Logo Contigo Contact


Nieuwsbrief februari 2021
Aantal abonnees: 1779
info@contigocontact.nlStichting Contigo Contact
Nieuwe contacten, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen
Ga naar de website van Contigo Contact


Al 21 jaar een begrip!

Contigo Contactadvertenties

lesbisch


Contigo Contact biedt al sinds 1999 een betrouwbare en persoonlijke online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

Op de website van Contigo Contact vind je contactadvertenties van vrouwen die op zoek zijn naar een liefdesrelatie (lesbisch/bi), vriendschap, en deelnemers voor niet-commerciële activiteiten.

Ter verduidelijking: ook buiten de nieuwsbrief om zijn, elke dag, via www.contigocontact.nl, de contactadvertenties te bekijken.

Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie; dat kan al voor 20 euro (1 maand plaatsing) of voor 35 euro (2 maanden plaatsing).

Geen abonnementskosten, geen account nodig, geen inlog nodig. Zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk.

Surf naar: www.contigocontact.nl
- om de contactadvertenties te bekijken die op dit moment op de website te zien zijn;
- om zelf een contactadvertentie aan te vragen.


Contigo Contact Geschiedenistip
Februari is queer geschiedenismaand

lesbisch

Op 1 februari 2021 start in Nederland voor het eerst de jaarlijkse Queer Geschiedenismaand. De deelnemende culturele instellingen, waaronder IHLIA, werken samen aan een platform waarin de viering en overdracht van lhbtiq+-geschiedenissen, -verhalen en -prestaties centraal staan.

“Het wordt tijd voor een Nederlandse versie” zegt Lonneke van den Hoonaard, directeur van IHLIA. “Er zijn vele onzichtbare geschiedenissen te vertellen van mensen die we nu lhbtiq+’er zouden noemen. Samen met andere culturele instellingen wordt dit jaar een pilot georganiseerd”.

Op de website van Queer Geschiedenismaand houden de deelnemende instellingen iedereen op de hoogte van interessante (online) tentoonstellingen, podcasts en nieuws omtrent lhbtiq+-geschiedenis.

Bekijk het gehele programma op www.queergeschiedenismaand.nl/programma/

Contigo Contact bedankt...

Dank voor de donaties!

lesbisch

Naar aanleiding van de vorige nieuwsbrief, waarin de door Contigo Contact als teleurstellend ervaren nieuwjaarskaartenactie ter sprake kwam, werden er spontaan een aantal donaties gedaan! Wat een mooi gebaar. Via deze weg dan ook een woord van dank!
Contigo Contact Portrettip
Wall of Fame voormalige COC-café Deventer

lesbisch
Maya's all-time favorite: Frederique Spigt

In het voormalige COC-café was op de muur de zogenaamde Wall of Fame te bekijken. Foto’s van vrouwen, mannen en alles wat daar tussen zit, maar stuk voor stuk bewonderd door bezoekers van het COC-café. De helft van de portretten werd samengesteld door het team initiatiefnemers van de Wall of Fame; de andere helft werd door middel van stemkaarten door het publiek gekozen. De muur bleek een gouden greep en werd zeer gewaardeerd en druk besproken door de COC-bezoekers.

Met het stoppen van het COC-café is er helaas ook een einde aan deze Wall of Fame gekomen, maar online wil het COC er graag een gevolg aan geven. Daarom hier het overzicht van alle portretten die op de Wall of Fame te bewonderen waren:

http://cocdeventer.nl/publicaties-archief/wall-of-fame

Contigo Contact Vriendschapstip
Ingezonden vriendschapsverhaal

lesbisch

Da's lang geleden: een nieuw ingezonden opgedane ervaring via een contactadvertentie bij Contigo Contact. Lees over e
en ontstane vriendschap die dit jaar zelfs een 10-jarig jubilieum kent:

Vriendschap is geen illusie en Bloemetjes kunnen zomaar op je pad kunnen komen


Willen jullie meer verhalen zoals deze lezen? Stuur dan via mail je eigen liefdeservaring of andere ervaring in naar aanleiding van de contactadvertenties bij Contigo Contact.

Contigo Contact Expositietip
Gratis boekje bij Foto-expositie QUEER!

lesbisch

Foto-expositie QUEER! Overijssel en Noord- en Oost Gelderland laat de prachtige portretten en indringende interviews zien van onder andere Hung, Charlie, Arian en Burchak.

Op verschillende plaatsen in het land is de foto-expositie genaamd QUEER! ontwikkeld. Deze expositie bestaat uit foto’s en persoonlijke verhalen van mensen uit de betreffende regio. Je kunt er kracht, tips of advies uit halen. Vanwege de Covid19-maatregelen is de geplande expositie in Zutphen en Deventer uitgesteld, maar het boekje bij de expositie is wel digitaal te bekijken.

De portretten en verhalen zijn gebundeld in boekjes. Hierin kun je bijvoorbeeld de verhalen van Bernard, Dilara, Lesley, Charlie en Burchak terugvinden. Hen werd gevraagd hoe zij omgaan met de eenzame en depressieve momenten in hun leven en ook wat hun boodschap of tip is voor jou.

Klik hier om het boekje met alle foto's en verhalen (in pdf) te bekijken.

Contigo Contact Verkiezingstip

COC’s online verkiezingsdebat op vrijdagavond 5 februari

lesbisch


COC’s Regenboog verkiezingsdebat 2021 wordt online uitgezonden op vrijdagavond 5 februari. Het is een van de eerste debatten met de landelijke politieke kopstukken in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart a.s.

Het debat is ook de eerste activiteit in het kader van het 75-jarig bestaan van COC Nederland, de oudste nog bestaande LHBTI-organisatie ter wereld.

Je kunt de uitzending van het debat vanaf 20.30 uur volgen via onder meer de Facebookpagina (https://m.facebook.com/cocnederland) en website van COC Nederland (www.coc.nl). Later terugkijken kan natuurlijk ook.

Wat gaan de Haagse politici doen tegen de niet aflatende stroom van geweldsincidenten tegen LHBTI’s? Vinden de aanstaande Kamerleden dat scholen LHBTI’s mogen afwijzen, of moet dat nou eens afgelopen zijn? Moet zogenaamde ‘LHBTI-genezing’ verboden worden?
Over dit soort vragen gaan de politieke kopstukken in debat. Ook worden ze aan de tand gevoeld over zaken als meerouderschap, transitieverlof voor transgender personen en een verbod op onvrijwillige en onnodige operaties op intersekse kinderen. En wat gaan deze politici doen voor mensen die te maken krijgen met een stapeling van discriminatiegronden, omdat ze bijvoorbeeld Zwart en transgender zijn?

Het debat vanuit Pakhuis De Zwijger wordt ingeleid door COC-voorzitter Astrid Oosenbrug en gepresenteerd door Clairy Polak, voormalig presentator van Nieuwsuur en Buitenhof.

Behalve de berichtgeving op Facebook, website en YouTube van COC Nederland, doen ook de mediapartners OUTtv en MVS Media de komende tijd uitgebreid verslag van het debat.


Contigo Contact Links

lesbisch


Contigo heeft een uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen.
Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

Nieuw toegevoegd:


https://fotofriesland.nl
Jenny Protzman: de portretfotograaf die laat zien wie je bent.

https://soundcloud.com/tweevrouwenopeenkussen
Twee vrouwen op één kussen is een podcast waarin Laurie in een aantal afleveringen zes vrouwen spreekt die in God geloven én op vrouwen vallen. Ze vroeg zich namelijk af hoe dat bij anderen in één hoofd past, omdat dat bij haarzelf soms niet helemaal lukt. Laurie: "Ik wilde weten of ze die wrijving ook kennen. En hoe ze ermee omgaan. Deze ‘weg’ wil ik namelijk graag samen gaan."

Kijk voor deze en meer links op www.contigocontact.nl/CClinks.htmContigo Contact Leesclubtip
Samen Lezen met Eveline van de Putte

lesbisch

Samen lezen en het boek bespreken met een auteur is een grote verrijking. Op 14 februari a.s. houdt de Bibliotheek Zoetermeer samen met auteur Eveline van de Putte een speciale online editie van de Rainbow leesclub over haar boek 'Stormachtig Stil'.

De Rainbow leesclub is voor lhbti-ers van alle leeftijden die van boeken houden. Iedereen is van harte welkom om online mee te doen op het Platform van de bibliotheek.

Het boek Stormachtig stil bevat zevenentwintig bijzondere verhalen van LHBT-ers. Deze bevlogen auteur zal de middag online begeleiden. Per keer worden er negen verhalen uit het boek, aan de hand van thema’s zoals, uit de kast komen, wat betekent vrijheid voor jou, veiligheid, vroeger en nu, vrienden/familie, en het mooiste verhaal besproken.

Wanneer je het boek leest met een groepje en het vervolgens met elkaar bespreekt ontdek je iedere keer weer nieuwe gezichtspunten. Het is een fijne manier om je eigen ervaringen en visie met anderen te delen aan de hand van dit boek. Stormachtig stil is niet alleen een boek waarin de geschiedenis van de roze ouderen naar voren komt, maar die ook goed te vertalen is naar de mogelijkheden van nu. Als extra bespreken worden twee bijzondere queer gedichten van bekende en onbekende dichters behandeld.

Lijkt je dit geweldig en wil je coronaproof deelnemen aan deze bijzondere leesclub? Op een simpele manier kan je thuis meedoen achter de computer, tablet of laptop met Google Chrome. Je mag natuurlijk je eigen boek meenemen of er een kopen. Een gesigneerd boek kost 25 euro. De kosten voor de leesclub bedragen 2,50 euro.

Kaartjes voor 14 februari zijn te koop via: https://bit.ly/3ffOM6N

Contigo Contact Geeft Weg


lesbisch

Het begint met NEE zeggen
Biografieen rond verzet en homoseksualiteit 1940 - 1945
(Klaus Muller en Judith Schuyf)

Naar aanleiding van 75 jaar Bevrijding vorig jaar biedt Contigo Contact een boek aan dat een onderbelichte kant van W.O. II belicht:

Veel homoseksuele mannen en lesbische vrouwen waren tijdens de Tweede Wereldoorlog actief in het verzet. Hun aandeel werd echter decennialang 'vergeten' in de collectieve herinnering. Het paste niet in de nationale beeldvorming homoseksuelen een ereplaats te geven als verzetsstrijders. Ook in de naoorlogse samenleving hadden zij een marginale positie. Met dit boek krijgen homoseksuele verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog eindelijk de aandacht die zij verdienen.

Wil je kans maken op dit noodzakelijk boek, vul dan je gegevens in op
www.contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm.

Contigo Contact Donaties

donaties welkom

Vind je Stichting Contigo Contact een goed initiatief, steun haar middels een donatie.

Het is mogelijk veilig en indien gewenst, anoniem, te doneren, o.a. via iDeal, Creditcard of Paypal. Uiteraard eenmalig, je zit nergens aan vast! Je gegevens worden niet vastgelegd.
Doneren gebeurt via de gratis ter beschikking gestelde donatiemodule van Stichting Geef.

Doneer via www.contigocontact.nl/CCdonatie.htm.Deze donatiemodule vraagt óf een extra -vrijwillige - bijdrage voor haar eigen platform óf houdt een klein percentage van de donatie in. Wil je liever rechtstreeks doneren aan Stichting Contigo Contact, dat kan, maak dan je bedrag over op de eigen rekening van Stichting Contigo Contact:

NL40 RABO 0127 9916 11

Zorg ervoor. om boekhoudkundige redenen, dat je bij de omschrijving 'donatie' vermeldt.


Bekijk hier, ter informatie, de pagina van Stichting Contigo Contact op de website van Geef.


.
Stichting Contigo Contact, 2021
Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.