Home


Boekentips Feeks Nijmegen


Boekwinkel Savannah Bay
Onderstaande boeken zijn verkrijgbaar bij Savannah Bay, de boekwinkel gespecialiseerd in boeken voor lesbische vrouwen en homomannen. Behalve boeken hebben we ook video's, kaarten, posters, en veel leuke 'roze' cadeau-ideetjes in ons assortiment. Je kunt alle artikelen bij ons bestellen en indien gewenst sturen we je bestelling per post naar je op.

Boekwinkel Savannah Bay, Telingstraat 13, 3512 GV Utrecht.

Tel. 030-2314410, fax 030-2342150. E-mail

Kijk voor meer tips op onze website: www.xs4all.nl/~savannah


ONZE TIPS

BOEKEN

Odiel Reef- Mijn moeders zijn lesbisch en ik ben ook normaal

Eindelijk een kinderboek over homoseksuele ouders. Bente is dertien, net verhuisd van Rotterdam naar een klein dorp. Ze heeft er nooit zo over nagedacht dat ze twee moeders heeft in plaats van een moeder en een vader, maar op de middelbare school, waar alles nieuw voor haar is, komen er ineens allemaal vragen in haar op. Wie zou haar vader zijn? Hoe kom je er achter wat je zelf bent: hetero of homo? En waarom doen haar moeders nou nooit eens normaal? Bente belandt volop in de puberteit, met nieuwe vrienden, roken, uitgaan en drugs. Alles is beter dan bij die rare moeders thuis. Daar wil ze niet meer bij horen! Hoewel&

Een vrolijk boek voor kinderen vanaf 12 jaar.
Amsterdam: Sjaloom, 2000. 183 p., ’26,90Alyson Bechdel- Post-Dykes To Watch Out For
Alweer het tiende deel van de lesbische-soap-in-stripvorm: Dykes to watch out for. We volgens onze heldinnen op hun woelige levenspad: Mo krijgt eindelijk een steady relatie met workaholic Sydney, Toni en Clarice verhuizen naar de suburbs met hun zoontje, Lois probeert haar mannelijke kanten uit als 'drag king' en big boss Jezanna van de plaatselijke vrouwenboekwinkel komt in de overgang. Komisch, ontroerend, en vooral zéér herkenbaar! Als lezer krijg je het gevoel bij de vriendinnenclub te horen. Een verslavende serie.
Firebrand, ’32,50.Tristan Taormino (ed), Joan Nestle (sel. & intr.)- Best lesbian erotica 2000
Prachtige cover, prachtige inhoud: de beste erotische verhalen voor en door lesbische vrouwen, gekozen uit Amerikaanse tijdschriften van het afgelopen jaar. Hartstochtelijk, grappig, ruig, teder - vaak erg verrassend, en zeer sensueel. Een boek om van te genieten tijdens een warme nazomerse dag, of om 's avonds in bed aan je vriendin voor te lezen& en dan maar kijken of je het eind van het verhaal wel haalt&.
Cleis, ’39,90Hans Warmerdam & Annemies Gort- Meer dan gewenst: handboek voor lesbische en homoseksuele ouders
Het enige boek in het Nederlands over homo/lesbisch ouderschap, dat ook de kinderen uit deze gezinnen aan het woord laat. Veel ervaringsverhalen, veel praktische informatie, een adressenlijst en uitgebreide bibliografie maken dit boek onmisbaar voor iedere lesbo die erover denkt om een kind te krijgen.
Schorer, ’34,90Diana van Oort en Edith Louw- Beelden uit het verleden
Romantisch fotostripverhaal, bekend uit de meidenbladen van vroeger: geen strip in tekeningetjes maar met foto's en dan van die tekstballonnetjes erin. Jonge paardenfokster raakt smoorverliefd op aanstormend fotograaftalent. Samen raken ze verzeild in een spannend avontuur om gestolen foto's boven water te krijgen. Uiteraard loopt alles zeer happy af. Smul, smul.
Uitgave in eigen beheer, ’10,00J.M. Redmann - Tussen wet en verlangen
Spannende thriller-met-inhoud: de sexy, getroubleerde privé-detective Mickey Knight, raakt betrokken bij het jonge meisje Cissy, van wie vermoed wordt dat ze seksueel misbruikt is. Dit raakt in de stoere Mickey, die er een ongebreideld liefdesleven op nahoudt, een tere snaar: als kind is zij zelf ook misbruikt geweest. In haar vastbeslotenheid de oorzaak van Cissy's slapeloze nachten op te sporen wordt Mickey dan ook behoorlijk met eigen verleden geconfronteerd. Ze raakt verstrikt in een ingewikkeld web van verdachte ondernemingen, kinderporno en gewetenloze misdadigers in de onderwereld van New Orleans. Een detective die dieper gaat dan de "whodunnit", en leest als een roman: in een uitgebalanceerde stijl geschreven, met prachtige liefdesscènes en een dramatische ontknoping. Heldin Mickey zal de meeste lezers bepaald niet onverschillig laten.
Atlas, ’49,90Charlene Lichtenstein - Herscopes; a guide to astrology for lesbians
Heeft je vriendin (of je ex) je ooit verteld dat je een typische Boogschutterslons bent? Heb je ooit het pantser van die leuke maar verlegen Kreeft in je favoriete boekwinkel willen doorbreken? Lees je altijd de horoscooprubrieken in de damesbladen, terwijl je je afvroeg wat dat nu voor jou zou betekenen dat je binnenkort de "man van je dromen' zou ontmoeten? Hier is dé gids voor alle lesbische vrouwen die geinteresseerd zijn in sterrenbeelden, astrologie en horoscopen. Alle sterrenbeelden worden uitvoerig beschreven, verdeeld in werk, vriendinnen, liefde, seks, familie, geld etc. Natuurlijk worden ook alle mogelijke combi's van sterrenbeelden op hun postieve en negatieve aspecten bekeken. En dat alles exclusief over en voor lesbische vrouwen.
Simon & Schuster, ’39,95Esmée Burgersdijk & Anne Klusman (red.) - Meidenboek. Voor en door meiden die op meiden vallen
Een boek dat een leemte vult: ervaringsverhalen van meiden en jonge vrouwen tussen de 14 en 26 jaar over hun ontdekking dat ze (ook) op vrouwen vallen. Hoe reageren je ouders? Waar ontmoet je anderen met dezelfde gevoelens? Hoe zit het met seks, de toekomst, geloof, school en werk? Hoe voelt de eerste keer verliefd, de eerste keer vrijen? Het boek bevat naast de verhalen en gedichten van de verschillende meiden veel adressen en informatie. Een must voor iedere 'starter' en voor de meer ervarenen onder ons een feest van nostalgie en herkenning.
Schorer Boeken, f 24,50


CD-ROM

Marije de Vries - Jong en lesbisch anno 2000; drie multimediale portretten

CD-Rom, gemaakt als afstudeerproject voor de School van Journalistiek. Drie lesbische meisjes van begin twintig vertellen over hun leven. Daarbij staan hun eigen ervaringen centraal. Is Nederland zo tolerant als vaak wordt gesuggereerd? In de persoonlijke interviews praten ze over 'het eerste besef', hun coming-out, vriendinnetjes, het homo-uitgaansleven en toekomstdromen. De interviews zijn geïllustreerd met foto's die de meisjes zelf gemaakt hebben. Tussen de gesprekken door klinkt passende muziek.

Een moderne manier om kennis te maken met het lesbische leven anno nu.
Uitgave in eigen beheer, ’17,50
(alleen verkrijgbaar bij Savannah Bay!)CADEAU-IDEETJES
(ook leuk voor jezelf natuurlijk!)

Lesbian Pulp Address Book

Grappig adresboek met bij elke letter een fullcolor reproductie van een lesbische pulproman uit de jaren vijftig. Aan de andere kant van de bladzijde vind je dan het verhaal.
Chronicle, ’32,50

Diverse magneetjes, met romantische zwartwit fotootjes van fraaie dames, ’12,50 p.st.


Het Grote Pottenspel

Lesbisch ganzenbord met vragen en opdrachten over flirten, coming-out, seks, relaties, uitgaan enzovoorts. Oorspronkelijk ontwikkeld als spel voor gebruik in gespreksgroepen e.d., maar het is ook heel leuk om gewoon voor de lol met een stel vriendinnen te spelen. Je leert elkaar in elk geval een stuk beter kennen!
Amazonia, ’40,-