Nieuwsbrief mei 2011
Aantal abonnees: 1805

[email protected]Stichting Contigo Contact

Nieuws, dating, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen

contigocontact.nl


Contigo Contact op hyves: http://contigocontact.hyves.nlContigo Contact Nieuwe Contacten

lesbisch

Contigo Contact biedt een betrouwbare online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

In deze rubriek vind je CCadvertenties van dames die op zoek zijn naar een date, een relatie, een erotisch contact, (uitbreiding van) een vriendengroep, een sportmaatje, een reismaatje etc. Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie.
Commercile oproepen zijn niet toegestaan.

Surf naar: contigocontact.nl/CCadvertenties.htm

Contigo Contact Pretparktip

Zaterdag 11 juni: GayDay@EftelingDe Efteling wordt de plek voor een 'roze pretparkdag', oftewel GayDay@Efteling. Voor de eerste editie in Nederland is door de organisatie gekozen voor de Efteling. De organisatie hoopt dat op 11 juni vijfduizend homoseksuele mannen en vrouwen en hun vrienden naar Kaatsheuvel komen om het park roze te kleuren.

Steeds vaker hebben evenementen dagen waarop homoseksuele mannen en vrouwen extra welkom zijn. Het bekendste in Nederland is de Roze Maandag op de Tilburgse Kermis. De Efteling is op 11 juni gewoon geopend. Naast de bezoekers van GayDay@Efteling is het park ook gewoon open voor andere bezoekers. Hetero's zijn dus ook gewoon welkom.

Kaarten kunnen gereserveerd worden op www.gaydayefteling.nl, tegen een lager tarief dan de normale toegangsprijs.

Contigo Contact Expositietip
Foto-expositie over roze ouderenIHLIA en het Consortium Roze 50+ Nederland nodigen je uit voor de opening van een foto-expositie over roze ouderen op 30 mei. Deze tentoonstelling zal vervolgens in juli door het land gaan reizen. Roze ouderen dragen door hun levenswijze interessante verhalen met zich mee. Velen van hen hebben zich hard gemaakt voor emancipatie van homo's, lesbiennes en biseksuelen, waardoor de rechten van andere generaties holebi's een stuk beter zijn geregeld. Tegelijkertijd krijgen diezelfde roze ouderen te maken met discriminatie en onbegrip in zorginstellingen. Hierdoor komen veel roze ouderen niet uit de kast of gaan juist weer in de kast op het moment dat zij naar een zorginstelling verhuizen.

De fototentoonstelling bestaat uit een serie portretten die werd gemaakt door Luuk Wagter. Daarbij werd de alledaagsheid en het bijzondere van roze ouderen benadrukt. Uit de interviews met de ouderen kwamen opmerkelijke uitspraken naar voren, die werden gecombineerd met de fotos. Aansluitend aan de expositie is er een theatervoorstelling over roze ouderen door de Theatergroep Gray: Ik weet het nog heel goed ... over homoseksualiteit en dementie.

De opening vindt plaats op 30 mei van 13.30-16.30 uur, in IHLIA (6e verdieping OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam). Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk en kan via
. Meer info op: roze50plus.nl.
Contigo Contact Verloting

Maandelijkse verloting gratis proefabonnement Zij aan Zij


Contigo Contact mag via haar nieuwsbrief elke maand een gratis proefabonnement op Zij aan Zij aanbieden aan n van haar lezeressen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een mail te sturen naar met daarin je naam, adres en woonplaats en je dingt mee naar het gratis proefabonnement van deze maand. Zij aan Zij zal de winnares berichten.Zij aan Zij is het enige Nederlandse magazine specifiek voor lesbische en biseksuele vrouwen. Een doelgroep zonder stereotype, want lesbische en biseksuele vrouwen zijn er in heel veel smaken. Zij aan Zij is een beleving; vrouwenliefde, vrouwendromen, vrouwenambities, vrouwenfeesten, vrouwentrends, vrouwenerotiek, en vrouwenpsyche passeren de revue. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor de nieuwste boeken, de betere films, de lekkerste muziek, de culturele musts en dating.

Contigo Contact Schrijftip

Verhalenwedstrijd 'Geweld in vrouwenrelaties'In het kader van het internationale project LARS (Lesbian Awareness Raising Strategies) organiseert Taboe Kwadraat een korte-verhalenwedstrijd over geweld in (LBT-) vrouwenrelaties. Omdat we er liever niet over praten lijkt het niet te bestaan, maar in ongeveer n op de 4 5 relaties komt geweld voor op psychisch, fysiek of seksueel vlak. Ook in relaties tussen vrouwen. Hoe is het bijvoorbeeld als je in een relatie niet meer je eigen leven kan leiden? Wat doe je eigenlijk als er wel eens klappen vallen in de relatie? En als je weet dat dat bij een ander gebeurt? Overschrijden vrouwen ook wel eens seksuele grenzen? Of halen we juist onze gram door de ander te negeren? Met de verhalenwedstrijd hoopt Taboe Kwadraat het taboe op geweld te doorbreken en het bespreekbaar te maken. De verhalen worden beoordeeld door Minke Douwesz, Adrinne Nijssen en Franc Craanen. Schrijf je het winnende verhaal? Dan wordt je verhaal gepubliceerd in Zij aan Zij. LaVita Publishing stelt daarnaast boekenpakketten beschikbaar voor de drie beste verhalen.

Kijk op de www.broken-rainbow.nl voor meer informatie.
De uiterste inzenddatum is 27 mei 2011.

Contigo Contact Nieuws

lesbisch

Een kleine greep uit het nieuws van dit moment:

-
Hollandse moslims gayvriendelijker dan gedacht
- 'Homo'-holenmens ontdekt
- Ooievaars in Heemstede mogelijk lesbisch
- AVRO en COC Nederland slaan handen ineen voor Gay Pride
- Gezondheid oudere gays slechter dan hetero's
- Meer vrouwenboten op Canal Parade
- 15e MidZomerGracht Festival in Utrecht
- AOb Roze conferentie: Homoseksualiteit voor dummies
- Nieuwe publicatie: 'Homo in de etalage'
- Toestemming voor houden Moskou Pride
- Fotoboek over Nederlandse homogemeenschap
- Summer of Love: groot vrouwenfestival op Blijburgse strand
- Jongeren: trouwrechten homo's goede zaak
- Happy Plastic maakt filmportrettenserie
- Out bij de brandweer
- Mei Feest - Bisexual Spring Cleaning Party
- Speciale begraafplek voor homo's
- Nieuw: PingPongtong, gedichtenbundel van Rene Luth
- Gay & Lesbian Switchboard bestaat 25 jaar

Surf voor dit en ander nieuws naar: contigocontact.nl/CCnieuws.htm

Contigo Contact Sporttip

Eurogames in uw eigen deelgemeente?Vanaf 20 juli staat Rotterdam vijf dagen in het teken van de Eurogames, het grote evenement voor homoseksuele en lesbische sporters. Ook uw buurt kan meedoen door tegelijk met het evenement een sportactiviteit te organiseren in uw eigen buurt. Daarmee geeft u het goede voorbeeld en laat u jongeren in uw wijk zien dat homoseksualiteit niet vreemd is. Rotterdam Verkeert ondersteunt u daar graag bij. U verdient dan vervolgens een plek tijdens het startsymposium dat op 20 juli georganiseerd wordt in museum Boijmans van Beuningen.

Interesse? Geef u op via

Contigo Contact LinksContigo heeft een zeer uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen. Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

Een aantal nieuwe links:

www.homearoundtheworld.com
Home Around the World is een wereldwijde huizenruilservice voor homoseksuele mannen en vrouwen. Meld je aan en ruil je huis voor een vakantie met een ander lesbisch of homopaar in een ander land. Of nodig een paar uit voor een gezamenlijke vakantie en ga later op bezoek bij datzelfde paar in hun huis. Verhuur een kamer voor een vakantieperiode of bied een bankslaapservice aan.

www.gay-cruise.nl
Gay-Cruise.nl is de eerste serieuze aanbieder van gay cruises in Nederland. Gay cruises of gay-friendly cruises zijn anders dan reguliere cruises. Bijvoorbeeld het vaargebied, je medereizigers en natuurlijk het entertainment aan boord.

Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htm

Contigo Contact
Uitgaanstip
Roze Senioren ContactdagOp zaterdag 21 mei organiseert De Kringen een Roze Senioren Contactdag. De dag, bedoeld voor lesbiennes, homos, biseksuelen en transgenders (LHBT's), kringleden en niet-leden, vindt plaats in De Brakke Grond, Nes 45 te Amsterdam. Centraal staat het thema 'Ouder worden, meer vrijheid!'. Afgewisseld met voordrachten en optredens gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over het thema. Brengt ouder worden inderdaad meer vrijheid met zich mee? Wat zijn nieuwe mogelijkheden en hoe ga je daarmee om? Naast bespreking van het thema is er ruimte voor ontmoeting. Voor koffie, thee, lunch en een borrel wordt gezorgd.

De dag begint om 10.30 uur en eindigt tussen 16 en 17 uur.
Kosten: 17,50- p.p. (incl. koffie, thee, lunch en borrel) - op de dag contant te betalen.
Aanmelden vr 7 mei (vol = vol) met vermelding van naam, adres, e-mailadres + aantal deelnemers op .

De dag wordt georganiseerd door De Kringen. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Oranje Fonds aan het Consortium Roze 50+ in het kader van het project 'Roze 50+, de Onzichtbaarheid Voorbij'.

Contigo Contact Geeft Weg
Ingrid Kluvers - Zo kaal zonder jou
Wanneer haar vriendin steeds vaker klaagt over buikpijn, stelt Ingrid haar voor de keus: naar de dokter om zich grondig te laten onderzoeken f ophouden met klagen. Na een aantal onderzoeken blijken de vage klachten toch heel wat ernstiger dan verwacht, en een periode vol verwarring, hoop en angst breekt aan. In de periode dat de confrontatie met de ongeneeslijke ziekte steeds sterker wordt, wordt ze regelmatig overvallen door herinneringen aan haar puberteit, toen haar moeder overleed aan dezelfde ziekte. Met veel doorzettingsvermogen, optimisme en humor slagen Ingrid en haar vriendin erin zo optimaal mogelijk te genieten van de kostbare tijd die ze nog samen hebben.

Zo kaal zonder jou is niet alleen het verslag van het gevecht tegen een verwoestende ziekte, maar ook een prachtig portret van een onvoorwaardelijke liefde die alleen maar intenser wordt naarmate de omstandigheden verslechteren.

Wil je in aanmerking komen voor deze memoires in boekvorm, geef je dan op
via contigocontact.nl/CCgeeftweg.htmWil je de nieuwsbrief van Contigo Contact niet langer ontvangen?
Surf naar contigocontact.nl/CCnieuwsbrief.htm


Stichting Contigo Contact, 2011. Niets uit deze uitgave mag worden verspreid zonder bronvermelding [bron: Contigo Contact, www.contigocontact]. De complete editie doorsturen is natuurlijk wel toegestaan. Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.