Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief maart 2016
Aantal abonnees: 1880

[email protected]
Stichting Contigo Contact

Nieuws, nieuwe contacten, links en meer
voor lesbische en biseksuele vrouwen


contigocontact.nl
Contigo Contact Nieuwe Contacten

lesbisch

Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je CCadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie, vriendschap, disgenoten, Kringen-uitbreiding, massage-uitwisseling, Dinner-dates, vakantiemaatjes, een bridge-partner en deelnemers voor niet-commerciŽle activiteiten.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie.
(Niet voor commerciŽle oproepen.)

Surf naar: contigocontact.nl/CCadvertenties.htm


Contigo Contact Postzegeltip
Primeur: VN-postzegels over LHBT-emancipatieDe Verenigde Naties hebben voor het eerst een serie postzegels met een LHBT-thema uitgebracht. De zes postzegels zijn een tastbare ondersteuning van de VN Free & Equal-campagne ter bevordering van de internationale LHBT-emancipatie en bestrijding van geweld tegen en discriminatie van LHBTs. De postzegels zijn ontworpen door Sergio Baradat, artistiek directeur van de VN-postdienst (UNPA). Ze werden onthuld tijdens een bijeenkomst in het VN-gebouw in New York. De bijeenkomst werd opgeluisterd met een optreden van de New York Gay Mens Chorus. Een van de postzegels stelt iemand voor die transgender is, zegt Baradat. Hij doelt op de postzegel met een persoon met vlindervleugels. Dat beeld stelt volgens Baradat een persoon voor die tot bloei komt door te worden wat hij of zij werkelijk is. De overige postzegels hebben themas als We Are Everywhere en uit de kast komen of laten een roze gezin zien. Free & Equal is een campagne van het VN-Hoge Commissariaat voor de Mensenrechten om internationaal de emancipatie van LHBTs te bevorderen en geweld tegen en discriminatie van LHBTs aan de kaak te stellen.

Voor meer informatie en evt. bestellen van de postzegels zie UNPA-Shop.

Contigo Contact Links

lesbisch

Contigo heeft een uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen. Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.
Nieuw toegevoegd:

www.rozenkoor.nl
Homo-lesbo-bi koor Het Rozenkoor uit Amsterdam. Met ongeveer 18 leden zingt het koor twee-, drie- en vierstemmige liederen. Deze variŽren van klassiek tot pop, van droevig tot vrolijk, van ingetogen tot uitbundig, van Nederlands tot Russisch. Elke zondagavond is er een repetitie in het gebouw van Buurt en Speeltuinvereniging Amsterdam Zuid. Iedereen kan zijn/haar stem ten gehore brengen en na de repetitie nog gezellig nakletsen. GeÔnteresseerd? Kom eens langs.

www.rozestadsdorpamsterdam.nl
Het Roze Stadsdorp Amsterdam is een netwerk voor alle 50plus roze Amsterdammers, waar iedereen zich thuis kan voelen. Door ons te verenigen, elkaar te ontmoeten, samen iets te ondernemen en -waar nodig- elkaar te ondersteunen, hopen wij gezonder oud te worden en langer een zelfstandig en prettig leven te leiden.

Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htm

Contigo Contact Fototip
Fotograaf zoekt oudere LHBT stellen om te fotograferenIk heet Petra Spiljard en ben al 18 jaar fotograaf. Als fotograaf ben ik in het bijzonder geÔnteresseerd in het fotograferen van mensen. Mensen blijven boeiend, vol verrassingen en altijd weer nieuw. Ik hou van de mensen hoe ze zijn en ik krijg vaak te horen dat ik mensen zo ook op de foto weet te krijgen.

Op dit moment ben ik op zoek naar oudere LHBT stellen (V/V - M/M T/V T/T T/M), om ze in hun dagelijks leven te fotograferen en wellicht ook tijdens een activiteit. Mensen moeten het vooral leuk vinden om te doen.

Belangrijk is het om te weten dat de fotos ook op Getty images komen en dat ze dus voor verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Mensen die meedoen houden er in ieder geval een paar mooie fotos aan over.

Bij eventuele interesse kunt u contact opnemen met mij via of 0644002326. We kunnen het er dan verder over hebben. Ik hoop dat er mensen zijn die er net zoveel zin in hebben als ik.

Om een indruk van mijn werk te krijgen kunt u kijken op www.petraspiljard.nl

Contigo Contact Nieuws

lesbisch

Een kleine greep uit het nieuws van dit moment:

- IndonesiŽ verbiedt gay emojis
- Paus en patriarch spreken zich uit tegen homohuwelijk
- COC: Introduceer verplichte voorlichting in het mbo
- Cordaan verdient in 2015 vijf Roze Lopers
- Kamer doet voorstel voor aparte, veilige opvang voor LHBT-asielzoekers
- De Roze Filmdagen komen eraan
- Ellie Lust winnaar Roze Lieverdje 2016
- Justin Trudeau loopt mee met Canadese Gay Pride Parade
- Meemoeders laten zich erkennen in Belgie
- Aanpak LHBT-emancipatie effectiever met Do it Right
- Gay Pride Amsterdam: de Europese Commissie vaart mee
- Roze Damessalon in De Rietvinck
- Ellen prijst Barack Obama voor zijn bijdrage aan acceptatie
- Coca-Cola klassieker gebruikt voor commercial met een gay twist

Surf voor dit en ander nieuws naar: contigocontact.nl/CCnieuws.htm

Contigo Contact Lezingentip
Lezing over Andreas Burnier, metselaar van de wereldElisabeth Lockhorn spreekt bij IHLIA in Amsterdam over Andreas Burnier. De laatste was schrijfster, filosoof en criminoloog, voorloper van het feminisme en rolmodel voor homoseksuele vrouwen. Elisabeth Lockhorn schreef onlangs een biografie over Andreas Burnier. Dit boek is voor de Biografieprijs 2016 genomineerd.

Datum: donderdag 14 april 2016
Tijd: 19.30 uur,
Locatie: Haasse Vestdijkzaal, 6e verdieping OBA.
Toegang: gratis.
Aanmelden via

Contigo Contact Burentip
Roze Stadsdorp Amsterdam. Life Gets Better Together!
Het Roze Stadsdorp Amsterdam bestaat bijna een jaar en is een plek voor roze Amsterdammers; een plek waar iedere 50+ lhbt-er zich thuis kan voelen en waar we het roze nabuurschap vorm willen geven. Door ons te verenigen, samen dingen te doen en waar nodig elkaar te ondersteunen, kunnen wij prettiger en gezonder oud worden en langer een zelfstandig en betekenisvol leven leiden.

We organiseren 4 keer per jaar een themabijeenkomst gericht op de verdere ontwikkeling van het stadsdorp. De laatste bijeenkomst ging over roze zorg. We hebben maandelijks, op de derde dinsdag van de maand, een gezellige en goed bezochte borrel op wisselende locaties in de stad. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten gestart waar iedereen aan deel kan nemen. Zo is er een filmclub, een wandelgroep, zijn er mensen die samen poolen, bridgen of skaten.

Voor verdere informatie, zie www.rozestadsdorpamsterdam.nl.
Iedereen kan een nieuwe activiteit starten via een berichtje in de nieuwsbrief die maandelijks verschijnt.

Contigo Contact Geeft Weg
Dood hart. Een autobiografische roman - Odiel Reef
Als kind had Odiel soms het gevoel dat ze een baksteen met zich meesleepte. Pas op haar twintigste hoorde ze dat er een naam bestond voor dat loodzware gevoel: depressie. Soms is de depressie een paar jaar weg. Maar dan ineens komt deze in alle hevigheid terug. Geholpen door psychotherapie en medicijnen komt Odiel door deze moeilijke periodes heen. Tot ze binnen een jaar de drie belangrijkste vrouwen uit haar leven verliest: haar geliefde schoonmoeder overlijdt, dochter Froukje gaat het huis uit en haar relatie met Merel loopt vast. Odiel is er dan zo slecht aan toe dat ze wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. Tijdens de therapie komt haar hele leven voorbij. In Dood hart laat ze zien welke strijd ze levert om de weg naar een normaal leven terug te vinden.

Odiel Reef (1959) moest door de gevolgen van reuma stoppen met haar werk als psychologe. Maar zo kreeg ze genoeg tijd voor haar passie: schrijven. Ze publiceerde kinderboeken, jongerenromans en boeken voor volwassenen.

Odiel woont samen en ze heeft een volwassen dochter.

Meer informatie: www.odielreef.nl

Wil je in aanmerking komen voor deze autobiografische roman, geef je dan op via
contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm.


.
© Stichting Contigo Contact, 2016.
Adressen van abonnees worden NIET openbaar
gemaakt en/of doorgegeven aan derden.