Nieuwsbrief mei 2012
Aantal abonnees: 1852

[email protected]Stichting Contigo Contact

Nieuws, dating, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen

contigocontact.nl
Contigo Contact Nieuwe Contacten

lesbisch

Contigo Contact biedt een betrouwbare online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

In deze rubriek vind je CCadvertenties van dames die op zoek zijn naar een date, een relatie, een erotisch contact, (uitbreiding van) een vriendengroep, reismaatjes, deelnemers voor niet-commerciŽle activiteiten etc. Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie.
CommerciŽle oproepen zijn niet toegestaan.

Surf naar: contigocontact.nl/CCadvertenties.htm

Contigo Contact Hulpverleningstip

Symposium Hulpverlening en HomoseksualiteitOp donderdag 21 juni vindt in Rotterdam het symposium Hulpverlening en homoseksualiteit: laveren tussen bijzonder en normaal plaats. Hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

Gelukkig weten de meeste mensen met lesbische, biseksuele of homoseksuele gevoelens deze een plaats te geven in hun leven. Toch kunnen dilemmas rond seksuele gerichtheid het functioneren belemmeren. Dan is het fijn als je ergens terecht kunt met je vragen of problemen. Niet alle mensen vinden hun weg in de reguliere hulpverlening. Ze durven niet te praten over hun homoseksualiteit, of voelen zich niet gezien of gehoord door hun huisarts, maatschappelijk werker, psychiater, psycholoog of therapeut. De homospecifieke hulpverleners van RotterdamV en COC Haaglanden hebben samen een praktijkgerichte methodiek geschreven, waarmee zij hun kennis en ervaring van homospecifieke hulpverlening graag overdragen aan het reguliere werkveld. Tijdens dit symposium laten zij u kennismaken met de praktijk van de homo- en lesbischspecifieke hulpverlening, en bieden zij u inspiratie en concrete handvatten om seksuele gerichtheid bespreekbaar te maken in het contact met uw eigen cliŽnten. Op het programma staan sprekers, workshops en er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen: vindt u zichzelf voldoende deskundig om homoseksuele, biseksuele en lesbische cliŽnten adequaat hulp te verlenen? Hoe pakt u dat aan? Of bent u wel eens tegen uw eigen ongemak of gebrek aan kennis aangelopen op dit vlak? Daarnaast zijn we benieuwd naar uw visie. Hoe denkt u dat de hulpverlening aan deze doelgroep in Rotterdamse en Haagse regio kan verbeteren?

Begin mei is het definitieve programma te downloaden op www.rotterdamv.nl. Wilt u verzekerd zijn van een plek, dan kunt u zich nu al aanmelden. U ontvangt dan het definitieve programma in mei. Aanmelden per e-mail: , o.v.v. uw naam, functie, organisatie en e-mailadres.

Vanaf 12 uur inloop en lunch, om 13 uur start het programma. Centrum Djoj, Antony Duyklaan 5 - 7, Rotterdam.

Contigo Contact LinksContigo heeft een zeer uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen. Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

Een aantal nieuwe links:

http://rozerouw.forum2go.nl
Roze Rouw, een lotgenotenforum voor lesbische vrouwen en homoseksuele mannen die hun partner verloren zijn door overlijden.

www.staoptegenhomofobie.nl
Sta op tegen homofobie en doe mee aan dit project. Laat zien dat je tegen homofobie bent. Pak je telefoon of zet je webcam aan en maak een filmpje. Beantwoord in je filmpje onderstaande vragen en upload daarna je filmpje. Je kunt ook iets anders bedenken om te zeggen of te laten zien. Door mee te doen help je iedereen die jouw filmpje ziet na te denken over wat homofobie is en wat je ertegen kunt doen.
Voorbeeldvragen: Wat is je naam en waar zit je op school? Ken je homo's of lesbo's? (vrienden, familie, bekenden). Vertel wat over hen. Waarom ben je tegen homofobie? Heb je zelf wel eens homofobie meegemaakt of gezien? Wat doe je zelf tegen homofobie en wat zouden anderen kunnen doen?

Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htm

Contigo Contact Kampeertip

Haarlem krijgt Roze Camping

lesbisch

Rond de viering van Roze Zaterdag dit jaar organiseren Haarlem Roze Stad en Saplaza van 5 tot en met 9 juli de Roze Camping, een unieke gelegenheidscamping aan de prachtige Haarlemse Veerplas. De camping biedt plaats aan ongeveer 750 mensen die voor Roze Zaterdag (7 juli) naar Haarlem komen. Geen enkele stad heeft ooit eerder een geheel Roze Camping georganiseerd. Wat mij betreft mag dan ook niemand dit unieke evenement missen. Denk bij dit weekend aan vuurkorven, gitaren, privťstrand en veel roze gezelligheid, aldus Eva de Raadt van Haarlem Roze Stad. Voor wie niet in het bezit is van een tent of met een groot gezelschap wil komen is het mogelijk om een van de grote legertenten op het terrein te huren. Over mobiliteit hoeven de gasten zich geen zorgen te maken. De camping op het terrein van adventurepark Saplaza bevindt zich vlakbij station Haarlem Spaarnwoude en de afslag van de N200 (afslag IKEA). Bezoekers kunnen gratis parkeren en met het openbaar vervoer zit men zo in het centrum. Ook is het mogelijk om fietsen te huren. Aan de veiligheid is ook gedacht. Het terrein is beveiligd en er zijn kluisjes te huur. Naast het feest in het centrum kunnen de bezoekers ook genieten van het naastgelegen natuurgebied Spaarnwoude.

Overnachten op de Roze Camping bij Saplaza kan al vanaf 11,50 euro p.p.p.n.. Voor meer informatie kijk op www.haarlemrozestad.nl

Contigo Contact Nieuws

lesbisch

Een kleine greep uit het nieuws van dit moment:

-
Adoptie kind van partner vooral bij twee moeders
- Friezen vinden homo 'normaal' scheldwoord
- Eerste roze kast in Nederlandse bibliotheek
- Begeleiding homoseksuele gehandicapten ondermaats
- LesBian Pride
- 'Valse trots maakt homofoob'
- Bi in Beeld - Minister van Bijsterveldt zet spotlights op biseksualiteit
- Openlijke homo als CDA-lijsttrekker?
- Kringen Eindhoven start nieuwe kringen
- PvdA wil homovriendelijker voetbal
- Gemeente Leiden start met 'Jezelf zijn op school'
- Utrechtse gedenksteen in ere hersteld
- Van Bijsterveldt spreker bij Dodenherdenking Homomonument
- Rusland neemt verder afstand van homorechten
- Homoboer zoekt man
- Limburgse campagne tegen homodiscriminatie
- Succesvolle Hand-in-Hand-actie in Elst
- Studie wijst uit: homofoben zťlf homo
- Lesbisch na coma
- Eerste homokus Neighbours
- Erkenning voor problemen LHBTs in asielzoekerscentra
- Imam trouwt islamitisch homokoppel
- Vragenlijst voor Haarlemse roze 55+
- Damessalon NijmegenSurf voor dit en ander nieuws naar: contigocontact.nl/CCnieuws.htm


Contigo Contact Bevrijdingstip

Roze bevrijdingsfeest in Wageningen

lesbisch

Bevrijdingsdag wordt jaarlijks in Wageningen groots gevierd , maar nooit eerder werd er specifiek aandacht besteed aan vrijheden van homoseksuelen. Maar dit jaar gaat dat veranderen. Voor het eerst in Nederland is er op Nederlands drukste bevrijdingsfestival een 'pink square', een plein waar holebi's elkaar kunnen ontmoeten en vrij kunnen zijn. En dat is volgens de organisatie hard nodig in tijden van afnemende tolerantie en onder druk staande homo-emancipatie. Wageningen geeft als tolerante en internationale stad daarmee een voorbeeld aan bevrijdingsfestivals in de rest van Nederland.

PinkSquare wordt ingericht op het Conventplein, tussen de Heerenstraat en Hoogstraat. De DJs openen het feest om 13 uur en draaien door tot middennacht met als slot een variant van de homo top 100. Pinksquare en Wageningen nodigen iedereen uit om op zaterdag 5 mei Vrijheid te komen vieren en delen, want vrijheden geef je door.

Programma:

13 14 uur Opening - Great openingsshow with special host
14 16 uur After Noon Vibes Party warming up
16 18 uur Sound of Freedom Intercontinental freedom hits
18 20 uur Just Dance - 2 hours of non-stop best new dance
20 24 uur Top 100 pink Hits De 100 bekendste pink en gay hits
Contigo Contact Geeft Weg
Gerti Bierenbroodspot -
Schildersverdriet: gedichten, schilderingen en cd


Dit boek is mooi vormgegeven met veel gedichten en illustraties. De cd bevat voorgelezen gedichten. Formaat:16 x 16 cm, linnen harde kaft.


Wil je in aanmerking komen voor dit bijzondere boek inclusief cd, geef je dan op
via contigocontact.nl/CCgeeftweg.htmWil je de nieuwsbrief van Contigo Contact niet langer ontvangen?
Surf naar contigocontact.nl/CCnieuwsbrief.htm


© Stichting Contigo Contact, 2012. Niets uit deze uitgave mag worden verspreid zonder bronvermelding [bron: Contigo Contact, www.contigocontact]. De complete editie doorsturen is natuurlijk wel toegestaan. Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.