Home

Discussieer mee over zaken die elke les/bi-vrouw aangaan.
Je reactie wordt dezelfde dag geplaatst. Reageren is anoniem. Je stuurt je reactie naar Contigo en Contigo plaatst deze reactie.
Klik op het thema van jouw interesse, lees de reacties van anderen en stuur jouw anonieme reactie naar Contigo.


[1] Coming-out wordt moeilijker naarmate je ouder wordt
[2] Astrologie als hulp bij het vinden van een partner
[3] Internet en chatten vallen tegen als contactmedia
[4] Partners van gebonden biseksuele vrouwen vinden contact met andere vrouwen prima

DISCUSSIEPUNT 1

Is het zo dat het moeilijker wordt om voor je lesbische of biseksuele geaardheid uit te komen naarmate je ouder wordt/bent? Wat vind jij? Wat is jouw ervaring?

REACTIES
-"Ik denk dat het moeilijker is om bij het ouder worden, zeker als je getrouwd bent en kinderen hebt, te onderkennen aan je omgeving en je zelf dat je lesbisch bent. Als je jong bent sta je aan het begin van je sexuele indentiteitvorming en heb je naar anderen geen keuzes gemaakt. Wel zijn er verwachtingen van anderen, maar je hoeft zelf niet in verlegenheid worden gebracht. Een schuldgevoel naar anderen. Het lijkt me een enorme stap dat je je partner en kinderen moet vertellen dat je anders geaard bent. Gelukkig was ik nog jong, en heb mijn keuze gemaakt. Ik kom er voor uit. Ben wel eerlijk, ik heb begrijpende ouders en vriend(in)en. Moeilijk blijft het" (Rachel, 20 jaar)


-"Wat grappig, ik ben behoorlijk ''jong'' met deze dingen. Ik was 5 jr. geleden 50 en ik bedacht dat het anders moest. Bijna 30 jr. getrouwd en dan tot de conclusie komen dat het anders moet. Wat jammer dat er zoveeel van mijn leeftijd roepen... was ik maar eerder... Nou, ik ben blij dat ik nog met mijn lieve vriendin op oudere leeftijd gelukkig wezen kan. Ik heb alles gehad... een vent.. kinderen.. niet te vergeten schoonfamilie.. een godsdienst.. broers .. zussen en heel veel begrip van mijn psychotherapeute. Jullie moeten weten dat ik heel veel geleerd heb van wat ik GEHAD heb.. wat ben ik blij met wat ik HEB" (Greetje).


-"nee hoor maakt niks uit het ligt aan jezelf jij beslist of je dat op 16 jarige leeftijd of op 36 jarige leeftijd doet. Wel heb je als je ouder bent vaak al veel achter je zoals ik een huwelijk maar moeilijker nee wel verdrietiger, om de gemiste kansen" (Tira)

-"Ik erkende mijn lesbische gevoelens op mijn 38e na een hevige verliefdheid op een vrouw. Ik was gelukkig vrij in die tijd en had dus geen problemen met een bestaande relatie. Het kostte mij een half jaar om hiermee te worstelen en het te accepteren. Daarna heb ik het langzaam aan iedereen in mijn omgeving vertelt. Ik heb geen enkele negatieve reactie gehad, hoogstens wat verbazing omdat ik altijd relaties met mannen had. Inmiddels heb ik 6 jaar een vriendin en wonen we samen en ik heb het nog nooit zo goed gehad. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet eerder aan deze gevoelens heb toegegeven en daar in het verleden (naast hetero relaties) dus ook niets mee heb gedaan (Els, 45 jaar).


-"Ik heb het heel moeilijk gevonden om na 31 jr getrouwd te zijn geweest uit te komen voor mijn lesbisch zijn. De naaste omgeving (man, kinderen, familie) die het allemaal niet begrijpen, je verwijten dat je hun in wezen jaren voor de gek hebt gehouden, je gaat dan wel door een heel diep dal, twijfel alom, heb ik er wel goed aan gedaan om eindelijk voor je zelf te kiezen. Als iedereen er dan na verloop van tijd aan gewend is, dan heb je het gevoel van, had ik het maar eerder verteld, dan was ik langer gelukkig geweest" (Sarina, 53 jaar).


----------------------------------------------------------------
- "Ik wel graag als man zijnde uw mening weten, want ik zit nogal met wat vragen? Mijn vrouw is 10 jaar geleden voor het eerst verliefd geworden op een andere vrouw (getrouwd), dat werd niets behalve een flinke vrij partij en daarna vriendschap. Ze is altijd gek op haar gebleven. Ik wist dit vanaf het eerste begin. Onze relatie is daarne bergaf gegaan, ik bleef wel gek op haar. Nu is er een andere getrouwde vrouw verliefd op haar geworden, die sprekend lijkt op de eerste en ze is daar ook bij ingetrokken. Wij hebben samen een heerlijke vakantie gehad twee weken voor dat zij bij die ander introk. Wij zijn 30 jaar getrouwd, zij is nu 51 jr. Hoe kan dit alles, ik begrijp hier niets van. Vertel me eerlijk hoe of wat, want ik zit met veel vragen" (Hans)
.
Wil je reageren op Hans, vul dan in onderstaand tekstvak je reactie in en schrijf erbij dat het om een reactie op de ervaringen van Hans gaat.

REACTIE:

-"Ik kan Hans wel begrijpen. Maar ik wil toch iets zeggen. Hans, ik ben een vrouw van 58 jaar. En zaterdag is me gebeurd wat ik nooit maar dan ook nooit voor mogelijk had gehouden. Ik ontmoette iemand die ik nog pas heb leren kennen via een cursus. We hadden elkaar twee maanden niet gezien. Zaterdagmorgen ontmoette ik haar weer en het was alsof de wereld verging. Ik schrok me rot maar ik voelde toch echt wat ik in het verleden voor mijn man voelde. Ik begrijp het evenmin van mezelf als dat jij dat doet van je vrouw. Dit wilde ik je vertellen. Niemand weet hiervan en of ik er mee naar buiten kom???? Ik ben volledig in verwarring dat is zeker" (Neeltje).

----------------------------------------------------------------

-"Ik denk niet dat het leeftijd gebonden is maar coming-out is op een bepaalde manier altijd moeilijk. Ik heb 5 jaar een relatie gehad met een vrouw en we waren zelfs getrouwd. Nu is dit over en merk ik dat ik bisexueel ben. Moeilijk te bevatten voor mensen in mijn omgeving en voor mijzelf. Dit is net zo moeilijk als coming-out over mijn lesbisch zijn 5 jaar geleden." (Cindy, 25 jaar)

-"Mijn echtgenoot heeft het altijd geweten en wat goede vriendinnen maar het bleef jarenlang een moeilijk punt. Kiezen voor 'de vrouwen' leek zo egoistisch daarom sprak ik er verder niet over. Ik probeerde het maar wat weg te moffelen, maar ja, dat is niet vol te houden. Toen ik eenmaal veertig was was er geen houden meer aan en dook ik het lesbische leven in. Eindelijk voel ik me normaal en ik denk dat juist omdat ik me zo goed en normaal voel nu ik wel leef naar mijn aard het door de meeste mensen gewoon wordt geaccepteerd. Ik heb eigenlijk alleen goede ervaringen." (Alphonse)

-"Wichtig ist das du selber dazu stehst, und weit das du so leben mchtest dann ist das coming out nicht schwer."


- "Ik ben er nog niet echt voor uitgekomen. Ben getrouwd, 3 kleine kinderen. Mijn man weet het en 2 vriendinnen, that's it (plus een aantal nieuwe contacten in de les/bi wereld natuurlijk). Zolang ik nog in deze relatie zit is een coming out voor mij niet aan de orde. Als ik ooit weer 'vrij' ben, dan zal ik er wel voor uitkomen." (Eef, 40 jaar)

- "Ik heb het inderdaad moeilijk gevonden om op latere leeftijd (56) voor mijn geaardheid uit te komen. Ik had inmiddels volwassen kinderen en het was lastig hen te vertellen over mijn lesbisch zijn. Het heeft heel veel moeite gekost het voor mezelf te accepteren, en daarna was het ook nog eens voor mijn omgeving een volledige verrassing. Was ik er maar eerder voor uit gekomen, dan had ik meer mooie jaren gehad zoals ik ze nu beleef..." (Janneke, 49 jaar)

-"Ik ben het er niet zo mee eens, ik denk dat hoe je je coming-out beleeft, vooral ligt aan wat voor persoon je zelf bent. Ik ben op mijn 44 pas 'uit de kast' gekomen maar ik heb er geen problemen mee gehad. Mijn vrienden en familie zijn zo lief voor me geweest, het was geen enkel probleem. Dat maakte het voor mezelf ook eenvoudiger" (Rita, 48 jaar)Eventueel (voor)naam:
DISCUSSIEPUNT
2

De astrologie kan een hulpmiddel zijn bij een juiste matching tussen jou en een andere vrouw. Veel vrouwen hechten waarde aan welk sterrenbeeld ze zelf zijn en welk sterrenbeeld de ander heeft. Bepaalde combinaties kunnen maar beter vermeden worden.
Wat vind jij hiervan? Zit er een kern van waarheid in of vind je het allemaal maar onzin?


REACTIES
-"Ik ben waterman en mijn beste vrienden/innen zijn allemaal luchttekens. Collega's zijn vooral aardetekens en mijn drie exen zijn schorpioenen???" (Breeze)


-"Boek: astrologie & homofilie, isbn 90-6378-096-6 van Wim van Dam, heb er zelf te weinig verstand van, bekijk vaak mijn sociale contacten via de dierenriem, en in grote lijnen klopt het vaak, blijft leuk, maar nooit je leven er door laten beheersen" (Zilverdael (zz-chat))


-"Hoewel ik vrij nuchter ben geloof ik zeker dat bepaalde sterrenbeelden niet bij me passen. Ik val verbazingwekkend vaak op rammen, in het begin bijzonder spannend maar het blijkt dat ik steeds over dezelfde karaktereigenschappen van ze struikel."


-"Door omstandigheden kon ik nooit zo overweg met mijn moeder; eigenlijk water en vuur. Nu ben ik al zeven jaar samen met mijn partner die op dezelfde dag jarig is als mijn moeder en dat gaat fantastisch. Verder zijn er ook bepaalde sterrenbeelden waar ik meer mee overweg kan dan met anderen, maar dat heeft volgens mij toch meer met de persoon zelf te maken". (Cleolientje)

-"Laat het lot op zijn beloop en kijk dan als je iemand gevonden hebt of ze bij je past. Astrologie is leuk, en ik geloof er zeer zeker in maar maak nou niet de fout om het je leven te laten bepalen, dat moet je zelf doen!!!! Een sterrebeeld alleen is niet genoeg, je moet namelijk de hele horoscoop bekijken om te zien of iemand bij je past. En dan nog is het de vraag wat iemand met zijn mogelijkheden gedaan heeft in het leven." (Elisabeth, 36 jaar)

-"Kolder, ik geloof er niets van. "


- "Qua matching heb ik niet zo veel ervaring, hoewel ik wel steeds dezelfde sterrenbeelden in m'n omgeving tegenkom. Ik heb echter wel mijn horoscoop laten lezen door een vrouw waar ik nog steeds veel mee praat. Haar invulling van het verhaal is natuurlijk erg bepalend, maar dit contact is voor mij erg leerzaam en waardevol. Ik ben hierdoor anders tegen horoscopen e.d. aan gaan kijken". (Marja, 38 jaar)

- "Ik ben er door ervaring achtergekomen dat mij sterrenbeeld niet past bij een aantal andere sterrenbeelden. Helaas blijk ik steeds vrouwen tegen te komen met de sterrenbeelden die ik juist niet tegen wil komen. Ik ben het dus eens met het idee dat de sterren wel degelijk een voorkeur hebben voor bepaalde combinaties en andere combinaties afraden...." (Sabrina, 33 jaar)Eventueel (voor)naam:DISCUSSIEPUNT 3
Veel vrouwen op zoek naar contact met andere vrouwen plaatsen contactadvertenties op Internet of maken gebruik van chatboxen. De reacties die ze tegenkomen vallen vaak tegen: vrouwen zijn niet serieus, vrouwen zijn alleen uit op trio's (met jou en hun man) en gebruiken daarbij de meest extreme sexuele termen, etc etc.
Wat zijn jouw ervaringen? Ben je wel eens een leuke vrouw tegengekomen of heb je dezelfde ervaringen als bovenstaande?

REACTIES
-"Hoi, ik ben een boekje over chatten aan het schrijven en ben op zoek naar vrouwen die hun ervaring(en) willen delen. Belangstelling? Stuur een (evt. lege) e-mail naar: Je krijgt dan een vragenlijst retour". Groetjes Marjoleine


-"Ik zou het niet weten Petra maar ik hou deze pagina in de gaten,dus dames wie heeft er zin iets op te zetten? Ikzelf ben er nog niet zo in thuis maar altijd in voor een goed gesprek" (Sandra)


-"Misschien is het een idee om met al deze vrouwen die gereageerd hebben een eigen babbelbox op te zetten? Wie weet hoe dat in zijn/haar werk moet gaan?" (Petra)


-"Mijn eerste chatervaring was ook meteen in de 3 bekende uit de lijst van gay.com; mijn hart bonsde toen ik enterde... Zonder ervaring wist ik eigenlijk al dat ik niet veel diepgang kon verwachten, een enkele keer komt het toch daartoe, inmiddels is het geklets me tegen gaan staan. Toch hoeft er voor een leuke chat niet altijd diepgang te zijn, soms word er zo vindingrijk heen & weer gekaatst dat ik er echt om moet lachen. Als ik nu nog enter hoop ik daarop, zit het er niet in (en eigenlijk kun je dat nooit weten) dan ga ik weer weg..." (De vrouw met 1001 namen).


-"En ik wilde graag gaan chatten omdat mijn relatie uit is en ik het druk heb met mijn studie. Na het lezen van bovenstaande reacties word ik een beetje huiverig. In ieder geval bedankt voor jullie reacties. Groetjes en sterkte" (Dushi)


-"Ik wil op deze stelling reageren omdat het wel kan iemand vinden via de chat; het is mij overkomen en ik ben er zeer gelukkig mee. Ik had eerst ook het gevoel dat er teveel over onzin werd gesproken tot ik haar tegenkwam; het klikte meteen en we spraken over diepgaande zaken. We wisselden onze telnrs uit en we gingen mailen en smsen en later bellen en ontmoeten en nu zijn we samen gelukkig. Ik hoop dat anderen dit ook mogen meemaken het kan wel via de chat".


-"Nou dames inderdaad de chatverslaving van het eerste jaar is voorbij, maar toch een hele lieve vriendin aan over gehouden met wie ik nu alweer enige tijd samenwoon, dus het kan ook anders,..." (Lescio)

-"Ik chat zeer regelmatig maar het valt me op dat er een ons-kent-ons sfeertje hangt. Het is zeker leuk maar ik zie het niet als de manier om een partner te vinden" (Stuitertje)


-"H Queeny, is het echt zo erg met dat gechat? Ikzelf heb er nog geen ervaring mee omdat ik nog maar sinds 2 dagen op het net zit. Voor wie me beter wil leren kennen, ik ben een 28-jarige bi, wel gehuwd (en gelukkig) en altijd te vinden om nog een heleboel vrouwen te leren kennen. Om te lachen, te praten, ... Kijk maar, wie weet" (Inge)

-"Sinds een week of twee ben ik nu aan het chatten.Ik had me er best veel van voorgesteld,hopende dat ik serieuze mensen zou ontmoeten met wie een goed gesprek op zijn plaats zou zijn.Ik heb inderdaad een paar vrouwen ontmoet die echt de moeite waard zijn om je verhaal aan kwijt te komen.En die daadwerkelijk geinteresseerd zijn maar aan de andere kant heb ik ook al slechte ervaringen.Je wordt dan gewoon echt bezeikt! Maar voorlopig blijf ik nog even chatten in de hoop ik toch nog ergens serieuze vrouwen ontmoet die naar hetzelfde opzoek zijn;een lach,een traan en een goed gesprek" (Queeni).


-"Chatten is leuk maar zit weinig dieptegang in, als het klikt ontmoeten 2 mensen elkaar en hebben ze daar bepaalde verwachtingen van, je ziet vaak dat het na 2 of 3 maanden weer stuk gaat omdat ze dan op elkaar uitgekeken zijn en het nieuwtje eraf is en ze vrolijk verder naar een ander gaan. Mijn motto van chatten is kwetsen en gekwetst worden, zie het steeds om me heen; deze relaties werken simpelweg niet. Wat overigens niet wil zeggen dat ik de hele boel over een kam scheer".


-"Ik sluit me aan bij de ervaringen van bovenstaande vrouwen. Ook mij valt het op dat er op chatboxen nauwelijks een behoorlijk gesprek te voeren is. Met name de zijaanzij chatbox is uitermate stomzinnig. Misschien ligt het aan mijn leeftijd, ik ben 51 en heb wel behoefte aan contact met andere vrouwen, die ook nog iets vinden van wat dan ook. Verder vind ik het medium ook gevaarlijk, je geeft privezaken prijs en mijn ervaring is dat er of te hoge verwachtingen zijn of je wordt genegeerd. Kan het misschien, gewoon leuke vriendschappen tussen vrouwen, zonder de verwachtingen en verplichtingen van relaties en zonder vooroordelen op leeftijd, maatschappelijke status, ouderschap etc. Bij de chatboxen lijkt het wel alsof iedereen 22 en jonger is vooral in beweging en modern etc. En chatbox voor vrouwen die gewoon leven en werken en daarnaast van gedachten willen wisselen over.... dat zou toch moeten kunnen dacht ik" (Tonka).


-"Als ik al de voorgaande reacties zo eens bekijk valt me op dat het merendeel van degene die gereageerd hebben, graag eens een normaal gesprek met een beetje inhoud zouden willen voeren. Ikzelf vind het niveau over het algemeen ook vreselijk en vraag me af of er iemand een leuk alternatief heeft. Aangezien we blijkbaar met meerdere zijn moet er toch een manier zijn om elkaar tegen te komen??" (Sandra)


-"Voor al die vrouwen die een "echt" gesprek zoeken... ga eens naar de Melissa Etheridge chatroom. Daar wordt over van alles en nog wat gesproken, soms serieus, soms niet... enige nadeel (misschien) is dat het een Engelstalige room is. Je komt er in ieder geval leeftijden tegen tussen de 16 en 79 (geen typefout!)" (R).


-"Hoi, ik ben Anna, en pas sinds een paar dagen op het net. Tot nu toe teleurstellend om te ontdekken dat er zo verschrikkelijk veel afgeleuterd wordt! Als ik bovenstaande lees denk ik dat er wel behoefte is om een iets meer serieuzere kant op te gaan! Ik voel de behoefte om vrouwen met kracht en inhoud tegen te komen. Waar zijn jullie? Heb hetzelfde terug te bieden. Tot nu toe vind ik niks! Jammer, want ik weet ook niet goed waar ik moet zoeken (Anna)".


-"Ik heb een tijdlang gechat, en dat werkte erg verslavend. Ik kreeg ook speciale gevoelens voor een van mijn mede-chatters. Op een gegeven moment hebben we elkaar ook ontmoet en een korte relatie met elkaar gehad. In die relatie voelde ik me zeer ongemakkelijk en ik werd voortdurend gekwetst en vernederd. Dat had ook kunnen gebeuren met een vrouw die ik niet via de chat had leren kennen, maar het is voor mij de reden geweest om voorgoed te stoppen met het chatten" (anoniem).


-"Ik chat vooral veel in de ZaZ room, the Netherlands of in Amsterdam alles via Gay.com. Ik chat met veel plezier, maak graag veel jen en plezier, het leven is al ernst genoeg. Toch voer ik ook graag gesprekken die wel degelijk ergens over gaan. Veel hangt af van mijn persoonlijke stemming van dat moment. De ZaZroom is 's avonds zo overvol dat daar geen zinnig gesprek kan plaatsvinden. The Netherlands of de Amsterdamroom zijn dan goede alternatieven, daar is het rustigere en daar kan je over van alles en nog wat praten.

Zelf heb ik veel nieuwe kennissen en vriendinnen aan het chatten overgehouden. En ik weet uit ervaring dat er in de genoemde rooms altijd wel iemand te vinden is die een luisterend oor heeft voor iemand met een probleem of vraag. Ik ben van mening dat wat je geeft krijg je terug, zo is het in het leven maar ook in de chatrooms.
Dus ga je chatten en verwacht je dat iemand anders je gaat vermaken, ben je mijns inziens niet goed bezig en zou je dus zelf ook een bijdrage aan een goed gesprek of een thema moeten durven aansnijden" (Truuj)


-"Ik chat met regelmaat op een lesbox soms voor de fun en inderdaad vaak gaat het nergens over maar... heb er buiten mijn relatie om een hele leuke lieve vriendin bijgekregen dus meiden het kan best je moet de juiste treffen" (Tira).


-"Het chatten gaat nergens over, soms tref je iemand die het wel leuk vindt om een gesprek op niveau te voeren. Vaak is echter dan weer het probleem dat zodra ze weten dat je een relatie hebt, het ook minder interessant wordt om met je te blijven chatten. Kortom, best grappig voor een keer, maar daarna is het wel klaar. Jammer trouwens dat je verder geen contact krijgt met de zogenaamde "harde kern". Heb je zin in een Remi-gevoel, ga dan chatten op de zij aan zij chatpage!" (Sabina)


-"Ik ben net nieuw in de wereld die het wereldwijde web heet en heb een paar keer geprobeerd om een chatbox op te gaan; wat ik al "vreesde" is dus zo; dames bedankt voor jullie reacties; het is zonde voor mijn tijd. Wat een geouwehoer al die onzin bij elkaar; wel jammer want gezien deze reacties denken toch meer vrouwen er zo over. Wie weet komt er nog ooit een andere oplossing." (groetjes Greet)


-"Mijn ervaring is ook dat het bij chatten vaak nergens over gaat. Het is moeilijk om in een chatbox (ik ken eigenlijk alleen de gaychat) iemand te vinden die een gesprek op niveau wil. Anderzijds maak ik uit de reacties hier op dat de meesten op zoek zijn naar serieuze gesprekken. Misschien is het mogelijk een chatroom (bv op de gaychat) in te richten voor vrouwen die alleen maar serieus willen chatten en geen geouwehoer????" (Eef)


-"Ik heb nog niet eens een serieuze chatbox gevonden. Of je denkt er een gevonden te hebben en dan is er geen kip. Meestal word je inderdaad lastig gevallen of gaat het nergens over, mensen zijn niet serieus en doen zich anders voor. Vreselijk saai dus... of weet iemand hier een echt leuke chatbox? (Liesbet)


-"Het is ergerlijk dat als je zegt dat je lesbisch bent, ze je van alle kanten lastig vallen. Ze blijven wel steeds beleefd in het begin maar dan komt het steeds weer op sex neer. ERGERLIJK!!!"


-"Ook ik heb mijn huidige vriendin leren via internet (lees: chatbox). Door het chatten met haar ben ik er achter gekomen dat ook ik lesbisch ben. Dus ik kan wel zeggen dat ik blij ben dat er chatboxen bestaan. Want daardoor heb ik m'n vriendin en mezelf leren kennen" (Jose)


-"Ik heb een keer gechat en werd meteen van alle kanten "besprongen" met vragen over uiterlijkheden, e.d. Het blijft nog wel trekken, ik ben nog steeds nieuwsgierig, maar ik zou dan over serieuzere zaken willen chatten". (Cleolientje)


-"Ik heb heel veel gehad aan chatten, omdat ik zo met anderen over m'n geaardheid kon praten wat ik toen nog niet in het echt durfde te doen.En doordat ik erover kon praten durfde ik ook m'n coming-out te doen, had ik geen internet gehad dan was ik denk ik nu nog steeds niet uit de kast." (MoreFemale, 17 jaar)

-"Ik chat zelf 1 jaar. In het begin werkt het zeer verslavend. Maar na een tijdje is de nieuwigheid eraf en nu heb ik een vaste kern van chatter/sters. Ik heb zeer leuke ervaringen aan over gehouden. Lief en leed wordt er met elkaar gedeeld. Maar je moet er goed voor oppassen dat het je leven niet gaat beheersen, doordat je je ontzettend laat meeslepen met (on)bekenden zijn/haar problemen. Ik bel met 1 meisje redelijk vaak en er is zeer goed contact. Er is zelfs 1 ontmoeting geweest met een ander meisje dat een nachtje is blijven "slapen". Laatst ben ik naar een meeting geweest en daar was ik best huiverig voor. Je geeft toch dan je anonimiteit op. Maar zelfs de meeting was leuk. Je hebt nu een gezicht bij de naam. Maar toch blijf ik oppassen dat het niet allemaal te dichtbij komt" (Merel)

-"Inderdaad, de eerste keren chatten is heel plezant, maar het is na een tijdje steeds dezelfde onzin... Hoewel ik niets tegen prikborden en forums heb, daar kan je misschien eerder iemand vinden om een goed gesprek mee te voeren" (Dorien)


-"Puur uit verveling kan chatten (in het begin) een leuke nieuwe ervaring zijn. Na een paar keer echter, komt al die onzin je strot uit. Het gaat werkelijk NERGENS over. Zelfs in de box voor hogeropgeleiden... allemaal kleuter-geleuter, vreselijk!" (Gabrille)

-"De eerste keren chatten vond ik geweldig, ik voelde me fris en nieuwsgierig. Prachtig om met vrouwen van over de hele wereld te spreken. Maar het viel al gauw tegen, of je nou in de Nederlandse, Amerikaanse of Spaanse dames praat, het lijkt meestal niet uit te maken. Allemaal onzin en gekwetter. Ik zou zo graag serieus willen praten maar dat lijkt niet mogelijk te zijn. Er zijn er te weinig die dat ook willen dus als ik wat inbreng wordt er meestal niet op gereageerd en voel ik me (ten onrechte natuurlijk) een oude trut of zeur. Het is ook opvallend hoe populair sommige vrouwen zijn, soms lijkt het wel het echte leven." (Alphonse)

-"Als je begint met e-mailen of chatten in een chatroom en je vindt iemand met wie 't klikt, is het prive-chatten met Yahoo Messenger of ICQ werelds! Ik heb nu twee 'prive'-chat contacten met wie ik SM-spelletjes speel en kan het iedereen aanbevelen!" (Mary)

-"Chatten is niks. Je wordt besprongen alsof je een honing aan je ... hebt. Emailen met vrouwen die je eigenlijk niet kan spreken is een uitkomst!"

- "Ook ik ben met het chatten gestopt. Er komt zoveel onzin over het beeldscherm heen rollen, dat ik het idee heb dat er alleen maar pubers zitten te chatten. Nu wil ik op zoek gaan naar vrouwen om mee te mailen. Wie weet er een leuke site voor mij?" (Carmen)

-"Net zoals Carmen ben ik ook op zoek naar vrouwen om mee te mailen. Carmen, heb je al een leuke site gevonden?"


- "Mijn huidige vriendin heb ik leren kennen via internet. Gereageerd op een advertentie, daarna mailen, chatten, een eerste kennismaking na 2 maanden. We zijn nu 8 maanden verder en dolgelukkig met elkaar".

- "Ik ben werkelijk nog nooit een serieuze vrouw tegengekomen bij het chatten, ik ben er dan ook maar mee gestopt. Het waren alleen maar vrouwen die net als in het dagelijks leven aan elkaar 'klitten', het 'ons-kent-ons'-gevoel. Je kwam er soms niet eens tussen. Van mij mogen ze die chatboxen afschaffen. Contactadvertenties idem dito. Je reageert en vervolgens hoor je nooit meer wat. Daar leg je dan je ziel voor bloot. Mij niet meer gezien...." (Marieke)Eventueel (voor)naam:

DISCUSSIEPUNT 4
Er zijn veel gebonden biseksuele vrouwen op zoek naar een (seksueel) contact met andere (lesbische of biseksuele) vrouwen. Betekent dit dat de mannelijke partner dit contact goed vindt of zelfs aanmoedigt? Of zoeken veel vrouwen dit contact stiekem zonder dat de partner ervan op de hoogte is?
Heb jij hier zelf ervaringen mee? Laat het Contigo en daarmee andere vrouwen weten.

REACTIES
-"Ik ben gelukkig getrouwd en blij dat mijn man mijn bisexualiteit begrijpt. Hij heeft me ook altijd gesteund en aangemoedigd om ook daadwerkelijk iets te ondernemen met die gevoelens. Dat was rapper gezegd dan gedaan. Ikzelf had het er erg moeilijk mee en tot op de dag van vandaag had ik ofwel hetero willen zijn, ofwel homosexueel. Maar goed, we maken er het beste van en sinds een jaar heb ik een relatie met een vrouw. Heel fijn, heel vertrouwd. En mijn man vindt het prima omdat hij weet dat ik alleen op deze manier volledig mezelf kan zijn" (Inge, 28 jaar)


-"Ik ben bi en mijn vriend weet dit. We fantaseren samen over vrouwen en zouden samen een vriendinnetje willen hebben, maar meer voor de fun. Dat zal ook wel nooit echt gaan gebeuren. Wij gaan naar een paren club en daar heb ik sex met vrouwen" (22 jaar).


-"Ik weet nog niet wat ik ben. Klinkt dat vreemd? Kan zijn, ik bedoel: ik ben al jren getrouwd en sinds nog geen wk is m'n leven een beetje op zijn kop gezet. Ik heb gevoelens voor een vrouw waarvan ik niet dacht ze ooit te zullen krijgen. Verwarrend? Ja, heel erg.............maar ook een heel klein beetje leuk. Of....leuk is het goede woord niet, Het voelt goed, het gevoel op zichzelf. Dat het niet voor een man of mijn man is: dt is het verwarrende aan de hele kwestie. Of het nog ver gaat? het feit dat het me dag en nacht bezig houdt geeft me te denken. Ik weet nog in een andere situatie wat dit betekent.......... Nog even afwachten maar dan? Ja, maar ik heb al wel literatuur gekocht die me kan helpen mijn plaats te bepalen. Ik zou het fijn vinden als iemand me een beetje kon helpen. Me een hart onder de riem steken....... Ik zal geregeld even kijken op dit forum. Zelf denk ik dat ik bi zou kunnen zijn, maar hoe wt je dat nu??????? Help............. " (Neeltje).


-"Toen ik nog bij de mijn vriend was vond hij het erg interessant, een vriendin die bi is. Hij vond het prima zolang ik het maar vertelde. Toen ik een keer echt verliefd werd i.p.v. alleen sexualiteit werd het hem toch te bedreigend. De relatie is toen ook gestopt omdat ik niet met twee relaties om kon gaan. Het niet het gevoel me vrij te kunnen bewegen en het kwetste hem meer dan hij zelf had gedacht " (Pien).


-"Ik ben bi en mijn man weet daar alles van. Samen kijken we naar vrouwen (gelukkig hebben we dezelfde smaak) en onze droom is al jaren een driehoeksrelatie. Maar ja ... waar vind je een bisexuele vrouw die ook graag een driehoeksrelatie wilt en waarbij het ook nog klikt tussen ons drien? Heel soms lees je over dit soort relaties een artikel (laatst nog in de Opzij) en wij kennen n film die over dit onderwerp gaat (Summerlovers). Ik heb dus geluk dat ik binnen mijn relatie mezelf kan zijn, maar nu nog die vrouw die ons geluk compleet kan maken..." (Bianca)


-"Ik heb geen ervaring met vrouwen, maar ben wel ontzettend nieuwgierig naar het vrijen met vrouwen. Ooit wil ik wel zo'n ervaring meemaken, maar ik heb een vriend sinds 6 jaar en hij weet hier niets over. Is dit nu verkeerd om het eerst eens "uit te proberen" of niet? Ik zal anders altijd met die vraag blijven zitten..." (San).

-"Toen ik op onderzoek uit wilde of ik inderdaad bi was, heb ik dit aan mijn man verteld. Hij stemde ermee in dat ik het een keer met een vrouw mocht 'proberen'. Nu blijkt dat ik echt bi ben en van vrouwen houd, niet alleen maar voor een keer maar als onderdeel van mijn persoonlijkheid, kan hij het niet accepteren. Dat betekent in mijn geval dat ik alles wat vrouwen betreft nu voor mezelf houd en alle activiteiten stiekem plaats moeten vinden" (Eef).

-"eerdere relaties met mannen liepen op niets uit zodra zij wisten dat ik het ook met vrouwen deed ook een driehoeksverhouding bleek niet de juiste oplossing totdat ik een tip kreeg van een vriendin. Zij vertelde mij dat het merendeel van de mannen in een relatie de behoefte hebben om ondergeschikt te zijn aan de vrouw. De meeste mannen zullen dit niet meteen toegeven in het openbaar maar het blijkt echt zo te zijn. Na wat plaagspelletjes worden ze al gauw als was in je handen en dan heb je ze waar je ze hebben wil. Zo heb ik diverse mannen op hun knieen gekregen. Mijn huidige vriend is dan ook meer mijn slaaf dan dat je kan spreken van een partner maar ik heb hem geheel in mijn macht en hij doet alles wat ik zeg (opdraag). Ik bind hem nu regelmatig vast in de slaapkamer en dan mag hij als hij braaf is kijken anders word hij geblindoekt dus ik kan nu eindelijk doen wat ik wil. Misschien een ideetje voor andere vrouwen in dezelfde situatie" (Patricia).


-"
Toen ik mijn vriend ontmoette vertelde ik gelijk dat ik bi ben. Hij vond het geen probleem en lange tijd bleek het ook goed te gaan. Maar nadat we een driehoeksverhouding begonnen en deze op een ramp uitliep, is toch zijn menig veranderd. Nu vind hij het niet zo "tof" meer, omdat ik intimiteit met iemand anders deel, man of vrouw, dat is geen verschil voor hem. Daarintegen is dat verschil voor mij juist wel aanwezig. Ik hou zielsveel van hem maar ik ga niet mijn seksualiteit voor hem opgeven. We hebben het er veel en vaak over gehad. En ik blijf er bij dat hij wist waar hij aan begonnnen is. Nu is een compromis gesloten. Ik ga hem niet opelijk vertellen met wie en wat er gebeurt is, dan mag ik mijn goddelijke gang gaan. Blijkbaar kwetst het hem zo erg dat ik nu in het geniep (maar met "toestemming") MEZELF kan zijn!!! (Merel)

-"Heeeeel knap van je Merel. Je bent trouw aan je man en aan je zelf. Voor mij zal het wel bij dromen blijven. Ik ben nu 31 jaar en ik weet het al zo lang van me zelf. Maar het lukt me niet. Misschien ben ik mezelf wel ontrouw".Eventueel (voor)naam: