Nieuwsbrief januari 2011
Aantal abonnees: 1770

[email protected]
Stichting Contigo Contact

Nieuws, dating, links en meer voor lesbische en biseksuele vrouwen

contigocontact.nl


Contigo Contact op hyves: http://contigocontact.hyves.nlContigo Contact Nieuwe Contacten

lesbisch

Contigo Contact biedt een betrouwbare online ontmoetingsplek voor lesbische en biseksuele vrouwen.

In deze rubriek vind je CCadvertenties van dames die op zoek zijn naar een date, een relatie, een erotisch bi-contact, (uitbreiding van) een vriendengroep, een sportmaatje, een reismaatje etc. Reageer gratis of plaats zelf een CCadvertentie.
Commerciële oproepen zijn niet toegestaan.

Surf naar: contigocontact.nl/CCadvertenties.htm

Contigo Contact DJ-tip
DJ School Zuid-Holland viert jubileum met cursisten
Tot en met 31 januari korting op alle opleidingen en workshopsDe DJ School Zuid-Holland bestaat 5 jaar en dat moet gevierd worden. De vakkundige school laat zich van haar gulle kant zien: iedere cursist krijgt 10% korting en de actie loopt tot en met 31 januari. De korting geldt op alle opleidingen die de DJ School Zuid-Holland biedt; van beatmixen tot scratchen en van partyjock tot het leren produceren van eigen nummers. Deze actie is van toepassing op zowel de privélessen als op groepssessies.

De DJ School Zuid-Holland (gevestigd in Gorinchem) is in 2005 opgericht door Jolanda van den Berg, die in de DJ-wereld en evenementenbranche beter bekend staat als DJ Miss Smile. Sinds 2010 bestaat de mogelijkheid om een workshop op locatie te houden, dankzij het DJ Eiland en de mobiele DJ-Booth van de DJ School Zuid-Holland.

Ga naar www.djschoolzuidholland.nl en geef je op voor een workshop of opleiding en maak gebruik van de 10% kortingsactie!

Contigo Contact Boekentip

Nieuw boek: Alison Bechdel - Fun HomeHet autobiografische verhaal van Alison Bechdel over een familiegeheim, de scheuren die dat veroorzaakt en haar eigen uiteindelijke loutering. Het gezin Bechdel woont in het Fun Home, de begrafenisonderneming, een familiebedrijf. Met haar eigenzinnige vader, die tevens leraar Engels is, deelt Alison een passie voor literatuur. Maar kort voor zijn onverwachte dood blijken ze nog meer gemeen te hebben... Niet alleen haar vaders leven, maar ook zijn dood is een mysterie. Was het een ongeluk of zelfmoord? Dat laatste, vermoedt Alison. Vanwege haar coming out? Of was het zijn geheime leven: zijn voorliefde voor jongens?

Bestel het boek via www.uitgeverijxtra.nl

Contigo Contact Uitgaanstip
4 jaar Garbo for WomenHet Amsterdamse vrouwenfeest Garbo for Women bestaat 4 jaar! Reden om dit 8 januari te vieren met een bijzondere editie! Op 8 januari kun je op de nieuwe locatie van Garbo, het Miranda Paviljoen, partyen op de muziek van DJ Promiss, DJ Dees en DJ Helene LePage. Special guest van de avond is Victoria Nicol, die een spetterend optreden zal verzorgen. Daarnaast is LaVita Publishing aanwezig met een stand vol lesBIsche boeken, en organiseert Zij aan Zij in samenwerking met de LesBIsche Alliantie en Garbo for Women een GirlsTalk on Tour. Dit keer komen drie experts aan het woord op het gebied van 'roze netwerken': Cynthia de Boer (oprichter Bimeiden.nl), Hilde Vossen (mede-oprichter EuroBiNet) en Saskia Doorschodt (hoofdredacteur EurOut).

Tijden: 17-1 uur Party en stand van LaVita; 17.15 -18.30 GirlsTalk on Tour.
Locatie: Miranda Paviljoen, Amsteldijk 223, Amsterdam.
Lees meer op www.garboforwomen.nl en www.stichtingondersteboven.nl

Contigo Contact Verloting

Maandelijkse verloting gratis proefabonnement Zij aan Zij


Contigo Contact mag via haar nieuwsbrief elke maand een gratis proefabonnement op Zij aan Zij aanbieden aan één van haar lezeressen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een mail te sturen naar met daarin je naam, adres en woonplaats en je dingt mee naar het gratis proefabonnement van deze maand. Zij aan Zij zal de winnares berichten.Zij aan Zij is het enige Nederlandse magazine specifiek voor lesbische en biseksuele vrouwen. Een doelgroep zonder stereotype, want lesbische en biseksuele vrouwen zijn er in heel veel smaken. Zij aan Zij is een beleving; vrouwenliefde, vrouwendromen, vrouwenambities, vrouwenfeesten, vrouwentrends, vrouwenerotiek, en vrouwenpsyche passeren de revue. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor de nieuwste boeken, de betere films, de lekkerste muziek, de culturele musts en dating.

Contigo Contact Tijdschrifttip
Chebba Magazine in teken van homoseksualiteitChebba, het tijdschrift van SJA Meidenplaza dat jaarlijks voor en door Amsterdamse meiden wordt gemaakt, staat dit jaar geheel in het teken van homoseksualiteit. Zo zijn er een interview met Bianca Hagenbeek, portretten van lesbische meiden uit Amsterdam en een prachtig verhaal te lezen. Natuurlijk is er ook fun & fashion, de jaarhoroscoop 2011, en meer.

Chebba Magazine is gratis op te halen bij de Meidenplaza (Tilanusstraat 8, Amsterdam) en bij het hoofdkantoor van SJA (Wibautstraat 150, begane grond, Amsterdam) of per post verkrijgbaar. Bestellen via

Contigo Contact Nieuws

lesbisch

Een kleine greep uit het nieuws van dit moment:

-
'Lesbiennes verdienen meer dan hetero vrouwen'
- COC zoekt nieuw kantoor
- Roze Loper voor Huize Friso in Almelo
- BastaBabes presenteert: 'Effe leren kennen speeddate'
- Karin Giphart on tour met Yvonne Kroonenberg
- Katja Schuurman tongzoent met Ellen Ten Damme
- Nijmegen - Na 25 jaar komt er een einde aan Villa Lila
- Maassluis krijgt toch geen Roze Zaterdag
- Kamer steunt buitenlandse homobewegingen
- Homomonument Amsterdam als Europees erfgoed
- Dordrecht praat met kerken over homo's
- Gay Games en Outgames werken aan hereniging
- Nieuw in Arnhem: Cafe ELSAS
- Joodse inzegening homo-relaties
- Polen kiezen voor het eerst homo

Surf voor dit en ander nieuws naar: contigocontact.nl/CCnieuws.htm
Contigo Contact Filmtip

Aandacht voor 'Modern Family' op Roze FilmdagenVan 10 tot en met 20 maart vinden de jaarlijkse Roze Filmdagen plaats in Amsterdam. Omdat het op 1 april precies 10 jaar geleden is dat het huwelijk in Nederland werd opengesteld voor paren van gelijk geslacht, is een van de thema's in het programma 'Modern Family'.

Voor een bijzondere foto-expositie met het thema 'Modern Family' worden nog lesbo's, homo's, bi's, transgenders en queers gezocht die samen met hun gezin gefotografeerd willen worden in hun woonomgeving. De fotoserie zal een afspiegeling zijn van de verscheidenheid aan relatie- en gezinsvormen binnen de 'roze' gemeenschap en is tijdens de Roze Filmdagen te zien in het Amsterdamse Ketelhuis. Wil je meedoen? Geef je dan op vóór 5 januari via en geef daarbij aan hoe jouw gezin in elkaar steekt.

Meer info op www.rozefilmdagen.nl

Contigo Contact LinksContigo heeft een zeer uitgebreide lijst met links voor lesbische en biseksuele vrouwen. Deze lijst wordt maandelijks bijgewerkt en is daarmee volledig up-to-date.Goede voornemens gemaakt? Is 'actiever worden' er één van? Hieronder een aantal organisaties waar je je goede voornemens in de praktijk kunt brengen:www.watschaftdepoot.nl
Wat schaft de PoOt is de gezellige eetcirkel voor roze Utrecht: er is een eetcirkel voor lesbos en een voor gays. Elke tweede dinsdagavond van de maand schuiven op diverse plekken in de stad Utrecht vier tot zes deelnemers aan tafel voor een lekkere maaltijd, een glas wijn maar bovenal voor een gezellige avond. Iedere gay of lesbo in Utrecht, die zijn of haar medestadsgenoten (beter) wil leren kennen is welkom! Omdat iedere deelnemer om de vijf à zes maanden het gastheer- of gastvrouwschap heeft, zijn er geen kosten aan deze laagdrempelige eetcirkel verbonden.

www.spicaleiden.nl
Spica Leiden, een nieuwe HLBT-studentenvereniging, alweer de vierde in Nederland.
Actie: word vóór 21 januari lid en betaal geen 50 euro, maar 35 euro voor het jaar 2010-2011.

http://lesbi-actief.jouwweb.nl
Een activiteitenclub voor lesbische en biseksuele dames van alle leeftijden. Vooral bedoeld om met elkaar kennis te maken d.m.v. gezellige activiteiten, meer gericht op cultuur en natuur. Denk aan museabezoek, stadswandelingen, beeldentuinen enz.En voor de dames die zich voor 2011 voorgenomen hebben het juist eens rustiger aan te gaan doen, hier een inactieve tip:

www.liplessmagazine.com
Lipless the Magazine richt zich op lesbische, biseksuele en bischierige vrouwen. Met inspirerende en adviserende artikelen en interviews over onderwerpen die de lesbische vrouw van nu aanspreken (coming-out, familie, cultuur en een aantal ondeugende dingen). Op deze manier kunnen lesbische vrouwen van elkaar leren en steun uit elkaars verhalen halen. Daarnaast zijn er ook gezellige onderwerpen zoals, beauty, fashion en uitgaan.

Kijk voor deze en meer links op contigocontact.nl/CClinks.htm

Contigo Contact Geeft Weg
Roze Slofklompen (maat 39-41)
Het nieuwe jaar is nauwelijks begonnen, of Contigo Contact denkt alweer aan de komende Valentijnsdag... Verras jezelf, je aanstaande geliefde, je bestaande geliefde met een origineel cadeau: roze slofklompen met een liefdevolle Cupido.

Wil je in aanmerking komen voor deze leuke en warme, roze slofklompen, geef je dan op via contigocontact.nl/CCgeeftweg.htm

(Je krijgt ze ruim voor Valentijnsdag toegestuurd.)


Wil je de nieuwsbrief van Contigo Contact niet langer ontvangen?
Surf naar contigocontact.nl/CCnieuwsbrief.htm


© Stichting Contigo Contact, 2011. Niets uit deze uitgave mag worden verspreid zonder bronvermelding [bron: Contigo Contact, www.contigocontact]. De complete editie doorsturen is natuurlijk wel toegestaan. Adressen van abonnees worden NIET openbaar gemaakt en/of doorgegeven aan derden.