Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief mei 2020
Aantal abonnees: 1800
info@contigocontact.nlStichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen
Ga naar de website van Contigo Contact


Al 20 jaar een begrip!


Contigo Contact bedankt...

de gulle geefster die onlangs een donatie van maar liefst 100 euro deed aan Contigo Contact!
Wat een aangename verrassing in deze moeilijke tijd!
Heel hartelijk dank voor dit mooie gebaar.


Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via www.contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 17,50 euro (1 maand plaatsing) of voor 30 euro (2 maanden plaatsing).

Geen abonnementskosten, geen account nodig, geen inlog nodig. Zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk.

Surf naar: www.contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact Podcasttip
Podcasts met een roze tintjeBerlijn: het verhaal van de muur
Bij het Vlaamse radioprogramma Klara onderzoeken schrijver Piet de Moor en Klara-eindredacteur Karen Billiet het verhaal van de Berlijnse muur. In aflevering vier gaan ze in op homoseksualiteit in zowel de DDR als West-Duitsland. Wist je bijvoorbeeld dat anti-homowetgeving in de DDR na de oorlog werd afgeschaft, maar dat in West-Duitsland nog honderden mannen werden veroordeeld?
https://open.spotify.com/show/0ZcQ8ha1EI1IYD4KW8KfSU?t=0


CoupleGoals
In de podcast CoupleGoals spreken queer koppel Mandy en Roos met andere stellen. In de tweede aflevering gaan ze in gesprek met Junior en Spikey over hun open relatie.
https://open.spotify.com/show/7f9Td2OkmvuoLucV2FLKs1?t=0


Food 4 Thot
OUT-magazine redacteur Fran Tirado, natuurkundige Joe Osmundson, dichter Tommy Pico en schrijver Dennis Norris II praten je wekelijks bij over queer onderwerpen die op dit moment spelen. Van geweld tegen homo’s tot de (mis)stappen van Trump.
https://open.spotify.com/show/2fbYhvsFtnVhdEiQ5roHDx?t=0

Contigo Contact Filmtip

Online naar de bioscoop

lesbisch

Queer Pioneers – powered by Rialto & LantarenVenster is het programma waarin het werk van filmmakers centraal staat die vooroordelen hebben weggenomen, maatschappelijke barrières hebben geslecht en een waarachtige visie hebben gegeven op de LGTBQ+-gemeenschap; kortom: een programma over pioniers die de grenzen hebben opgezocht op het gebied van seksualiteit, geaardheid en gender om zo hun stempel te drukken op de filmwereld en het politieke debat.

Deze filmhuisfilms zijn nu online te zien (tegen betaling):

https://picl.nl/programmas/queer-pioneers

Contigo Contact Borreltip
Online borrelen met PoinkPoink verlegt haar grenzen en organiseert op drie zaterdagavonden in mei een online borrel voor alle lesbische (LBTQ+) vrouwen. Een manier om in contact te komen met elkaar en elkaar (op een andere manier) te leren kennen. Thuis en toch uit.

Data: zaterdagavond 2 mei, 16 mei en 30 mei 2020.
Borreltijd: 20.00 uur tot 21.30 uur.
Aanloop: vanaf 19.45 kun je inloggen. Zorg dat je om 20.00 helemaal klaar zit.
Locatie: online vanuit je eigen laptop, tablet of telefoon.
Kosten: gratis, je verzorgt alleen je eigen hapje en drankje.
Aanmelden: stuur een mail naar borrelpoink@gmail.com.

Wat is een online Poink borrel?
De borrel is voor ALLE lesbische (LBTQ+) vrouwen.
De bedoeling is met elkaar in gesprek te komen. Met elkaar kennismaken.
De ervaring bij videobellen tot nu toe is dat je makkelijk met elkaar in gesprek raakt, je andere mensen leert kennen dan anders en dat de drempel om het gesprek met elkaar te voeren laag is.

Hoe werkt het?
Er wordt gebruik gemaakt van een videobel-programma. Je hoort en ziet elkaar via je telefoon, tablet of laptop. Lenny is de gastvrouw van de online borrels en zij verwelkomt iedereen bij aankomst. Om 20.00 legt de gastvrouw uit hoe het één en ander werkt. Bij alle deelnemers staat dan het geluid uit. Laat dit even zo. Als de gastvrouw het aangeeft kan jouw geluid weer aan. Iedereen komt aan in een gezamenlijke videobel-sessie. Van daaruit ga je in kleine groepjes met elkaar in gesprek. De gastvrouw geeft je 1 of 2 vragen mee ter inspiratie. Na 15 minuten maakt de gastvrouw nieuwe groepjes, zodat je nieuwe mensen kan leren kennen. De gastvrouw is altijd via chat te bereiken, mocht je iets willen vragen of zeggen. Je kunt de borrel of het groepje binnen de borrel verlaten wanneer je wilt.
Contigo Contact Kaartjestip

Stuur een regenboogkaart naar roze senioren

lesbisch

Veel roze (lesbische, homo, bi+ en transgender) senioren zitten op dit moment door het coronavirus in isolement. Omdat ze bijvoorbeeld geen kinderen of een partner hebben. Ook kunnen ze hun vrienden even niet ontmoeten. Daarnaast zijn deze ouderen soms niet heel handig met internet, dus even makkelijk nieuwe mensen leren kennen zit er niet in.

Jij kunt deze ouderen een hart onder de riem steken door een kaartje te sturen! Het mag een kaart zijn die je in de winkel koopt, maar een zelfgemaakte kaart is natuurlijk nog veel leuker!
Wens ze sterkte in deze tijd, of laat gewoon even weten dat je aan ze denkt.

Stuur je kaart naar:
COC Nederland,
Antwoordnummer 2966
1000 RA Amsterdam
Onder vermelding van ‘Regenboogkaart’ Een postzegel is niet nodig.

De ambassadeurs van Roze 50+ zorgen ervoor dat jouw kaart bij iemand komt die goed een steuntje in de rug kan gebruiken!

Contigo Contact Quiztip

Online quiz voor LBTQI+ vrouwen van alle leeftijden

lesbisch

Wil jij jezelf ook zo graag onderdompelen in je LBQTI-vrouwen community? Dat kan, want Stichting Ondersteboven organiseert op zondag 24 mei Meeting Generations – de online quiz!
Tickets kosten 3 euro p.p.

Meeting Generations is een spel voor LBQTI vrouwen van alle leeftijden. Weet jij wat een zandbakpot is? Van wie is de quote “Iedereen is lesbisch”? Kan jij biseksuele vrouwen zo uit de menigte plukken? Dreun jij met gemak een lijst met lesbische boeken op?

Tijdens Meeting Generations wordt je kennis getest en leer je de verhalen van vrouwen van verschillende leeftijden kennen!

Nu we te maken hebben met coronamaatregelen en een anderhalvemeter samenleving, kunnen we elkaar niet ontmoeten in een café. Maar we kunnen elkaar wel ontmoeten! Doe online mee, leer nieuwe mensen kennen, en kom van alles te weten over de verhalen en ervaringen van andere vrouwen die (ook) op vrouwen vallen.

Koop tickets voor deelname aan deze quiz. Klik hier.

Contigo Contact Filmtip

Gratis online LHBT-films

lesbisch

In Azië bestaat een Aziatische filmdienst genaamd GagagOOLala waar
LHBT-films te zien zijn. Dit zgn. Gay Netflix stelt online een aantal films gratis beschikbaar (alleen even een account aanmaken).

GagagOOLala meldt aan Reuters: ‘Voor de LHBT-gemeenschap die in het bijzonder is geïsoleerd – vooral als ze alleen wonen en niet worden verwelkomd door familie – hopen we dat dit verlichting, afleiding en amusement biedt'.

De gratis films kun je bekijken op:

www.gagaoolala.com

Contigo Contact Geeft Weg


lesbisch

Speciaal in deze moeilijke tijd een steuntje in de rug voor jezelf:

Rememberings and Celebrations -
Loving Reminders of the Great Mother's Voice

Innerlijke wijsheid-kaartjes (Engelstalig) die helpen bij het lief zijn voor jezelf, bij het blijven horen van je innerlijke stem, bij het minder hard oordelen over jezelf en bij het vertroetelen van het kind in jezelf.

Juist in deze tijd van aangewezen zijn op onszelf een manier om dichter bij jezelf te komen en daarna te blijven.

Vind je eigen manier om deze kaartjes een plek in je leven te geven.

Wil je kans maken op deze liefdevolle kaartjes, vul dan je gegevens in op
www.contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm.
Ondersteun / doneer

Download op je mobiele telefoon rechtstreeks de Contigo Contact Geef app en doneer:

Doneer aan Contigo Contact Doneer aan Contigo Contact

Als je de button van je keuze aanklikt wordt je doorgestuurd naar de Apple App Store of Android Play Store afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt; de Geef app zal geinstalleerd worden en er kan veilig gedoneerd worden.

Liever via de Ipad/computer en/of anoniem doneren?
Surf naar https://www.contigocontact.nl/CCdonatie.htm en vul het Geef-formulier in.


.
Stichting Contigo Contact, 2020
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.