Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief mei 2021
Aantal abonnees: 1771
info@contigocontact.nlStichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen


Al 21 jaar een begrip!

Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via www.contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 20 euro (1 maand plaatsing) of voor 35 euro (2 maanden plaatsing).

Geen abonnementskosten, geen account nodig, geen inlog nodig. Zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk.

Surf naar: www.contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact Speltip

Speel buttonmemory

lesbisch

Even iets anders doen? Even je hoofd leegmaken?
Speel bij IHLIA een leuk memory-spelletje met plaatjes van buttons uit de oude gay-doos.
Let op: verslavend!

www.lgbtqibuttons.nl/memory-game


Contigo Contact zoekt...
Wie vult de tekst van Cobi Schrijer aan?

lesbisch

Gezocht: de tekst van een lied van Cobi Schreijer dat in ieder geval het volgende stukje bevat:

"De mensen gaan in paren, zingt 't oude liedje maar ik blijf alleen.
Vanaf mijn kinderjaren wist ik dat ik niet zo was als iedereen.
Mijn leven was van mij, daar droomde ik in weg...
Maar plotseling kwam jij, 'n vlam sloeg door me heen, ik werd opnieuw geboren

'n vrouw houdt van 'n vrouw...

Wie o wie kent de hele tekst? Mail je reactie naar 23dien@gmail.com

Nee, dit is geen prijsvraag, geen raadsel, maar gewoon iemand heel blij maken :)

Contigo Contact Gedachtentip
Poink Online vrouwencirkel – Thema ‘Gedachtenkracht’

lesbisch

Een vrouwencirkel is een bijeenkomst van een groep vrouwen van diverse leeftijden en achtergronden. Bij een vrouwencirkel kom je met elkaar tot een diepgaande uitwisseling. Dit alles in een sfeer van vertrouwen en echte aandacht. Alle vrouwen-die-van-vrouwen-houden (LBTQ+) zijn welkom om te komen delen.

Heb jij wel eens dat je ‘s morgens al vrolijk opstaat omdat je iets leuks hebt gepland? Of dat je al baalt bij het opstaan als je denkt aan die stomme vergadering waar je zo tegenop ziet? Wat doen die gedachten met je? Het thema voor deze maand is ‘gedachtenkracht’. Wat voor effect hebben jouw gedachten op je leven? Aan de hand van een aantal intrigerende filmpjes over positieve en negatieve gedachten (en uitspraken) ga je met elkaar in gesprek over wat voor een invloed deze gedachten hebben op je dagelijks leven.

Aan de hand van een persoonlijk voorwerp stelt iedereen zichzelf voor tijdens de kennismaking. Zorg ook dat je lucifers en een kaars bij de hand hebt. Via een zelfcompassie meditatie ga je vervolgens samen op zoek naar je gedachtenkracht.

Dit is een online vrouwencirkel. Er wordt gebruik gemaakt van een videobel-programma.
Je hoort en ziet elkaar via je telefoon, tablet of laptop.

Vrijdag 21 mei 2021
20.00 tot 21.30, online via Zoom
Kosten: 2,50 euro per persoon
Aanmelden via poinkvrouwencirkel@gmail.com
(vooraf aanmelden verplicht)
Aanloop: vanaf 19.45 is inloggen, mogelijk; zorg dat je om 20.00 uur klaar zit

Meer informatie op poink.info/poink-online-vrouwencirkel-thema-gedachtenkracht-vrijdag-21-mei-2021


Contigo Contact Anti-Discriminatietip

Meld LHBTIQ+ discriminatie altijd via weblijvenonszelf.nl

lesbisch

Uit onderzoek van kennisinstituut Movisie blijkt dat LHBTIQ+ discriminatie nog steeds aan de orde van de dag is. Volgens dit zorgwekkende rapport zijn LHBTIQ+’ers veel vaker het slachtoffer van fysiek geweld en discriminatie vanwege hun seksuele voorkeur of genderidentiteit.
Daarom is het meldplatform #WeBlijvenOnszelf voor LHBTIQ+ discriminatie, opgericht door COC Midden-Nederland en Art. 1 Midden-Nederland, nog steeds van groot belang.

Via het gezamenlijke initiatief
weblijvenonszelf.nl hopen zij het enorm eenvoudig te maken om melding te maken van LHBTIQ+ discriminatie. Dit kan anoniem en is zo gebeurd.
Met het meldplatform hopen beide organisaties de drempel te verlagen om LHBTIQ+ discriminatie te melden. Alleen door het doen van meldingen en aangiften komt er inzicht in de grootte van dit probleem en kan er nieuw beleid worden gemaakt. Zodat we uiteindelijk allemaal onszelf kunnen zijn en blijven in de openbare ruimte.


Contigo Contact TV-tip

Nieuw op tv: De Roze Revolutie

lesbisch

Michiel van Erp heeft een nieuwe documentaireserie gemaakt over vijftig jaar lhbtq-emancipatie. In vier afleveringen van De Roze Revolutie onderzoekt de regisseur vanuit zijn persoonlijke verwondering de geschiedenis van de lhbtq-beweging in Nederland, die zo’n beetje begon met de eerste demonstratie voor lhb-rechten in 1969.

Hoe is het met de hard bevochten verworvenheden en hoe zit dat met al die letters? Van Erp laat het verhaal van binnenuit vertellen door de mensen die er een halve eeuw geleden al bij waren en degenen die nu van zich laten horen. Archiefbeelden van persoonlijke en gezamenlijke sleutelmomenten omlijsten letterlijk hun verhalen in een speciaal voor de serie ingerichte studio. De persoonlijke gesprekken laten emotionele toppen en dalen zien. De vrijheid om jezelf te kunnen zijn is een groot goed dat bevochten én gevierd moet worden.

Aflevering 1: Protest
Maandag 10 mei, 20.30 uur

Meer informatie: 2doc.nl/roze-revolutie

Contigo Contact gaat wisselen van provider...

freedom

Zoals je wellicht gemerkt hebt, bestaat er nog steeds een probleem met de verzending van reacties op contactadvertenties en wel bij mailadressen van bepaalde providers. Zo is het op dit moment niet mogelijk een reactie in te zenden via het reguliere, online formulier als je een emailadres hebt dat eindigt op:
.yahoo
.home
.upcmail
Indien je gebruik maakt van een dergelijk mailadres, is het verzoek je reactie(s) op (een) contactadvertentie(s) rechtstreeks te sturen naar info@contigocontact.nl onder vermelding van het CCnummer van de advertentie.

Omdat dit technische probleem ontstaan is na de (noodzakelijke) overstap vorig jaar naar provider Strato en deze provider geen interesse toont in meedenken aan een oplossing, heeft Contigo Contact besloten binnenkort over te stappen naar weer een andere provider.

De keuze is gevallen op hosting door de nieuwe provider Freedom, opgezet door de voormalige medewerkers van XS4all. Freedom gaat in de zomer van start met het aanbieden van kleinschalige hostingpakketten, dus daar is het nog even op wachten. Freedom staat bekend om haar professionele, klantvriendelijke, betrouwbare partnerschap, met veel oog voor privacy. De hostingkosten gaan daardoor weer omhoog, maar een niet naar tevredenheid werkende website is ook geen optie...

Nog even wachten dus en hopelijk zijn de technische problemen dan opgelost.

Contigo Contact Interviewtip
Het Nationaal Ouderenfonds zoekt lesbische en biseksuele 55+ vrouwen

lesbisch

Voor het project 'In gesprek' is het Nationaal Ouderenfonds op zoek naar ouderen die het leuk vinden om verhalen te delen over hun leven en hierover in gesprek te gaan. Ze wil specifiek LHBTI-ouderen een platform bieden om hun verhalen te delen. Op deze manier zet zij zich in om meer mensen in aanraking te brengen met liefdes- en levensverhalen van LHBTI-ouderen om zo de maatschappelijke kennis en het bewustzijn te vergroten.

Vind jij het belangrijk om jouw levensverhaal te delen, zodat meer mensen (liefdes)verhalen horen van LHBTI'ers? Wil je met jouw verhaal eventueel een bijdrage leveren aan een interessant lespakket voor toekomstige zorgprofessionals of een campagne over de liefde van het Ouderenfonds? Dan ben je van harte uitgenodigd om bij het 'in gesprek' project over je eigen leven te vertellen.

De gesprekssessies vinden plaats in de eerste helft van 2021, rekening houdend met de Covid-19 situatie en wat daarbinnen mogelijk is. Aan de bijeenkomsten doet een vaste groep van vrijwilligers, ouderen of studenten mee van 4 tot 8 personen. Het project bestaat uit 2 tot 3 bijeenkomsten die centraal in het land georganiseerd worden. Bij veel aanmeldingen vanuit een specifieke regio worden de bijeenkomsten daar waar mogelijk ter plekke. Reiskosten om naar de bijeenkomsten toe te komen worden vergoed.

In een groep of duo's wordt samen aan de verhalen gewerkt en er wordt voor gezorgd dat het verhaal zo goed mogelijk uit de verf komt. Samen werken aan de verhalen zorgt voor gezelligheid en persoonlijk contact. Uiteindelijk gaat iedereen met een bijzondere opname van het eigen verhaal naar huis!

Voor een lespakket dat ontwikkeld wordt voor toekomstige zorgprofessionals en een campagne van het Ouderenfonds over de liefde, maakt zij graag gebruik van de opnames van enkele van de liefdesverhalen. Natuurlijk alleen met toestemming van de eigenaar van het verhaal.

Na aanmelding wordt er contact met je/jullie opgenomen om samen met andere deelnemers op zoek te gaan naar passende data voor de 'in gesprek' activiteiten.

Wil je meer informatie over dit project? Of je direct aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Kim Helder: k.helder@ouderenfonds.nl of Charlotte Buitenkamp: c.buitenkamp@ouderenfonds.nl

Contigo Contact Donaties

donaties welkom

Vind je Stichting Contigo Contact een goed initiatief, steun haar middels een donatie.

Het is mogelijk veilig en indien gewenst, anoniem, te doneren, o.a. via iDeal, Creditcard of Paypal. Uiteraard eenmalig, je zit nergens aan vast! Je gegevens worden niet vastgelegd.
Doneren gebeurt via de gratis ter beschikking gestelde donatiemodule van Stichting Geef.

Doneer via www.contigocontact.nl/CCdonatie.htm.Deze donatiemodule vraagt óf een extra -vrijwillige - bijdrage voor haar eigen platform óf houdt een klein percentage van de donatie in. Wil je liever rechtstreeks doneren aan Stichting Contigo Contact, dat kan, maak dan je bedrag over op de eigen rekening van Stichting Contigo Contact:

NL40 RABO 0127 9916 11

Zorg ervoor. om boekhoudkundige redenen, dat je bij de omschrijving 'donatie' vermeldt.


Bekijk hier, ter informatie, de pagina van Stichting Contigo Contact op de website van Geef.


.
Stichting Contigo Contact, 2021
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.