Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief maart 2015
Aantal abonnees: 1867

[email protected]
Stichting Contigo Contact

Nieuws, nieuwe contacten, links en meer
voor lesbische en biseksuele vrouwen


contigocontact.nl
Contigo Contact Nieuwe Contacten

lesbisch

Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

In deze rubriek vind je CCadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een relatie, reisgenootjes, vriendschap, sportiviteiten en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie.
(Commerciële oproepen zijn niet toegestaan.)

Surf naar: contigocontact.nl/CCadvertenties.htm

Iedere 15e aanvraag voor een CCadvertentie is gedurende het hele jubileumjaar gratis!

Contigo Contact Valentijnsactie
Actie succesvolOp Valentijnsdag hield Contigo Contact een speciale actie: alle aanvragen van een CCadvertentie voor half geld én de eerste 10 aanvragen na 12 uur zelfs helemaal gratis.
Er is veel gebruik gemaakt van deze actie, waardoor er nu veel contactadvertenties op de website te zien zijn.

Kijkje nemen? Ga naar contigocontact.nl/CCbekijken.htm

Contigo Contact deelt mee...
Technische problemen in februariEind januari stapte de provider, waar Contigo Contact haar website ondergebracht heeft, over van de ene server naar de andere. In eerste instantie leek dit vlekkeloos te zijn verlopen. Na een aantal dagen bleek er toch een probleem te zijn: ingevulde formulieren die via de website verstuurd werden, kwamen niet aan, belandden in een 'zwart internetgat' en zijn helaas ook niet meer teruggevonden. Heel vervelend. Dit probleem werd, nadat het ontdekt was, relatief snel opgelost. Alle dames die op dat moment een CCadvertentie hadden geplaatst, hebben ter compensatie twee weken plaatsingstijd extra ontvangen.

Daarna bleek er echter nóg een probleem te zijn ontstaan; dit werd ontdekt doordat twee bezoeksters van de website dit (gelukkig) meldden: de website bleef aan hen een verouderde versie tonen. Omdat het probleem 'klein' leek (er meldden zich niet meer dames), dacht de provider aan een particulier probleem. Dankzij de onderzoekende geest van één van de twee dames werd de kwestie toch onderkend door de provider als iets wat groter en algemener zou kunnen zijn*. Er is actie op ondernomen, er zijn technische aanpassingen gedaan en inmiddels hebben alle bezoeksters weer standaard toegang tot de laatste versie van de website.

Moraal van het verhaal: mocht je problemen ondervinden met de website van Contigo Contact, meld het dan s.v.p. zo spoedig mogelijk. Sommige storingen ondervind ik, Maya, namelijk zelf niet. Zonder input van buitenaf kom ik er niet achter en kan het niet opgelost worden...* Voor de technici onder ons: sommige providers werken al met IPv6 adressen terwijl de server van de provider alleen nog werkte met IPv4 adressen. Het aanroepen van de website gebeurde daardoor op een wijze die technisch niet ondersteund werd.
Contigo Contact Netwerktip
Uitnodiging COC Zeeland startbijeenkomst LHBT NetwerkTijdens deze startbijeenkomst maakt u kennis met een nieuwe stichting die zich richt op ontmoetingen, belangenbehartiging en deskundigheidsbevordering en politiek op het gebied van LHBT in Zeeland. Iedereen die zich beroepsmatig, vrijwillig of privé voor LHBT inzet is van harte welkom!

Datum: donderdag 26 maart 2015.
Tijd: vanaf 16 uur tot ongeveer 20 uur.
Locatie: de Raadzaal in het stadskantoor te Middelburg (Kanaalweg 3).

Contigo Contact Oproep
Gay Pride 2015: activiteiten gezochtZin om zelf een bijdrage te leveren aan de Gay Pride 2015? Dat kan. De organisatie is op zoek naar mensen die bijzondere activiteiten weten te verzinnen om flink mee uit te pakken. Kunstenaars, locaties, culturele instellingen, ondernemers... Iedereen wordt uitgedaagd.

Onder de naam Arts & Culture Pride worden tijdens het event allerlei culturele activiteiten georganiseerd. De Gay Pride heeft als thema Share. Het begint dit jaar op zaterdag 25 juli en duurt tot en met zondag 2 augustus. De botenparade is op zaterdag 1 augustus. Vorig jaar waren er vijftig activiteiten voor het culturele programma. Voor dit jaar hoopt de stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) op meer.

Een kunst- en cultuurcommissie van vertegenwoordigers uit de wereld van theater, dans, literatuur, beeldende kunst, fondsenwerving en erfgoed beoordelen de inzendingen. Het culturele aspect is belangrijk om het festival meer uitstraling te geven en de aantrekkelijkheid te verhogen, zegt secretaris Lieve van Kessel van de kunst- en cultuurcommissie.

Culturele activiteiten kunnen tot 1 mei worden aangemeld op www.amsterdamgaypride.org.
Je kunt je nu ook al aanmelden voor initiatieven voor 2016, wanneer de EuroPride in Amsterdam plaatsvindt.

Contigo Contact Links

lesbisch

Contigo heeft een zeer uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen.
Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

www.haardvuuravond.nl
De Haardvuur Avonden, een plek gecreëerd voor en door LHBT-moslims, waar moslims en geïnteresseerden samenkomen zonder veroordeeld te worden om hun gender en/of seksuele voorkeur. Een plek voor hen die graag meer en opnieuw over islam willen leren en samen van gedachten wisselen over aspecten van het leven en islam. Een plek voor meditatie, bewustzijn, kennisuitwisseling en spiritualiteit.

http://kenniscentrum-coclimburg.nl
Het Kenniscentrum Maastricht zet zich in voor 'de belangen en het verlangen' van lesbiennes, homo- & biseksuelen en transgenders in de provincie Limburg.

www.natuurlijksamen.org
Natuurlijk Samen is een Gay Straight Alliance, een samenwerkingsverband om samen de veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) te verbeteren.

http://1811alkmaar.nl
1811 Dance & Drinks brengt weer kleur in het uitgaansleven van Alkmaar. Bezoek het café eens aan de Bierkade in Alkmaar en geniet van een lekker drankje, een leuke sfeer of juist die gezellige stapavond op de donderdag- en zaterdagavond.

Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htm

Contigo Contact Maatjestip
COC Friesland zoekt maatjes voor LHBT-asielzoekersCOC Friesland is bezig met het opstarten van een nieuw project. Dit naar aanleiding van het signaleren van steeds meer LHBT-asielzoekers die aansluiting proberen te vinden in de Nederlandse LHBT gemeenschap. Zo blijkt bijvoorbeeld uit interviews dat zij vaak eenzaam zijn. Zij hebben geen vangnet zoals familie of landgenoten en hebben moeite om aansluiting te vinden.

COC Friesland is daarom op zoek naar vrijwilligers die LHBT-asielzoekers een hart onder de riem willen steken. Het maatjesproject richt zich op het sociale contact tussen de vrijwilliger en de asielzoeker. Als maatje heb je invloed op sociaal contact, eigenwaarde, taboe (doorbreken). Doordat een asielzoeker met jou als maatje zijn/haar LHBT kan bespreken, doorbreek je het taboe en kan je bijdragen aan iemands eigenwaarde. Het sociaal contact houdt in dat vrijwilligers contact hebben met LHBT asielzoekers. Sociaal contact kan bijvoorbeeld zijn: samen lachen, samen praten of een LHBT -asielzoeker wegwijs maken in Roze Nederland. De vrijwilliger en de asielzoeker bepalen samen welke vorm dit contact aanneemt, bijvoorbeeld een kop koffie drinken, een wandeling maken, een museum bezoeken of een avondje uit.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden of heb je nog vragen? Neem dan contact op met: COC Friesland, Zaailand 94A, 8911 BN Leeuwarden, 058-2124908 en/of

Contigo Contact Boekenweektip
Vrijdag 13 maart: Karin Giphart in DeventerOp vrijdag 13 maart zal schrijfster en singer-songwriter Karin Giphart acte de présence geven in Café Fabulous. Zij debuteerde als schrijver én singer-songwriter in 2005, met de roman Maak me Blij en de CD And She Bites. In 1995 overleed haar moeder. In Maak me blij speelt de verzorging en het overlijden van een moeder een belangrijke rol, evenals de lesbische scene in Amsterdam. Op haar dertigste heeft zij zich gerealiseerd dat ze lesbisch is.

Net als haar broer Ronald schrijft Karin Giphart beeldend en gedetailleerd over seks. Haar expliciete behandeling van lesbische erotiek is ongekend in de Nederlandse literatuur. Haar tweede boek, Iets tussen broer en zus, gaat over de liefde van broer en zus voor één en dezelfde vrouw. Ook in haar songteksten staat de vrouwenliefde centraal. Ze zal ook optreden als singer-songwriter.

Deze activiteit wordt in het kader van de Deventer Boekenweek georganiseerd door COC Deventer e.o. in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Deventer.

COC-café Fabulous, Brink 64a in Deventer. Aanvang 20 uur. Entree gratis.

Contigo Contact Nieuws

lesbisch

Een kleine greep uit het nieuws van dit moment:

- Heropening Dames Salon 1811
- Nijmeegse homo's melden incidenten nauwelijks
- Apple komt met same sex emojis
- D66 en VVD verheugd met nieuwe locatie homomonument
- Enschede blijft zich inzetten voor LHBT-acceptatie
- Burgemeester Onno Hoes tekent voor tolerantie
- Open Bijou-bijeenkomst op zaterdag 21 maart 2015
- Campagne moet taboes op homoseksualiteit in China doorbreken
- Roze Week Alkmaar
- Turkije krijgt eerste magazine voor gays
- Interventie maakt seksuele diversiteit bespreekbaar op school
- Huwelijk in Finland opengesteld voor homo- en lesbische stellen
- Expo over bisschop Gijsen en het ontstaan van Roze Zaterdag
- Groningen krijgt eigen variant op Milkshake-festival
- Zaterdag 16 mei opnieuw Fabulous Party in DOK H2O
- Slowaaks referendum over homorechten ongeldig
- Homovriendelijke bedrijven zijn succesvoller

Surf voor dit en ander nieuws naar: contigocontact.nl/CCnieuws.htm

Contigo Contact Eilandtip
Films in de kleuren van de regenboog
Vrijdag 6 t/m zondag 8 maart, VlielandZo tegen het einde van de winter en aan het begin van de lente organiseert Podium Vlieland weer een Gay and Lesbian Filmweekend op 6, 7 en 8 maart.

Of het nu een psychologische thriller is, een hartveroverende roadmovie of een Zweedse komedie, er is een gevarieerd programma samengesteld van zes toegankelijke filmhuisfilms. Elke film zal kort worden ingeleid door theaterdocent, regisseur en recensent Gooitsen Eenling. Tussen de vertoningen door in het, volgens Monique van de Ven, mooiste filmhuis van Nederland, is er volop tijd om Vlieland te voet of per fiets te verkennen. En wat te denken van een goed gesprek onder soortgenoten op een (verwarmd) terras met uitzicht op zee of in één van de restaurantjes en café s in de Dorpsstraat? Er worden mogelijkheden aangeboden om samen te borrelen en te eten.

Hotel Arrangementen (2 overnachtingen in uitstekende Hotel Zeezicht of Hotel De Wadden, 2 keer ontbijt, fiets + 5 films) à 139 euro!

Meer weten? Ga naar http://cocfriesland.nl/gay-lesbian-filmweekend


Contigo Contact Geeft Weg
Ik heb je lief - Verborgen patronen in relaties
Ed Nissink

Een groot deel van liefdesrelaties eindigt voortijdig. Alle goede bedoelingen, intenties en voornemens ten spijt: slechts een klein gedeelte overleeft. En in praktisch alle gevallen is er een communicatiestoornis als onderliggende oorzaak te vinden. Dat betreft niet alleen de communicatie tussen beide partners, maar ook de communicatie met de buitenwereld en vooral die met onszelf. Door zelfmisleiding en het negeren van onderliggende motivaties of schaduwkanten draaien we onszelf telkens opnieuw een rad voor ogen en blijven we in dat rad rondlopen, relatie na relatie.

Door het ontdekken van de filters, overtuigingen en onderliggende motivaties of patronen, kunnen we onze ideeën over liefde en relaties opnieuw bezien en op een duidelijker en effectievere manier omgaan met onszelf en onze partner.

Een confronterend boek, maar ook een boek dat inspiratie biedt.

Wil je in aanmerking komen voor dit boek dat ogen doet openen, geef je dan op via contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm.


.
© Stichting Contigo Contact, 2015.
Adressen van abonnees worden NIET openbaar
gemaakt en/of doorgegeven aan derden.