Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief april 2019
Aantal abonnees: 1816

[email protected]
Stichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen
contigocontact.nl

Al 20 jaar een begrip!

Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 17,50 euro (1 maand plaatsing) of voor 30 euro (2 maanden plaatsing).

Surf naar: contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact had een moeilijke week...
Hostingprovider op zwarte lijst Hotmail, Live, MSN, Outlook

ohoh

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben, verschijnt de nieuwsbrief van Contigo Contact deze keer een week later dan gebruikelijk. Om redenen die nog niet bekend zijn stond de hostingprovider, waar Contigo Contact haar website host, namelijk op de zwarte lijst van Hotmail, Live, MSN en Outlook. Hierdoor kon Contigo Contact de gehele afgelopen week niet mailen naar e-mailadressen van deze bedrijven.

Inmiddels is het probleem gelukkig weer opgelost en werkt alles naar behoren.

Verhuizing naar een andere hostingprovider stond al op het programma van Contigo Contact, dus hopelijk is dit soort problemen dan verleden tijd...

Contigo Contact Onderzoekstip
Pink Panel 2019: Onderzoek veiligheid LHBT's in Kennmerland

lesbisch

Deelnemers gezocht
Homovijandigheid komt niet alleen voor in Amsterdam, maar recent ook in Haarlem, Zandvoort, Velsen, Bloemendaal en Haarlemmermeer. Om te weten hoe het gesteld is met het veiligheidsgevoel en ervaringen met pesten of discriminatie van lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in Kennemerland doet Bureau Discriminatiezaken structureel onderzoek onder deze doelgroep, via het Pink Panel.

Wat zijn jouw ervaringen?
Ben je lesbisch, homo, bi of transgender en woon je in de IJmond, Haarlem, Zuid-Kennemerland of in Haarlemmermeer? Laat ons weten wat jouw ervaringen zijn.
Ga naar de enquête via: https://pinkpanelonderzoek2019.questionpro.com


Contigo Contact Geschiedenistip
Presentatie Nederland in de Tweede Wereldoorlog

lesbisch

COC Twente Achterhoek organiseert samen met de Openbare Bibliotheek Enschede een kleurrijke presentatie op 24 april in de Openbare Bibliotheek vanaf 19.30 uur.

Als Spreker is Judith Schuyf benaderd die veel onderzoek heeft gedaan over het verzet tijdens de 2e wereldoorlog. Aan de hand van drie verschillende levensgeschiedenissen vertelt Judith Schuyf over de situatie van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen in Nederland gedurende de Tweede Wereldoorlog.

1. Tiemon Hofman uit Groningen werd op 16 jarige leeftijd gearresteerd omdat hij seks had gehad met een volwassene. Daarmee overtrad hij Verordening 81/40 van de bezetter, waarin ieder homoseksueel contact tussen mannen strafbaar was gesteld. Tiemon kwam in de gevangenis en later in een jeugdinrichting. Zijn veroordeling bleef hem zijn hele leven achtervolgen. Pas in 1990 werd hij de eerste en enige Nederlander die een uitkering kreeg als homoseksueel oorlogsslachtoffer.
2. Han Stijkel uit Den Haag was een vriend van jhr Schorer, die in 1912 de eerste homo-emancipatiebeweging in Nederland oprichtte. Hij zag al vroeg welke bedreiging de nazis vormden en nam nog voor de Duitse inval in mei 1940 maatregelen. Hij maakte contact met de overheid en vormde een groot verzetsnetwerk met een grote diversiteit aan deelnemers: vrouwen, mannen, homos en heteros, alle leeftijden, religies, beroepen en woonplaatsen. Er waren ook drie leden in Overijssel. Helaas werd het netwerk al zeer spoedig verraden. Stijkel en 32 anderen werden in Berlijn gefusilleerd.
3. De schilder Ru Paré en haar vriendin de zangeres Do Versteegh uit Den Haag redden 56 joodse kinderen van de dood door hen onderduikadressen over het gehele land verspreid te bezorgen. Allen overleefden de oorlog.

Deze drie verhalen laten zien voor welke keuzes mensen konden komen en wat de consequenties van die keuzes waren.

Judith Schuyf is historica en archeologe en schreef onder meer uitgebreid over de tweede wereldoorlog. Voor het Nationaal Comité 4en5 mei maakte ze de website www.tweedewereldoorlog.nl/vervolgdverlangen


Contigo Contact Links

lesbisch


Contigo heeft een uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen.
Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

Nieuw toegevoegd:


www.barbuka.nl
Bar Buka, een nieuwe bar speciaal voor vrouwen aan de Albert Cuypstraat in Amsterdam.

www.zazmagaz.com
Zij aan Zij internationaal: nieuws over lesbische en biseksuele vrouwen van over de wereld (in het Engels).

www.lgbthatecrime.eu/project/project_cih
Het project 'Call it Hate: Raising awareness of Anti-LGBT Hate Crime' duurt 24 maanden (tot en met december 2019) en heeft als doel bewustzijn te creëren bij alle mensen in de EU wat betreft anti-LGBT misdaden en het belang van rapporteren erover.


Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htmContigo Contact Nieuws

lesbisch

Vanaf heden is Contigo Contact gestopt met het aanbieden van nieuwsitems via de website.
De maandelijkse nieuwsbrief blijft nog wel nieuws en tips bevatten.

Een aantal goede websites met interessant nieuws voor lesbische en biseksuele vrouwen vind je op:

www.zijaanzij.nl
https://rozegolf.net
www.coc.nl


Contigo Contact Koffietip

Roze 50 plus Soos in Breda

koffie

Wil je gezellig kletsen en koffie drinken met gelijkgestemden, kom dan naar de Roze 50 plus soos in Breda.
Iedere laatste zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur.
Het adres is Kloosterlaan 174 in Breda.
Voor informatie kun je bellen met 06-38200122.

Contigo Contact Geeft Weg


lesbisch

Wild Side
(dvd)

De wereld van het grote geld heeft de knappe Alex Lee in de problemen gebracht. Ze werkt op een bank, maar heeft veel schulden. Als deze last haar te zwaar wordt, moet ze in de avonduren haar lichaam verkopen als exclusieve call-girl Tijdens een van deze nachten krijgt ze bezoek van ene Bruno, een man die ze kent als een schatrijke klant van de bank. Hij probeert Alex te strikken voor een gigantische witwas-operatie. Als Alex wordt voorgesteld aan zijn vriendin Virginia, raakt ze op slag verliefd op deze Oosterse schoonheid, wat uitgroeit tot een heftige erotische relatie. In het complot dat wordt gesmeed, glinsteren de dollartekens in ieders ogen. Maar Bruno is niet van plan de poen te delen...

Met onder andere: Anne Heche en Joan Chen.

Wil je kans maken op deze spectaculaire dvd, vul dan je gegevens in op
contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm.

Ondersteun / doneer

Download op je mobiele telefoon rechtstreeks de Contigo Contact Geef app en doneer:

Doneer aan Contigo Contact Doneer aan Contigo Contact

Als je de button van je keuze aanklikt wordt je doorgestuurd naar de Apple App Store of Android Play Store afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt; de Geef app zal geinstalleerd worden en er kan veilig gedoneerd worden.

Liever via de Ipad/computer en/of anoniem doneren?
Surf naar https://contigocontact.nl/CCdonatie.htm en vul het Geef-formulier in.


.
Stichting Contigo Contact, 2019
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.