Home


Boekentips Feeks Nijmegen

Boekhandel De Feeks is gespecialiseerd in boeken geschreven voor en door vrouwen.
Op deze pagina worden elke maand nieuwe recensies van recente boeken door De Feeks aangeleverd. Heb je interesse in deze boeken of wil je een catalogus aanvragen met ruim 600 lesbische titels, stuur dan een mailtje naar of kijk op www.feeks.nl

Voor nog meer vrouwenboeken klik hier
Voor tweedehands lesbische en vrouwenboeken, klik hier
Voor de top 100 van vrouwenboeken van 1999, samengesteld door de Feeks, klik hier


De Feeks bestaat 25 jaar. Voor de speciale aanbiedingen en activiteiten, klik hier


De nieuwe boekentips van boekhandel de Feeks in Nijmegen:

Lied van Mod - Pauline J. van Munster
"Ik heb iemand vermoord", zegt Mod al op de derde pagina van dit boek. De volgende 140 bladzijden vertellen hoe het zo ver heeft kunnen komen. Door middel van steeds gedetailleerdere terugblikken wordt iedere keer een tipje van de sluier opgelicht.

Mod heeft geen doorsneeleven gehad. Op haar zestiende loopt ze tot opluchting van haar moeder weg van huis. Ze belandt in een klooster, waar ze in ruil voor het doen van klusjes mag wonen. Bij de nonnen vindt ze regelmaat en geborgenheid.
Mod helpt met de verzorging van de blinde vondeling Myra en er ontstaat een bijzondere band tussen de twee. De jaren verstrijken rustig maar veertien jaar later wordt het evenwicht in de gemeenschap verstoord door de erotische spanning tussen Mod en Myra.
Het boek leest als een omgekeerde detective: de lezer weet wie het gedaan heeft, maar moet er nog achter komen waarom. Van Munster houdt de aandacht vast tot het einde, waarin elke minuut telt. Mod zal te laat komen, maar waarvoor?


Laurie R. King - De gelofte
Helaas geen nieuw boek van Laurie King, maar wel fijn dat deze Kate Martinelli nu in een goedkope pocket heruitgebracht is. Ze probeert in dit verhaal contact te leggen met broeder Erasmus, die alleen in raadselen en citaten spreekt, maar wel getuige is geweest van twee moorden. Verder natuurlijk gedoe met leifje Lee die vindt dat Kate zich teveel in haar werk verliest.
Virginia Woolf - Mrs Dalloway, Orlando, Een kamer voor jezelf
Zeker ook niet nieuw, maar wat een fantastisch mooie uitgave Een dik gebonden boek met de twee mooiste romans en het meest indrukwekkende essay van Woolf in één band.
Laura Adams - Seeds of fire (alleen engelstalig)
Kenners weten dat achter Adams Karin Kallmaker schuil gaat. En dat ze onder dit pseudoniem fantasyboeken schrijft.
Seeds of fire is deel 2 in de Tunnel of Light trilogie, maar heel goed apart te lezen.

Autumn heeft Ursula gered van de duisternis, maar het heeft haar krachten wel aangetast. Ursula is zelfs helemaal afhankelijk van haar want haar geest is volledig gewist. Ondertussen heeft Kelly maar een doel: Ursula terugkrijgen. Taylor is enorm verbitterd doordat ze gefaald heeft Ursula te redden en nu geen priesteres meer is.
We volgen de vrouwen op hun zoektocht door heden en verleden.Rita Mae Brown - Alma Mater
Niet nieuw maar nu als paperback te krijgen, helaas nog niet vertaald...
Jeanette Winterson - Het Powerboek
Nu als goedkope herdruk