Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief mei 2019
Aantal abonnees: 1809

[email protected]
Stichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen
contigocontact.nl

Al 20 jaar een begrip!

Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 17,50 euro (1 maand plaatsing) of voor 30 euro (2 maanden plaatsing).

Surf naar: contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact TV-tip
Dubbel Geluk: Hoe is het om op te groeien met homo-ouders? Op 6 mei op tv.

lesbisch

Hoe leer je je als jongen scheren als je twee moeders hebt? Is het als vrouw met twee moeders moeilijker om te gaan met mannen? Dit onderzoekt Esmée in haar film Dubbel Geluk.

Esmée groeide op met twee moeders. Ook Marijn, Dora en Lieke zijn opgevoed door homoseksuele ouders. Esmée wil weten hoe deze vorm van ouderschap hen heeft gevormd.

Marijn, Dora en Lieke zijn zelf volkomen tevreden met de gezinssamenstelling. De enige problemen komen van de wereld om hen heen. Alle drie hebben ze ervaring met heel persoonlijke, soms impertinente vragen waarmee ze worden bestookt. "Hoe hebben jullie dat dan gedaan?" Of "En jij zelf dan?" Alsof het erfelijk is. En "Wie is dan je echte moeder?" Om er vanaf te zijn heeft Marijn het soms liever over zijn ouders dan over zijn moeders. "Niet omdat ik me ervoor schaam, maar anders moet je het hele verhaal weer uitleggen."

Dubbel Geluk is de eindexamenfilm van Esmée van Loon van de Willem de Kooning Academy.
De film is op maandag 6 mei te zien op NPO2, om 21.30 uur.
Na de uitzending is de film ook online te bekijken.

De trailer alvast zien? Ga naar https://vimeo.com/277765029


Contigo Contact Onderzoekstip
Historisch onderzoek naar lhbtiers met een handicap: oproep voor interviews

lesbisch

Mijn naam is Nina Littel, en momenteel ben ik bezig met een historisch onderzoek voor de research master Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hierbij doe ik onderzoek naar de geschiedenis van lhbtiers met een handicap in Nederland en Groot Brittannië, in de jaren zeventig, tachtig en negentig.

Hierbij ben ik geïnteresseerd in hoe lhbtiers met een handicap zich verhielden tot de bestaande homo- en lesbische beweging, en tot de gehandicaptenwereld. Ik ben geïnteresseerd in gevoelens van inclusie en exclusie, toegankelijkheid en mentaliteit. Daarnaast onderzoek ik de initiatieven die genomen werden door lhbtiers met een handicap om groepen, informatie of activiteiten voor hun eigen doelgroep te ontwikkelen, en de beweegredenen daartoe.

Voor dit onderzoek zou ik heel graag gesprekken aangaan met mensen die binnen deze doelgroep vallen; lhbtiers met een handicap, die actief waren in of de homo/lesbische beweging, of in de gehandicaptenwereld, in de jaren zeventig, tachtig of negentig.

Valt u binnen deze doelgroep, en heeft interesse om met mij hierover in gesprek te gaan, mail dan alstublieft naar !

Ik hoor heel graag jullie verhalen.

Contigo Contact Uitgaanstip
24-26 mei: Alkmaar Pride

lesbisch

Het thema van de negende editie van Alkmaar Pride is Embrace. Het lange roze weekend heeft een divers programma met films, expo, gesprekken, sport en feesten. Als publiekstrekker is er op zaterdagmiddag een grachtenparade van de Accijnstoren tot het Waagplein.

Meer info: alkmaarpride.nl

Contigo Contact Vakantietip
Tool laat zien hoe homovriendelijk je volgende vakantiebestemming is

lesbisch

Je vraagt het jezelf vast en zeker af en toe af: hoe goed is het gesteld met de acceptatie van homos in mijn vakantieland? De tool 'Destination Pride' geeft antwoord.

Het is niet altijd even duidelijk in welke landen homoseksualiteit geaccepteerd wordt. PFLAG Canada en techbedrijf FCB/SIX hebben een tool ontwikkeld waarin je het heel makkelijk kunt zien. De cijfers zijn gebaseerd op de database Equaldex en Wikipedia. Met de tool vind je informatie over 2000 steden in de hele wereld. Aan de hand van de huwelijksrechten, wetgeving en mensenrechten wordt er een cijfer aan een stad gegeven. Gebruikers van de tool kunnen ook eigen ervaringen toevoegen.

Benieuwd? Klik hier.

Contigo Contact Links

lesbisch


Contigo heeft een uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen.
Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

Nieuw toegevoegd:


www.linda.nl/lhomo
L'Homo, nu niet alleen meer voor homo's maar voor de gehele LHBTI-gemeenschap!www.komteenmensbijdedokter.nl
Elke dag zit de wachtkamer van de dokter vol met mensen: mannen, vrouwen, homo's, lesbiennes, hetero's, bi's, trans personen, intersekse personen, aseksuelen... Allemaal hebben ze recht op zorg die bij hen past, maar door onwetendheid, schaamte en verkeerde aannames krijgen ze die niet altijd. Samen kunnen we daar iets aan doen. Laat zien wie je bent, zodat je de zorg krijgt die bij jou past. Ontdek op deze website wat jij kan doen!

www.zwollepride.nl
Zwolle Pride 2019, dit jaar op op 31 augustus.

https://queerpridegent.be
De slogan van het evenement Pride = Protest is een knipoog naar de wortels van de Pride-beweging. De eerste prides ontstonden als herdenkingen van de Stonewall-rellen in 1969 waarbij LGBTQ+-gemeenschappen in opstand kwamen tegen marginalisatie en onderdrukking. Queer Pride Gent is een reactie op gevestigde prides in centrumsteden, waar inclusiviteit vooral op een commerciële en institutionele manier wordt geïnterpreteerd waardoor steeds meer LGBTQ+ers zich er niet (meer) welkom of vertegenwoordigd voelen. Minderheidsgroepen krijgen geen stem en er is weinig aandacht voor vormen van discriminatie en activisme. De oorspronkelijke boodschap van protest heeft plaats geruimd voor een parade van politieke partijen en commerciële instanties. De Queer Pride Gent vertrekt vanuit een gevoel van inclusiviteit en appreciatie, gegrond in de waardering voor eender welke seksuele of romantische oriëntatie en genderidentiteit/-expressie en andere identiteitsaspecten waaronder klasse, etniciteit, beperking, leeftijd, levensovertuiging en geografische afkomst.

Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htmContigo Contact Wandeltip

Damespad Utrecht gaat aan de wandel op 19 mei

lesbisch

Op 19 mei is er een feestelijke Kromme Rijnwandeling, georganiseerd door het Damespad Utrecht in samenwerking met 50Plusminus.

In het kader van het 25-jarig bestaan van 50Plusminus is er een gezamenlijk evenement opgezet. Het gaat om een mooie wandeling aan de buitenrand van Utrecht, daarna pannenkoeken eten bij Rhijnhouwen en de afsluiting vindt plaats in de catacomben van Utrecht, alwaar de 50PlusMinusgroep hun feestelijke middag houdt.

Nadere informatie over starttijd en verzamelplaats volgt.
Deelname €5 en met Utrechts wandelspeldje €4.
Graag aanmelden voor 15 mei.
Contactpersoon: Gon Teunissen:Contigo Contact Bioscooptips

Binnenkort te verwachten:

lesbisch

Rafiki
Rafiki vertelt het verhaal van twee vrouwen, tomboy Kena en Zika, die opgroeien in families die lijnrecht tegenover elkaar staan. Nadat ze verliefd op elkaar worden, proberen ze verzoening te zoeken. Dat gaat niet makkelijk en ze moeten kiezen tussen een leven samen of eigen veiligheid.
Trailer: https://youtu.be/7etCPxeQwm0

Mademoiselle de Joncquières
Deze speelse, pastelkleurige Diderotverfilming vertelt het verhaal van de welgestelde en nog jonge weduwe Madame de La Pommeraye (Cécile de France), waarop de Markies van Arcis (Edouard Baer), een onbetrouwbaar Don Juan-achtige figuur, intens verliefd beweert te zijn. Als hijh aar na een tijdje toch verlaat, stort Madame zich op iets geheel anders.
Trailer: https://youtu.be/7M_-ucSaFpU


Contigo Contact Geeft Weg


lesbisch

In haar tijd
De stormachtige relatie tussen twee vrijgevochten vrouwen
(1998, derde druk, tweedehands boek, in perfecte staat)


In haar tijd beschrijft de levens van twee eigenzinnige vrouwen: een jonge, felle activiste en een trotse selfmade carrierevrouw. Hun relatie ontwikkelt zich stormachtig.


Wil je kans maken op deze klassieker vul dan je gegevens in op
contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm.


Contigo Contact Sporttip

Pink Summer Sports toernooi Nijmegen e.o.

lesbisch

Gay Sport Nijmegen (GSN) organiseert in het weekend van 21, 22 en 23 juni het jaarlijkse internationale Pink Summer Sports toernooi. De inschrijving voor de verschillende sportonderdelen staat nu open op www.pinksummersports.nl

Het toernooi, met deelnemers uit binnen- en buitenland, begint vrijdagavond 21 juni met een toertocht voor wielrenners. Op zaterdag 22 juni staan een badminton-, beachvolleybal- en voetbaltoernooi op het programma. Op zondag 23 juni is er een wielrentijdrit over 10 kilometer, open water zwemmen in de Spiegelwaal (750, 1500 en 3000m) en een hardloopwedstrijd.

Gay Sport Nijmegen wil via sport LHBT+ emancipatie stimuleren, een veilig en positief sportklimaat creëren en de integratie van LHBT+ gemeenschap bevorderen. Iedereen die daaraan wil bijdragen is welkom en kan zich inschrijven.


Contigo Contact Lezingentip

Goddelijke LHBT - Tweede Jos Wijnhovenlezing in Deventer

lesbisch

Jos Wijnhoven was antiquair, kenner van (oude) boeken, kunst en cultuur, gedreven organisator en liefdevol mens. Met deze jaarlijks terugkerende lezing wordt Jos passie voor schrijvers, schrijven, kunst en cultuur gedeeld met het publiek. Dit keer is het thema van de lezing: Goddelijke LHBT.

De goden uit de Oudheid waren soms net mensen. Ze werden verliefd, ze gingen vreemd, ze werden jaloers en ze namen wraak. Niets menselijks was hun vreemd en zeker niet liefde en seks. Ook niet de homoseksuele.
In 'Metamorphosen' van de Romeinse schrijver Ovidius staat een keur aan bijzondere verhalen waarvan niet alleen goden, maar ook nimfen en stervelingen de hoofdpersonen waren. Zo werd Apollo verliefd op Hyacinthus, die hij echter bij ongeluk met een discus doodde. Op de plek waar Hyacinthus' bloed op de grond vloeide, groeiden, hoe kan het anders, hyacinten.
Callisto, een van de nimfen van Diana werd door haar eigen meesteres verleid en werd zwanger. Het bleek niet de echte Diana te zijn, maar Jupiter die zich als Diana had vermomd. En wat te denken van Hermaphroditus? Inderdaad, hij was de zoon van Hermes en Aphrodite (in het Latijn Mercurius en Venus). Een van Diana's nimfen werd zo verliefd op hem en klampte zich zo stevig aan hem vast dat hun lichamen versmolten. Deze mythen zijn eeuwenlang in de kunst verbeeld. De wijze waarop dat gebeurde, soms behoorlijk erotisch, ziet u in deze lezing die op Ovidius' LHBT-verhalen is toegespitst.

Woensdag 5 juni (19.30 tot 22.00)
Theater Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18 in Deventer.
Een kaartje voor de lezing kost €5 inclusief pauzedrankje.
Online aanvragen van kaarten? Klik hier.
Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur.


Ondersteun / doneer

Download op je mobiele telefoon rechtstreeks de Contigo Contact Geef app en doneer:

Doneer aan Contigo Contact Doneer aan Contigo Contact

Als je de button van je keuze aanklikt wordt je doorgestuurd naar de Apple App Store of Android Play Store afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt; de Geef app zal geinstalleerd worden en er kan veilig gedoneerd worden.

Liever via de Ipad/computer en/of anoniem doneren?
Surf naar https://contigocontact.nl/CCdonatie.htm en vul het Geef-formulier in.


.
Stichting Contigo Contact, 2019
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.