Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief juni 2021
Aantal abonnees: 1770
info@contigocontact.nlStichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen


Al 21 jaar een begrip!

Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via www.contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 20 euro (1 maand plaatsing) of voor 35 euro (2 maanden plaatsing).

Geen abonnementskosten, geen account nodig, geen inlog nodig. Zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk.

Surf naar: www.contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact Onderzoekstip

Veerkracht in roze gezinnen

lesbisch

Wat maakt een twee-vader of twee-moeder-gezin uniek? We weten inmiddels uit allerlei internationale en Nederlandse studies dat het met de kinderen in 'same-sex parenting' gezinnen even goed gaat als ze vergeleken worden met kinderen die opgroeien in traditionele moeder-vader gezinnen (zie onder andere: www.nllfs.org). Dat is goed nieuws!

Maar wij weten nog minder over veerkracht in deze gezinnen en wat deze gezinnen uniek maakt. Voor onderzoek naar deze onderwerpen is Anne Smit (Masterstudent Erasmus Universiteit Rotterdam) op zoek naar deelnemers die een online enquête willen invullen. Ze is op zoek naar lesbische oudergezinnen (gezinnen met kinderen en twee moeders) die gebruik hebben gemaakt van spermadonatie èn homoseksuele oudergezinnen (gezinnen met kinderen en twee vaders) die gebruik hebben gemaakt van draagmoederschap. De ouders moeten minstens één kind hebben dat tussen de 3 en 10 jaar oud is. De online vragenlijst moet door beide ouders apart worden ingevuld. De gegevens zullen anoniem en vertrouwelijk worden verwerkt.

Wil jij meedoen aan een onderzoek waarin centraal staat wat twee-vader- en twee-moeder-gezinnen uniek maakt? En: heb jij één of meerdere kinderen in het gezin tussen de 3 en 10 jaar en heb je gebruik gemaakt van draagmoederschap of spermadonatie? Dan zou jij toekomstige twee-vader- en twee-moeder-gezinnen enorm helpen door mee te doen aan het onderzoek.

Ga voor de online vragenlijst en meer info over het onderzoek naar https://uva.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_eRS4x5aaKryKOmqContigo Contact gaat wisselen van provider...

freedom

Zoals je wellicht gemerkt hebt, bestaat er nog steeds een probleem met de verzending van reacties op contactadvertenties en wel bij mailadressen van bepaalde providers. Zo is het op dit moment niet mogelijk een reactie in te zenden via het reguliere, online formulier als je een emailadres hebt dat eindigt op:
.chello
.casema
.yahoo
.home
.upcmail
Indien je gebruik maakt van een dergelijk mailadres, is het verzoek je reactie(s) op (een) contactadvertentie(s) rechtstreeks te sturen naar info@contigocontact.nl onder vermelding van het CCnummer van de advertentie.

Omdat dit technische probleem ontstaan is na de (noodzakelijke) overstap vorig jaar naar provider Strato en deze provider geen interesse toont in meedenken aan een oplossing, heeft Contigo Contact besloten binnenkort over te stappen naar weer een andere provider.

De keuze is gevallen op hosting door de nieuwe provider Freedom, opgezet door de voormalige medewerkers van XS4all. Freedom gaat in de zomer van start met het aanbieden van kleinschalige hostingpakketten, dus daar is het nog even op wachten. Freedom staat bekend om haar professionele, klantvriendelijke, betrouwbare partnerschap, met veel oog voor privacy. De hostingkosten gaan daardoor weer omhoog, maar een niet naar tevredenheid werkende website is ook geen optie...

Nog even wachten dus en hopelijk zijn de technische problemen dan opgelost.

Contigo Contact Poetstip
Gaycafé verkoopt Gay Brush

lesbisch

Bar de Regenboog startte eerder met de verkoop van Happy Socks, een speciale editie in Regenboogkleuren. De volledige opbrengst van de verkoop was voor Bar de Regenboog Nederland. En nu is er een vervolg!

De Regenboogtandenborstel!

Natuurlijk kunnen we de dag niet beter beginnen dan met deze hysterische vrolijke regenboogtandenborstel in onze mond. Fleur je badkamer op met wat regenboogkleuren. De tandenborstel is eco-vriendelijk en plastic-vrij geproduceerd.

Steun De Regenboog en bestel je brush op www.barderegenboog.nl

Contigo Contact Speeltip
Lego komt met regenboogbouwset ‘Everyone is Awesome’

lesbisch

Lego brengt de Regenboogbouwset ‘Everyone is Awesome’ op de markt. Het model is gebaseerd op de regenboogvlag en de set bevat elf figuurtjes in één kleur met elk een eigen kapsel.

Ontwerper Matthew Ashton, Vice President of Design zegt in een verklaring: ‘Ik wilde een model maken dat inclusiviteit symboliseert en iedereen viert, ongeacht hoe ze zich identificeren of van wie ze houden.’

‘Iedereen is uniek, en met een beetje meer liefde, acceptatie en begrip in de wereld, kunnen we ons allemaal vrijer voelen om ons ware geweldige zelf te zijn! Dit model laat zien dat we om ons geven, en dat we echt geloven: ‘Iedereen is geweldig’!’

Het 346-delige model is 10,24 cm hoog en heeft een diepte van 12,80 cm – ‘een perfecte pasvorm voor de meeste planken of vensterbanken’, stelt Lego. Het is in de verkoop sinds 1 juni, bij de start van de Pride Month.

Volgens Matthew Ashton is de set ook een viering van de LHBTI-gemeenschap binnen de Lego Group en onder de volwassen fans van het merk.
‘Ik heb het geluk deel uit te maken van een trotse, ondersteunende en gepassioneerde gemeenschap van collega’s en fans. We delen liefde voor creativiteit en zelfexpressie door middel van Lego-stenen en deze set is een manier om mijn dankbaarheid te tonen voor alle liefde en inspiratie die constant wordt gedeeld.’

Contigo Contact Verhalentip
With Pride erepodium voor Nederlandse regenbooggeschiedenis

lesbisch

Lesbisch activisme uit de jaren 70, protesten die de aidsepidemie in de jaren 80 en 90 onder de aandacht brachten en gemeenschappen waar je al vroeg openlijk trots, zwart én queer kon zijn: de regenbooggeschiedenis van Nederland verdient een erepodium.

Daarom heeft IHLIA LGBTI Heritage in samenwerking met projectbureau Van Gisteren verhalenplatform With Pride gelanceerd. Het platform brengt Nederlands rijke lhbtiq-verleden onder de aandacht en zet toonaangevende individuen in de spotlight.

Op dit plaform staat het verhaal achter de strijd voor emancipatie en sociale acceptatie centraal. Daarmee sluit het aan bij de eerdere tentoonstellingen With Pride en Nos Tei (2018 en 2019).
Vanavond om 18.30 uur wordt With Pride met trots gelanceerd tijdens een livecast in Pakhuis de Zwijger.

Vanaf dat moment is de website With Pride ook toegankelijk: https://withpride.ihlia.nl


Contigo Contact Fietstip

Poink fietst rondom Arnhem

lesbisch

Krijg je ook weer zin om met andere sportieve lesbische vrouwen lekker een toertocht te maken op de fiets? Kilometers maken langs de Rijn en door de bossen in de omgeving van Arnhem?
Lekker je hoofd leeg laten waaien en een beetje ‘bijkletsen’.
Het kan weer!

Poink organiseert op vrijdag 11 juni een fietstocht van ongeveer 40 km rondom Arnhem. Er kunnen maximaal 6 vrouwen meedoen.

Wil je meedoen, meld je dan aan via fietstochtpoink@gmail.com. Hier kun je ook altijd vragen stellen.
Zorg voor een goede fiets met versnellingen en neem ook een lunch en genoeg te drinken mee.
De verzamelplek in Arnhem wordt bekend gemaakt na aanmelding.
Tijd: verzamelen om 12.00 uur – verwachte terugkomsttijd tussen 16.00 en 17.00 uur.
Kosten: 1 euro
.


Contigo Contact Speltip

Nu te koop: de Drag Queen Memory Game

lesbisch

Voor de Drag Queen Memory Game maakte Dim Balsem een serie levendige foto’s van dragqueens voor en na hun metamorfose. Aan dit fierce spel deden dertig dragqueens mee die het brede scala aan subculturen binnen de dragwereld vertegenwoordigen.

Met dit spel betreed je de wereld van Nederlandse dragqueens. Ze hebben allemaal geweldige en heroïsche verhalen te vertellen. In het bijgaande boekje kun je ontdekken wat hun drag-karakter hen heeft geleerd en welke levenslessen ze voor ons hebben. Uiteindelijk kom je erachter dat we meer in gemeen hebben dan je misschien in eerste instantie denkt.

Enkele namen van de geportretteerde dragqueens zijn Chelsea Boy, Ma’MaQueen, Patty Pam-Pam, Lady Galore, Roseè-Sheneè Plastiqueè, Licka Lolly, Jennifer Hopelezz en Angelina Loqui.

De Drag Queen Memory Game bestaat uit een doos met zestig kaarten en een boekje van twintig pagina’s. Het is Engelstalig en kost € 15.

Te koop bij boekhandels als Bruna en ook via de website van Bis Publishers:
www.bispublishers.com/drag-queen-memory-game.html

Contigo Contact Donaties

donaties welkom

Vind je Stichting Contigo Contact een goed initiatief, steun haar middels een donatie.

Het is mogelijk veilig en indien gewenst, anoniem, te doneren, o.a. via iDeal, Creditcard of Paypal. Uiteraard eenmalig, je zit nergens aan vast! Je gegevens worden niet vastgelegd.
Doneren gebeurt via de gratis ter beschikking gestelde donatiemodule van Stichting Geef.

Doneer via www.contigocontact.nl/CCdonatie.htm.Deze donatiemodule vraagt óf een extra -vrijwillige - bijdrage voor haar eigen platform óf houdt een klein percentage van de donatie in. Wil je liever rechtstreeks doneren aan Stichting Contigo Contact, dat kan, maak dan je bedrag over op de eigen rekening van Stichting Contigo Contact:

NL40 RABO 0127 9916 11

Zorg ervoor. om boekhoudkundige redenen, dat je bij de omschrijving 'donatie' vermeldt.


Bekijk hier, ter informatie, de pagina van Stichting Contigo Contact op de website van Geef.


.
Stichting Contigo Contact, 2021
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.