Nieuwsbrief februari 2011
Aantal abonnees: 1776

[email protected]Stichting Contigo Contact

Nieuws, dating, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen

contigocontact.nl


Contigo Contact op hyves: http://contigocontact.hyves.nlContigo Contact Nieuwe Contacten

lesbisch

Contigo Contact biedt een betrouwbare online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

In deze rubriek vind je CCadvertenties van dames die op zoek zijn naar een date, een relatie, een erotisch bi-contact, (uitbreiding van) een vriendengroep, een sportmaatje, een reismaatje etc. Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie.
Commerciële oproepen zijn niet toegestaan.

Surf naar: contigocontact.nl/CCadvertenties.htm

Contigo Contact Musicaltip

Kindermusical brengt homoseksualiteit onder de aandachtVanaf komende zomer zal op diverse locaties in Nederland de kindermusical 'Koning & Koning' te zien zijn, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Linda de Haan en Stern Nijland. De musical, waarin de prins nu eens niet trouwt met een prinses maar met een prins, brengt het onderwerp homoseksualiteit op een luchtige en vrolijke manier onder de aandacht van kinderen in de basisschoolleeftijd. In het comité van aanbeveling zitten onder anderen Albert Verlinde en Peter van der Vorst.

Wie een donatie van € 20,- of meer doet, ontvangt gratis het prentenboek Koning & Koning. Ook sponsorende bedrijven en organisaties zijn welkom. Donaties kunnen gestort worden op rekeningnummer 158458478 t.n.v. Stichting Sprookjes Bestaan te Den Haag. De musical zal vanaf komende zomer op diverse locaties te zien zijn, de première zal in Den Haag plaats vinden. Meer informatie is te vinden op de speciaal hiervoor opgerichte website www.stichtingsprookjesbestaan.nl

Contigo Contact Tentoonstellingstip

Monument van Trots - kleurige verhalen van een monumentTentoonstelling tot 30 maart 2011.
Locatie: IHLIA-plein (zesde etage OBA), Amsterdam.

De vrijheid om lief te hebben wie je wilt is niet vanzelfsprekend. Er is voor gevochten en geleden door huidige en voorgaande generaties hier en elders. Op 5 september 1987 schreef Amsterdam geschiedenis. Aan de voet van de Westerkerk werd een uniek en imposant monument onthuld om homoseksuele mannen en vrouwen te inspireren en te steunen in hun strijd tegen ontkenning, onderdrukking en discriminatie. Het monument wil homoseksualiteit zichtbaarder maken.

Gedurende een jaar heeft het IHLIA een aantal bezoekers op het Homomonument geïnterviewd. De tentoonstelling laat zien welke verschillende betekenissen mensen geven aan het monument, onderverdeeld in een aantal thema's zoals bevrijding, waakzaamheid, erkenning en dialoog. In totaal worden aan de hand van videofragmenten van deze gesprekken veertien persoonlijke verhalen verteld.

Contigo Contact Verkiezingentip
GayVote.nlOp www.gayvote.nl staan roze standpunten en kandidaten van partijen die meedoen aan de provinciale verkiezingen op 2 maart. "Jij bepaalt op 2 maart of de provincie oog heeft voor de belangen van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders. Bovendien heb je invloed op de nationale politiek, want ook de Eerste Kamer staat op het spel. Stemmen dus!", zegt Vera Bergkamp, voorzitter van het COC. Uit onderzoek blijkt dat roze onderwerpen voor tweederde van de LHBTs een rol spelen bij het bepalen van hun keuze in het stemhokje. Aangezien er in Nederland bijna één miljoen LHBTs zijn, is de gay vote bij verkiezingen een factor van betekenis. Gayvote.nl is een initiatief van COC Nederland i.s.m. De Gay Krant.

Contigo Contact Verloting

Maandelijkse verloting gratis proefabonnement Zij aan Zij


Contigo Contact mag via haar nieuwsbrief elke maand een gratis proefabonnement op Zij aan Zij aanbieden aan één van haar lezeressen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een mail te sturen naar met daarin je naam, adres en woonplaats en je dingt mee naar het gratis proefabonnement van deze maand. Zij aan Zij zal de winnares berichten.Zij aan Zij is het enige Nederlandse magazine specifiek voor lesbische en biseksuele vrouwen. Een doelgroep zonder stereotype, want lesbische en biseksuele vrouwen zijn er in heel veel smaken. Zij aan Zij is een beleving; vrouwenliefde, vrouwendromen, vrouwenambities, vrouwenfeesten, vrouwentrends, vrouwenerotiek, en vrouwenpsyche passeren de revue. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor de nieuwste boeken, de betere films, de lekkerste muziek, de culturele musts en dating.

Contigo Contact Oproep

Italiaanse homobeweging zoekt (nl of be) gehuwde stellenDe Italiaanse homobeweging Associazione Radicale Certi Diritti is op zoek naar Nederlandse en Belgische homoparen of lesbische stellen die zich achtergesteld voelen omdat hun huwelijk niet in Italië wordt erkend. De homobeweging streed de afgelopen jaren samen met Avvocatura per i Diritti LGBT en Rete Lenford voor de openstelling van het huwelijk naar Nederlands voorbeeld. Ze bundelden onder de naam Affermazione Civile de belangen van stellen die in ondertrouw wilden. Deze kopppels werden begeleid naar het gemeentehuis en ze kregen hulp bij het verzet nadat hun huwelijk formeel werd afgewezen. Affermazione Civile zorgde voor politieke discussie in Italië. Hun strijd werd gesteund door ILGA-Europa. Na de recente beslissing van het Franse Hof dat het huwelijk ook daar niet voor homoparen open hoeft te worden gesteld wil de Associazione Radicale Certi Diritti de strijd opvoeren en zoekt daarom via de Stichting Vrienden van de Gay Krant stellen in Nederland en België die ook een klacht willen indienen bij de Italiaanse overheid omdat hun huwelijk niet wordt erkend in Italië. Het is in strijd met Europese regels dat een homopaar wordt achtergesteld ten opzicht van heteroparen.

Paren die de Italiaanse strijd willen steunen kunnen rechtstreeks contact opnemen met

Contigo Contact Nieuws

lesbisch

Een kleine greep uit het nieuws van dit moment:

-
Muzikaal monument voor openstelling huwelijk
- Huwelijkseis moet van tafel
- Afscheid van Lavelöss
- Haagse roze vieringen beëindigd
- PVV: Nederlands elftal in roze in Qatar
- IOT organiseert conferentie over Turkse holebi's
- ProHomo, AntiSeks? Nederland in de erotische rui
- Nieuw protest tegen Litouwse homofobe wet
- LesBIsch speeddaten in de PRIK
- Roze Loper voor WZH Schoorwijck in Leidschendam
- Shary-An dolgelukkig met haar vriendin
- PinkStage presenteert: 'Emotie'
- Bijzondere nieuwjaarsreceptie LHBT-beweging
- Homo-zijn taboe bij Molukkers
- Lesbische boeken digitaal
- De Wie verovert jouw hart Ladies Night
- Vrouwen tekenen vrouwen
- Regio Eindhoven homovriendelijk
- Amper interesse voor gay alert Utrecht
- Frédérique Spigt on tour
- GBA: "smijterij gay pride-subsidies"
- 'Rechten homo's niet teloor door allochtonen'
- Nieuwe website voor roze 50Plus'ers

Surf voor dit en ander nieuws naar: contigocontact.nl/CCnieuws.htm
Contigo Contact Expositietip

Lesbian postcards - Life before Facebook and TwitterWeet je nog? De tijd dat we elkaar regelmatig ansichtkaarten stuurden? 'Ff sms'en en mailen' was nog niet mogelijk, dus je ging op pad om die ene leuke, mooie en geschikte kaart te vinden voor bijvoorbeeld die eerste roze liefde. In juli en augustus organiseert IHLIA een expositie over het fenomeen lesbische (prent)briefkaarten/ansichten. Het archief heeft een verzameling van o.a. het Lesbisch Archief Amsterdam verworven. Maar er zijn natuurlijk veel meer kaarten in omloop geweest. IHLIA wil haar archief graag uitbreiden om een vollediger beeld te krijgen. Heb jij nog lesbische ansichtkaarten in je eigen archief en wil je die delen/ uitlenen/ laten fotograferen of aan het archief doneren, neem dan contact op en doe mee aan deze nostalgische expositie.

Van de website www.lesbian-postcards.nl die binnenkort online gaat, wordt een groot digitaal archief gemaakt. Maar eerst wordt de expositie bij IHLIA tot een groot 'feest der herkenning' gemaakt met behulp van jullie ideeën, suggesties én met al jullie ansichtkaarten. Stuur een email naar: of bel Gemma 020 5230980 (woe, do, vrij) / 06 24521680. Per post: IHLIA, Tav Gemma Rameckers, Oosterdoksstraat 110, 1011 DK Amsterdam.

Wedstrijd - Doe ook mee!
Wie maakt de leukste/mooiste lesbische ansichtkaart? Stuur een foto/tekening of tekst in voor een nieuwe kaart. Van de mooiste vier ontwerpen gaat IHLIA een setje kaarten uitbrengen, dat gebruikt zal worden voor de publiciteit van de expo. De vier winnaressen krijgen elk 50 setjes gedrukte kaarten voor eigen gebruik.

Contigo Contact LinksContigo heeft een zeer uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen. Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.

Al vakantieplannen? Neem eens een kijkje op:

www.purpleroofs.com
Purple Roofs, een website met een overzicht van wereldwijd gesitueerde, gay vakantieadressen.

http://iseleileana.blogspot.com
Een (soort) Bed & Breakfast in het oude deel van Havana, Cuba. Gerund door een lesbisch stel.

www.valldenrubi.com
Annet en Trees zijn sinds 2005 de trotse eigenaressen van de traditionele olijvenplantage Finca Vall den Rubi, een 6,5 hectare plantage met prachtige oude olijfbomen, gelegen in het Spaanse Catalonië. Het bijbehorende vakantiehuisje wordt verhuurd.www.lafemmevrouwenfeesten.nl
Op zoek naar een uitgaansmogelijkheid in Hoorn? Bezoek de LaFemme Vrouwenfeesten.

www.roze50plus.nl
Een roze gids voor en door 50-plussers.

www.10jaarhomohuwelijk.nl
Een fototentoonstelling over 10 jaar homohuwelijk, die plaatsvindt in de hal voor de trouwzaal in de Stopera in Amsterdam en is vanaf maart tot eind augustus te zien. De tentoonstelling biedt een overzicht van het proces naar volledige gelijkstelling voor mensen van het gelijke geslacht.

www.rainbowduo.com
Het 'Rainbow Duo' betreft een lesbisch koppel dat na een brainstorm comics begon te maken - losjes gebaseerd op hun eigen grappige leven - met de bedoeling dit in de toekomst voort te zetten.

Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htm

Contigo Contact Geeft Weg
Onafwendbaar - Anja de Crom (boek)


Eigenlijk heeft privé-detective Lilian de Bruin niet veel zin in haar nieuwe klus, het opsporen van belastend materiaal waarmee een veelbelovende politicus gechanteerd wordt. Maar omdat die politicus de nieuwe liefde is van haar beste vriend Luc zegt ze toch ja, en voor ze het weet is ze undercover aan het werk in de porno-industrie. Ondertussen worden Lilian en haar nogal gesloten Vlaamse buurvrouw het doelwit van vreemde pesterijen en wankelt Lilians liefdesleven op zijn grondvesten als een oude vlam plotseling weer haar leven binnendendert. Onafwendbaar combineert spanning met een vleugje romantiek en een flinke dosis humor.

Wil je in aanmerking komen voor dit spannende én grappige boek, geef je dan op
via contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm

Dit boek wordt aangeboden door LaVita Publishing (www.lavitapublishing.nl)Wil je de nieuwsbrief van Contigo Contact niet langer ontvangen?
Surf naar contigocontact.nl/CCnieuwsbrief.htm


© Stichting Contigo Contact, 2011. Niets uit deze uitgave mag worden verspreid zonder bronvermelding [bron: Contigo Contact, www.contigocontact]. De complete editie doorsturen is natuurlijk wel toegestaan. Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.