Nieuwsbrief maart 2011
Aantal abonnees: 1793

[email protected]Stichting Contigo Contact

Nieuws, dating, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen

contigocontact.nl


Contigo Contact op hyves: http://contigocontact.hyves.nlContigo Contact Nieuwe Contacten

lesbisch

Contigo Contact biedt een betrouwbare online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

In deze rubriek vind je CCadvertenties van dames die op zoek zijn naar een date, een relatie, een erotisch contact, (uitbreiding van) een vriendengroep, een sportmaatje, een reismaatje etc. Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie.
Commerciële oproepen zijn niet toegestaan.

Surf naar: contigocontact.nl/CCadvertenties.htm

Contigo Contact Dialoogtip

Lesbisch/bi zijn in de Afro-Surinaamse gemeenschapOp 18 maart organiseert Stichting Mosaïc i.s.m. De Dialoog een bijeenkomst over seksuele diversiteit binnen de Afro-Surinaamse gemeenschap. In bijna elke familie is er een tante, oom, zoon, dochter, neef, nicht, vader of moeder die (ook) op hetzelfde geslacht valt. Hoe gaat de Afro-Surinaamse gemeenschap daarmee om? En in hoeverre is het Nederlands beleid voor homo-emancipatie ook van toepassing op deze gemeenschap? Over dit en meer wordt 18 maart gesproken.

Vrijdag 18 maart, vanaf 17 uur, Samen Sterk, Zieken 103, Den Haag.
Aanmelden kan door voor 13 maart te mailen naar .
Zie ook www.dedialoog.nu

Contigo Contact Universiteitstip

Holebigroep op Maastrichtse UniversiteitOp 23 maart is de lancering van UM Pride, een nieuw platform voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) medewerkers en studenten aan de Universiteit Maastricht. Het platform is een initiatief van enkele UM-medewerkers, geïnspireerd door het succes van vergelijkbare netwerken bij onder andere de universiteiten van Amsterdam en Leiden. Het doel van UM Pride is het creëren van een informele en toegankelijke omgeving voor LHBT-medewerkers en studenten, zowel online als offline, waar het mogelijk is elkaar te ontmoeten, samen te werken en ideeën uit te wisselen. Door het organiseren van borrels en andere activiteiten zoals lezingen wil UM Pride bovendien een bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van de universitaire LHBT-gemeenschap. Het platform heeft een open karakter: iedereen die zich verbonden voelt met de UM en de doelstelling onderschrijft - homo, hetero of iets anders is welkom.

Op woensdag 23 maart gaat het nieuwe initiatief van start met een borrel tussen 17 en 19 uur in het Kruithuis, het UM-café op het terrein van de School of Business and Economics, Tongersestraat 53 in Maastricht. De borrel wordt mede mogelijk gemaakt door COC Limburg.

Meer informatie en een routebeschrijving is te vinden op www.umpride.nl.

Contigo Contact Oproep
Dichttalent gezochtBinnenkort gaat Stichting HaarVerbeelding aan de slag met de uitgave van de eerste verzamelbundel van gedichten. De stichting werd in het leven geroepen om vrouwen te ondersteunen die hun kunst in woord en beeld onder de aandacht willen brengen. Voor de eerste dichtbundel kunnen alle vrouwen hun gedichten inzenden!

Vind jij jezelf een absoluut dichttalent en wil je kans maken op publicatie? Stuur dan je werk in via . Er is een groep vrouwen ('de wijze wijven') die zich begin maart gaat buigen over het aangeleverde werk.

Meer info op haarverbeelding.wordpress.com

Contigo Contact Verloting

Maandelijkse verloting gratis proefabonnement Zij aan Zij


Contigo Contact mag via haar nieuwsbrief elke maand een gratis proefabonnement op Zij aan Zij aanbieden aan één van haar lezeressen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een mail te sturen naar met daarin je naam, adres en woonplaats en je dingt mee naar het gratis proefabonnement van deze maand. Zij aan Zij zal de winnares berichten.Zij aan Zij is het enige Nederlandse magazine specifiek voor lesbische en biseksuele vrouwen. Een doelgroep zonder stereotype, want lesbische en biseksuele vrouwen zijn er in heel veel smaken. Zij aan Zij is een beleving; vrouwenliefde, vrouwendromen, vrouwenambities, vrouwenfeesten, vrouwentrends, vrouwenerotiek, en vrouwenpsyche passeren de revue. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor de nieuwste boeken, de betere films, de lekkerste muziek, de culturele musts en dating.

Contigo Contact Sporttip

Gay Zwemkampioenschappen in GroningenDe stad Groningen is op zaterdag 2 juli het toneel van de Open Nederlandse Gay Zwemkampioenschappen (NGZ). In het Helperbad komen zo'n 150 homo- en lesbozwemmers bijeen om uit te maken welke club de snelste van Nederland is. Op het programma staan individuele nummers en estafettes. De wedstrijden vinden plaats in het weekend van Roze Zaterdag. De NGZ is een perfecte voorbereiding op de EuroGames die van 2024 juli in Rotterdam gehouden worden.

De NGZ is een initiatief van de negen Nederlandse gay zwemverenigingen. De NGZ 2011 is KNZB gelicenseerd en wordt georganiseerd door Zwem Goud - gay and lesbian swimming Groningen.

Inschrijven kan via www.zwemgoud.nl/ngz

Contigo Contact Nieuws

lesbisch

Een kleine greep uit het nieuws van dit moment:

-
Homo in Boer zoekt vrouw?
- De Vijf Zintuigen: Ontmoeting met paarden, 10-17 juli
- 'Goeie coming out voorkomt depressies'
- Wie verovert jouw hart... tijdens het fotograferen van de natuur
- GroenLinks komt met initiatiefwet 'babyverlof'
- 25 april - Literaire wandeling - Jordaan, Amsterdam
- Steeds vaker homotrouwerijen in moslimwereld
- Veel roze kandidaten op GayVote.nl
- Veel negatieve reacties op vrijscene GTST
- The Jack & Jill Snapshots
- Marokkaanse jongeren tolerant tegenover homo's
- Politie Haaglanden gaat homo-incidenten registreren
- Facebook (h)erkent homo-koppels
- 'Er is geen ruimte voor homofobie in het voetbal'
- Website Werkverband Katholieke Homo-Pastores
- Wassenaar aan de slag met homo-emancipatie
- Roze wooncomplex in Amsterdam voor ouderen in 2013
- Roza Eindhoven: Diversiteit kleurt je leven

Surf voor dit en ander nieuws naar: contigocontact.nl/CCnieuws.htm

Contigo Contact LinksContigo heeft een zeer uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen. Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

Een aantal nieuwe links:

www.ikbenvreemd.nl
Vreemd is een tweemaandelijks terugkerende queerparty in Café de Plak in Nijmegen die net even anders is. Met muziek die ook net even anders is. Want wij zijn vreemd. Ben jij ook vreemd, ruimdenkend en heb je zin in een muzikale clash, kom dan naar Vreemd. Eerstvolgende uitgave: 8 mei vanaf 23 uur. Entree gratis.

www.alliantie-gelijkspelen.nl
Alliantie Gelijkspelen, opgericht aan de hand van het advies in de kabinetsnota onder regie van de ministeries van VWS en OCW. Stichting Homosport Nederland (sHN) is de coördinator. Andere partners zijn NOC*NSF, Nederlandse Sport Alliantie (NSA), John Blankenstein Foundation (JBF), COC Nederland en MOVISIE. Doel van de alliantie is de beleidsinitiatieven ten aanzien van het bevorderen van sociale acceptatie van homoseksualiteit in de sport af te stemmen, te coördineren, uit te (doen) voeren, in te bedden en te verbreden.

http://sapphosistersabroad.com
Expat Lesbian Support Network in The Netherlands and Beyond. The purpose of this blog is to support expat and English speaking women of all ages who are lesbians living abroad to find their way in the lesbian culture in the country they find themselves in.

http://toerisme.groningen.nl/toerismegroningennl/over-groningen/roze-stad-2011
Lees meer over de Roze Stad Groningen tijdens feesten romdom Roze Zaterdag.


Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htm

Contigo Contact Geeft Weg
It's in the Water (dvd)

In Azalea Springs, Texas, is iedereen rijk, blank en conservatief, de mannen stoer en elke vrouw heeft prachtig lang haar, maar onder dat schone oppervlak is het stadje een broeinest van homo- en lesbische seks, dus gaan de stiekeme gay mannen naar Homo-No-Mo meetings om het af te leren, terwijl de dames tijdens de lunch nieuwe lesbische dates maken. Broeder Daniel van de Anti Homo Zelfhulp Groep kan niet wegblijven uit darkrooms, en de mooie Grace, dochter van een welgestelde familie, kijkt lesbische films en wordt betrapt als ze kust met een al even keurige college girl... Dan duikt het gerucht op dat het door het drinkwater komt dat iedereen gay seks wil!

Engels gesproken | Duits ondertiteld, uitschakelbaar

Wil je in aanmerking komen voor deze komedie, geef je dan op
via contigocontact.nl/CCgeeftweg.htmWil je de nieuwsbrief van Contigo Contact niet langer ontvangen?
Surf naar contigocontact.nl/CCnieuwsbrief.htm


© Stichting Contigo Contact, 2011. Niets uit deze uitgave mag worden verspreid zonder bronvermelding [bron: Contigo Contact, www.contigocontact]. De complete editie doorsturen is natuurlijk wel toegestaan. Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.