Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief april 2021
Aantal abonnees: 1775
info@contigocontact.nlStichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen


Al 21 jaar een begrip!

Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via www.contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 20 euro (1 maand plaatsing) of voor 35 euro (2 maanden plaatsing).

Geen abonnementskosten, geen account nodig, geen inlog nodig. Zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk.

Surf naar: www.contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact Leestip

Hoe is het om moslim en gay te zijn?

lesbisch

Lhbtq én moslim. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien een tegenstrijdigheid. Wim Peumans heeft tien moslims in België en Nederland geportretteerd. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden. Hij er maakte een boek en een tentoonstelling over: Habibi, het lief en leed van lgbt-moslims.

‘Lhbtq en moslim? Dat kan en mag toch niet? Bestaat dat wel?’ Op het eerste gezicht lijkt het misschien een tegenstrijdigheid. Het roept vragen op, reacties van ongeloof, verwondering en onbegrip. Bij sommigen een mate van weerstand en zelfs weerzin.

Op basis van diepgaand onderzoek brengt Wim Peumans tien openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt-moslims in België en Nederland. Hij bundelde hun verhalen in het boek Habibi, het lief en leed van lgbt moslims. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van lgbt’s.
Gekneld tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf, zijn de mannen en vrouwen in dit boek vooral op zoek naar liefde; naar iemand die ze habibi – mijn liefje – kunnen noemen.

Het boek Habibi, het lief en leed van lgbt moslims verscheen op 2 maart en is te koop voor € 22,50.Contigo Contact Contacttip
Eén van de dames die mij tijdens de nieuwjaars-kaarten-actie een ansichtkaart stuurde, was zo creatief om haar kaart op te stellen in de vorm van een heuse contactadvertentie. Geschilderd op mooi papier.

Wat is er mooier dan de actie, waarbij je tot en met 31 maart jl. je gratis advertentie-code in kon wisselen, af te sluiten met deze creatieve contactadvertentie:

klik hier om te reageren

Voor één keer maakt Contigo Contact een uitzondering en plaatst een contactadvertentie IN de nieuwsbrief en wel in de vorm van dit originele, handgemaakte kennismakingsverzoek.

Zou je graag in contact willen komen met de dame achter deze schilderachtige tekst, klik dan op de kaart. Er opent zich een nieuw scherm met een groter formaat van de kaart én de button waarmee je op de advertentie kunt reageren. Het CCnummer van de advertentie staat er bij vermeld.

Leuk, toch?

Contigo Contact WhatsApp-tip
Succesvolle WhatsApp-Groep Roze Salon 55+ Haarlem

lesbisch

Medio 2020 is de Roze Salon 55+ Haarlem gestart met een WhatsApp-groep. Inmiddels kent de groep zo’n 25 deelnemers en deelneemsters. Steeds meer roze senioren vinden hun weg naar deze contactgroep, die is gestart vanwege de noodgedwongen en inmiddels langdurige ‘tijdelijke’ sluiting van de Roze Salon Haarlem.

Al vrij snel werd duidelijk dat niet alleen trouwe bezoekers van de Roze Salon zich aanmeldden voor de contactgroep. Ook roze senioren die de Salon niet bezoeken of nog niet hebben bezocht, hebben zich aangemeld. De deelnemers zijn niet alleen woonachtig in Haarlem maar ook ver daarbuiten.

Al met al een enthousiaste en leuk gemêleerde groep roze senioren die dagelijks contacten onderhouden en initiatieven nemen om deze te verstevigen.

Wil je ook deelnemen aan de WhatsApp-groep, stuur dan een e-mail zonder je telefoonnummer naar info@rozesalonhaarlem.nl, o.v.v. ‘deelname WhatsApp-groep’.

De organisatoren van de Roze Salon 55+ Haarlem zorgen dan dat de beheerder van de groep contact met je opneemt voor nadere uitleg en je aan de groep toe zal voegen. Je privacy wordt optimaal gegarandeerd.

Contigo Contact Liefdeservaring
Durven brengt liefde


lesbisch

Hoe twee dames elkaar - in coronatijd - vonden middels een contactadvertentie bij Contigo Contact:

-------------------------------------------------------------

"Het alleen zijn was ik na 2,5 jaar beu en de behoefte aan een nieuwe liefde begon meer en meer te kriebelen. De hoop op een spontane ontmoeting vervloog steeds meer. Ik las de oproepen op Contigo Contact, maar daar vond ik niet direct wat ik zocht.
Zou ik het durven??? Met nul ervaring op datingsgebied begon ik het nieuwe jaar met het plaatsen van een oproep. Nu maar hopen dat er überhaupt iemand zou reageren en met een beetje geluk zelfs degene met wie ik verder zou willen leven.

Gelukkig, er kwamen reacties. En dat gaf meteen onrust. Want hoe vlieg je het aan als meerdere reacties tegelijkertijd binnenkomen? Hoe geef je jezelf en de ander de kans om te ontdekken of er een klik is? Waar is de handleiding voor dit soort dingen???

Voor mij werkte het het beste om op volgorde van binnenkomst contact te leggen met de dame die had gereageerd. Als er geen klik was, netjes afsluiten en dan de volgende dame benaderen. Dit heb ik alle dames die hadden gereageerd laten weten zodat zij ook wisten waar ze aan toe waren.

Ik kwam er voor mezelf al snel achter dat ik niet graag lang heen en weer mail of app. Wanneer ik iemand zie, voel ik namelijk direct of er wel of geen klik is. Dat lukt mij niet met mailen of appen.
Corona maakte het afspreken niet eenvoudiger, maar leve het videobellen! Met de eerste twee dames had ik leuke gesprekken. Zodoende kwamen we er achter dat de klik er niet was. Met de derde dame was die klik er wel. En dan is het natuurlijk wel zo netjes om dat aan de dames die nog “on hold” stonden te laten weten.

We zijn inmiddels 1,5 maand verder en dik verliefd, we gaan er samen voor!
Wat ben ik blij dat ik de stap durfde te zetten om een oproep te plaatsen.

En waarom op Contigo Contact? De binnenkomende reacties komen niet rechtstreeks bij je binnen maar worden een soort van gescreend. Hierdoor wordt een barrière opgeworpen voor mensen met mindere bijbedoelingen. Dat gaf mij het veilige gevoel dat ik nodig had om de stap naar het internet daten te durven zetten."Contigo Contact Onderzoekstip
Onderzoek LHBTI Gelderland en Overijssel

lesbisch

Identificeer jij je als LHBTI+’er en woon je in Overijssel of in Gelderland? Deel je ervaringen dan door het invullen van de vragenlijst!
Waar voel jij je veilig, en waar niet? Is er ruimte voor jouw identiteit als je sport? Is er ruimte om LHBTI+ én religieus te zijn? En wat zou jouw gemeente kunnen doen voor jou en andere LHBTI+’ers?

Vul de vragenlijst in op: https://questions.socsci.ru.nl/index.php/597186?lang=nl

Het invullen kost maximaal 15 minuten.

Vizier Oost en de Radboud Universiteit (dr. Niels Spierings) voeren samen dit onderzoek uit.

De provincies Gelderland en Overijssel zijn Regenboogprovincie. Zij willen graag weten hoe het gaat met LHBTI+’ers: hoe geaccepteerd voelen zij zich? Tegen welke problemen lopen zij aan? Als zij dit weten, kunnen zij (regenboog)gemeentes, verenigingen en belangenorganisaties beter ondersteunen en de juiste initiatieven de ruimte geven.

Contigo Contact heeft gelezen...
Lief en fijn

lesbisch

Omdat we allemaal ook even behoefte hebben aan wat liefs en fijns, hieronder een positieve ervaring van een dame die reageerde naar aanleiding van mijn oproep in januari om wat feedback over de website van Contigo Contact:

"Contigo is de enige site die ik af en toe durf te bekijken. Ik heb er een aantal dames mee ontmoet. Het is de enige site die ik betrouwbaar vind. En mijn teleurstellende ervaringen hebben helemaal niets te maken met de site, sterker nog, al ben ik dus een voorzichtige bezoekster, het is de enige site die ik vertrouw en ik vind het heerlijk dat het geen flitsende, dure site is. Dus geen kritiek van mijn kant. Ik heb ooit zelf de stoute schoenen aangetrokken en een advertentie geplaatst en enkele reacties mogen ontvangen. Lieve vrouwen, leuke ontmoetingen maar daar is helaas geen liefde uit ontstaan. Ik zou niet azen op een gratis actie omdat ik de site de inkomsten gun als ik op datingpad zou gaan. Geen kritiek dus, alleen maar lof. Bedankt dat je op deze manier een plek biedt voor vrouwen die vrouwen willen ontmoeten. En wie weet durf ik ooit het pad weer op, voorlopig houd ik het even bij een leven alleen en lees soms de advertenties, want ja, je weet het toch maar nooit."

Dank voor de lieve en mooie woorden.

Contigo Contact Luistertip
Pottencast

lesbisch

Hester is sinds 2020 uit de kast als Queer vrouw. In een podcast, bestaande uit vijf afleveringen, neemt ze je samen met Belinda en Maaike mee naar de gay scene (LHBTI+ Community) in Den Haag.

Wie zijn ze, wat doen ze en hoe ontmoeten ze elkaar? Waar vinden ze liefde en hoe wisten ze dat ze Queer waren? Wat betekenen alle letters van de alphabet mafia? Hester hoopt dat het maken van deze podcast haar zal helpen haar plekje in de community te vinden.

Luisteren?
https://open.spotify.com/show/47A8k1Is3nXKliFcjceunQ?go=1&nd=1

Contigo Contact Sokkentip

Gaycafé verkoopt landelijk regenboog 'happy socks'

lesbisch

Bar de Regenboog heeft het gigantisch zwaar en zit nu al bijna 4 maanden in complete lockdown zonder mogelijkheid tot omzet door middel van afhalen of online verkoop.

Ze zijn gestart met de verkoop van Happy Socks, een speciale editie in Regenboogkleuren. De volledige opbrengst van de verkoop is voor Bar de Regenboog Nederland.

Deze samenwerking met Happy Socks is bijzonder: een bedrijf dat ongekend populair is wereldwijd en bekend staat om zijn hysterische sokken. Nu dus ook speciaal voor ons als regenboog community!

Ze bezorgen de sokken zelf door het hele land om toch bezig te blijven en contact te houden met gasten.

Steun De Regenboog en bestel je Happy Socks op www.barderegenboog.nl


P.S. speciaal voor OD
Contigo Contact geeft niets meer weg


Zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven, stopt Contigo Contact met het weggeven van boeken en dvd's en andere leuke hebbedingetjes aan haar bezoeksters. Er werd te veel misbruik van gemaakt door bezoekers van 'gratis-websites' alwaar de maandelijkse actie van Contigo Contact veelvuldig werd aangeprezen.
Het idee om speciaal iets voor de bezoeksters en daarmee de doelgroep van Contigo Contact te doen, wordt zo teniet gedaan. Dan maar niet meer. Helaas.
Contigo Contact Donaties

donaties welkom

Vind je Stichting Contigo Contact een goed initiatief, steun haar middels een donatie.

Het is mogelijk veilig en indien gewenst, anoniem, te doneren, o.a. via iDeal, Creditcard of Paypal. Uiteraard eenmalig, je zit nergens aan vast! Je gegevens worden niet vastgelegd.
Doneren gebeurt via de gratis ter beschikking gestelde donatiemodule van Stichting Geef.

Doneer via www.contigocontact.nl/CCdonatie.htm.Deze donatiemodule vraagt óf een extra -vrijwillige - bijdrage voor haar eigen platform óf houdt een klein percentage van de donatie in. Wil je liever rechtstreeks doneren aan Stichting Contigo Contact, dat kan, maak dan je bedrag over op de eigen rekening van Stichting Contigo Contact:

NL40 RABO 0127 9916 11

Zorg ervoor. om boekhoudkundige redenen, dat je bij de omschrijving 'donatie' vermeldt.


Bekijk hier, ter informatie, de pagina van Stichting Contigo Contact op de website van Geef.


.
Stichting Contigo Contact, 2021
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.