Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief juni 2020
Aantal abonnees: 1802
info@contigocontact.nlStichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen
Ga naar de website van Contigo Contact


Al 20 jaar een begrip!

Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via www.contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 17,50 euro (1 maand plaatsing) of voor 30 euro (2 maanden plaatsing).

Geen abonnementskosten, geen account nodig, geen inlog nodig. Zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk.

Surf naar: www.contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact Gametip
Een videogame die zich afspeelt in de LHBTQ-gemeenschap

lesbisch

London 1986 is de naam van een nieuwe videogame waarin alles draait om een detective die problemen moet oplossen in de LHBTQ-community van Londen, middenin de jaren tachtig. Het spel bestaat nog niet, maar komt eraan met hulp van geïnteresseerden die op Kickstarter (crowdfunding) een bijdrage leveren.

De game combineert fotografische achtergronden met getekende karakters die zijn gebaseerd op bekende, bestaande acteurs, zangers, dragqueens en vooraanstaande figuren uit de community.

London 1986 is bedacht door Gareth Conroy-Edwards en uitgevoerd door Daisy Bennett. De muziek is speciaal voor de game gemaakt door Greg Reid. Het spel zal worden ontwikkeld voor pc, mac en mobiel en wordt mogelijk gemaakt met behulp van crowdfunding.

Heb jij zin in dit spelletje? Ga dan naar Kickstarter en steun de makers: www.kickstarter.com/projects/1457706144/london-1986

Contigo Contact Bingotip

Online Pride Bingo Show in de Oranjekerk, Amsterdam

lesbisch

Op woensdag 3 juni, tussen 20 uur en 22.30 uur, verschijnt het duo De Drag zonder Naam en Ronald Mol weer op de digitale beeldbuis met meer glitters, roze veren en diva’s dan ooit tevoren. Dit keer vanuit de Oranjekerk in Amsterdam.

Voor 5 euro speel je de hele avond mee met deze online Pride Bingo en maak je kans op geweldige prijzen; de opbrengst gaat elke week naar een goed doel. Dit keer: de LHBTI-Daklozenopvang in Amsterdam.

Om mee te kunnen spelen dien je je aan te melden via bepride.nl/bingo – De rest wijst zich vanzelf!

Contigo Contact Links

lesbisch


Contigo heeft een uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen.
Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

Nieuw toegevoegd:


lesbisch

https://outsidethebox.ihlia.nl
Outside the Box is een online plek van IHLIA die je verrassingen uit de lhbti-geschiedenis laat ontdekken en je bijzondere IHLIA-projecten laat volgen.


lesbisch

www.lhbtisteun.nl
Voor en door mensen uit de LHBTI+ community. Heb jij behoefte aan een praatje? Chat of bel dan met LHBTI+-Steun.

Kijk voor deze en meer links op www.contigocontact.nl/CClinks.htmContigo Contact Netflixtips
Hannah Gadsby met nieuwe stand-upshow 'Douglas'


lesbisch

Net verschenen op Netflix: de tweede stand-upspecial van de Australische Hannah Gadsby. Met haar eerste special Nanette (fenomenaal!) raakte ze een gevoelige snaar en brak ze wereldwijd door. In haar nieuwe special Douglas vertelt ze wat dat succes met haar deed.

Documentaire A Secret Love

lesbisch

In A Secret Love staat de 65 jaar durende relatie centraal van Terry Donahue en Pat Henschel. Terry was professioneel basketbalspeler in het nationale team. Daar was al eens een film over gemaakt in de jaren negentig, A League Of Their Own, met Madonna, Rosie O’Donnell en Geena Davis in de hoofdrollen. Maar die film ging voorbij aan de lesbische relaties die er bestonden onder de spelers. In deze documentaire vertellen Pat en Terry over hun eerste ontmoeting, hun carrières, hun persoonlijke leven en hun uiteindelijke coming-out te midden van hun conservatieve families. Ook hun leeftijd en de gebreken die daar onmiskenbaar bij komen kijken, komen aan bod.

Contigo Contact Pridetip

Global Pride 2020: alternatief voor manifestaties en parades

lesbisch

Op zaterdag 27 juni wordt Global Pride 2020 gehouden. Gedurende 24 uur is dit virtuele evenement te volgen via internet (Facebook). Global Pride is een alternatief voor de LHBTI-manifestaties en – parades die wereldwijd zijn afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Global Pride biedt de LHBTI-gemeenschap over de hele wereld de gelegenheid om samen te komen en diversiteit en gelijkheid te vieren met muzikale en artistieke optredens, toespraken van activisten en campagnevoerders en toespraken van publieke figuren.

Global Pride is een initiatief van InterPride en the European Pride Organisers Association en wordt ondersteund door diverse nationale Pride-organisaties.

Zie www.globalpride2020.org


Contigo Contact Podcasttip

Podcast over de LHBTQ-geschiedenis van Schiedam

lesbisch

Het Stedelijk Museum Schiedam is momenteel gesloten, maar dat betekent niet dat er niets te zien of te beluisteren is. In Schiedam is de naam van een serie podcasts, waarin het museum telkens een ander thema uit de geschiedenis van de stad belicht.

Schiedam staat te boek als de plek waar Jillis Bruggeman (1750-1803) ter dood werd veroordeeld nadat de autoriteiten erachter waren gekomen dat hij op mannen viel. Dat was in die tijd nog een misdaad waarop de doodstraf stond. De officiële aanklacht luidde ‘vuyle ontugt’. Bruggeman werd aan de stadsgalg gebonden en met een zweep geslagen totdat hij aan zijn verwondingen overleed.
Bruggeman is de laatste persoon die in Nederland vanwege zijn seksuele voorkeur werd gedood. Homoseksualiteit bleef daarna nog wel lange tijd strafbaar. De galg waaraan Bruggeman is overleden, staat nu in het Stedelijk Museum Schiedam.

Jillis Bruggeman Penning
Sinds 2015 reikt Schiedam jaarlijks de Jillis Bruggeman Penning uit, aan een organisatie of persoon die strijdt tegen discriminatie en vervolging op basis van seksuele identiteit, in Nederland of daarbuiten. Onder hen bevinden zich Michael van Praag, Arie Boomsma, Barbara Barend en Boris Dittrich. In 2020 kreeg Claudia de Breij de penning. In de podcast zegt zij: “Ik vind het heel mooi dat je als gemeente iets historisch fout, recht zet.”

Beluister de podcast op www.stedelijkmuseumschiedam.nl/werk/lhtbi-aan-de-schie

Contigo Contact Geeft Weg


lesbisch

Evita - Music from the Motion Picture
(cd)
19 Tracks gezongen door Madonna, Antonio Banderas, Jonathan Price, Jimmy Nail.


Wil je kans maken op deze prachtige cd, vul dan je gegevens in op
www.contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm.
Ondersteun / doneer

Download op je mobiele telefoon rechtstreeks de Contigo Contact Geef app en doneer:

Doneer aan Contigo Contact Doneer aan Contigo Contact

Als je de button van je keuze aanklikt wordt je doorgestuurd naar de Apple App Store of Android Play Store afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt; de Geef app zal geinstalleerd worden en er kan veilig gedoneerd worden.

Liever via de Ipad/computer en/of anoniem doneren?
Surf naar https://www.contigocontact.nl/CCdonatie.htm en vul het Geef-formulier in.


.
Stichting Contigo Contact, 2020
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.