. De volgende 40+middag vindt plaats op 31 juli. Deze keer zal een heerlijke BBQ georganiseerd worden. In verband met de inkoop en de voorbereiding graag vooraf aanmelden. Inschrijven kan tot uiterlijk 24 juli (). De eigen bijdrage voor de BBQ is slechts € 5 (inclusief 1 consumptie: bier, fris of wijn), te voldoen bij binnenkomst op 31 juli. Café Rosé is vanaf 15 uur open, we verwachten rond 17 uur te kunnen eten.

Meer informatie: www.40plus.coclimburg.nl.

Contigo Contact Verloting

Maandelijkse verloting gratis proefabonnement Zij aan Zij


Contigo Contact mag via haar nieuwsbrief elke maand een gratis proefabonnement op Zij aan Zij aanbieden aan één van haar lezeressen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een mail te sturen naar met daarin je naam, adres en woonplaats en je dingt mee naar het gratis proefabonnement van deze maand. Zij aan Zij zal de winnares berichten.Zij aan Zij is het enige Nederlandse magazine specifiek voor lesbische en biseksuele vrouwen. Een doelgroep zonder stereotype, want lesbische en biseksuele vrouwen zijn er in heel veel smaken. Zij aan Zij is een beleving; vrouwenliefde, vrouwendromen, vrouwenambities, vrouwenfeesten, vrouwentrends, vrouwenerotiek, en vrouwenpsyche passeren de revue. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor de nieuwste boeken, de betere films, de lekkerste muziek, de culturele musts en dating.Wil je de nieuwsbrief van Contigo Contact niet langer ontvangen?
Surf naar contigocontact.nl/CCnieuwsbrief.htm


© Stichting Contigo Contact, 2011. Niets uit deze uitgave mag worden verspreid zonder bronvermelding [bron: Contigo Contact, www.contigocontact]. De complete editie doorsturen is natuurlijk wel toegestaan. Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.